6979
Melyik tápot?
  • Morphin
    ok, köszi a válaszokat...most ment el az xbox.^^ kövhéten megyek a superb-ért...
  • Gyöször
    olyan nagyon kb 43 centi magas noname házam van 4db 5,25ös hely van benne, és az FSP Saga tápnak az egyik SATA ága a ház aljában vissza is kunkorodik nekem, úgy, hogy a ház közepénél van egy winyó tehát a winyó felett még laza is a kábel. Ergó nekem bőven elér bármi bárhová.

De a tesztekben általában le szokták írni, hogy melyik drót milyen hosszú, meg a gyártó oldalán is nézegettem ezeket más tápoknál is. Szóval max megnézed, de énszerintem ha nem egy szobamagasságú szerver házad van ilyenen nem nagyok köll aggodalmaskodni..
  • Solten
    Superb
  • Morphin
    mostani noname-nek leér a sata csatija legalulra, remélem ezeknek is lefog(felső tápos házikóm van, TT M9)
  • Morphin
    Gigabyte Superb 460 vagy Saga 450 vagy Régi 400as FSP. most ezek játszanak...10-12k körül mi jöhet még szóba??
  • Gyöször
    Ezt egyébként próbáltad? Nekem nincs semmilyen más aktív pfc-s ember a környéken csak chieftec. De inkább biztosra mentem és vettem egy passzívosat. Semmi kedvem nem volt kb 80 ezért venni szinuszos UPS-t :)
  • Morphin

dől a lé^^ veszek egy szaros tápot mostmá...vagy közeljövőben esik a dollár vajon? (nemhiszem amúgy)

áhh eladom az xbox-ot is, egyszerűen nincs időm játszani vele.
    tudom nem ide kéne, de hátha ide is jár vki akinek kell 1box...3hónapos nagyon keveset használt,premium(60gb-os winchester),50k HUF+adom hozzá a pandás-legojones-os szart,meg a GTA4et...elég reális ár,főleg h ha a játékidőt nézzük még 1 hetet sem játszottam vele...jah természetesen xbox360ról van szó!
  • tmisi
    Ja olyan padlót fogó árak voltak hogy nem bírtam ellenállni a vásárlásnak. Mint a South Parkban: a fejsze már csak 4.99!!
  • Lteebee
    Jaja, vágom, de nem az aktív pfc-vel van a baj, hanem konkrétan a Delta aktív pfc-jével.
  • Solten
    igen, emlekszem a PNF 4-5k volt...
  • Morphin
    köszönöm.
    van pénzem, csak sajnálok ennyit kiadni rá, amikor fél évvel ezelőtt cirka 20-30%al olcsóbb volt minden...
  • Solten
  • Gyöször
    Van itt egy elég kivesézős PH! teszt Nem tudom mennyire szentségtörés erre a fórumra phtesztet rakni, de én ezt is elolvastam 10x mielőtt választottam. Ebbe az olcsóbb atx400pnf tápot hozzák ki nyerőnek. Szóval veheted nyugodtan mindet.
  • Morphin
    Saga 450
    tetszik ez is. bár szerintem nekem a 400as simán elég lenne, de ki tudja mit hoz a jövő! nem várható hogy drasztikusan csökken a dollár mi? mert ezek az árak felháborítóak...
  • Gyöször
    Heló, nekem hasonló van, FSP Saga 450. Nagyon csendes táp, nagyon örülök neki, hogy megvettem, Solten ajánlotta :DD nyalás letudva :D

Van mellette egy szünetmentes tápom, aminek a monitorozó proggija a régi noname táppal olyan 36-40%-os UPS kihasználtságot írt, az új táppal meg 15-18%. Szóval nem kicsit eszik kevesebb áramot. Jelenleg C2D E6320 konfig van, előttte egy Amd Sempron 3300+ konfig volt, az egy deer ""márkájú"" táppal 22-25% ra terhelte a szünetmentest... Szóval nó komment.

Ja és a régi gagyi táp után annyira csendes lett a gép, hogy reggel mikor felkelek, fülelni kell, hogy na most akkor zúg a gép, vagy végzett a videókonvertálás és leállt. Ehhez persze a ház ventiknek is csendesen kell járni.
  • Solten
    Nem hiszem hogy gaz lesz vele, halk Yate Loon dolgozik benne. A 400-as lead 400-at, a noneme sz@r meg fele annyit (saccperkabe) :)
  • Morphin
    jah és még annyit, hogy ennek jobb a hatásfoka, mint egy noname szarnak nem?? vagy csak annyival jobbak ezek, hogy +védelem,meg nem füstöl el egyhamar? (mint írtam lassan 3éves a noname 400as is.)
  • Morphin
    10ropi...fasza. na de valamit valamiért! köszönöm,utánanézek,hol olcsóbb esetleg. ezek amúgy mennyire hangosak,stb. tudom, hogy az FSP egy nagyon jó márka, de mégis vázold fel, lehet-e baja stb.
  • Solten
    link1

