video-codec

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
Nyomogasd a kettõskereszt (#) billentyût, azzal tudsz váltani a többcsatornás tartalmak között.
További információk: MPlayer kézikönyv - Interaktív vezérlés

ng0ofy
Hello! Nem tudja vki milyen paranccsal leehet mplayerben (nem mediaplayer) hangcsatornat váltani? (Avi fájlrol van szó és 2 nyelv csatorna van rajta egy angol meg egy magyar kellene a magyar, az "-alang hun" nem müködött.)

bertino
egységesen sehogy
fogod rákattintasz, a sornak jobb szélén katt az eltávolításra és kész

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

morreau
Az a baj nem tudom mi van fent...
Vezérlõpult/Programok telep.-ben csak kettö ilyesmit találtam: Xvid1.1.2, Divxcodec. Szerintem többet is feltelepítettem.
De hogy tudnám ezeket egységesen eltávolítani?

Milyen codec vagy codec-csomag van fent?

Ha van valami más akkor mindet szedd le és utána rakd fel az ffdshow-t esetleg utána a másik kettõt.

morreau
Ilyen nincs... akármit csinálok csak hangot játszik le a gépem meg egy zöld képet. help

morreau
Köszi! De melyiket?? <#nemtudom>

dester

morreau
Sziasztok!
Van egy kis gondom: a gépem nem képes lejátszani szinte semmilyen videot... Pedig most fontos lenne. Szoval van egy avi filmem amit at kéne konvertálnom de igy nem megy. Gondolom codec hiba. Vmi ötlet? köszi

Evin
Xvid 1.2+legújabb DX9, és mon.kártya driver. Talán segít.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

a
ahoj!

A problémám az lenne, hogy az XviD-el tömörített filmeket a Media Player Classic alig észrevehetõ, de azért bizonyos mértékben zavaró akadozással játssza le. A DivX-es filmekkel nincs gond, se azzal, ha Mplayer-ben játszok le XviD-es filmeket. (Tehát csak az XviD+MPC kombó a problémás.) Gordian-Knot Codec-pack van fennt.
Mi lenne a megoldás?

Evin
Van az ACEMegaCodecPack 5.93-ban egy olyan mód, hogy Agressive remove, ami töröl minden codecket. Próbáld ki.

Shortstop
próbáltam nem jött be

Evin
Akkor ne használj codec csomagot.
Csak ez kell: Xvid+ffdshow+Media Player Classic vagy VLC Player
Ezzel kombóval elvileg mindent le tudsz játszani.

És legyenek fent az új driverek, hátha az is gond. Catalyst 7.11 az utolsó, ha jól tudom.

Shortstop
Na van nekem egy elég nagy problémám...
ha bármi mást csinálok videónézés mellett akkor szaggat, akad és minden baja lesz a gépnek. BS Playert használok meg K-Lite codec packet, és azt a matroskás istennyilát.. :)
DVD nézéskor nincs semmi baj, csak ha mondjuk klipp megy a háttérben akkor szagatt a böngészek vagy bármi mást csinálok. Elõfordul hogy szaggatt akkor is ha csak simán filmetnézek.
A configom: Intel Pentium 3.0GHz (hyper-threading),1024MB DDR2,Ati X1300

Mit tudok ez ellen tenni? Melyik codeccsomagot érdemes még kipróbálni?
minden 5let érdekel...
elõre is köszi.

megvan a probléma oka, hackelt videókártya drivert használok mert többet hoz ki a kártyából, de videó lejátszásánál nem jó
most feltettem a gyári drivert és mûködik! :)

Wmv fájl játszásánál sakktáblaszerûen felosztva egyik kockában jó a kép másikban fekete pontokkal van tele.

valami kódeket törölhettem de nem tudom mit, próbáltam K- és ACE packokat felrakni de nem lett változás, illetve Microsoft media player 10-et is felraktam újra, de semmi különbség

tudtok segíteni hogy mi lehet a gond, azért lenne fontos mert egy videószerkesztõ programot szeretnék használni és abban is ilyen
amúgy bsplayerben jó

admi
Ezt az üzenetet elhamarkodtam kissé:). Szóval az van, hogy a bsplayer-bõl ki tudtam szedni, hogy mpeg2 decoder kell hozzá, és az ffdshow video configurator-ában az mpeg2 decoder disabled-re volt rakva. Ezt átállítottam és ment. Köszi a segítséget.

