X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért kellett neked az Enchance weak sectors mert az iród EFM drivere nem a legjobb, de a Securom 4.8.xxx nem használ szar EFM kódokat az irók megszopatására csak a szektor sûrûséggel variál, ami a topológia file segítségével lehet helyel közel rávésni a CD-re.

A Daemon tools akkor lehet hogy újabb mint a securom verzió ami a játékon van, de ez a legközelebbi patch-el lehet hogy meg fog változni :)

Ha egy blindwrite 4.5-el ellenõrzöd az image-t akkor te is látod hogy nem tartalmaz weak szektorokat tehát nincs miért bekapcsolni a EFM javítást (enchance weak sectors)

Az különben is megváltoztatja a sub channel tartalmát és ezért végképp nem lesz 1:1 másolat a cd.
A WEAK sector védelem olyan bitmintákat tesz a subchannel adatok közé melyeket egy sima író nem tud kiirni mert túlterheli az iró elektronikát. Az újabb írók már egy korrekt elektronikát tartalmaznak, de ezek sem képesek minden mintát kiírni. (ezeket hivják EFM iróknak). Van egy teszt amit kirva a cd-re és beolvasva meg lehet tudni hogy milyen mintákat képes az iró kezelni. az irókat ez alapján 1,2,3 sheep-es irónka nevezik. Én még nem láttam olyan irót ami megkapta volna a 3 sheep pecsétet, bár egyes hardver konfig mellett a plextor premium képes erre a legendák szerint.

Nekem kellett az Enhance weak sector, hogy mûködjön. Nélküle nem ment.
Másik: A Dameon Tools-ot használom és elindul. Csak akkor nem, ha virtuálisból akarom indítani.

CD irási 1x1

BlindWrite 5.x (a legújabb ma jött ki www.blindwrite.com)

BlnidWrite5 Tweaker (lent van a link)

Ha csak simán elindítjátok a BW-t hogy irja ki a image-t akkor gyártotok egy szar lemezt!
Ezért kell a Tweaker hogy beállítsátok a megfelelõ paramétereket

Tweaker beállítások:

Basic Setting Fül:

Turn Decrypt on: OFF
Enchance Weak Sectors if Any: OFF
Include AutoPlay info: OFF
Write Speed CD: 8x

A többi az automatic

Topology fül:

Writing Topology:
Ha a szerencsés embernek van egy Plextor Premium irója akkor
Write with Plextor Premium

ha van más DAO PW kompatibilis irója akkor
Write using TwinPeak

egyébként meg kérje meg a havert hogy irjon neki egyet.

A select Topology File-ban meg kell adni a BWA file elérési útját (természetesen a kérdéses image-hez tartozó obit-x2.bwa ról van szó )

Ezután clik a run Blindwrite gombra

Ott kiválasztani az image írást
megadni a image file-t (blindwrite4 image-t keresni)

kiválasztani az irót, betenni egy üres CD-t és rátapadni a gombra 'Write'

ha mindent jól csináltok és az iró is ok akkor egy hasonló log file-t kaptok, és a lemezt gond nélkül lehet majd inditani.
Az indításhoz még annyit hogy az ATIP check miatt az ATIP-ot mindenképpen el kell rejteni, valamint aki még nem hajitotta ki a Daemon Tools-t az most megteheti mert ha a progi talál egy Daemon virtual drive-ot akkor mindenképpen (még az original CD-rõl is!!) leáll.

