6979
Melyik tápot?
  • Zsolt1964
    Corsair
  • SrAta
    Nekem volt egy 580W-os "nagyon márkás" (Black XD) tápom.
    1 év. Zárlat, Delux házamban kiégett az LCD
    , ház és táp csere Chieftec táp Aerocool ház
    A Chieftec tápban minden van túláram védelem, túlfeszültség védelem, túlmelegedés védelem megmég sok minden...
    Megérte az a + 10 000FT érte azóta semmi gondom vele
    Kül a Codegen teljesítményben is 0. Konnektorba dugható Fogyasztásmérővel amikor újraindult a gép, mert nem volt elég nafta neki, haver gépe volt beledugva akkor mutatott 310W-ot
    a 450Wos Codegen nah szóval ezek után belepakoltunk abba is egy Chieftecet 400Wos és bőven ment 360W fogyasztás volt és semmi probléma.
    Ezekután...
  • Solten
    Jajah, hat nyilvan tuloztam picit, de nem is fokent a nevetseges teljesitmenyen van a hangsuly, hanem a mindenfele vedelem (amiket ertelmes tapegysegekbe pakolnak) hianyan.
  • SrAta
    nana azér ennél többet 64 megás AGP kari penti 3 500MHZ proci 1 CD író meg egy 20 Gigás vinyó:D
    Ennyit elbír a 450Wos:D
    Normálisan egy 450Wos(minőségi pl Chieftech, Crossair...) 50 szer ilyen gépet el kéne bírnia
  • Solten
    "A Codegen tápok képesek kipéreslni magukból a rájuk írt teljesítményt és képesek ezt több éven keresztül is megtenni. Ez csak úgy lehetséges, ha nem próbáljuk 3-4 winchesterrel és 2-3 DVD íróval és a mellettük futó brutál VGA kártya táp ellátását is rábízni egy ekkora darabra."

Jah, egy magos CPU meg integralt VGA. Ezeket talan elbirja... Ostoba lamaja...
  • tmisi
    Másvélemény
    Asszem az írója számíthat a lincselésre.
  • Laci82
    Megoldódott a gondom 4770-essel a toppon
  • Laci82
    Ja és aktív hűtős a vga is.
  • Laci82
    Plusz a egy 3870-es ati van most a gépemben tesztkarinak és alapból 44 fokon van,elől két 8-as venti fújja a levegőt a tápon egy 12-es meg hátul megint egy 8-as van.
  • Solten
    Gondolom, az elozo gepedben nem ez a proc+VGA mukodott... Kicsit nagyobb W mennyiseget kenytelen leadni a tap. Azert nezd meg hogy a ventijevel minden rendben van-e.
  • Laci82
    Azok,minden gép melegszik terhelés alatt ez tiszta....de az előző gépemnél ugyanezzel a táppal ennyire nem melegedett.
  • SrAta
    mivel bennevan egy akkora trafó mint az öklöd és 30-50 Amperek folynak, evidens h valamennyire melegszik...
  • [HUN]FaTaL
    Tápcsere olyanra amin van 2x4 pin.
  • Laci82
    Sziasztok ha a áp melegszik akkor az azt jelenti ugyebár,hogy nem elég erős a konfigmhoz?
    450-es cheftec.
  • vernyuszi
    Köszike,megnyugodtam.....És ha extrem tuningot akarok ????
  • Solten
    Hi. Ne aggodj, elvileg a 8pin az extrem tuninghoz szukseges, dugd ra csak a 4-et.
  • vernyuszi
    Szisztok !
    Van egy FSP Bluestorm 500 W-os tápom, és most vettem egy AM3-as alaplapot.
    A bibi ott van, hogy az alaplapon van ugye a 24 pines csati, valamint egy 8 pines, ami 2x4V . Namost nekem csak 1x 4V-os csati van a tápomon. Mit lehetne csinálnom vele, lécci gyors választ, vagy linket ha lehet......

Előre is köszönöm !
  • saylee
    köszönöm szépen a gyors válaszotokat :))
  • MrDevil
    Nem melegszik az a vicc! hogy lehetne kideríteni hogy le ad egy annyi ampert vagy sem? amúgy van mellé egy külön kis doboz amit rá kell kötni és abból lehet a többi kábelt bedugni
  • SrAta
    leht nem kicsi a táp, de lehet h hibás és nemtud annyi ampert, mint kellene, vagy túlmelegszik és vdelemből újraindul
  • MrDevil
    Sziasztok nem tudják mért lehet az, hogy bizonyos játékoknál újra indul a gépem a tápegység egy Thermaltake W0073RE 520w a táp biztos nem kicsi mert kipróbáltam egy noname 400 W táppal is és azzal faszán futott minden újra indulás nélkül!
  • Solten
    Hi. Siman jo hozza a tapegyseged.
  • [HUN]FaTaL
    Bőven elég egy minőségi 400as is, VX450 meg pláne. Azért ajánlanak 500Wattot hogy pistike ne dugja rá a 300W kódgányra.
  • saylee
    Sziasztok!

