6979
Melyik tápot?
  • BenceYCE
    A vinyó lesz az. Próbáld meg a vinyó tápcsatlakozóját megbirizgálni, a csatlakozó érintkezőit összébb nyomni, hogy nehogy kontakt hibás legyen. Nekem egy noname Y elosztó csinált ilyet régen, azt hittem a vinyóm döglik meg, de lekopogom azóta is jól van, csak évente a tápcsatit meg kell igazítani. Elenged néha az anyaga.
  • gordon 24
    Igen! Nem véletlenül agódom:D
  • gordon 24
    Passz! Igazából nem tudom mi adja ezt a hangot amikor ki és be kaspcsol..
    Azért gondoltam a tápra mert olyan mintha háturloj jött volna..
    De igazából azt kéne tudni mi adja ezt a hangot, mert 100% ra ugyan az a hang volt mint amikor kikapcsol.
    Csak ugye most üzemben adta ezt a hangot.. Nem fagyott le meg semmi egyszerüen katt katt katt:D
    Nem értem.. Azóta meg kuss van..
  • tmisi
    Nem vinyó a gond? Némelyik kattan egyet, amikor leparkolja a fejet (nekem indításkor szokott egyett halkan kattani, de állítólag ez normális).
  • PunkZoli
    tápon nem érdemes agyalni sokat, vidd el szervízbe szerintem, jobb félni mint megijedni, minthogy az egész gép rámenjen!

amúgy nekem meg a napokban ment "tönkre" az 560as csíftekem...
    elkezdett sisteregni, ilyen elektromos sistergés féleséget adott ki magából, majd kikapcsoltam, és kurvameleg volt a háta...
  • gordon 24
    Hali!

Egy kérdésem lenne! Most éjjel:D Letöltögetés közben a gépem elkezdett kattogni!
    Biztos tudjátok van egy ilyen hangja amikor megáll mikor kikapcsolod.. Nahh ezt a hangot adta, sürün egymás után! (fel is ébresztett!:D)
    Ujrainditottam, most csöndben van, de nem értem mi lehetett ez! Van valami ötletetek??

A Táp egy Chieftech 550wattos asszem.. Kb 1-2 éves...
  • Solten
    link
  • guruzone
    én is kérnék segítséget:

Fórumkörökben ipari hulladéknak nevezett 550W-os HKC tápomat cserélném le, no de mire? ehhez kérném a segítségetek.

Asus P5NQ-L
    Intel Core2Quad Q8200 & Scythe Ninja Rev.B
    3db SATA2 ~1,5TB HDD
    Zotac GeForce 9800GTX AMP
    4x1GB DDR2
    LG DVD_RW H10N

ár: 20 alatt van ilyen ???? :D

köszi

• Solten
    "és az amelyiket külön nem jelzik ezzel az lehet hogy ugyanez?"

Uhum... :) Power Supply Unit (ipon...) ;)
  • PunkZoli
    ez a PSU jelzés ez mi benne? :P és az amelyiket külön nem jelzik ezzel az lehet hogy ugyanez? ^^ késővan, de remélem érted
  • zooleeh
    ok koszi megfontolom!
  • Solten
    Eleg sokat kernek erte. Ha nem tervezel ketkartyas rendszert boven eleg az 520-as is belole pl. (~16k HUF), vagy link Meg egy quad rendszer a 4870X2-vel se ker 500W-ot sem.

Ez is szuper: link
  • zooleeh
    Eggyelore igen ,tudom hogy gyenge gep de viszont a pentium d830 nagyon sokat fogyaszt,es ha sikerul eladnom ezt a gepet ,ezt a tapegyseget ugyis megtartanam.mert sztem eleg komoly (tap)(na igy akartam bocs)
  • zooleeh
    eggyelore igen ,tudom hogy gyenge gep de viszont a pentium d830 nagyon sokat fogyaszt,es ha sikerul eladnom ezt a gepet ,ezt a tapegyseget ugyis megtartanam.mert sztem eleg komoly (tap)
  • Solten
    Eleg sok, az alairasodban levo gephez kell?
  • zooleeh
    forintba nem tudom ,kb 24 es 27 -ert lattam magyar site-okon
  • Solten
    Eleg jo. Mennyiert vesztegetik?
  • zooleeh
    sziasztok, errol a taprol szeretnek vellemenyt kerni
  • duracellmumus
    ha kijön a 5870x2 és belerakok kettőt a gépbe akkor sem fog 700w-nál többet enni. de 1700w???
  • duracellmumus

kissé bizarr ez a zacskós megoldás...
    kísértetiesen hasonlít a vx1000-sem belére...
  • Solten
    Kicsi és nagy Corsair táp

A HX 450 kb. 20k korul kaphato.
  • Solten
    Hello. Channel Well, nem rossz. Engem ez az 1300/1700W "remitett meg", feleslegesen nagy tap.