Az alcohol virtual drive-val nincs baj (egyenlõre)

2003.12.25. 23:32:13 info Writing completed in 03:16
2003.12.25. 23:31:51 info Finalize started
2003.12.25. 23:28:57 info Write started
2003.12.25. 23:28:57 info Buffer Under-run protection is enabled
2003.12.25. 23:28:57 info Media topology will be reproduced by TwinPeak technique
2003.12.25. 23:28:57 info DAO PW writing mode selected
2003.12.25. 23:28:57 info Writing speed required x40, effective x40
2003.12.25. 23:28:56 info DAO writing mode preferred
2003.12.25. 23:28:56 info Media ID can't be read
2003.12.25. 23:28:56 info Writing CD-ROM Disc - Image Size 781 Mb.
2003.12.25. 23:28:56 info Writing device : 2:0:0 - PLEXTOR DVDR PX-708A 1.04 (Ide)
2003.12.25. 23:28:44 info Imported file format - BwaBuilder (BWA)
2003.12.25. 23:28:44 info Imported file format - Blindwrite 4 (BWT)
2003.12.25. 23:28:38 info Launched with external parameters
2003.12.25. 23:28:31 info Using Patin-Couffin driver Version 1.18, Internal revision 18
2003.12.25. 23:28:31 info Autoplay driver active. Version 4
2003.12.25. 23:28:31 info ParamStr 2 = "C:\WINDOWS\bw5.ini"
2003.12.25. 23:28:31 info ParamStr 1 = "/ini"
2003.12.25. 23:28:31 info ParamStr 0 = "C:\Program Files\VSO\BlindWrite5\bw.exe"
2003.12.25. 23:28:31 info User default language : 1038 (0x040Eh) - Hungarian
2003.12.25. 23:28:31 info System default language : 1038 (0x040Eh) - Hungarian
2003.12.25. 23:28:31 info Version 5.0.7.122
2003.12.25. 23:28:31 info Title : BlindWrite 5.0.7.122
2003.12.25. 23:28:31 info ExeName : "C:\Program Files\VSO\BlindWrite5\bw.exe"
2003.12.25. 23:28:31 info OS : Microsoft Windows XP Professional Szervizcsomag 1 (Build 2600)

Valen
Köszönöm, már leszedtem, megtaláltam.

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

A BlindWrite5 Tweakert innen lehet letölteni
http://www.alcoholer.com/downloads/BW5Tweaker.php

Al Bundy23
hát azért ugye nem gondolod hogy csak ezért a "tetves" gamáért veszek egy uj cd irót?

IBANEZ UV777 Rulez

Valen
Az X2.The.Threat.PROPER.CloneCD-OBiT verziójú ISO-t milyen, melyik oldalról lehet letölteni??????

Pls. HELP!!!!!!!!!

Ja igen, megtaláltam.Na akkor aválaszom lejjebb olvasható.
Jó éjt! Ja és még mindin Kellemes Karácsonyt!!!

akkor nem is erolkodom tovabb ezzel..mar igy is elbasztam 3 cdt..:( nicnis ujrairhatom itthon..

Na megint itt vagyok.
Jó híreim vannak.Valaki kérdezte mi van ha elmész a Low Frequencz...akármivel a helyre és mi van azután.
Huh, miután megtaláltuk/megtalálták az AP Gunner hajót, a Teladi fószer akivel már talákoztunk a Brennan's Triumph szektorban, el akarja lopni és bevinni a saját Teladi Albatrossra (TL hajó). Bret haverunk utánamegy, felrobbantja belülrõl a nagy hajót és irány kifelé.Erre egy rakás Teladi hajó érkezik bosszúból, de közben az Argonok (Elena Kho és társai)a Terracorp egyik szintén TL osztályú hajójával megjelenik.
Na itt aztán volt minden,jöttek a Khaak-ok támadták az Argon nehéz hajót (TL), támadtak a bosszúszomjas Teladi-k és nekem az volt a feladatom, hogy megvédeni bármi áron a Mammothot (ugye ez a TL hajó). Namost nem vagyunk egyedül, de mindenképpen érdemes valami jó hajóval odamenni (én még minding a Centaurral mentem), ahogyan eltte Ban Danna és a többiek figyelmeztettek. Részben azért mert a sztori szerint úgy jutsz el abba a szektorba, ahol ez a csat zajlik, hogy elõtte át kell menni egy Xenon szektoron is, akik hát k...va erõsek és azonnal támadnak.
Namost, miután mindenkit lezúztunk (persze vannak in game cutscenek)az Argon Mammoth elmegy az AP Gunner hajóval.Ezután Bret spanunk mond valamit hogy Õ elmegy a Black Hole Sun szektorba bizniszelni, mert ott állati jól lehet.Én megpróbáltam utánamenni, de elõbb gondoltam rendbe rakom gyáraimat, hogy "ömöljön" tovább a pénz.
A jó hír most jön. Kaptam egy üzenetet Elena Kho-tól, melyben hálálkodik, és közlik hogy a "kiemelkedõ teljesítményemért",amit a harcban nyújtottam MEGAJÁNDÉKOZNAK EGY WHEAT FARMAL!!!
Valami nemtommilyen szektorban van,de az ENYÉM tök ingyért!!! Ha belegondolok, hogy egy olyan gyár vagy mi az kb 700 ezerbe kerül,akkor állati jó érzés.
Namost hogy lehet hozzá eljutni?
Mivel én nem fedeztem fel telsen azt a részét az univerzumnak, ezért még a jumpdrive-val sem tudtam eljutni a kis szeretett gyáramhoz.
Brennan Triumph-tól délre egy szektor, majd pedig csak keletre, 2-3 szektor és ott vagyunk.
Alighogy bedokkoltam és megcsodáltam, jött az üzenet Ban Danna-tól, hogy átvizsgálták a hajót és rájöttek mit történt a játékbeli apámmal.

