6979
Melyik tápot?
  • SAXx
    Üdv

Egy olyan kérdésem lenne... talán kicsit off, de azért remélem nem lesz harag... szóval:
    Az előző gépemnél, az indítás hosszabb kikapcsolt állapot után, csak úgy működött, hogy bekapcsolás után 1 reset. És aztán ment...
    Most lecseréltem a vasat, ugyanez a probléma megmaradt. Most van a gépben még egy plusz vinyó és egy optikai meghajtó is, egyébként minden maradt a régi.
    A gépben van egy ASUS lap, egy core2 E7650-es procival, egy GF7900GT (külön táp igénnyel), 2 sata vinyó, egy dvd, meg a szokásos többi cucc, ja és még a memórinak is a szokásos 1.7V helyett 2.2-t kell adni, mert igényli ;)
    Egy 450es chieftec táp van benne most. Lehet hogy ez kevés?
    A hibajelenség annyiban módosult az új masinával, hogy pl. ha egyik vinyóról a másikra másolok, lehal közben, kék halál, vagy sima reset.
    Mekkora táp kéne ennek a konfignak, ami elvinné rendesen?
  • MaSzKa
    csinálj filmet róla, mert fogalmam nincs mi lehet

zseblámpával nézd meg nem e hozzáér valami a ventihez tápba vagy más hűtőhőz
  • shrike7973
    J azt kihagytam h tehát olyn fél-1 ór a használat után kezdi el kiadni a hangot...
  • shrike7973
    hy!
    Naszal..nemtom pontosit e vmit az az infó hogyha nincs bekapcoslva a gép jelentősebb ideig (2-3 óránál többig ) és kkor bekapcsolom a gépet akkor nem szercseg a "táp"...Mert mosthogy erre felfigyeltem hiába hallom ugy h a tápból jön a hang sztem az intel hütő lehet mert az az a mi a gép bekapcsolásakor sokáig nem kapcsol be meg ienek... Vagy a táp is lehet?
  • MaSzKa
    tápkról
  • Solten
    Karaj. Jó vagy! :)
  • MaSzKa
    FSP 400 Modding :-)
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    Linkworld el- (németországból származik)is megvoltam elégedve pedig nem túl márkás és halk is volt szerencsére sokkal megbizhatóbb mint egy codegen vagy acorp táp
  • MaSzKa
    különben most vettem én is ilyen világítós kapcsolót meg van 1 12cm-es halk Jamicon világítós átlátszó ventim az raktam volna a Linkworld 420w-be
  • MaSzKa
    a fsp bs2 igy nézki pontosan
    kár hogy már nem világít a venti
  • dara
    Dehogy tűnt el! Csak a RI/OS R5 részletes keresője még nem működik.
  • MaSzKa
    én is drágállom de jók

Néhány hónapja volt szerencsénk a Corsair első tápegységeihez, az 520, illetve 620 wattos HX-ekhez. Szerencsénk, mert nagyon jónak és halknak bizonyultak e moduláris típusok. Nem csoda ez, hiszen a tápos berkekben jó hírnévnek örvendő Seasonic szállítja hozzájuk a belsőt
  • Solten
    Ezt figyuzd:

Thermaltake W0089RE 470W, 12 kiló.
  • Solten
    Jó ez a Corsair, az árával nem vagyok kibékülve...
  • MaSzKa
    igazából nagyon a Corsair felé hajlok mert 80plus extra halk (kérdés meddig)

sajnos FSP táp van nálam roszz is mATX-es

de az FSP 235W-ossommal megvagyok elégedve igaz ráfért 1 kondicsere és most is faszán üzemel 1hónapja 1 folytába a p3-asomba
  • Solten
    Hát ööö 2 éve 14k..
  • MaSzKa
    és ?ft volt

ph-n majd irok a tápszakértőknek is mert hétfőn veszek újat
  • MaSzKa
    azt irják olcsobbb lesz mint a blue2 85% csak ennek 75%-os a hatásfoka

szerintetek a bs2 mennyi idő alatt hozná vissza ehhez képest a felárat fogysztásilag

ja és az is 1 kérdés miért nem kapott 80plus minősítést a bs2 pedig 85%-ot is tud igaz alacsony és közepes és magas terhelésen nem minegyiken tud annyit tud

lehet meg is válaszoltam magamnak a kérdést csak megerősítést kérek
  • Solten
    Prohardweren volt egy teszt róla, de eltűnt mint fécesz a nagygazban.