link2

• Morphin
    hihetetlen milyen árak vannak most. 10 alatt normális táp van egyáltalán? vagy csak rossz helyen nézelődök? fél éve még 7-8ért olyan tápot kaptam volna h megszólal,most meg pff...(k0cs0g dollár)
    valaki mond egy tápot amit érdemes most megvenni? azért kéne, mert a gépemet kicsit többet használnám, mint eddig(18-20óra/nap) és nem akarom kockáztatni,a mostani noname táp kb 2 és fél éves,nem rossz,de azért nem bíznám a véletlenre...
    jah és 350-400as táp kell!
  • Arnold12
    OK, köszi a válaszokat, mindjárt leszaladok és megnézem lehet-e kapni átalakitót, ha igen, akkor Gigabyte lesz. mint a másik gépemnél.
  • Gyöször
    Nekem FSP Saga450 van, a 20+4 tűs ATX áramkábelről külön le lehet húzni azt a 4 tűt és akkor marad a 20 tű amit a régi P4esemre is így már rá tudnék csatlakoztatni. Nézd meg a boltban. De sztem ne thermaltake-ot vagy cooler mastert vegyél.
  • BenceYCE
    Van átalakító kb. 500 huf. Gigabyte SuperB 460W elég, még sok is :)
  • Arnold12
    Ma felmondta a szolgálatot a régi gépemnél a tápom. Túl sokat nem akarok rááldozni, nagyjából csak 1-2 régi játékot szoktam rajta tolni, netezni,dolgozni (szöveges dokumentumok + design), zenét hallgatni és filmezni meg hasonlók.

A konfiguráció:
    Alaplap: Gigabyte IPE1000
    Proci: Intel P4 2.8 Ghz
    VGA: Sapphire Ati Radeon X1600Pro
    Optikai: 2 drb. LG DVD-RW
    Merevlemez: 1 Maxtor 80 GB ata / 1 Maxtor 500 GB Sata / 1 WD Mybook Essential Edition 500 GB külső
    PCI slot: Creative Sound Blaster Live 5.1
    Memory: 4 x 512 Kingston DDR

Maximum 40 eurot dobnák rá ki, de inkább kevesebbet. Találtam pl. olcsón ThermalTake 400W Lite Power 12cm fan PSU-t, 28 euro, de nem tudom meg-e ér, vagy inkább vegyek Cooler MAstert illetve Chieftecet 40-ért?

Ott van még a Gigabyte SuperB Power is, de az áramkábel(?) amit csatlakoztatok az alaplaphoz nem megy bele a foglalatba, és levágni azta részt meg nincs kedvem, mert úszik a garancia...

• Gyöször
    Arra próbáltam kilyukadni, hogy esetleg Chieftec delta aktív PFC-s tápegységgel próbál használni egy olyan Powercom UPS-t mint az enyém. Ez nem megy megbízhatóan csak passzív PFC-s táppal.
  • tmisi
    Ja én is inkább PH!-t olvasok. Meg SG-t.
  • Solten
    Ez mennyire szerencsétlen egy oldal... :)
  • tmisi
    Ismét bizonyított a HOC...

LC Power tápos és házas újdonságok

Az 550-es amper adatait érdekes módon hozza az én 460-asra dedikált de eredetileg 400W-os tápom.
  • Lteebee
    Az is lehet, hogy simán csak szar már az akkumulátor az UPS-edben.
  • Gyöször
    Feltegyem újra a kérdést? Tehát konkrétan milyen márkájú és típusú a PC tápod és milyen márkájú és típusú a szünetmentesed?
  • Japep

Hát nemrég kellett cserélni a gépben nagyobbra, de akkor még nem voltak ilyen gondjaim...csak mostanában. :S
  • Gyöször
    Milyen az a szünetmentes, meg milyen a számítógépben lévő tápod?
  • Japep

Hello!
    Már régebben vettem egy szünetmentes tápot, de az a baj vele, hogy már egy kis áramingadozásnál is kikapcsol a gép (az elején még nem nagyon csinált ilyet)... :S
    Kellene valahogy tölteni, vagy már hibás lenne?
  • Solten
    Jah, pl a 600W feletti OCZ-k (FSP belso) hajlamosak erre. :)
  • Ari18
    Simán elég hozzá.
    9600GT helyett 4830.
    Ram-ból meg csapjál mellé 2GB-ot.
  • belézs
    Sziasztok!

Egy új gépet szeretnék összerakni, a régi gépben van egy FSP400-60GLN 400W-os táp, asszem. Szerintetek elég, nem kell cserélnem ugye?

konfig:
    alaplap: gigabyte ep 45 ds3
    proci: Intel Core2 Duo 2,8GHz 7400
    vga: Galaxy Geforce 9600GT
    ram: 2GB

maradna egyenlőre a régi dvd író, és az IDE-s 80 GB-os vinyó, de később a winchestert is cserélném kb 300-500GB-osra.

Ja és szerintetek jó választás a konfig? 1-2 évre szeretnék egy közepes gépet!

Köszi előre is!
  • belarus
    Hát kössz akkor megfontolom és lehet,hogy lessz a 450w os.
  • tmisi
    Vagy ha nagyon kicsi a fogyasztás, akkor lehet hogy el sem indul, mert némely tápoknak kell egy minimális terhelési szint, amit lehet nem ér el a konfig. :D
  • Solten
    Gepeddel nem, de... PH tap topikbol:

"Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot."

Meg a 450-est se hasznalja ki a geped, boven jo hozza. Meg olcsobb is. GPS szeria meg jo kis delta beles Yate Loon ventivel.
  • belarus
    Most akkor baj lenne a gépemmel ha nagyobb táp lenne bene mint amekkora kellene?