Na most itt tartok.Vissza kell mennem az Argon One-ra és beszélni Ban-nel.
Szori, ha hosszú voltam,de korábban kérdezte valaki, hogy mit kell csinálni.Azért kíváncsi leszek mit kapok legközelebb, remélem egy Argon Titant!

Azért, mert az íród sajna nem tudja ezt az írási módot.
(A Phillips-ek még a régebbi safedisc és securerom-os védelmeket sem tuják jól kiírni. Nem EFM-ese írók.)

Amúgy DobiSoft-nak igaza van. Látom Õ is tudja mirõl szól az egész és ért hozzá.

Akkoriban egy Toshiba íróm volt (ami már elég gyengén muzsikált) és csere elött direkt körülnéztem a neten ezirányban és úgy választottam az új írómat.

(A Pio 106-os DVD íróm régebben nem írta meg, de lehet az új BW-vel megtenné.)

Itt egy tesz, amivel megnézheti mindenki mennyire pontos az írója, azaz tud-e correct EFM encoding-ot:
http://clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=6

és max 8x sebességet.
AutoPlay off
Enchance weak sectors off
DAO PW vag PQ write mode

Válasz DAO PW vag PQ módot !!

hat nekem ezekkel a beallitasokkal nem akarja elkezdeni irni:

Hali,

Mindenkinek, akiazt hitte hogy majd az új BW image jobb lesz mint az alcoholos.
Sajnos ez nem teljesen igaz mivel a BW is TwinPeak-et használ a kiíráshoz, ami ugyebár ugyanúgy ikerszektorokat szúr be oda ahol lassabban kell olvasni. Tehát akinek az irója nem volt hajlandó kiírni az alcoholos image-t jól vagy olyan olvasója van ami ezeket az ikerszektorokat newm hajlandó rendesen beo9lvasni, annak ez az image sem fog megoldást nyújtani. bár lehet vele próbálkozni mert hátha a BW jobban kitudja hajtani az irót.

Valen
2. ,3. kérdés már nem aktuális :)

Valen
Kérdések:

1. OBIT féle verziót honnan lehet letölteni?

2. Használt software:
- BlindWrite 5 Tweaker-t Honnan lehet letölteni, mert a progi készítõktõl nem lehet?

3. CD-RW-re is fel lehet írni jól?

Válaszokat elõre is köszönöm

Megírtam sima CD-re is és megy. Müxik. Hajrá!

Emulálással egyenlõre nem. Blacklisteve vannak benne a különbözõ virtuális meghajtók és elég hatásosan. Igaz én csak a legújabb Daemon-nal próbáltam.

