6979
Melyik tápot?
  • Zsolt1964
    nagyobb tápoknál benne van +2 db átalakitó is / Corsair, Gigabyte/ a többinél passz, elvileg a gyártók honlapján fenn van hogy mennyit bir,+ mennyi,és milyen csatlakozók vannak hozzá.
  • mo rémálma
    köszi
  • Solten
    :/ Erdekes hogy ujonnan kisporoljak, bar gyartofuggo. Na mind1: link
  • mo rémálma
    Hát az a helyzet hogy nemigazán mellékelték az átalakítót, tomb raider limited, kaptam egy eredeti game-et, semmi több:P
  • mo rémálma
    Kösz szépen, akkor nem aggódom :D
  • Solten

#5572:

A 4870-en ugye van ketto darab "6 lyuku" (pin), (fekete) tapcsatlakozo: link

Namarmost, sok tap rendelkezik 2db 6pines pcie csatlakozóval, sok tap nem igazan. Pl. a Giga Superb csak egyel. Semmi panik, a kartyhahoz mellekelik az atalakitot (4pin-6pin) (vagy ha nem parszaz penz):

(avagy fantasztikus neve: tapkabel-adapter)
  • mo rémálma
    amúgy msi 4870es, lemaradt
  • mo rémálma
    Sosem gondoltam volna, hogy a tápok is ennyire sokoldalúak :D mindig is szartam bele, gondoltam rá van írva hogy 500 watt akkor az annyi és meg is vettem volna, minden foglalkoztatott ami a gépekben van csak a táp nem, és most lövésem sincs hogy melyik lenne megfelelő de asszem nem spórolok rajta. A helyzet az hogy keresgéltem a neten és olvasgattam a vga-ról és egy úriember aki túl akar adni rajta, ezt írja:

"Sajnos gyárilag nincs hozzá PCIe táp átalakító, tehát az vigye, akinek a tápból kijön 2db 6pines pcie csatlakozó"

A problémám az hogy ez mit akar jelenteni, milyen átalakító kell v mi a rákról van itt szó:) nemtudomm mit kell figyelembe vennem még
  • duracellmumus
    egyik kedves ismerősöm össze akar rakni egy gépet...(perszehogyengemtaláltmeg)
    azt mondta hogy: olyat szeretne amihez nem kell hozzányúlni legalább 5 évig.:)amikor elmondtam neki hogy egy "normális" tápegység ami kibír legalább 5 évet az 20eHuf, padlót fogott -hogy az kész rablás meg mi kerül azon annyiba... mondtam neki hogy a benne lévő alkatrészek bekerülési ára kb.: 5rugó a többit azért fizeted hogy ne keljen kidobni 1 év után az egész konfigot...
  • Solten
    Nem olcso. Realis aron van. Bar a valsag elott ~7-8 ropiert is lehetett kapni. Minosegibekkel... Azok johogy dragabbak. Egy Seasonic beles Corsair, egy Enermax mar mas kategoria. Hatasfokuk 80% felett van. #5569: lol
  • mo rémálma
    Lehet hülye kérdés, de van rajta amúgy elég vezeték?:))
  • mo rémálma
    Csak furcsállom, amolyan túl szép hogy igaz legyen effekt van, mert összehasonlítva a többi kategóriatárssal( a minőségibbekkel) elég olcsó
  • Solten
    "megéri az árát?"

ajjaj... simán
  • mo rémálma
    sztem jó lesz nekem a 460-as superb, bár nemtom miért csak 10 rugó, megéri az árát?
  • [HUN]FaTaL
    Nekem elég hosszúak.
  • Ari18
    Ismerem járt nálam. Nekem nagyon rövidek voltak. Igaz nekem egy Cooler Master Stacker-em van, ami nem kicsi ház. Pót tápnak vettem, de annyira rövid volt, hogy vissza is kellett vinnem és venni helyette mást.
  • mo rémálma
    Erre gondolok konkrétan
  • mo rémálma
    Gigának tényleg drasztikusan rövidek a kábelei? mert van 460as 10 ropiért, és sztem elég lenne mert 380at lead
  • Solten
    420-as, ergo regi termek/fejlesztes lehet. Akkoriban ez boven elegendo volt.
  • mo rémálma
    Köszi a segítséget
  • SrAta
    soha ne legyen páratlan számú ramod tehát mindig vagy 2 giga vagy 4 gioga mert csak úgy mennek dual channel 128 biten ami lényegesen gyorsabb:)
    Csak egy tipp, mert így a 3 giga rammal lassabb lenne mint a 2vel
    Jah meg a ramok száma ha most van 1 db 2 gigásod, akkor mégegy 2 gigásat, ha most 2 egygigásod van akkor még 2 egygigásat vegyél ugyanabból a márkából ugyanazt a típust úgylesz a legjobb
  • Ari18
    FSP 400W
    FSP 500W
    Gigabyte Superb (fsp 400w)

