6979
Melyik tápot?
-
#5579 nagyobb tápoknál benne van +2 db átalakitó is / Corsair, Gigabyte/ a többinél passz, elvileg a gyártók honlapján fenn van hogy mennyit bir,+ mennyi,és milyen csatlakozók vannak hozzá. -
mo rémálma #5578 köszi -
#5577 :/ Erdekes hogy ujonnan kisporoljak, bar gyartofuggo. Na mind1: link -
mo rémálma #5576 Hát az a helyzet hogy nemigazán mellékelték az átalakítót, tomb raider limited, kaptam egy eredeti game-et, semmi több:P -
mo rémálma #5575 Kösz szépen, akkor nem aggódom :D -
#5572:
A 4870-en ugye van ketto darab "6 lyuku" (pin), (fekete) tapcsatlakozo: link
Namarmost, sok tap rendelkezik 2db 6pines pcie csatlakozóval, sok tap nem igazan. Pl. a Giga Superb csak egyel. Semmi panik, a kartyhahoz mellekelik az atalakitot (4pin-6pin) (vagy ha nem parszaz penz):
(avagy fantasztikus neve: tapkabel-adapter) -
mo rémálma #5573 amúgy msi 4870es, lemaradt -
mo rémálma #5572 Sosem gondoltam volna, hogy a tápok is ennyire sokoldalúak :D mindig is szartam bele, gondoltam rá van írva hogy 500 watt akkor az annyi és meg is vettem volna, minden foglalkoztatott ami a gépekben van csak a táp nem, és most lövésem sincs hogy melyik lenne megfelelő de asszem nem spórolok rajta. A helyzet az hogy keresgéltem a neten és olvasgattam a vga-ról és egy úriember aki túl akar adni rajta, ezt írja:
"Sajnos gyárilag nincs hozzá PCIe táp átalakító, tehát az vigye, akinek a tápból kijön 2db 6pines pcie csatlakozó"
A problémám az hogy ez mit akar jelenteni, milyen átalakító kell v mi a rákról van itt szó:) nemtudomm mit kell figyelembe vennem még -
#5571 egyik kedves ismerősöm össze akar rakni egy gépet...(perszehogyengemtaláltmeg)
azt mondta hogy: olyat szeretne amihez nem kell hozzányúlni legalább 5 évig.:)amikor elmondtam neki hogy egy "normális" tápegység ami kibír legalább 5 évet az 20eHuf, padlót fogott -hogy az kész rablás meg mi kerül azon annyiba... mondtam neki hogy a benne lévő alkatrészek bekerülési ára kb.: 5rugó a többit azért fizeted hogy ne keljen kidobni 1 év után az egész konfigot... -
#5570 Nem olcso. Realis aron van. Bar a valsag elott ~7-8 ropiert is lehetett kapni. Minosegibekkel... Azok johogy dragabbak. Egy Seasonic beles Corsair, egy Enermax mar mas kategoria. Hatasfokuk 80% felett van. #5569: lol -
mo rémálma #5569 Lehet hülye kérdés, de van rajta amúgy elég vezeték?:)) -
mo rémálma #5568 Csak furcsállom, amolyan túl szép hogy igaz legyen effekt van, mert összehasonlítva a többi kategóriatárssal( a minőségibbekkel) elég olcsó -
#5567 "megéri az árát?"
ajjaj... simán -
mo rémálma #5566 sztem jó lesz nekem a 460-as superb, bár nemtom miért csak 10 rugó, megéri az árát? -
#5565 Nekem elég hosszúak. -
Ari18 #5564 Ismerem járt nálam. Nekem nagyon rövidek voltak. Igaz nekem egy Cooler Master Stacker-em van, ami nem kicsi ház. Pót tápnak vettem, de annyira rövid volt, hogy vissza is kellett vinnem és venni helyette mást.