Figyelem!
Egy obit verzió sikeres kiírásának leírása következik:

(Nem minden író tudja jól megírni. Én LG 8400B-vel csináltam és természetesen újraírható CD-re próbálkoztam.)

Használt software:
- BlindWrite v5.0.5.120
- BlindWrite 5 Tweaker

A Tweakerben az alábbi beállításokkal lett jó a végeredmény:

Basic Settings:
- Enhance weak sectors if any: On
- Include Autoplay info: off
(Többi marad, esetleg az írás sebességét vissza lehet venni 4x-8x-ra. Ez jót tehet.)

Topology:
- Write using TwinPeak
- Topology file kiválasztva
(Többi marad)

Advanced Settingsben nem kell semmit állítani.

Ezután Run BlindWrite és Write.

A példány mûködik. Az LG 8400B íróban ment, a Pioneer DVD-106 olvasóban (ami már eléggé agyonhasznált) elõször kiírta, hogy nem tudta azonosítani a lemezt és ismét-et nyomva már elindult, a Pioneer DVR-106 DVD író is simán vitte.

Sok sikert X2-es társaim!

valaki tudja egeszen pontosan hogy ebben a blindwrite 4.5 ben pontosan milyen beallitasok mellett kene kiirni ?

nah ez az obitos verzio...Kiirtam redneb mindent...beis olvassa latom a cd tartalmat...de a securom vedelmen nekem most sem jut at:(

Az S M L valtozatok asszem alapfelszerelesben kulonboznek, pl egy Argon Nova L-hez alapbol jar 3x25MW pajzs + 2 BETA HEP 1,9millioer.
Bazooka a Solar Power Plant a jatek legnagyobb biznisze, annyira,hogy a patchben allitottak az EC min/max árán. Rakd olyan szektorba ahol nincs konkurencia( vagy lodd szet a tobbi SPP-t), es 26cr-ert adhatod akar eladohajo nelkul is. A kristalyt 1900ert is veheted, meg akkoris megeri a hulyenek is, arrol nem is beszelve ha talalsz valahol 1600as aron.
hát én amit tudtam kiraksiztam.De scaneléshez kikell szálni a hajóból és kb 40mre repülni és akkor bescanneli

CarajoEsp
Köszi.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

OBiT os verziot szedd..bar meg nekem sem jott le szal nem tudom az mar muxeni fog e normalisan..de amint lejott tesztelem:)

CarajoEsp
Hopp valszeg a régi Clone-t szedem amit ki kel írni. Akkor mit kell leszedni illetve melyik verzióval megy a játék és a Patcjh?

CarajoEsp
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!!! Most szedem épp a CloneCd-t remélem utána megy majd az 1.1.

cristal fabomból kristályt na ez lemaradt :)

jó de 1.1es patchba 9 kredit ára legolcsóbban is az EC és igy mindig van mivel tölem függ hogy mikor viszek cristal fabomból.Ore mine meg egy silicon minenak jól jön hogy mindig 8 kredit egy cell.És nem kell mindig utána kószálni.Hanem töle 5 kmre van :)

Ez igaz, de gondolj bele, per pillanat sokszor van feles teherhóajóm, ekkor elmegyek wall-ba, veszek 6-ért ec-t és elviszem a borlonokhoz ahol mindíg van 25-ös eladási lehetõség, szóval felesleges a solar power, mert drágábban és macerásabban jutsz ec-hez.

Én nem használok automata dokkolást, kamikáze megközelítés a leggyorsabb és az utolsó pillanatban fékezés, elég jól megy már :)

Persze hogy kilehet, de utánna csak akkor tudsz vele játszani hogyha a BlindWrite fizikai emuláció be van kapcsolva. Az elsõ verziónak az volt a lényege hogy nem kell hozzá semmilyen emuláció és megy egy egészen másik gépen is.

persze az 1.1 es patchnál :)

