6979
Melyik tápot?
  • sb1
    Haver most vett egy AKASA Power80+ 500W tápot 22 ropiért...
    Az lenne a kérdés, hogy jó áron vette-e, ill. hogy ez milyen táp, mert én még életemben nem hallottam róla ?!
  • MaSzKa
    én ha minden igaz holnap reggel kapom meg a Corsair 450VX-et
    azért ezt vettem mert:
    -leghalkabb 400W felettiek közül 20eFt alatt
    -5 év garancia
    -ajándék corsair táska:-)
    -matt fekete
    -80plus
    -és az én config-omba 1 picit kevesebbet fogyaszthat mint az FSP BS2 500W aminek 1 kicsit morgósabb a ventije

nem sokon múl hogy olyat vettem mert az is nagyon jó választás
  • MaSzKa
    arra figyelj hogy a 400W-os a te gépedbe kevesebbet fogyaszthat mint a 500W-os mert ezeknek a tápoknak a hatásfoka 85% körüli de csak max terhelés közelébe, ezért nem kaphatótt 80plus minősítést
  • MaSzKa
    én is végig olvastam

az benne az érdekes ahogy magyarázkodnak benne a tesztkészítők

régebben(15éve) a tápoknál nem igen kellet figyelni a márkára mert akkor még minőség volt mindenhol a szempont ahogy az autóknál is 20évre terveztek mindent

nekem van 1 csomó at-s tápom a mai napig hibátlanul müködnek igaz 2kb a súlyuk de valahogy a 15év alatt nem tudtak kiszáradni a kondik a mostani jó tápok 3-5évig bírják csak igaz akkoriba 150-200W-os tápokat gyártottak a pc-kbe most meg sajnos hiába a technika ha ezt csináják a gyártók(tömegtermelés)
  • SAXx
    ja igen.. a vga-t kihagytam :)
    hát.. egy 7900 GTO van benne most... gondolom addig amíg a konfig viszi a játékokat nem lesz lecserélve... de ki tudja meddig lesz ez így :)
    a lap tudja az SLI-t, bár nem tervezem hogy valaha is használni fogom... inkább hiszek a fejlesztésben mint a "duplázásban" :)
  • Eagle16
    Az 500W már elég sok egy ilyen konfignak, azért írtam úgy. Amúgy milyen vga lesz mellette? Mert az is sokat számít. Ha 8800GTX SLi, akkor inkább az 500W :)
  • SAXx
    megtaláltam közben depon... nem vészes az ára, köszi :)
  • SAXx
    mennyire nem kell "sajnálnom" erre a pénzt? :)
  • Eagle16
    FSP-400W Bluestorm II, ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor ugyanez 500W-ban, de a 400-as is simán vinné...
  • SAXx
    hali megint :)
    segítsetek... ti otthon vagytok tápban ;)
    ha most szeretnék egy tápot venni a masinámhoz, és nem kell hogy világítson meg zenéljen és nem akarok rajta tetrisezni sem, akkor mit ajánlotok?
    C2D E6750, 2x1 gb ram 2.2V-os emelt feszkón, 3 vinyó, 1 optikai drive
  • dara
    Olvastam a tesztet és a topicját is. Élmény.
  • MaSzKa
    vágod az íróniát? túlFESZvédő
  • dara
    Béke poraira, már az örök elektromos mezőkön nyargal.
  • MaSzKa

"A kereszt a csomag resze? Codegen fele tulfesz vedo? "
  • MaSzKa
    nekem az a smiley tetszett az egész cikkbeforumba :-)

