6979
Melyik tápot?
  • Hirohyto
    Na szájhúzva, de kicserélték a zseniális HKC-t, a GB-ra, és 540Ft volt a különbség..
  • Solten
    300 Ft-al... Ugy olvastam a Greenpower jobb tap a PNF-nel plusz van hozza 6 pines csati is (legalabb is a Superb-hez van).
  • [HUN]FaTaL
    Akkor miért nem a 400as ATX-PNFet ajánlod? Az olcsóbb. :D
  • rvn
    Hello! Van itthon mérőmüszer, és arra lennék kiváncsi, hogy mit hol mérjek? Feszültségek, áramerősség? stb. Meg ha valaki veszi a fáradságot, hogy ezeket leírja az le tudná azt is irni h hol mennyi az optimális? Rem érthető amit irtam:) Válaszokat előre is kösz.
  • Hirohyto
    Köszönöm a segítségedet!
    Holnap már megyek is vissza a táppal, meg a plusz 0,6k-val, hogy szépen kicseréljék!
  • Solten
    Na ez mar normalisabb, de a #5488-ban linkelt jobb nala.
  • Hirohyto
    THERMALTAKE W0089RE 470W

* TELJESÍTMÉNY (W): 470 Watt
    * TÁP VENTILLÁTOR: 1 db
    * VENTILÁTOR: 12 cm

12 cm-es halk működésű ventillátor - passzív PFC - fekete színű - hálozott kábelek - túlfeszültség védelem - aktív PFC - intelligens kábelezés - halk működés - 4xSATA és PCIE csatlakozó - maximum áramfelvétel: 470W - méretek: 150(magasság)x140(szélesség)x86(mélység)mm - súlya: 1,93 kg - értékek: 5V - 0,5A~32A, 5%~-5%, 50mV 3,3V - 0,5A~20A, 5%~-5%, 50mV 12V - 1A~14A, 5%~-5%, 100mV -12V - 0,0A~0,3A, 10%~-10%, 150mV 5VSB - 0,0A~2,0A, 5%~-5%, 50mV

Esetleg ez? Úgy tudom, ez már a normális márkák között van.
  • Hirohyto
    Az elállás joga

A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól.

Mekkora mák, még ki is írják, jó hogy törekednek rá, hogy tisztában legyél a jogaiddal és a lehetőségeiddel, sokan sajnos ezt nem teszik meg!
  • Hirohyto
    Na para van!
    Már haver megvette nekem!:(
    Tud valaki, valami jó okot, hogy mire tudnék hivatkozni ami hihető is hogy legalább kicseréljék, vagy beszámolják egy normális táp árába?
    Köszönöm!
  • Hirohyto
    Kössz!
    Visszamondom a rendelést:D!
  • Hirohyto
    Na azt hiszem, előbb kellett volna olvasnom, és csak aztán írnom!
    Tényleg ekkora sz*r? Kinek van vele rossz tapasztalata?
  • Solten
    Hello.

"580 Wattot tud"

Hulladek, meg ne vedd (kommentek lejjebb). Ez mar ajanlott: link. 400-as FSP Greenpower belul, 460-as Gigabyte matrica kivul.
  • Hirohyto
    Üdv!

