Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
1800GTO fogyasztásáról lövésem sincs+ ha késõbb bõvít a 400-as még akkor is elég lehet, Enermax-ot nem monodm mert az tuti nem jön ki 10k-ból.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gyakorlatilag is elég még a 400-as Chieftec, sõt a 360-as minõségi (pl FSP, Seasonic, Chieftec, Enermax) tápok is

Punker
olcsót ne vegyél mert az mind sz@r! 420-as chieftec 10k körül elméletielg elég.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

hello
Ehez a géphez milyen táp kell?
AMD Athlon 64 3800+
2 GB ram
Gigabyte alaplap
His Radeon X1800GTO
1 dvd író/olvasó
160 GB-os Samsung vinyó
Lehetõleg valami olcsóbb legyen de ne a legrosszabb.

Nem. Vegyél minimum Chieftec GPS400AA-t.

GyPeter
Coolink COOL AP400X szerintetek ez jó táp?

Intel Core 2 E6600, ASUS P5B, Gigabyte 7600Gt, 512MB+1GB DDR-2 800MHz, 160 GB SATA, táp: Chieftec 450W

belemegy.a csatik meg biztos jók lesznek, lévén lefelé kompatibilisek a régebbi lapokkal.
ez a prociról fogja elszívni a hõt.baba kis megoldás

Saddalim
egy fsp bluestorm 500w-os az méretben meg tûszámban bemegy egy asus a7v600-x lapba és egy aerocool s202-es házba? (nemtom hogy ugyanakkorák-e a tápok)
meg most egy coolink ap-400x 400w-os van benne, annak hátul van a ventije, de ahogy ezt elnézem, ennek valahogy vagy alul vagy felül...

chieftec alá ne add ez a lényeg..........

viszont amit alább felsoroltál mind ez alatt van jóval..<#wow3>

CSOCSO
nekem ilyen van.. csak sima szurke es nem atlatszo:

Punker
elöször 1 árkategóriát kéne belõni 😊

Punker-t kérdezd meg Õ tud neked ajánlani. Azt már most mondom, hogy biztos Enermax-ot fog mondani. Így már te is el tudsz szörfölni az oldalukra.

Egyiket sem, mind hulladék.

hello ti meilyket vennétek meg
Ultra Power SS-T400PP 400W tápegység PFC, 20pin / 24pin
Eurocase 400W tápegység Super Silent 12cm ventillátor
Codegen 400W P4 PFC ATX
Colors 420W P4 ATX
köszi

igy legyen😊

zolo
Mindegy, mostmár nem tok vele semmit se csinálni, mûködni fog 3 évig, tudom 😊

http://flickr.com/photos/zolika90/

az a gép amiben nekem elszállt egy sima semmi extra gép volt.olyan irodai masinára gondolj.

zolo
Annyira nem értek tápokhoz , de nincs semmi extra a gépemben , ami meg fogja izzasztani.Egy winyó,Fdd meg 2 optikai meghajtó, amiket amúgy is ritkán használok.Most megcsináltam elosztóval és minden este le fogom kapcsolni áramról a gépet, hogy így is tovább éljen.Az elõzõ táp érdekes körülmények között halálozott el, de errõl bõvebben a 2104-es hozzászólásban.Szerencsére semmit se ragadott magával a gépbõl.

EmThor
nekem is fps blue storm 500w van, nagyon jó! tessék megvenni!

Ilyen elszállás szempontjából nagyon gázos ez a táp tipus.
nekem egy 400-as vitte gajra az alapot úgy hogy szünetmentes és feszültség védõ volt elé kötve.

Ha azt a 12V-ot egy darab 12V-os ágon adja le, akkor meglehetõsen hurka "500W-os" táp. A Chieftec HPC420 régi változata ad le 19A-t az egy 12V-os ágán. A QTec egyébként is a kerülendõ tápok közé tartozik.

Dobtál volna rá inkább 2k-t és vettél volna egy új Chieftec GPS400AA-t. Az gyanítom nagyobb teljesítmény leadására képes, mint ez az "500W"-os micsoda.

Kérdés mennyit bír a táp. A másik és fontosabb kérdés, hogy esetleges hiba esetén viszi-e magával a fél, netán egész gépet. Aztán a 2k spórolásból lesz vagy 100k kár.

hát az az 500w ebben az esetben max 350w.sajnos.
nem egy rossz táp,de nem egy chieftek oder fps...

zolo
Végülis se fsp, se chieftec táp nem lett, így lett 8000-ért egy 500 wattos Qtec big fan.12 centis venti, 18A +12volton.Bírni fog annyit mint az elõzõ tápom?Maxpower 300 wattos volt és 2 és fél után ment el az örök bitmezõkre.

Mi a vélemény a tápról?

Saddalim
jólvan. kösz 😄

Határozottan igen.

Saddalim
öö ezt vegyem igennek? 😛

És még nem vetted meg?

Saddalim
akkor gondolom ez is
FSP 500w blue storm

Kiváló.

Csöbörbõl vödörbe. Vettél volna inkább egy minõségi 400-450W-os tápot.

