6542
  • Titan
    Nekem is kilépett a gyalázatos 1.2 mellett, sQt (akurvannnnyya hova lett a hosszú ö betüm????Ez a kicsi:Q ez a nagy:P!)egyszer újra is indúlt a masina!
    Aztán visszavettem a procit alapra és azóta jó....
  • BaLeeX
    Nem normális, mert a régebbi catalyston nem lógott át és szerintem kibaszott zavaró, hogy átlóg. :)
  • Valen
    Az Nvidián is átlóg, nem csak ATI-n, ez a normális :)
  • BaLeeX
    Nagyon komoly! :)

Ja aki ATI-val játszik az ne tegye fel a 4.1-es Catalystra épülő Omega drivert, mert a kék háló amit be lehet kapcsolni valami kütyüvel átlóg a hajón és a műszerfalon. Nem tudom, hogy a sima Catalystban is ilyen-e de az Omegában igen.
    Meg először eszméletlen lassú lett amikor elinditottam de aztán mikor másodszor játszottam vele akkor mintha visszaállt volna a sebessége de úgy érzem a régivel (azt hiszem 3.8) valamivel gyorsabb volt.
  • Valen
    de a kisvuk egyszerűbb, jobb :)
  • Valen
    kisvuk = kisviku
  • Valen
    Te kis szerény :)

Kisvuk megértem a kirohanásod, nekem is volt.

Mellesleg én is MS FFb2-vel nyomo, de akkor is elég nehéz leni egy khaak cluster piramisát kézzel (ezért is bízom az Odysseusomra :)

Mégvalami, akartam új gamét kezdeni, errre kilép a játékból (1.2), viszont a save-kat simán betölti ????

Ja nekem is beszaggat Cloudbase SouthWestben, ahol a flottám állomásozik, amit megis értek, mert 5x4 = 20 nagy hajót, meg a többi kishajómat egy sektorban kiszámoltatni tényleg nem lehet egyszerű
  • K.András
    Hehe,player logoba beraktam a képem és igy most az szerepel a menüben, a hajomon meg a gyárakon is :)))
    Hajo
    Gyár
  • K.András
    Na kérem,második nap után végre kezd helyreállni a rend nálam:)))
    Viszont taktikát is váltottam,rájöttem hogy sokkalta hamarabb jön a pénz hogy ha több szállitot állitok be eladásra(ki gondolta volna mi?:)),idáig az spp-nek két szállitot vettem egy hozta a másik vitte az árut,most pedig 4 szállito van 1 hozza és három viszi,egyfolytában pörögnek és mindig van mit elvinni igy nagyon hamar jön a pénz!De lehet hogy még veszek hozzá szállitot mert szerintem elbir 1 spp 4 elado hajot is ha van kristálybol utánpotlás, márpedig mind a 3-om spp-be fullon van a kristály készlet köszönhetöen a két CF-nak,meg a környezö szektorokban lévöknek.
  • Ninju
    Én találtam xenon trading stationt is! Station debrisként azonosította be a számítógép és úgy nézett ki mint a Borron trading station! Nem tudtam vele sokat kezdeni mert nem engedtek leszálni sem! :(((
    10 perc és feltöltöm az adatokat az extra bázisokról!
  • kisviku
    Na még egy utolsó hülye kérdés mára. :) De ez már csak viccnek...
    Tudott már valaki dokkolni Xenon Shipyard-ra?Mert van olyan, és állítólag ott lehet is Xenon hajót venni....persze nem nekünk. :)
  • kisviku
    Okés.
    Én megértem azt, hogy sok dolgot kell mozgatnia/irányítania, stb a gépnek amíg én játszogatok vele,de ez azért már túlzás.Enyhén szólva....
    Most gondold el (jó persze az ajánlott,stb konfigokban sosem hittem), ha az átlauk megadott és ajánlott konfigokkal lenne a gépem, akkor még így sem futna.
    Szóval így kiadni egy játékot!
    Most az engem nem érdekel,hogy nem hivatalos, stb,stb, de az a szerencsétlen, aki megvette nemtudoménmennyi dollárért vagy euróért és annak sem megy az felháborító.
    Hát menjenek már a pi*ba!Azért mit képzelenek magukról?Hogy mindenkinek olyan gépe van mint a Nato-ban?De ebből az látszik, hogy mndegy mit tud a géped teljesíteni, szarba sem veszi a program.Ugyanolyan szarul fut még ha három-négy kilót is ráköltesz a gépre....
    Ááhhh, hagyjuk.....
  • K.András
    Szerintem semmi baj nincsen az irányitással,az az egy amivel nem volt bajom eddig és igazán faszának tartom!Nagyon jok az ffb-s effektek is, én egy mikrofos ffb2-val nyomom és nagyon királyos!!!
  • K.András
    Jaja kezd ujra,meg olvass vissza pont tegnap kellett nekem is ujrakezdeni pontosan ez miatt,ugy lassult hogy képtelenség volt játszani...
  • K.András
    Meg tudlak érteni...Javaslom kezd ujra 1.2-vel.
  • kisviku
    Tényleg elnézést kérek, hogy ilyen iszonyatosan bunkó voltam, még akkor is ha ki csillagoztam, de nagyon mérges vagyok/voltam...
    A videókari az nem nagy durranás, Gef3-as.
    Hmm,elgondolkodtató amit mondtál.Tehát meg sem próbáljam felpeccselni?Kezdjem újra?
  • Valen
    Kisvuk épp tegnap és ma tárgyaltuk ki, hogy az 1.0-ás save konvertálásai kalap szart sem érnek, énis ezért kezdtem 2 heti játék után előről annó 1.1-el, s azóta jó, és ezt lekopogom:
    Fa asztal:
    kop...kop...kop...
  • Valen
    milyen vidkarival ?
  • Valen
    Az irányítás egy katasztrófa, sajnos nagyon elbaszták. de mind1. Lehet venni Ruder Optimalizationt, amivel lehet javítani rajta valamelyest, de csak óvatosan vele, mert pl. Argon Nová-nál lehet venni belőle vagy 40-et, de kb 5-10 db-nál jó az iránytás, afölött már túlfordul.

