6979
Melyik tápot?
-
#2539 igen -
#2538 akkor ha veszek egy minőségi 400W os Chieftec et akkor abban van védelem is, és hatásfoka is jo meg kevesebbet fogyaszt mint egy gyagyi 400 w os?
-
dara #2537 Igen, ez nem vitás. Viszont akkor sem annyit, mint amennyi a névleges. Normális tápok viszont még túl is tudják teljesíteni. És ami szintén fontos, az a hatásfok. Egy fos táp esetén ez ritkán éri el a 65%-ot, ráadásul nagyobb terhelésen akár komolyan le is zuhanhat (lásd a korábban linkelt Q-Tec 650W tesztet, 400akármennyi Watt felett a hatásfoka 40% alá csökken és több mint 1kW-ot vesz fel a hálózatból, aztán meg eldurran, és visz is magával egy-két dolgot). -
tmisi #2536 A normális táp létkérdés! Nem illi ezen spórolni. Gondold csak el, beleveszed a nagynehezen összekuporgatod pénzedből az alkatrészeket, és egy gagyi áramforrással hajtod meg. Igen, túlfesz védelem van bennük, meg még más is, főleg az az előnyük, hogyha mégis meghibásodnak, tuti nem viszik a géped a halálsírba magukkal. Ez utóbbi fontos, főleg annak, aki nem tud tízezreket rászánni a gépére. Egyébként nem minden táp drága, sokszor csak a márkanevet kell megfizetni. Ott van pl. az FSP, amít írtam lejjebb. 6k nem nagy pénz. -
#2535 Illetve nem az hogy sajnálnák kiadni tápra anyit, mert rájötem hogy jobb nemsporolni pár ezer FT-okon mert késöbb lesz akkor gond, de hát amig anyám dobja a péz nagyrészét gépbe adig enmigen mondhatom hogy kéne még egy tizes... -
#2534 Osztálytársamnak is az van, már évek ota és semi gondja, (Bár ez szerencse kérdése is) Nekem egyszer már elszált egy gagyi táp, 3 éve nyáron nembirta a strapát 10 percenként elment az áram aztán bedobta magát a táp, akkor lett a 300W os codegen, de msot lesz uj gép aho kéne valami nagyobb, csak hát NO MONEY... :S meg ugy öszintén sajnálok is 10 rongyot egy tápra, házat is kell venem az is egy tizes elnne (táppal) de ugye külön kell még normális táp, szoval drága ez igy...
Amugy valaki elmdonthatná hogy mi az hogy van védelem a tápban, miféle védelem? tulfeszültség gátlo vagy valami iesmi? -
tmisi #2533 DE még mindig többet ad le, mint a 300-as (~150-200). De akkor is rossz döntés volt. Vett volna 300W v. 350W FSP-t, 6-7k. Ennyi felárat megér a minőség + a védelem. -
jani1191 #2532 Hali
Köv. kérdésem lenne mindenféleképpen moduláris tápot szeretnék valaki tudna segíteni melyiket mert egyenlőre én csak egyet ismerek a Chieftech 560W-os moduláris tápját ezen kívül mik vannak még?
THX -
zoolee #2531 Ááá...
Mercury???
Az majnem rosszabb mint a ködgén. -
dara #2530 És csak ~300W-ot képes leadni. Védelem meg nincs benne. -
Easy Csabesz #2529 Én 300W-os mercury táppal kezdtem. Most vettem egy 450W-os mercury-t és naon jó. Ráadásul nem került csak 5500Ft-ba. -
zoolee #2528 Tessék egy Chieftec 400W GPS-400AA... -
#2527 codegent ne vegyél, 9000 körül van 350wattos Chieftec például, és sztem a konfigodhoz is elég, de majd mások megmondják, ebben nem vok biztos. lényeg az hogy chieftecnél ne add lejjebb a szintet!! esetleg ha valamelyik alkatrészen tudsz spórolni, akkor 400 wattos chieftec van 13körül... inkább táp legyen jó... -
#2526 hát valami iesmi lesz ép hogy
geforce 7600 gt ddr3
160 ata viyno
1dvd iro
monitor
meg 3800+ os proci meg asus m2n-e lap
szoval ehez kéne vmi 400 as meg még beleképzelek 2db 200 vinyot nyárra
szoval ehez kéne
de nemtudom hogy mi lehet a tápal a gond mindenki azt mondja it hogy nesporoljak, hát sajna nincs sok lovetta rá, szoval olcsobb kéne, haveromnak mercuri van 4000+ os proci meg jopár viyno azt semi gondja szoval nemtudom...
látam codegent 450 watt 9péz 2db 12cm es hütövel...
valami olcsobat linkelhetnétek be... illetve valami jot ami baráti áron van -
zoolee #2525 Nem,códgent ne vegéy...