Valaki ismeri esetleg a HKC tápokat, vagy valakinek tapasztalata velük?
    Egy nem kifejezetten erőmű, AMD gépbe lenne! HKC USP-5580 Ő lenne az!
    9k-ért adják, 580 Wattot tud, 14 cm-es venti, csendes verzió. Előre is köszi!
  • BenceYCE
    Ha a házadba a rendszerventiket úgy állítod be, hogy bent "túlnyomás" legyen, akkor kevésbé porosodik. A padlószőnyeg használatánál ajánlott a földről vmi polcra feltenni a gépet. 500-as Bluestorm II-m van de 3 év alatt nem sikerült ilyet csinálnom vele. Mondjuk én görgőkön tárolom a vasat és szőnyeg a közelében sincs.
  • zsoltikakaka
    na srácok asszem megoldottam a problémám!! :D ezelőtti tápom is fsp volt és ha jól emlékszek az is csinált ilyet,hogy kerepelt ,de az valahogy ráhagyta ! na szóval eszembe jutott, hogy azt azóta nem halottam mióta kikompresszoroztam a portól! na most is kimentem a kompresszorhoz feltoltam 8bar -ra és jól megforgattam a ventit vele :D és azóta nem kerepel :D tök állat :D ,de azért nem pörgettem szét a lelkét csak ugy mértékkel! Ha már kinn voltam kifujtam mindenhol és igy minden klappol,nincs zavaró ventikerepelés!!
    A kompresszor csodákra képes de azért vigyázni kell vele könnyen letod égetni a ventit!
    üdv és kössz a segítséget!
  • zsoltikakaka
    ilyen van most benne : YATE LOON D12SH-12 - High Speed , én ilyet néztem ki: Thermaltake A2018, vagy Thermaltake A2029 ! sztetek meiket válaszzam ? vagy mondjatok mást ha ezek nemjók! :D
    kösszke!
  • zsoltikakaka
    hehe :D sztem kicserélem a hűtőt! a gari nagyon komplikált lenne a futár vinné ide oda számolgattam olyan 5k-m menne rá, hát akkor már majdnem megérné új tápot vennni :D ! sztetek mien hűtőt rakjak bele? ? jah a matrica nem olyan helyre van ragasztva hogy valamit is akadályoz, szóval nem kell vele törődni !
  • duracellmumus
    a gari nem probléma:
    ha van hajszárítód, akkor ügyesen le lehet műteni a címkét, egy éles tapétavágó pengéjével...
  • tmisi
    Hát pedig én visszavinném, nézzék meg mihet ér hozzá, vagy nem e csapágyas a venti. Ha szétszeded, akkor ugrott a gari!!
  • zsoltikakaka
    csá srácok! nemtom mennyire vág a témába meg mennyire nem,de megkérdem! Adott egy fsp saga 450 es táp ami 1hónapos! amikor alapból megy a gép kicsit kerepel a ventije, amikor odamék hogy belerugjak :D nem szószerint, kicsit megdöltöm oldalra a gépet akkor hülyén elkezd zúgni! szerintetek mi tévő legyek ? én arra gondoltam hogy vissznyomom gariba ,de sztem ez még önmagában nem hiba, arra is gondoltam hogy eladom, de lehet akkor járnék legjobban, ha vennék bele egy uj ventit,ugyis 1 év gari van rá szóval nem valószínű, hogy bármi baja előjönne addig, én ugy gondolom! na szóval ti melyik megoldást választanátok? meg ha tudtok ajánlani bele hűtőt, meg ha valaki már látott ilyet szétszedve elmondhatná ,hogy csak rádugós a venti vagy forrasztani is kell stb...
    előre is köszöntem a válaszokat! szép estét all!
  • Lteebee
    Mi is egész sok dolgot adunk el úgy, hogy futár viszi ki országosan.
    Jó, mondjuk ezek UPS-ek, drágábbak egy tápnál, szal akár még el is bír az ár egy futárt.
  • tmisi
    Szarvasi vagy? Én nagyszénási, és Orosházáról már végleg leszoktam, nemcsak az árak, hanem a választék miatt is.
  • Gyöször
    Üdv a délkeleti klubban :)
  • mrzoltan
    Én is egyetértek,nem a reklám helye ,de az ipon-on olyan 100k HUF értékben vásároltam másnap futárnál rá köv. nap nálam...
    Mindig minden megvolt,volt garis gondom is jött a futár érte és hozta a javított cuccot.
    Mondjuk a qva disztribútor tökölt vele 2,5 hetet mire megjavította...
    DE,np a rendeléssel...

Békés megye,Szarvas szal...
    Szebb jövőt!
  • Gyöször
    250W os táp 2 videókártyához? Jól látom? Legalább Codegen?
  • Solten
    "Webes rendseléstől meg kímélek mindenkit vidékre"

Nem ertek egyet, Pecs mellett laktam, szinte mindent BP-rol rendeltem, epsegben, pontosan megerkeztek (na mondjuk az igaz, nem mindegy honnan rendel az ember), 2-3 nap szallitasi idovel. Masik, hogy ha valaki noname sz@rt birtokol, az nem jelenti azt hogy rogton bekovetkezik a gep automatikus elegese, de nagy ra a sansz. Ahogy irtad, ne jatszon senki a tuzzel. Szep napot ;)
  • Locna
    Dehogy vettem bántásnak. Tisztában vagyok vele, hogy nem egy Corsair VX széria. De ez volt jelenleg elfogadható áron. 8000,- Sajnos itt vidéken elég kemény összegeket rátesznek az árura, és 20k alat enm kaptam volna se corsair-t se FSP-t. Webes rendseléstől meg kímélek mindenkit vidékre. Sjanos rendeltem már így a baráti árak miatt, de vagy nem az jött emg aminek kellett volna vagy egyáltalán nem akart ide érni. És volt már részem hibás termékkel felkocsikázni BP-re témában is. Ami megint egy nap, és plusz költség. Szóval mellőzöm a netes rendelgetést mostanság.

Ettöl függetlenül igazatok van minőségi dolgokat illetően.
    2 órája nyűstölöm a gépet, eddig minden rendben, bírja a táp. Kérdés, hogy mennyire lesz ez időt álló.

Egyébként nem pont ide vágó, csak érdekesség képpen. Haveromnak szinte teljessen ugyan ilyen gépe van mint nekem, csak nála 2gb ram dolgozik 4 helyett. Az év elején neki is elszált a táp. Ő nem volt ilyen szerencsés mint én, és vitte az alaplapot is. Szintén családos ember lévén volt egy keret amiből kigazdálkodta az új dolgokat, és lap vásárlása után kevéske pénzel megindult tápot venni. Komolyan mondom, szinte még matrica sincs a tápon amit vett 3000,. ért, annyira névtelen gagyi. És a mai napig azzal használja a gépet, játékra médiára, konvertálásra, szal mindenre ami kicsit is megsolgoztatja. Azért vannak érdekes dolgok, de hangsúlyozom, ezt csak érdekesség képpen írtam le. MÉG VÉLETLENÜL SE VEGYEN SENKI ILYEN AKÁRMIKET!!