Ki kell kisérletezni (elmented a gamét, veszel 1-et, megnézed kidokkolva hogy milyen, ha nem jó, veszel mégegyet, ha már nem jó (túl sokat vettél, akkor visszatöltöd és annyit veszel, amennyivel még jó volt :)

A többi kb. mint az X-Tension vagy az X-BTF
  • Rusy
    nekem megvan az 1.2 cracked és néha így is szar ezért írtam lentebb hogy kicsit fura olyan szaggatós, 2.8xp barton 512ddr radeon9600pro, de szenvedek mer tetszik most a tutorialt nyomom...
  • kisviku
    Hmm,megint megpróbáltam végigjátszani....
    De hamar rájöttem miért nem tudom.Olyan k*va,g*ci,pi*a szarul fut annál az utolsó küldetésnél, hogy nemhogy célozni nem tudok, de a hajóimnak sem tudok parancsot kiadni, mert mire felfogja mi a f*szt csináltam, addigra lemegy a nap.
    Most nagyon ideges vagyok.Persze én még mindig a szar 1.0-ás verziót nyomom, de most már szerintem megvárom, amíg kijön az eredeti (remélem az a február 8 az nem kamu) és megveszem normálisan, felpeccselem,stb.
    Ha mégsem jelenne meg az adott időpontban, akkor írok egy gyönyörű levelet az egosoftnak, hogy kapják be az összes f*omat s menjenek a k*va anyjukba.Mert persze már most sejtem hogy nem jelenik meg pontosan, hanem valami blabla és közlik hogy még 3 év...
    Most hogy kikáromkodtam magam, mint a kocsis, és eléggé tahónak állítottam be magamat (ez mondom az ideg miatt van), modhatnám megpróbálom újra.
    Természetesen semmi extra nincs bekapcsolva és 800x600-ban fut (!)egy 3 Ghz-es P4-en 1 giga rammal....
  • Rusy
    Köszi, nekikezdek, az a poén hogy sokat játszottam régen pl az x-beyond the frontierrel is és kb értem a lényeget meg a kereskedést, csak olyan fura az irányítás,de kipróbálom mégeccer köszi...
  • Valen
    A előzőek után meg olvass vissza a fórumban, érdemes, mert sok hasznos tipp van elszórva :) + megtudod, hogy ki mennyire vágja a gamét :)
  • Valen
    H betű = Help, itt megtalálod az irányításhoz szükséges billentyűket (átkonfigni nem tudod :)
    Felejtsd el a Freelancer irányítását, gazdasági részét, mert itt a gazdaság folyamatosan változik, nincs az, hogy Diamondot a Teh Ringnél mindig 1440-ért veszik :), itt mindig változnak az árak.

Mégvalami FELTÉTLENÜL VIDD VÉGIG A TUTORIALT (a főmenüben a SIMULATOR résznél található), mert az az alapokat elmagyarázza!!!!

S ha már megcsináltad a TUTORIALT, akkor egy kis kezdési tipp:

Csináld meg az első 2 missziót, s a 2. missiónál, mikor visszaérsz a stationra, akkor add el a hajórol a cuccokat (shield+fegyver) így lesz annyi kezdő tőkéd, hogy elindulj.
  • Rusy
    Valaki segítsen már egy picit aki vágja a gémet mint állat, mert tetszik nagyon, csak játszani nem tudok vele, pl freelancerrel nagyon sokat játszottam meg játszok is neten, de ezzel nem boldogulok, valaki röviden írja már le, hogy hogy kezdjem, hogy kell ugrani, meg az irányításával is gondjaim vannak,
    Please segítsetek...
  • Valen
    pedig van Nvidium másutt is pl.: Quest Khaak sektor (külön 120 EC-s Jumppoint, amihez a Hydrát adják) :)

Tudom, hogy ottt írták, de én elmentem megkeresni,s nem találtam :(, ergo nem létezik :)

Viszont a többi faj bónusz állomását hol találtad?

