6542
  • hork
    Valen, szerintem szektor őrzésre a legrosszabb a Dragon, a 125MW pajzs miatt. A legjobb talán a Centaur a 250MW+2x első GHEPT-jével, de a Dragonnál erre a Nemesis is jobb. Saját vezérlésnél a Dragon talán a legjobb (fej-fej mellett a Nemesissel), de távoli szektorharcnál az AI számolási metódusával a Centaur sokkal jobb esélyekkel győz.
  • Valen
    ennyi sektor van a gaméban :)

Tudom, csak mondtam, hogy én hogy csinálom.

Bár kár hogy nincs benne egy kis szerepjáték (fejlődik a karakter, számít a jó/rossz viselkedés, stb. :(
  • Valen
    49+24+18+10+11+20= 132
  • Lysandus
    Ööööö... Valen, félreértetted... Nem arról van szó, hogy aki nem írtja ki a konkurrenciát, az JÓ! Az a MINIMUM! :-)))Tehát ha a legtöbb helyen meghagyod a többieket, attól még nem vagy 90% JÓ! :-)))

De persze mindenki úgy játszik, ahogy akar...
  • Zombye
    Megnéztem. Azt nem írja ki, hogy a szektorok hány százalékát fedeztem fel, csak annyit, hogy hányban jártam már. ez az én esetemben 118. De hány szektor lehet összesen?
  • Zombye
    Úgy tűnik, a számításom bevállt, legalább is a Xenon M ek esetében. Ha ugyanis nem ugrik ki a hajójából, akkor visszavonul 2-3 kilóméterre, és csak akkor jön vissza, ha már teljesen feltöltötte a pajzsait. Eddig azonban nagy álltalánosságban odaérek a kiszemelt gyár 5 km-es körzetébe, ahol már a DockingComputeré a főszerep!
  • Zombye
    Van még asszem egy hasonlóképpen lepukkant kalózhajóm is, asszem ezeket tartom meg a gyűjteménynek, és "majd ha nékem sok pénzem lessz", akkor kipofozom őket!
  • Zombye
    Elfogtam még egy M-et. De ezér nem fogok túl sokat kapni, mert csak 15%-os a burkolata.
  • Valen
    Én is csak ott irtom ki a konkurenciát, ahol feltünően ritkán vettek tőlem, a legtöbb helyen meghagytam, mert JÓ vagyok .)

Viszont az biztos, hogy szektor örzőnek a Split Dragon a legjobb, mert gyors és elég jó tűzereje van.

Most hogy minden gyáramnál van egy nagy hajó (M1, M2, TL, M6), máris nem lövöldözik le a szállítóimat, sőt el is kerülik azt a szektort, ahol a nagy hajóim vannak (mindegyiken a legerősebb, nem PSG fegyverekkel)
    Bizonyíték itt a 20 db hajómról

egyébként tradelni a Split Caiman (1300-as raktér + 159-es speed + megtudja magát védeni), meg a Teladi Vulture (2000-es raktér + 123-as speed) is jó
  • Lysandus
    Jaja...

Próbáld ki kalózhajóval, arra elől is és hátul is felmegy a PSG, asszem.
  • Valen
    Titan 2168

nekem nincs húzva a gépem egy cseppet sem
  • Zombye
    Alpa = Alpha
  • Zombye
    Szállítókra asszem csak Alpa PSG megy, az meg valami 130 körül van. De ha jól utánagondolok, máris behoztam az árát
  • Lysandus
    Persze, PSG-ét kell rakni a szállítókra... Csak ugye az nem "ócsó"...
  • Zombye
    Most már csak egy Xenon L-t kéne elfogni, és megvan a teljes Xenon Fighter Collection (XFC)
  • Lysandus
    Nekem nem fajfüggő, hogy ki meddig bírja a hajója faragását. Eddig egy argon csaj és épp egy boron kalóz volt az, akit ki kellett nyírnom mert nem adta oda hajóját. Kinyírtam többet is, de az "baleset" volt, túl későn rántottam el a kormányt, mikor rájuk csaptam...
  • Zombye
    Tényleg poén, mert még meg is néztem, hogy biztos nem N-es é mert oly gyorsan otthagyták a hajójukat.
  • Lysandus
    Fagyilkos! Rút Szarumán...

Hajrá dicső boronok!
  • Zombye
    ÁÁÁÁÁ NAGYON ANIMAAAL!!!

