Melyik tápot?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Enermax Liberty 400W (ELT400AWT) ATX/BTX /Aktív PFC/
Ati
amd x2 4200+
7600 GST
dvd író
1gb dd2
1 250gigás sata winyó
tv tuner
Remélem mindent felsoroltam ami számít. A lényeg hogy minnél hallkabb legyen.(az ár csak másodlagos, bár nem feltétlenül kell a legdrágább)
Illetve offtopik, de ha már írok, akkor tudnátok segíteni proci hûtõben is? (szintén a lehetõ leghalkabb)
Köszi!
splintercellmsk.uw.hu
Ati
Tápvásárlás elõtt állok.
Configom:
Intelp4 3,2(640)
Nvidia7900gto
dvdrw+dvd
2x sata2 winyó
1x mobilrack(néha tele
1gb ddr2
Személy szerint én ezt a tápot néztem mi magamnak:
ZALMAN 460B-APS
Speciális 460W-os ATX2.03 kompatibilis zajtalan táp aktív PFC-vel. 18db(A) zaj. SATA csatlakozó.
ára: 21.900 Ft + áfa.
Ez elégséges? vagy sok?
Késõbbi dual core procikhoz is elég?csak azért mert az oldalon ahol kinéztem , a dualos procikhoz külön tápokat ajánlanak brutal (600-700w) teljesítménnyel. vagy ez csak marketing?
És még1 kérdés:
néhány tápnál fel van tüntetve
ATX2.0 ATX2.03 ATX2.2
ezek között mi a különbség?
kösyke
Normális 400W-os táp jelenleg nem létezik 10k alatt.
Ati
Ha már mindenképpen 5-7k körül kell táp, akkor inkább 300W-os FSP vagy Chieftek, ami bõven elég még egy X1950XT-nek is.
Ati
Asus p5b/deluxe
E6300 core2 duo
2x512mb ddr2 kingmax 800mhz
sapphire x1900gt vga
250gb maxtor sata2
80gb maxtor
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A 650-es nem az enyém és nem is a teljesítménybõl fakadó problémák érdekelnének, hanem hogy melyik megbízhatóbb és nem fogja szétcse**ni a haver gépét. Minõségi tápot tudom milyet kell venni, de az alsó kategóriában nem vagyok otthon.
Az alaplapokon szokott lenni egy jumper (ezen pl. KBPWR és USBPWR) amivel azt lehet kiválasztani, hogy az USB (vagy a PS2) csatlakozó melyik feszültségrõl legyen megtáplálva.
Ez azt jelenti, hogy vagy a +5V Standby ágról vagy a +5V ágról. Ha a +5v Standbyról kapja a feszültséget, akkor a gép kikapcsolása után is feszültség alatt lesz az egér és a billentyûzet, ha a sima +5V-ról akkor csak addig kapnak feszültséget amíg a gép is be van kapcsolva.
A házat nem ismerem, nem tudom milyen minõségû táp lehet benne, de a házakkal általában nem adnak jó minõségû tápot...
A hibernálásos dolgot, nem tudom hogy okozhatja-e a táp de akár ACPI hiba is lehet.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mindennel egyetértek, de legf?képp az utolsó mondattal.
Én erõsen a tápra gyanakszom, egy colorsit házat vettem (meg Asrock775 dualVsta lap+D805) de ezek szerint a benne levõ táp semmire se való.
Csak megerõsítést várok, én egyértelmûen a tápot okolom a fentiekért.
Mindennel egyetértek, de legf?képp az utolsó mondattal.
Én az alábbi márkákat ajánlanám,20-25 között már 500W-os tápot kapsz:
FSP Bluestorm 400W PFC, 12cm venti 15.720
FSP Bluestorm 500W PFC, 12cm venti 19.980
ThermalTake Purepower 430W PFC + fordulatszab. 21.504
Enermax 460W P4 EG465AX-VE 25.404
Chieftec ATX táp 500W aktiv pfc 18.960
Chieftec ATX táp 550W aktiv pfc 19.896
Én a helyedben egy FSP-t vennék, de a többivel sem jársz rosszul!
Az árak egy debreceni számtech bolt október eleji bruttó árai,kb ezekbõl kiindulhatsz!
Kicsit erõsebb is lehet mint egy jobb minõségû 350w-os, mert lehet h késõbb jön mellé még egy kari.
Mint mondtam 20-25k lenne rá MAX!
asus a8n sli premium, 4200+x2, 2 vinyó, 7950GT alá mekkora és milyen tápot érdemes venni 20-25k-ig???
köszi!
Vettem egy iris Sulinet-es konfigot, amibe vettem egy új videokártyát. Azonban a tápegység elég kaki a videokártyához.
Pc ház: Codegen 6083L 350 ATX
Kérdésem az, hogy ebbe a házba belemegy-e egy Chieftec 450W DT450A2 táp?
Lehet hülyeség, de a www.pcbolt.hu-s konfiguráció összerakóba miután megadtam a ház típusát nem választhattam Cheiftec tápot neki csak Codegen-ek között lehetett.
A másik ok amiért ráparáztam a dologra, hogy a táp 450W-os lenne ugye, a ház nevében meg kisebb W van feltüntetve.
Már megrendeltem a tápot és most fosok, hogy bele se tudom rakni.
A táp 5 méter hatókörzetben zavarja a rádióvételt.
Ha a számítógép ki van kapcsolva akkor is,csak a konnektorból kihúzott
hálózati zsínórral lehet a zavart(búgást) megszûntetni.
A zavarás kb. 265 khz és ennek felharmónikusai.
Jó e a táp?
---ATX P4 Tápegység CHIEFTEC DT400A2 - 12V 2.0,400W
---FSP BlueStorm 400W FSP400-60THN/THN-P
---FSP ATX-400PNF
---CHIEFTEC GPS-400AA
---CHIEFTEC GPS-450AA
az elöbb leírt gépbe.
ATX P4 Tápegység CHIEFTEC DT400A2 - 12V 2.0,400W jó választás a következõ gépbe?
ASUS A7V600-F alaplap ,AMD 2600+, 768 MB RAM, 40 GB winchester, GeForce 7600 GS kártya.