Csekkold ezt: http://www.cluboverclocker.com/reviews/power/hypergroup/Hiper480/index.htm

Szeretem, minőségi cucc, qrva halk.
  • MaSzKa
    jól néz ki de én még nem halottam erről a tápegységről
  • Solten
    Ilyenem van, ezért ilyet vegyé'!

Corsair jó cuccokat nyom.
  • MaSzKa
    sokat olvastam a corsairról de arról semmi rosszat nem halottam
    vagy lehet olcsó FSP lesz fogalman nincs megéri e többet fizetni mikor egy 350es is elég lenne
  • NeoMaN
    fsp
  • MaSzKa
    FSP BlueStrom2 500W 17200Ft 3év vagy Corsair 450W 5év 18300Ft
    Corsair 80plus halkabb mint az fsp
  • NeoMaN
    kinézni az ablakon szoktak....
  • MaSzKa
    most akarok venni új tápot itt van amit már 1 éve kinéztem meg 1 másik is amit most néztem ki és nem tudok dönteni melyeik lenne jobb

http://prohardver.hu/teszt/corsair_vx450_tapos_telitalalat/kulso.html
  • shrike7973
    Serceg.. :) ez a pontos szó a hangra ami jellemzi a táp hangját...
    Amugy itt a táp linkje:
    http://www.pcpc.hu/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=Vásártér&id=00001792&csoportid=00000011
  • dara
    Delta.
  • BaLeeX
    Ennyiért 400W-os FSP BluestormII-t kapsz, vidd vissza és cseréltesd ki. Mondjuk nem tudom az Asus tápban milyen belső van.
  • NeoMaN
    Biztos hogy hiba, mitől csattogna már egy normális táp?
    Téged amúgy ver az isten a PC-vel szvsz....
  • shrike7973
    Sziasztok!
    Vettem eg asus tápot 450 wos true power kék világitással meg miegyéb...12000 ft volt
    Nos rendes egy ilyen tápnál hogy olyat hallok belőle hogy öhm....furát:D nem tudom leirni igazából olyan mintha az ora kattogna csak nem mp enként hanem sokal gyorsabban... Kb ugy tudnám elképzelni mi lehet a baj ha pl a venntillátor folyton belemegy vmi kis dolognak pl egy kis papirnak amit mindig megcsap és visszamegy helyére a papir..csakhogy leirjam a hangot :D...mindensestre utoljára ilyet akkor tapasztaltam mikor beprosodott a chipset cooler..az a kis 1.2 cm átmérőjü 700 ft os kis vacak...azt lecseréltem másikra...de azért 12000 ft ot annyir már nem:S ... Szval ez hiba vagy minden asus táp ilyen?
  • Zsolt1964
    ki lehet ha van jó boltod,ismerősöd, de én a nagy általánosságot irtam le
  • dara
    Mint látod 6,5k körül is ki lehet hozni nagyon jó tápot. Az FSP pedig az élvonal egyik tagja.
  • MaSzKa
    nekem már nem az első fsp-m

eddig amilyenek voltak azok az összes nagon halk volt
  • Zsolt1964
    nem az FSP-ről volt szó, hanem a fostalicska "tápokrol"
  • MaSzKa
    most vettem Asus TA-881-es házat FSP 350-PNR PFC Noise Killer táppal
    13000ft brutto

tapasztalat: halk a táp és látszik rajta a minőség és mé viszonylag olcsó is volt (kb6500Ft)

Ezt a gépet hajtja:
    AMD Athlon X2 4000+ Abit AN52 Sapphire HD2600XT 256MB Gddr3, 2x1GB Geil Black Dragon 4-4-4-12
  • tmisi
    vagy menjen el orvoshoz
  • dara
    Ha neked az FSP nem elég márkás, akkor sürgősen olvass utána a témának.
  • Zsolt1964
    játszani komolyabb vga-hoz nem árt a márkásabb, nagyobb táp