Egy Boran Delfinnel "száguldozok". épp Napraforgót szállítok egy "napolaj" finomítóba, 10-ért vettem 25-ért adom. Hátra felnyomtam egy ALPHA Phase Sockwave Generatort, hogy a rakettákat mégjobban írtsam, meg így talán az ellen is hamarabb lekopik rólam.

És láss csodát! Már a negyedig Xenon M-ből ugrik ki a "robotpilóta", ebből kettőn még a 3x5 MW pajzs is rajta maradt. Esküszöm ezzel a hajóval vagyok eddig a leghatékonyabb hajófoglalásban. Igaz véletlenül egyszer a lökéshullám elért egy volcsört is, így sajna a vadászengedéjem ugrott, de "annyi baj legyen, rajzolj nekem egy bárányt!"
  • K.András
    Megrémültél? LOL
    Na mindegy ,akkor a boronok lesznek az elsök
  • hork
    A personal infonál van ilyesmi, PgDown-al lapozz lefelé.
  • Zombye
    A progi kiírja valahol azt, hogy a galaxis hhány százalékát látogattam már meg/ fedeztem már fel?
  • hork
    Még annyi, hogy ha jól tudom nagyobb a hatótávolsága, távolabbra 'lát el', a messzebb lévő hajókat is. A helyi szektortérképen jól láthatod, a sötétebb terület a NavSat körül a hatótávja.
  • Zombye
    Szervusztok!

Ennek az Advanced Satelite-nak van valami gyakorlati haszna is, pl nehezebben találják meg/pusztítják el, vagy csak annyi extrát tud, hogy képes videó rögzítésére?
  • Asmodeus84
    Na, a rémülettől még el is írtam *Boronokat*. :))
  • Asmodeus84
    A Borononokat neee! Olyan aranyosak. :DDD
  • hork
    Mondjuk itt mindenkinek "igaza" van ezzel kapcsolatban, többek között ez is a jó ebben a játékban, hogy sokféleképpen lehet benne boldogulni.
  • Lysandus
    Egyébként a progival kapcsolatban felmerült összes problémához:

Az Egosoft üzletpolitikája világosan kiderül az állomásokon hallható üzenetekből: a forgalmazott árukon nincs garancia...
  • K.András
    Nemtom én is Hork-nak adok igazat,had pusztuljon a férgese,az összes hasonlo játékban kinyirtam mindent ami nem emberi,és ebben is ez lesz amint megtehetem :)))
    Egyedül argonok fognak életben maradni a többi szektort ki fogom pucolni,minden más faj már jobb ha most elkezd imádkozni :)))
  • hork
    Ja hát én se az összeset irtom le, csak néhány megrögzött gonosztevőt, akik következetesen szembeszállnak őfeneségességemmel, és álnok módon irreálisan alacsony áron kínálják a nyamvadt EC-jüket.

Jetpilot: nem hiszem, hogy a crack felismerésének köze lenne a régi játékállásokhoz, szal szerintem jó eséllyel felismerné új játékkal is, de persze simán lehet, hogy nem ez a gond és úgy jó lenne (bár én az előbbit tartom valószínűbbnek) Ha kell obit-féle biztonsági mentés, abban tudok segíteni.
  • Asmodeus84
    Hát igen, a konkurenciairtás érdekes témakör. Én szeretem komolyan venni a játékokat (na nem úgy, hogy lemegyek az utcára én lelövök egy csáveszt mert hasonlít egy Splitre :) ). Szeretek úgy játszani, mintha az valóságos lenne. Bár... ha a valóság alapján nézem, akkor belefér a konkurencia írtása, gondoljunk csak világunk nagyvállalataira.

Más: ti megfigyeltétek is, hogy a Teladi kalózok kevésbé adják oda a hajóikat? Inkább meghalnának a profitért. :)
  • Lysandus
    Nem tudom, a konkurrencia kiírtása nekem sem tetszik. Olyan pórias! :-) Nem igaz, hogy anélkül nem lehet megcsinálni. Nekem már akkor is lelkiismeretfurdalásom van, amikor szegény kis boron kalózokat kiugrasztom a hajójukból. Milyen alapon veszem el a hajóját? Még úgy is szar érzés, hogy tudom, ha átengedem tuti kinyírják, mert ezek a süsük Argon Prime-ba mennek, ott meg egy Titán egy Centaur meg az Argon One veti magát utánuk. Szóval eszem ágában sincs kinyírni a konkurrenciát, így is tudok kaszálni.