Punker
életbe nem hallottam róla 😊

Vettem egy Lc power 550W-os tápot. Egy codegan 400 W-os tápot cseréltem le, mit szóltok hozzá, milyen a táp?
Saddalim
fsp milyen?

DanyyX
Itt különbséget kell tenni a tápra ráírt, illetve a tényleges teljesítmény között. Egy 350W-os mondjuk codegen biztos nem lesz elég, mert az valójában kb. fele akkora teljesítményt ad le, mint ami rá van írva, ellenben pl. egy Enermax-al.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Márkanév.

Lehet, hogy igazad van.
Viszont akkor miért van az, hogy kb. 1 árban vannak a Chieftec tápokkal?
Pl. az enyémet 1,5 éve 11ezerért vettem, és most ugyanennyiért látok 400 wattosat. A Chieftec is hasonló árban van. 12 ezer a 450 wattos.
Szóval ha olyan szar, akkor miért ilyen drága? De azt sem mondhatom, hogy átvágtak volna vele, mert jól mûködik, nincs újraindulás soha (ezt a régi noname Mercury tápomról nem mondhattam el, az sokszor újraindult...)
Mondjuk az említett példád azért sántít kicsit, mert ha belepakolsz a gépedbe egy 7900 gt videokarit meg 4 winyót meg mindenféle kacatot, akkor 350 wattos tápegység kevés lesz függetlenül attól, hogy milyen márka... Vagy nem?

Az alulméretezettség nem a tiédhez hasonló teljesítményû (~150-170W) gépeknél látványos. Amikor mondjuk CF-ben használsz X1600XT-ket, van vagy 3-4 HDD és 3-4 ODD a gépben, akkor bizony elég komolyan terheled, ott bizony elbizonytalanodnak a Coolink tápok.

Emellett a Coolink-ek megbízhatósága sem éppen világverõ, a 450W felettiek között vannak a jobbfajták, a többi nem az igazi.

Hmm. Azért nem mindenkinél muzsikál olyan szarul a Coolink táp. Nekem a 350 wattos simán elviszi a 3ghz-es prescottot meg a 6600gt-t 1 winyóval, 1 floppy drive-al, 1 cd olvasóval, 1 cd íróval és 1 dvd íróval.
Szóval nem hinném, hogy alulméretezett lenne.

EmThor
köszike

A különféle oldalakon található fogyasztáskalkulátorokat felejtsd el, semmire sem valóak. Legfeljebb arra, hogy minnél nagyobb tápot vetessen meg veled a gyártó. A Coolink tápod a kerülendõk közé tartozik, alulméretezett.

Saddalim
öö ezaz, mi is kikalkuláltuk az enermaxnál, és bõvel el kéne vinnie, de valamiért mégse. több másik topikban hosszasan elemztük a vészjeleit a gépnek, és tápbajra jutottunk (sata vinyó ki-be kapcsolgat, újraindulgat, kikapcsolgat héba-hóba, stb...), tehét valami mégiscsak van ezzel...

Annyit vesz fel, amennyi éppen szükséges. A gép aktuális valós fogyasztása osztva a táp hatásfokával. (pl gép felvesz 200W-ot a tápod hatásfoka 80%: az aktuális fogyasztás 200W/0,8= 250W.)

Egyébként meg bemész az áramszolgáltatóhoz, és kérsz egy konnektorba dugható fogyasztásmérõt, vagy veszel egyet.

EmThor
hát nekem mondom régi atx morex házamba, új gigabyte k8n-sli-hez 3.5+ hoz tökéletes, halk, venti belülrõl húzza hátra ki a cuccot, minden védelem van benne! (ez is szempont volt) bár nem tudom 500w-os táp mennyit zabál, annyit csak nem vesz fel ?!

A géped nem fogyaszt többet 200W-nál (sõt). Egy erõs 12V-os ágú 300W-os táp is elég lenne hozzá. A chieftec-eket meg nyugodtan megveheted, ár-minõség-teljesítmény arányban nem igazán létezik jobb náluk.

Saddalim
aha, és akkor ez királyul megy alaplaphoz, dobozhoz, mindenhez?

EmThor
sima atx, régi házamba belement, azért vettem ezt mert tud mindent, nagyon csendes (így utólag), jól is néz ki + szintén, ha majd megy bele az x2 proci meg dx10-es kártya, ne kelljen megint lecserélni a 450-es tápomat pl (ha azt vettem volna... k8n konfighoz, msi alaplapot nézegettem, az pl kapásból 450-es tápot ajánlott a laphoz )

Saddalim
mérete jó? dunsztom sincs hogy mekkaorának kéne lennie - aerocool s202-es doboz...
és ennek az alaplapi bizgentyûi is ok-k?

Saddalim
hát egy 512-es memóriát egy mégegy 120gb-os sata vinyót fél éven belül, oszt onnantól meglátjuk...

Szerintem elég a 450W-os is. Nekem az aláírásban lévõ konfigot 420W-os simán viszi. Az a kérdés mikor és mit (mennyit) akarsz bõvíteni. És persze ez 15k alatt van.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

EmThor
FSP 500w blue storm <#eljen> katt