teszt
  • duracellmumus
    Üdv.

szép!

lehet tudni hogy ki gyártotta a belét?
  • Solten
    Koolance 1300/1700W Liquid-Cooled Power Supply

• Solten
    Tutibizti, Acbel-Politech beles. Minosegi tap.
  • PunkZoli
    táp vásárlásnál mindíg óckodok, mert ugye azon állhat vagy bukhat egy teljes rendszer! corsairről hallottam sok jót mostanában, bár nekem az a legfontosabb, hogy megbízható legyen, még is 20 alatt azt hittem nem úszom meg.
    Ilyen tutibizti nem romló táp ez is?
    Na meg kösz
  • Solten
    400W-os is boven. Ez meg total jo arban van: link
  • PunkZoli
    hi, segítsetek fasza moduláris tápot választani!

amit meg kell hajtson:
    C2D e 6400
    2 giga ram-->4 giga lesz nemsokára
    3 satás vinyó
    8800gt videokari

480 w elég ennek?? mert mostanában olvastam valami jó kis corsair moduláris tápról, ami nagyon fasza visszhangot kapott
  • Morphin
    csak 2drótos...fail sebaj, eddig jó volt...nem basztatom.vízhűtést régóta szeretnék,a hang miatt,de érzem elbasznék valamit,és baxhatnám az egész rendszert.
  • Gyöször
    arra gondoltam, hogyha megnézed hány drót jön ki a videókártyád ventillátorából, és arra a megállapításra jutsz, hogy kettő: egy fekete és egy piros, akkor igen valószínű, hogy nem lehet állítani a fordulatát, mivel a 3adik drót lenne a fordulatszám jel a ventiből vissza a kártyára. Ha van 3adik és a kártyán is fogadja 3 tüske, akkor még bármi lehet belőle.

Nekem Silent hűtős 8600GT-m van, tettem rá egy 8 centis ventit 5 Volton forgatva. Elviekben venti nélkül is elég lenne a hűtése, de így meg aztán nagyon extra. Hangja gyakorlatilag nincs. Ha esetleg borzasztó nagy hűtő van a tiéden és nem sikerül rájönni a fordulatszám szabályzásra, akkor ezt a megoldást tudom javasolni.
  • Morphin
    ja de nem bizti h lehet is lejjebb venni.legalábbis még nem sikerült,nem is írja mennyivel forog most.(rivatuner)speedfan-t még kipróbálom azért.
  • tmisi
    Az semmi nekem 6 órán ment a gép úgy hogy nem volt bedugva a prociventi. Vagyis félredugtam egy lyukkal. És le se fagyott még játék közben sem. Hát igen. 45nm az 45nm. Megérte leváltani a prescott fűtőrendszert.

Venti sebesség csökkentés: Rivatuner, Speedfan.
  • Morphin
    Sikerült^^ kerestem képeket a neten,hogy merre kell állnia, mert ugye így nem nagyon látom h fejjel lefelé van a kártya...ha lesz időm cserélem ezt a kis ventit is(pöppet hangos,valahogy le lehet venni az rpm-jét? geforce 8600GT)...inno3d elég kis fos kreálmány,viszont a bordája elég Zalman-os^^
  • Morphin
    Bakker, én meg nem dugtam vissza a VGA ventijének csatlakozóját...a gépet meg már nem kapcsolhatom ki! Megpróbálom vhogy így megoldani,csak nem fagy meg a gép :S (meleg nagyon a borda rajta,muszáj lesz bekapcsolni a ventijét)
  • tmisi
    Valóban csöndes. Nekem a VGA leghangosabb benne (pedig rivával már szabályozva van). A Chieftec 9cm-es ventim is kezd hátul csapágyas lenni szerintem mintha kerregne. Ha ezt a kettőt megoldanám alig lehetne hallani a gépet (a gyári intel procihűtő is csak valami 800RPM-mel megy).
  • Morphin
    Igen a Superb-t vettem meg.
  • Gyöször
    Mit újítottál be? Superb? Én is így voltam vele, tök csendes lett :)
  • Morphin
    Uhh nagyon jó ez az új táp, iszonyatosan halk...azt hittem eddig a két 12es ház venti a ludas,de nem.Most nincs hangja szal a régi csöves táp volt a zaj nagyobb forrása...darabokra szedtem a gépet,porszívó,újrapasztáztam mindent...mára ennyi. Köszönöm a segítségeket!
  • Gyöször
    Naja. Megtehettem volna, hogy sorra veszem a tápokat, és akkor lett volna itthon 10 APFC-s, mire rászánom magam egy PPFCre, dehát ehhez nem volt kedvem :)
  • Lteebee
    Néhányat kipróbáltunk.
    Ugyanakkor a tutibiztos az, ha adott ups-t adott táppal kipróbálsz.
    Erre azonban belátható módon viszonylag kevés embernek van lehetősége.