-
mo rémálma #5563 Erre gondolok konkrétan -
mo rémálma #5562 Gigának tényleg drasztikusan rövidek a kábelei? mert van 460as 10 ropiért, és sztem elég lenne mert 380at lead -
#5561 420-as, ergo regi termek/fejlesztes lehet. Akkoriban ez boven elegendo volt. -
mo rémálma #5560 Köszi a segítséget -
#5559 soha ne legyen páratlan számú ramod tehát mindig vagy 2 giga vagy 4 gioga mert csak úgy mennek dual channel 128 biten ami lényegesen gyorsabb:)
Csak egy tipp, mert így a 3 giga rammal lassabb lenne mint a 2vel
Jah meg a ramok száma ha most van 1 db 2 gigásod, akkor mégegy 2 gigásat, ha most 2 egygigásod van akkor még 2 egygigásat vegyél ugyanabból a márkából ugyanazt a típust úgylesz a legjobb -
Ari18 #5558 FSP 400W
FSP 500W
Gigabyte Superb (fsp 400w)
ezek jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkeznek. Én az 500W-sat ajánlom, mivel később sem lesz gondod és moduláris.
Gigával egy baj van, hogy irdatlan rövidek a kábelei. -
mo rémálma #5557 Találtam egy linket ahol le van írva részletesen, és asszem nem próbálom meg rátenni a 4870est mert 12v-n 216w-ot ad le:P ez elég elkeserítő egy chieftectől. Szerintetek milyen tápot vegyek elfogadható áron? -
#5556 El kell bírnia, 400as FSP is elbírja. -
#5555 Hi. Nezd meg a matricajat, mennyi W szerepel a 12V-nal. -
mo rémálma #5554 Hali!
A hozzáértők tanácsát illetve segítségét szeretném kérni! Van egy configom: amd 7750 x2, 2gb ram (szeretnék bele még 1gb-ot) és most érkezett meg az msi 4870es vga-m. Az volna a kérdésem hogy a chieftec 420as tápom elbírja e vagy vegyek új tápot és ha igen akkor milyent? Köszi előre is! -
#5553 meg a chieftec is jó csak azis drága de még mindig megfizethetőbb mint az enermax és a seasonic... -
#5552 *telik -
#5551 Ezek a leg-legek, aztán FSPre tellik a többségnek. A hülyék meg codegent vesznek. -
#5550 Szerintem a ket leg-leg a Seasonic es az Enermax. Es meg a Corsair matricaval rendelkezo Seasonic :) -
BenceYCE #5549 Mind meghalt a lakástűzben?
Egyébként télleg jók :) -
#5548 Csak megerősíteni tudom az Enermax tápok minőségét! amit vettem az elmúlt évek alatt, mind sikerült jó áron eladni és a vevők még mindig nem panaszkodtak:)
Nem tudom mivel magyarázni a dolgot de mind a két gépembe Corsair táp van.
vx450w,hx1000w... -
#5547 Sajnos nem csak tápokra igaz ez. -
tmisi #5546 Vannak tápok amikről olvasni szeretünk és vannak amelyeket pedig megvenni. -
#5545 -
#5544 Enermax
Pénztárcám
-
#5543 Túl a 80 Pluson
"Tudni kell az Enermaxról, hogy tényleg gyártó, nem csak idézőjelben. Vagyis tápjait saját maga tervezi, készíti és értékesíti, ráadásul ezt nagyon komoly szinten teszi."
"Bekapcsolva a két Enermaxot semmilyen ventilátorzajt nem hallottunk felőlük, be kellett dugni fejünket a számítógépházba, hogy lássuk járni a lapátkerekeket. Az alaplapi érzékelő szerint ekkor percenként 4-500 fordulatot tettek. Hangban lepipálták a különösen csendes Cooler Mastert, persze annak neszeit is lazán elnyomta a többi hardver hűtése."
Enermax -
beatngu #5542 Köszi a választ! -
#5541 Hello. El. -
beatngu #5540 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most raknám össze új konfigomat, amibe egy C2D E8400 - es mellé vagy egy 4870 - est, vagy pedig egy GTX260 - at szeretnék tenni. Ehhez kinéztem a Gigabyte Superb 460 - as tápot (460W). Az érdekelne, hogy elbírná - e a rendszert. Köszönöm a választ előre is.