Tudom hogy Paranid az a Priest Pity's ben van ha minden igaz, de a többi?
  • Ninju
    A Gonner research ?Station? nem biztos, hogy lézezik. BBs-en lehet róla olvasni! Ahogy elnézem minden fajnak lehet 1 extra bázisa. Boronoknak research station, Paranidoknak Communication Station, Arginoknak Installation. Többet még nem találtam, de remélem mindet megtalálom idővel!
    Ja! Nividium: Getso Fune szektortól északra -> Xenon szektor -> Keletre Unknown szektor. Ott találtam eddig!
  • hork
    Én azt csinálom, hogy az SPP-imet teljesen én látom el saját készítésű kristállyal, semmit nem veszek kívülről, így a maximális profitot hozom ki minden SPP-ből. Persze ez rohadtul sok háttér-gyárat jelent, ha mind helyett inkább SPP-ket építek, valószínű előrébb járnék. Ja és a konkurrens SPP-ket megritkítom kissé

Ez a nagy gáz a játékban, hogy az SPP minden mást, a több milliós gyárakat is lever profitban, ha van rá kereslet, azt pedig könnyen lehet motiválni...
  • Valen
    Kaja (minden fajnál másfajta), Teladianium

Mégeyg tipp: Ha gyorsan akarsz meggazdagodni, viszont a népszerűség nem a legfontosabb, akkor írtsd ki a konkurenciát a szomszédos és az adott rendszerben :)
  • Valen
    Silicon és Ore bányászat, Bofu előállítás (alapanyag és végtermék 2 külön gyár-ral)
  • BaLeeX
    Ezt a money fixert átküldeméd mele, a [email protected] címre ha megkérlek?
    Lehet, hogy mégsem használom mert most is nyomtam 2 óra SETA-t és kezd összejönni a pénz de addigis mondjatok tuti bizniszeket! Van egy SPP-m a Kingdoms's Endbe ez termel a legjobban, van egy a Red Lightban ez is elég jó és van itt egy Crystal Fab-om na ettől sokkal többet vártam, nem nagyon éri el az SPP-k hasznát sem.
    Mondjátok mit érdemes, hogy gyorsabban dőljön a lé!?
  • Romeo One
    Én valami dél-keleti szektorban voltam, amikor jött a hír, és akkor még nem jártam GT. Azóta újrakezdtem, és kíváncsi vagyok, mikorra számíthatom az érkezésüket. Akkoriban leamortizálták Pr.Endet, és öt perc múlva már Ore Belt-ben rodeózott 4 hajójuk, szépen lövöldözve mindenre, ami mozgott. Én meg itt áltam Discoveryvel meg 2 db Gamma IRE-vel...
    De a játékot nem emiatt kezdtem újra.
  • Valen
    akkkor passz :)
  • Romeo One
    Negatív... Még nem voltam a GT-ben, és már jöttek...
  • Valen
    szól Ban :)
  • Valen
    Storytól függ, akkor amikor megcsináltad a 2. missiót, s utánna elmentél a Gonar Temple-be, s mikor onnan mennél a Brennan's Triumph-ba, akkor rohanják le President End-et, és Szól ban, hogy ez történt, vigyázz a hátsódra :)
  • Valen
    Na megvan az összes faj (Paranid, Teladi, Argon, Split, Boron M1, M2, M3, M6 osztályú hajó (Teladi Odprey is!), meg a már előbb írt Teladi + Split M5,M4,M3,TS,TP, meg Paranid Hermes, meg a többi)

Képek a Valen oldala
    honlapon

Mégvalami, a Paranidok bevezették, hogy csak maximum 800 Km/h sebességgel lehet menni a Paranid szektorokban, mert asok Paranid Pegasus, amelyek 1000-el mennek, mindig karambolóztak :)

Mégvalami, felderítettem minden térképet/sektort, és a lentebb említett Gonar Reserch Ship-et sehol sem találtam, pedig egész Cloudbase South West-et átnéztem (elmentem mindkét bolygóig (k***rva messze vannak a kapuktól :), meg minden irányba vagy 600 Km-rt (a központi rész egy pont volt csak a képernyőn :)
  • Romeo One
    Valai tudja, mikor indul meg a Khaak támadás? Úgy értem, dátumhoz, játszott időhöz, egy bizonyos szektor felderítéséhez, vagy mihez kötődik?
  • Romeo One
    Nos, eccer nekem is volt ilyen, de hiába állította az ellenkezőjét, (can't unloading...), azért lerakta a gyáramat a helyére. Nézdd meg, nincs-e ott mégis, vagy a helyén, vagy ott, ahol a csávó hagyta!
  • K.András
    Nem szabad kicentizni a pénzt vásárlásnál :),egyébként nézd meg a felbérelt hajok között hátha nem a jo muksihoz szoltál...