Ki evett a nadrágomból? Ki ivott a cipõcskémbõl? Kialudt a villany!

admi
Köszi. Feltettem, de ugyanúgy játsza le, mint elõtte.

Basic
Sziasztok! Nemrég az új gépen ha egy wmv kiterjesztésû fájlt le akartam játszani, akkor lejátszani lejátszotta, de nagyon furcsa színekkel. (pl fekete háttéren volt fehér betû, de úgy játtszotta le, hogy a háttér zöld)
Rájötem, hogy csak a WMV3 kódolású wmv-knél lép fel ez a probléma, a WMV1-est, simán vitte. Vacakoltam vele egy darabig, most rendben lejátsza, de ha mondjuk a közepére akarok ugrani, akkor a kép is, meg a hang is odaugrik, de a kép leáll, és csak azt az egy képkockát mutatja végig. Valahogy helyre lehet hozni a dolgokat?

admi
Jó, az xvid és divx az rendben van, meg a quick time is biztos (ezt szinte egyáltalán nem használom), de van egy filmsorozatom mpeg kiterjesztéssel, és állítólag ez svcd, és jelenelg ez az egyetlen, amit nem képes lejátszani a gépem. Tehát az lenne a kérdésem, hogy svcd-hez valami speckó codec kell?

Jah, meg Quicktime a .mov fájlokhoz, mondjuk az sem kéne, mert a vlc azt is viszi:)

És eddig mindenféle filmet le tudta játszani...

Szvsz töröld le a codec-eket:D

Sztem semmi értelmük... Nekem egyedül divx/xvid van fent, vlc mediaplayer, ami mindent visz, bsplayer, meg winamp...

admi
Halihó. Segítégre lene szükségm. Fent volt a gépemen egy 2006 eleji ACE Mega Codec Pack, ami mindent vitt, kivéve néhány újab Xvid filmet. Aztán lecseréltem egy nagyon új K-Lite codec Pack-re és most meg az SVCD-s filmeket nem viszi. A K-lite csak úgy volt hajlandó települni, hogy le kellett szednem az ACE-t. Most mit kellene hozzá tennem, hogy mûködjön rendesen az SVCD is?

bowden
jah a kártya gf6600

bowden
üdv!
elég fura problémám van.újraraktam az egész rendszert és ha elindítok egy fimet a lejátszás nem indul el helyette iszonyatosan belassul minden, csak a reset segít.egyszer volt már ilyen mikor új vidkártyát tettem bele, akkor egy új videokártya drvier felrakásas segített.most ugynez a driver van fenn. mindent úgy csináltam mint régen, DivX6.4 codek csomag vann, és fogalmam sincs mi lehet:(
ha valakinek van ötlete megköszönném.

Köszi még1x a segítséget, sikerült is:)

Dj Faustus
Milyen kódekek vannak feltéve a gépedre? Ha kódekcsomag (Ace Mega Codec Pack) szedd le és csak a szükséges kódekeket (XVID, Divx, AC3Filter, OGG Vorbis, Matroska Splittert) rakd fel.
Vagy próbáld ki a VLC media player-t (ez egy kódekekkel egybeépített lejátszó). Ha azzal is csúszik a film kódolásában van valószínûleg a probléma forrása.

Tehát akkor hogyan oldom meg vele a hang elcsúszást?
Dj Faustus
A lényege az egésznek, hogy az MKV formátumú videók egy fajta "csomagolási-módszerrel" (ez a Matroska) vannak összerakva (tehát a videó-, és hangsávok egyfajta összefûzési módja), a videó- és audiótömörítésen kívül.

Vagyis összetömöríted a videót XVID-del, a hangot AC3-mal, és a két dolgot összefûzöd Matroska-val - ami utóbbihoz kell a Matroska splitter.

A Haali Media Splitter több "csomagolási módszert" is ismer a Matroska-n kívül.

Haali Media Splittert rakot fel vagy mi a csöcst, de errõl azt se tudom eszik e vagy isszák.
Dj Faustus
"Format.........: MKV (x264) "
Hopp, az az MKV nem Matroska formátum véletlenûl? ;) Ugyanúgy mint az OGM esetében ez is egy "konténer"-formátum (azaz nem kódek "csak" egy csomagolási metódus).
Szükséged lesz Matroska-spliter-re.