Minden jót!
  • Solten
    Nem bantasbol irtam cimbi, ezek a tenyek 550W papiron, annyit soha nem ad le. Rendeltel volva egy olcsobb FSP-t valami webaruhazbol, es 3 nap mulva a kezedben van.
  • Abu85
    Az 550 W-os HKC árán 350W-os FSP-t kapsz. Nem hulladék és még erősebb is.
    Ahogy a Juszt Laci bácsi mondaná ne hagyd magad becsapni, megkárosítani.
  • Locna
    Mi ebben a hulladék?
    Nehezen tudom elképzelni, hogy a "hulladék" 450-es gembird után egy 100-assal nagyobb ne vinné el a gépet. Hozzáteszem a gembird is 2,5 évig hajtotta a gépet.
    És mint említettem jelenleg nem volt rá több zseton, hirtelen jött.. Önfentartó vagyok és zthiszem van egy fontossági sorrend. Lakás, autó....
    Gép nélkül meg senki nem szeret lenni heteket tudtommal.

A légyeg, hogy már a sajátomról írok és szerencsére nem vitt magával a táp semmit.

Köszönöm az érdemi hozzászólásokat és a segítséget!

Minden jót!
  • amdopteron
    Halli van egy gép nálam csinálni na már most sose volt dolgom sli.s géppel két db 8600gt van benne és ahozz hanyas táp kell hogy normálisan mennyen mert van benne egy 250es és néha bekapcsol néha nem az azért lehet mert gyenge a táp,????segítsetek köszi hallio
  • tmisi
    Ráadásul ahogy nézem simán kerül annyiba mint egy FSP-400PNF
  • Solten
    "Egy 550W-os HKC-t rendeltem"

Ez remek, ugyanaz a hulladek mint az elszallt Gembird-ed...
  • Locna
    BenceYCE!
    Az aklaplap sem kap áramot. próbáltam már csak a lappal is, de meg sem nyikkan. időközben kipróbáltam másik géppel is de ott is ugyan ez a helyzet.

Gyöszi!
    pár óra mulvban kapom az új tápot, próba és reménykedés, hogy mást nem vitt magával. Bár fény-füst nem volt, de szaga azért volt a tápnak.

Most sem a legjobb minőséget választottam sajna de jelenleg ezt bírta atárca, heteket meg nem akarok várni mire lesz zsé komolyabb tápra.
    Egy 550W-os HKC-t rendeltem délutánra. 580W-os volt raktáron, de azt mondták egyrészt felelsleges mársrészt nem is annyira megbíhzató mint az 550-es széria. Szóval dután kiderül mi ment még el.
    Ja és kiderült az is, hogy az adott időben áramkimaradások voltak a közelben épülő körforgalom miatt. Úgy hogy azt hiszem ez a biztosítás kárára megy majd....

Minden jót!
  • Gyöször
    Szerintem próbáld ki más táppal. A tápodat meg meg lehetne próbálni elindítani, az ATX csatiban nemtudom melyik két lábat, ha összezárod, akkor elindul, de húzz le róla mindent, kizárólag 1 molex csatin hagyj valami ház ventilátort terhelésenk. De elképzelhető, hogy a táp a ludas. Hang/füst/fényjelenség nem kísérte a leállást?
  • BenceYCE
    Az alaplap kap áramot? (LED világít)

Próbáld meg törölni a CMOS-t. Jumper át, elem kivesz, elem betesz pár mp múlva jumper vissza.

Szomszéd srác tápjával próbáld ki így:
    Hűtőket, az egyik HDD-t, a két írót és a 4-ből 3 ramot szedd ki.

Értesíts a fejleményekről.
  • Locna
    Sziasztok!!

Bár nem teljessen a témába vágó, de bátorkodom megkérdezni.
    KB 30perce a gép használat közben egyszercsak minden jel nélkül leált, és azóta nem lehet bekapcsolni. Azonnal a tápra gondoltam. leszedtem a tápról mindent csak az alaplapi dolgok maradtak bekötve, de így sem indul vissza.
    Szal a kérdésem az lenne, hogy akoor menjek venni új tápot vagy valami más lehet a ludas? Amúgy egy Gembird 450w-os ról lenne szó. Bár a gép egyéb perifériái elég erősek, mégis azt mondták a boltosok, hogy simán bírni a kell ennek is. Kicsit húztam a számat de végülis bele mentem. Szerintem roisszul tettem.

AMD 6000x2, 4X1GB Kingmax 800mhz, Radeon 4850/512, 2író, 2HDD+ rendszer hűtők.

A válaszokat előre is köszönöm!!

Minden jót!
  • sith7
    Rövid, velős és lényegretörő ... THX ismét
  • Solten
    HKC az LC Powerrel egyenerteku fosch. #5459
  • sith7
    Köszi