Ore belt még mindig nem biztonságos? Épp tegnap voltam arra, és mintha az 1.2-ben ott cikálna egy Argon carrier. Rosszul láttam volna?
  • hork
    Jetpilot: a jelek alapján a játék felismeri, hogy crackelten használod. Az egyetlen eddig teljesen biztosnak tűnő megoldás a cyclone vagy obit féle image kiírása (esetleg bemountolása, bár az már rizikós), és ezekkel a crack nélküli játék.
  • hork
    Ninju, a te hozzáállásod is sántít, mert a valós életben senkit soha nem pusztítasz el, még gyilkosságért sem, az élethez való jog sérthetetlen. De ez egy játék, szabadon engedheted minden gonoszságod és rejtett frusztrációd, ha valaki rontja a profitodat, nyugodtan likvidálhatod. Engem legalábbis nem bánt a dolog, amúgy előtte szabad eltávozást ahgyok nekik, az már az ő bajuk, hogy nem élnek vele és inkább megpróbálják agresszívan letámadni a Nemezisemet.
  • Ninju
    Na tegnap elfelejtettem leírni a bázisok helyét.
    Priest's Pity: Paranid Communications Station észak-kelet.
    Great Trench: Royal Boron Research Station dél
    Black Hole Sun: Federal Argon Installation dél-keleten egy aszteroida mögött.
    Ha valaki talál máshol is valami extrát akkor írja már le, hogy hol és mit talált!

Én nem vagyok a híve a "Konkurencia kiírtásának". Hány inteligens élőlényt pusztítasz el a pénzért? Itt egy kicsit sántít a szimuláció, mert nem maradsz bűnöző! Logikusan gondolkodva ez nem lenne megengedhető. Egyébként mindenk úgy játszik ahogy akar.
    Peace!
  • BaLeeX
    Remek, ez egy jó tipp nekem is!
  • hork
    Lucky Planets az egyik legjobb hely SPP-nek, mert alapból nincs ott egy se! Azért én a szomszédaiból is kifüstöltem az SPP-ket, mit konkurrálnak velem

Persze úgy mindenhol viszik, ha az ember kiirtja a többit, de LP-ben jó lerakni az elsők egyikét, mert kezdetben azért nem olyan 1szerű leirtani a többiekét.
  • Asmodeus84

Olvastam egy korábbi tippcsokorban (azt hiszem kolbászosfánk írta), hogy ide érdemes telepedni. Teljesen kizárt, hogy veszélyes legyen, mivel itt cirkál egy Shark és egy Ray is. Óvatos duhaj vagyok, lehet hogy az előbb nem úgy állítottam be magam :).
  • BaLeeX
    Lucky Planetbe?
    Az merre van?

Észzel kell a szektorokat kiválasztani ahova gyárat pakolsz, mert a Kingdom's End egy 95%-ig biztonságos szektor, meg még a környező szektorok sem vészesek.
    De pl. gondoltam kaszálok egy nagyot és vettem egy szilokon meg ore bányát az ore Beltbe. Felállítottam, vettem 4 szállítóhajót (2 hermest és két dolphint) aztán útjára engedtem volna őket. Na a dolphinokat perceken belül leszedték mindig, még a Hermeseket is, bár a Hermesek max engine tuninggal meg 3 25mw-os pajzzsal már elég nagy biztonságban vannak mert gyorsak. Meg a gyáramat is nekiállták lövöldözni az arra járó Unknown meg Pirate shipek. Szóval visszatöltöttem a régi állást mielőtt megvettem a gyárakat és vettem még egy SPP-t a Red Light szekotrba. Ez kb. 75%-ig enemy mentes szektor de azért itt elődordulnak. Max ugrás egy legyen, mert a Presidents endbe (ez 2 ugrásra van) elkóricált hajóimat _mindig_ lelőtték.
    Az elején pedig az ember nem nagyon engedhet meg magának 3x25-ös pjzsos szállítóhajókat, mert darabja ~700k kredit.
  • Asmodeus84
    Üdv emberek!
    Lassan vége a vizsgaidőszaknak, újra lesz időm gamelni :))!
    Tegnap neki is ültem egy kicsit:
    - Kingdom End SPP 2 Manta elad, 1 vesz. 5MW-os pajzsuk van, de még egyet sem vesztettem, sőt meg sem támadták őket!
    - Gyűjtöttem Makora - Ion + Gamma IRE, majd elfogtam néhány kalózhajót. Sikerült két Orinocot is (384k), így hamar meglett a Novám. De a legjobb az volt, hogy egy kedves kalóz elvtárs a hajón felejtette a pajzsát és a BHEPT-et.
    - Most tettem le a Lucky Planetsbe az SPP-t, holnaptól dől a lé... :)