Köszi szépen!

Én nem találtam semmi subtitle-re utaló dolgot:S

Egyébként az 1.6.15-ös VirtualDub van fent a gépen, de megvan 1.6.16-os is.

bertino
virtaldubbal lehet, holnap elmondom, most nem vok beszámítható, bocsssssssssss

Van nekem egy HDTV filmem:

Format.........: MKV (x264)
Source.........: stn.2002.1080i.ts-hdr
Aspect.Ratio...: OAR Resolution.....: 1280x544 "720p"
Frame.Rate.....: 25 (PAL)
Bitrate........: 4577 kbps (VBR)
Format.........: AC3 ³ AC3
Bitrate........: 192 kbps ³ 448 kbps
Sample.Rate....: 48 KHz ³ 48 KHz
#1 Language....: Hungarian 2.0 (default)
#2 Language....: English 5.1

Az ajánlott codeceket fel is tettem, vagyis
-CoreAVC.H264.Video.Decoder.v1.1.0.5.Professional.Edition
-ac3filter_1_09a
Lejátszó: BSPlayer Pro 2.1

A filmet szépen le is játssza (english 5.1-ben), viszont a gond az, hogy kb 10 percenként nekiáll elmászni a hang. Vagyis a hang gyorsabban kezd jönni mint a kép. Ilyenkor hiába pause/play, marad aszinkron. Csak akkor tér vissza szinkronba, ha a sliderrel egy másik idõpontra húzom a filmet, hogy onnan folytassa, majd vissza. Ilyenkor egybõl szinkron lesz újra, és megint jó egy ideig.
Na szal ezzel mit lehet kezdeni?
Sziasztok!

A topicok között kerestem számomra megfelelõt de mivel a Virtualdub topciba nem válaszolt senki, ezért megpróbálom itt is...

A kérdésem az lenne, hogy milyen progit tudtok ajánlani, amivel feliratot/subtitle-t tudok hozzárendelni egy konvertálandó filmhez?

Azért lenne ez fontos, mert az mp3 lejátszómon szeretnék nézni sorozatokat, amik csak feliratosan jelentek eddig meg.

A segítségeteket elõre is köszönöm!

http://www.winportal.net

Matthewpamer
halo!
Új XP után melyik kodekeket szedjem le hogy minden video formátum mennyen?
thx

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Borgi
letötöltem kodekpakkot, de hogytudom tutira kiirtani midnen ijet, mer még mindig lejáccca a videokat.. és még mindig fejtetõn van :$

porki fagyok fállalon

bertino
nekem xvid/DivX, mpeg1-2,wmv 9 azt csá, másra nincs szükség

aha, igen. ott is jártam, csak ott mindegyikhez kiírja hogy ha ezt letörlöm akkor a rendszer összeomlik. Meg tudnád mondani (mutatni) hogy Neked mi van fenn?

Köössszze!
bertino
akkor nézd meg a Sajátgép/tulajdonságok/hardverkezelõ és ott vmelyik menüben vannak olyanok, hogy video és audio codec, nézd meg ott tudsz-e vmit törölni

hi! Képzeld nincs a programok között. Se a Start menüben, se Vezérlöpult/Programok telepítése, törlésében. Mondjuk több ilyen alkalmazásom is van, nem csak a kodekek.

Magyarul: Nem látom ezt a kodeket. Egy internetes videó lejátszásához felajánlotta a kodek telepítését a honlap, én hülye meg elfogadtam... Azóta nem indul egy-két dolog...

bertino
uninstall bahzeg ?!

Sziasztok! Nem indul egy csomó játékom. Hibaüzivel kilép. Hogyan tudok codecet törölni? Letisztítani? Szerintem felraktam egy hülyeséget...

kössz
bertino
<#eljen>

[Jakuza]
Flip monitor or flip picture :P
Viccet felreteve sok codec beallitasanal van ilyen lehetoseg, hogy 180 fokos elforgatas.
De szerintem jobb megoldas ha azt a szaros codec packot amit feltettel leszeded es egy szimpla a filmhez valo codecet teszel fel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Borgi
hej fiullányok, szeretnék segitséget kérni.
olyan or mi a teendõ amikor csak NÉHÁNY avi file fejtetõn van?!
régen is ovlt ijenem, akkor régi volt a kodek de akkor az összes ijen volt.
ötlet? :$

porki fagyok fállalon