Tápon NE SPÓROLJ.
Egy gagyi táb több bonyodalmat okozhat mint egy terrorista....X) -
#2524 6 körül lehet veni valami normális 400w os tápot? -
#2523 HA VAN, Seasonic-ot, alábbiak közül pedig FSP-t. -
zoolee #2522 Sztem a leg jobb az SF aztán az fsp, zalman, Be quiet...
-
#2521 Felsorolok pár márkát,szeretném,ha megmondanátok melyik a legjobb:
Be quiet,aerocool,zalman,superflower,nexus,tagan,enermax,fsp
Melyiket érdemes venni? -
#2520 Felsoroltad azt a 3 márkát, amit mesziről kerülni kell jobb esetben.
Amúgy a táp egy egyetlen! olyan dolog amin nem szabad spórolni. Minden máson spórolj, csaka tápon ne. Ugyanis egy elektromos készülék megbízhatóságát rendeltetésétől függetlenül leginkább a tápegysége határoz meg. Ez a számítógépekre különösen igaz. -
#2519 #2448 az egyértelműen kh volt, a túlfesznek semmi köze nincs ehhez. Szarul érintkezett a csatlakozó (ezt pont magától szokta csinálni) annyira kis felületen érintkezett, hogy megnőtt az átmeneti ellenállása, és túlmelegedett maga a kontaktus. Ez nem rövidzárlat, hanem a klasszikusan értelmezett kontakthiba esete, és a szar minőségű csatlakozó (azon belül is a hüvely) okozta. -
zoolee #2518 Figy, most mit tesz???
höm??
Lemeek paksra azt lopom az áramot....
-
dara #2517 Hülyegyerekek biztos ráélveznek... -
zserrbo #2516 Ez az, ideje lenne, vagyis ár kezd alakulni a processzoroknál, VGA-knák az, hogy a felvett teljesítmény ne vesszen kárba. prociknál Core 2 Duo és az AMD-knél is van valami ilyen, VGA-knál meg a GDDR4-ek. -
#2515 ennyi erővel egyenesen az atomerőműre kapcsolom a gépet -
zoolee #2514 Mennyiért is???78000????90000???110000::: -
Rolesz #2513 Melyik tápot?Ezt
-
zserrbo #2512 Az árak változhanak persze. -
zserrbo #2511 Pont most nézegettem én is 500W-os tápokat:
Spire olyan 24-28 ezer
Chieftec 500W-os kb 18-24 ezer
FSP-nek is vannak olyan áron, mint a Chieftec pl a Blue Storm modell nem rossz olyan 21 ezer körül
Vagy nem tudom menni az a nem drága. Vannak olcsóbban is, amik nem ennyire márkásak, de a jó táp fontos. Egy rosszon múlhat a gép élete is. -
zoolee #2510 nm -
benioh1993 #2509 Köszi a gyors választ
-
zoolee #2508 Chieftec 500W
GPS-500AB
17400ft brutto -
benioh1993 #2507 Tudtok mondani vmi 500w os tápot ami nem annyira drága?
fontos lenne thx
-
purk2 #2506 de inkább chieftec
-
zoolee #2505 Elfogadható...
2504:jó és jó drága. -
#2504 A Tagan táp mennyire jó?Csak mert 35K-ért 1 530W-os..hát drága pöttyet. -
purk2 #2503 megtudjátok mondani milyen márkának számit Coolink???????? -
tmisi #2502 Nem tudom merre nézelődtél, ha a környékeden kiskerekben, ne csodálkozz. Ajánlom nézz szét a neten, webáruházakban. Én is onnan rendeltem a Chieftec-et. Lehetőleg GPS sorozatot keress.
De ha számít az ár, jó az FSP is (ebből a PNF típust).
300 v. 350W bőven elég mindenre (na jó DualCore+8800GTX, ennek talán már nem). FSP ATX 300PNF vagy 350PNF. 6-7k. -
dara #2501 Egyiket se! -
#2500 Hát csak mercuri codegen meg deer tápot látam mindenhol szerintetek mejiket vegyem? 400as mind