tegnap tönkrement a VGA-m és most újat kényszerülök vásárolni gyorsan. Arra lennék kíváncsi, hogy az általam kinézett kártyához elegendő-e a tápom. A leendő kártya ez:

http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=278

http://depo.hu/index.php?pn=product&c_id=&p_id=250468&page=3

a konfigom pedig ez:
    ASUS P5B alap
    Cor2Duo E6600 (2.6 GHz, nem húzva)
    memoria 2 Gb DDR2
    hangkártya SB X-Fi gamer

a mostani tápom pedig ez:
    Corsair VX450W

A fent likelt honlap a kártyához 500W-ot ajánl, de mivel nem egyolyan nagy erőgép a gépem, ezért reménykedem benne, hogy mehet a mostani táppal is az új kártya.

Kérlek Benneteket segítsetek, hogy működhet-e így!

Előre is köszönöm! :)

Üdv:
    Saylee
  • Solten
  • [HUN]FaTaL
    Jah csak PNFet nem lehetett kapni, ezt adták helyette. Nah lekapom az oldallapot és megnézem. xD

12V1 10A 12V2 13A

Hát ebből nem lesz HD4850, vagy, ha mégis akkor tápcsere az viszont igen. :D
  • sith7
    Nagyon köszi mindenkinek
    Ismételten +köszi My Master...
  • Solten
    Nm. Iszonyat komoly tapegyseg 400-as letere :)

Fatal:

Van egy kis bibi. Utanaolvastam, tokjo hogy a CRG400-at FSP350-nek aposztrofaljak, a gond az hogy a CRG-nel mar kicsit sporoltak az anyaggal (ez a gond az ujabb FSP-kkel - gagyulnak); Pl a 450-es CRG mar 12V agankent 12A ill 13A-t ad le. Legjobb lesz ha leveszed az oldallapot... :)

350PNF: link

400CRG, tole jobbra a 450CRG: link
  • [HUN]FaTaL
    Igen.

Solten: 350PNFről nincs ilyen képed? Lusta vagyok az oldalát leszedni a gépnek. :D
  • duracellmumus
    köszi! iszonyatosan megnyugodtam. 32A-el terhelhető 12v-os ág szinte mindenre elég:)
  • Solten
  • duracellmumus
    üdv!

nézd meg hogy 12V-on mekkora áramot képes leadni a 400-as fsp. A procihoz meg 4870-hez tuti kell legalább 22,5A 12v-ról...
  • Solten
  • Solten
    Igen
  • duracellmumus
    üdv!igazából a terhelt és terheletlen feszültségértéketeket kellene összehasonlítani.

utána meg szkóppal megnézni hogy mekkora tüskék kerülnek a névleges kimenőre full terhelés alatt,(lehetőleg ne legyenek szélesebbek 100ns-nál és nagyobbak 120mV-nál)

"a codegen nem szar, csak nincs beépítve az összes felrajzolt alkarrész a nyákra. képesek föld fóliának(ahol sok sok áram folyik)5mm-est hagyni aztán lehet csodálkozni hogy nem stabil a gép."

a "nem szar" alatt azt értem hogy 4000 HUF-ból meg némi alkatrészből egész pofás tápot lehet rittyenteni:)
  • sith7
    Sziasztok

Az aláírásomban lévő táp elég lenne egy Gainward 4870 512MB GS - hez ?
    /A 4 molex csatlakozót kell párban, a 2 tápcsatlakozóra rákötni/
  • [HUN]FaTaL
    Na majd meglesem. :D Bár nem érdekel, jól meg vagyok az FSP-mmel, de ha ilyen jóárasítótt HD48xx-ek vannak, lehet, hogy le kell cserélnem a 4 vinyó miatt egy 400asra. :/
  • Solten

#5501: jobb-e... tokmind1, egyikben sincs ertlemes vedelem, nevleges teljesitmenyuk vicc, kuka mindketto :D. Ajanlott olvasmany van errol a Logouton, egy ficko kibelezett egy HKC "tapot" (tapegysegnek nevezett valamit).
  • [HUN]FaTaL
    Amúgy HKC az Codegen minőség, vagy attól azért jobb?:D
  • [HUN]FaTaL
    Jah hm, akkor nem szóltam. Csak 300 a különbség? Múlthéten még 2k volt :D