Hát én utána számoltam.Ha saját EC gyárad van és kristályt lehet kapni a trading portokon 1684 ér akkor 12 creditre jön ki.De ha van saját cristal fabod akkor kristályt az összetevökböl 1200 creditre lehet kihozni és igy már az ECnek csak 8 credit darabja.Ha eladod valami jó helyen 20 fölött elég jókat lehet kaszálni 1 nagyobb rakterü hajóval

Hát a power plant nem biznisz - legalábbis a 150-es szektorban. Wall-ból veszek energiát rendszerint 6c-ért. A Power plant meg 15-ért csinál egyet szóval felejthetõ. Nekem mondjuk van egy de nem termel, csak energia raktárnak használom és beállítok 26c eladási árat. Néha még visznek is :). Javaslom a Wheat farmot meg a Rims factoryt. Ez a kettõ összefügg weat kell a reams-be. Két wheat ell tud látni egy rims-t. Olyan nagy a kereslet hogy mind a wheat mind a rims max eladási árakon dolgozik, de még így is úgy kell összekaparnom a wheat-t saját magamnak mert viszik mint a cukrot.

na vegre feltettek ftpre a cuccot mar jon lefele...majd irok kb 3-4 ora mulva hogy mik a tapasztalatok az OBiT os verzioval...

szerintem az OBIT féle image-et egyszerübben kilehet irni egy 'mezei' iróval és egy blindwrite-al, mert nincsenek benne a twinsectorok vagy mik.
Shaman
Egy kissé el vagy tévejedve.......
Egy Plextor író ára 15.500 ft + áfa. Hol van ez 50k?

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Valen
Kösz, már csak a clone cd-s változat ccd fileival kapcsolatban tud-e valaki segíteni.

Titan
Shift+J! Az ugrásokhoz EC-ra van szükség. A térkéõen látod az infót, hogy mennyi EC kell egy bizonyos szektor elérésére...
Sajna a tapasztalatom az, hogy a Jumpdrive-ot csak Te magad tudod használni, mert hiába raksz rá egy teherszállítódra, amelyik éppen EC kutat a bányádnak, mert az a nyomorút nem fogja használni...

Sziasztok! Egy idõre eltûntem, mert idegesített az állandó lefagyás. Azért közben be-benéztem van-e CRACKPATCH. Idõközben újrakezdtem a játékot, mivel Ore Belt-ben nincstelenné tettek ezek az átkozott Khaak-ok. (Na csak várják ki a végét)
Az NFORCE-on én is láttam a CLONECD-s verziót.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden X2- univerzum lakónak (kívéve a Khaak-okat, meg a gyevi bírót:))
Valamint zokni, sál, sapka, és egyéb marhaságok helyett CRACKPATCH-et a fa alá!!!!!!!!!!!!!
Amikor kiadjá a feladatot legtöbbször elmutogatja neked hogy merre kell menned. Késõbb a már korábban meglátogatott szektorok elhelyezkedését nyomon tudod követni a "navigation" menüpont "universe map" alatt. Olvass vissza a forumban és rengeteg hasznos infót találsz.
Hát alapos logisztikai megtervezés kell hogy önellátók legyenek a gyáraim.ÉS még csak 4 van.És már igy sem egyszerü.Mi lesz akkor ha 20 lesz

Argon Primetol délnek 2 szektorra :)

Valen
Kérdés2 : Hogyan kell használni a JUMPDRIVE-t, nekem és a hajóimnak egyaránt ????

nah me azota sem sikerult megszerezni ezt az uj clonecds versiont :((

Valen
Kérdés : el tudja nekem valaki küldeni a CLONE CD-s iso-nak a ccd file-ait? Mivel csak abban különbözik a CUE-s változattól, ha jól tudom, vagy nem?

Mindenkinek Kellemes Karácsonyt

hat en majd privat ftprol fogom "megvenni" de meg egyelore ott sincs fennt...epp most kezdemenyeztem hogy tegyek mar fel:)

skorpio7
Ha tudod , tedd már legyél szíves közkinccsé a lelõhelyét - persze privátba .

"A BC a jobbik csapat jutalma."