• dara
    Nem is a teszt a lényeg, hanem a topicban Adi Adi hsz-a. Annak is a másik fele.
  • Lteebee
    Nem, ez a lista azt mondja, hogy minden tápnak 80% alatt van a hatásfoka, ha a hatásfoka nem éri el a 80%-ot.
  • MaSzKa
    Holnap érkezik Corsair 450VX 5év garral BOX 18000Ft volt (nem olcsó)
  • MaSzKa
    Codegen Premium 480W olvassátok :-)
  • MaSzKa
    maximum FSP BlueStrom2 500W-re ott a kapcsolóvilágít kéken
    de én Corsair VX450 lesz a választá 90%-ra esetleg VX550
    5év garancia 18e ill 21500Ft és halk és nincs morgos ventije mind mellette szól+dobos+táska+stb 80Plus is :-)
  • dara
    A Chieftec GPS-450AA-101A teljes egészében ugyan ez, csak nem világít. Szóval felesleges cserélni.
  • dara
    Kb. Ez a prémium szint. Ettől függetlenül létezik felsőkategória is, ami szintén kiválónak minősül.
  • shrike7973
    Akkormost szoljak h cseréljék le chieftech 450 wra vagy cseréljék ugyanolyn asus ra? Mert nekem nagyon bejön ez a táp külsöre(kék fény, piros ledes kapcsolo...krómozott külső...stb), és az elején ilyet nem tapasztaltam...
  • NeoMaN
    ez a lista kb. olyan mintha azt mondanánk, hogy minden olyan kaja szar ami nem kóser....
  • dara
    Azért mert nem felel meg a 80Plus követelményeknek.
  • shrike7973
    Hy
    Maszka amit adtál "top 80" táp listát azon nincs rajta az asus...de aztse mondnám hogy asus noname szar lenne...pláne hogy drágább is mint a chieftech 450 w os..habár ez betudható annak hogy a tápkapcsoló pirosan világit igy könnyű megtalálni és a fan kék világitása beviléágitja az egész házat belülről...
    Itt a hivatalos link:
    http://www.asus.com/products.aspx?l1=7&l2=59&l3=202&l4=0&model=556&modelmenu=2
  • MaSzKa
    80plus minősítésű táplista
  • MaSzKa
    nekem pl több emailom is van egyik a hivatalos másik szemetes stb
    amugy kaphatsz e-mail bombát azt hirtelen megtelik levéllel :-)
  • MaSzKa
    elég hangos a géped
  • shrike7973
    Mégis mit kezdene bárki is az e-mail cimmemmel...na mind1...inkább aztmondjátok mi lehet vele...
  • NeoMaN
    hát ne haragudj, de aki saját e-mail címet ad meg egy nyilvános forumban.....
  • shrike7973
    http://www.speedyshare.com/218938725.html
    Akkor ittvan...
    Thx a tippet...
  • davidka003
    Inkább rakd fel ide: http://rapidshare.com/
    vagy ide: http://www.speedyshare.com/
  • shrike7973
    Felvettem...
    Megadom az msn cimem igazolj vissza átküldöm a hangot és lökd az okosságot... :)
    msn: [email protected]
  • SAXx
    Ez 1 sec alatt történik, nem akkor amikor effektíve elkezd dolgozni a proci. Bekapcsolom a gépet, eltelik 2 sec (ugye a bios képernyő nem jön be, mert ahhoz hogy ténylegesen elinduljon reset-et kell nyomnom), és akkor egypillanatra visszaesik a fordulatszám, majd utána megint felpörög.
    Aztán jön a reset, és "indul a gép".
  • BaLeeX
    A fordulatszám csökkenés lehet amiatt, hogy elér a bios képernyőre és ott bekapcsol a cool and quiet és leszabályozza a fordulatszámot majd utána ahogy dolgozik a proci win betöltésnél ott be is gyorsul.
    Szóval próbáld meg egy másik táppal első nekifutásra.
  • NeoMaN
    szerintem is táphiba
    meg kellene próbálnod egy másik, kölcsöntáppal...
  • SAXx
    Még annyi kimaradt az előző hsz-ből, hogy a hosszabb ideig kikapcsolt gép bekapcsolása esetén, az első indításnál még annyi feltűnt, hogy egy pillanatra mintha "elmenne" az áram... nagyon rövid ideig, csak a prci cooler fordulatszámának csökkenése miatt... bár ez nemtudom mennyire lehet igaz, de az biztos, hogy bekapcsolás után 2-3 msodperccel, a cooler fordulatszáma, még abban a fázisban, amikor a fordulatszám nő, van egy pont, ahol megszakad, és "visszalassul", aztán megint elkezd gyorsulni, és végül felpörög a "normális" sebességre.
    remélem sikerült normálisan leírnom :D
  • SAXx
    Tegnap délután raktam össze a gépet. Minden teljesen új, most jött ki a futószalagról ( alaplap, proci, ram, hdd ), ráadásul még külön figyeltem rá, hogy jól húzható, stabil, tuning cuccokat vegyek...
    Én ezt kizárnám..
    A gép egyébként nincs húzva... odáig még nem jutottam el :(
  • BaLeeX
    A tápnak bőven el kell vinni ezt a konfigot szóval az lehet, hogy meghibásodott vagy alaplapi gebasz lesz. Esetleg nincsen húzva a gép?