ezek jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkeznek. Én az 500W-sat ajánlom, mivel később sem lesz gondod és moduláris.

Gigával egy baj van, hogy irdatlan rövidek a kábelei.
  • mo rémálma
    Találtam egy linket ahol le van írva részletesen, és asszem nem próbálom meg rátenni a 4870est mert 12v-n 216w-ot ad le:P ez elég elkeserítő egy chieftectől. Szerintetek milyen tápot vegyek elfogadható áron?
  • [HUN]FaTaL
    El kell bírnia, 400as FSP is elbírja.
  • Solten
    Hi. Nezd meg a matricajat, mennyi W szerepel a 12V-nal.
  • mo rémálma
    Hali!
    A hozzáértők tanácsát illetve segítségét szeretném kérni! Van egy configom: amd 7750 x2, 2gb ram (szeretnék bele még 1gb-ot) és most érkezett meg az msi 4870es vga-m. Az volna a kérdésem hogy a chieftec 420as tápom elbírja e vagy vegyek új tápot és ha igen akkor milyent? Köszi előre is!
  • SrAta
    meg a chieftec is jó csak azis drága de még mindig megfizethetőbb mint az enermax és a seasonic...
  • [HUN]FaTaL
    *telik
  • [HUN]FaTaL
    Ezek a leg-legek, aztán FSPre tellik a többségnek. A hülyék meg codegent vesznek.
  • Solten
    Szerintem a ket leg-leg a Seasonic es az Enermax. Es meg a Corsair matricaval rendelkezo Seasonic :)
  • BenceYCE
    Mind meghalt a lakástűzben?

Egyébként télleg jók :)
  • duracellmumus
    Csak megerősíteni tudom az Enermax tápok minőségét! amit vettem az elmúlt évek alatt, mind sikerült jó áron eladni és a vevők még mindig nem panaszkodtak:)

Nem tudom mivel magyarázni a dolgot de mind a két gépembe Corsair táp van.

vx450w,hx1000w...
  • [HUN]FaTaL
    Sajnos nem csak tápokra igaz ez.
  • tmisi
    Vannak tápok amikről olvasni szeretünk és vannak amelyeket pedig megvenni.
  • Solten
  • [HUN]FaTaL
    Enermax

Pénztárcám

• Solten
    Túl a 80 Pluson

"Tudni kell az Enermaxról, hogy tényleg gyártó, nem csak idézőjelben. Vagyis tápjait saját maga tervezi, készíti és értékesíti, ráadásul ezt nagyon komoly szinten teszi."

"Bekapcsolva a két Enermaxot semmilyen ventilátorzajt nem hallottunk felőlük, be kellett dugni fejünket a számítógépházba, hogy lássuk járni a lapátkerekeket. Az alaplapi érzékelő szerint ekkor percenként 4-500 fordulatot tettek. Hangban lepipálták a különösen csendes Cooler Mastert, persze annak neszeit is lazán elnyomta a többi hardver hűtése."

Enermax
  • beatngu
    Köszi a választ!
  • Solten
    Hello. El.
  • beatngu
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most raknám össze új konfigomat, amibe egy C2D E8400 - es mellé vagy egy 4870 - est, vagy pedig egy GTX260 - at szeretnék tenni. Ehhez kinéztem a Gigabyte Superb 460 - as tápot (460W). Az érdekelne, hogy elbírná - e a rendszert. Köszönöm a választ előre is.