6979
Melyik tápot?
  • Tikal #2579
    akkor várom majd a beszámolot a táprol, és ha tényleg elnyomja a procihutod akkor veszek egy olyat én is :)
  • Eagle16
    Hehe, én is arctic cooling-ot szeretnék majd ha lesz conroem, de most a mostani se hangos(alap gyári).Még jóhogy túlzajongja a táp, az AC ventik nagyon halkak, de azért remélem nekem inkább a prociventi fogja elnyomni a tápventi hangját, ha meglesz az új táp, és nem fordítva :)
  • Tikal #2577
    AC freezer 64pro, ideiglenesen, amugy zalman cnps7700volt csak már az uj procimra nem ment rá (AM2), a nagy zalmanra (9500) meg még nem volt szé, de egyenlore jo ez a kis AC is, halk, a táp viszont nagyon tul zajongja, nem tud érvényesulni a csendje :D
  • Eagle16
    Mert proci hűtőd az milyen?
  • TCelica
    Ez halk tápocska. :))

ASUS Atlas 450W ATX, 12cm-es kék ledes ventilátor, aktív PFC.
    és kb. 13488 Ft.
  • Tikal #2574
    ja én is ugy olvastam hogy halk, de nekem nem az, legyen olyan mint a proci hutom, akkor az már halk :)
  • Eagle16
    Hy!
    ehhh, pont most akarok tápot venni...FSP-t...FSP ATX-350PNF pontosabban, mert hogy halk elvileg én úgy tudom...erre meg itt mondják hogy hangos :D
    Tényleg hangos? Nekem mindenképp halk kellene...A mostaninál biztos halkabb...
  • Tikal #2572
    hali, vmi tényleg halk tápot tudnatok ajánlani, minimum 460as legyen, most egy FSP460-60PFN-em van, de nekem ez hangos :)
  • mrbaba
    THX
  • zoolee
    LOL...
    Na, ez azért gáz....
  • Yrda
    képzeld megoldódott a probléma
    és annyi volt a baj, hogy a hangkártya egy kicsit el volt mozdulva a helyéről és ez bezavarta az egész rendszert
    ehh azért ez gáz :)
  • obe
    az én ajánlatom: seasonic s12 430 W.os..ár:65 euro
  • TCelica
    Szia mrbaba.

Pl.: ASUS Atlas 450W ATX, 12cm-es kék ledes ventilátor, aktív PFC.
    Ár.: 13488-Ft.

Itt meg is tudod rendelni.
    http://www.ebolt.hu/product118539.html#asusatl450w

Remélem segített. Szia.
  • tmisi
    Chieftec/FSP/Enermax/Zalman
    350-450W körül, amelyik szimpatikus. De azért valaki szakit sem árt megkérdezni, hogy a kiszemelt típus biztos jó-e. Ajánlom a Prohardver fórumot! Ott pontos típust is tudnak neked ajánlani!

YRDA: nemtom mi lehet a baj, de a hangfalzúgás is asszem a táp miatt lehet. Mert ha azóta csinálja, miután belekerült a táp, akkor az a ludas. Sztem vidd vissza a boltba, nézesd meg.
  • mrbaba
    Hellosztok!!
    Egy 8800 GTS 2,4 GHz Core 2 Duo Asus P5W Professional-hoz kéne valami jó táp. Kb 15000Ft-om lenne rá. Mien tápot ajánlotok?

Üdv.: Baba
  • Yrda
    olyanokat csinál, hogy ha winampban elindítom a zenét akkor 2 mp múlva lefagy és zúg a hangfalam vagyis a hangkártya
    meg akadozik az egérmutató, meg kiírja, hogy nincs egy hálózati kábel bedugva pedig be van dugva és az internet is elmegy.. egyszerűen elszáll, meg volt olyan is hogy 2 internet explorer-t megnyitottam és nem bírta lefagyott az egész és elkezdett sípolni az egész gép..
  • Yrda
    köszi szépen
    nem tudom mi lehet a baj
    lehet a bios-ban kell állítani valamit..
  • tmisi
    Most néztem képet a lapodról, 20 pines tápcsati van rajta. Elvileg a tápod csatija 20/24-es (vagy csak 20-as, de újabb típusú tápnál már nem hiszem), tehát gondolom bedugtad a 20 pines dugaszt és leválasztottad a 4-et. Tehát, ha belement, akkor kompatibilis (24 tű már ATX 2.0).
    Szerintem BIOS-ban ellenőrizd a feszeket (3.3V, 12V, 5V), mennyi az eltérés, bár ahhoz nem értek, hogy mennyi a megengedett. De a nagy eltérés biztosan nem.
    Lehet, hogy baja van a tápnak, mert ezt a gépet bírnia kell, akárhány wattos is.
  • Yrda
    aha bedugtam mindent és állandóan fagy
    Abit IS-7-es alaplapom van 3,0 Ghz processzorral
    és Inno 3D geforce 6800
    olyan nem lehet, hogy a zalman táp nem kompatibilis az abit is-7-es alaplappal?
  • tmisi
    Biztos jól kábelezted be? Plusz 4 pines csatit is bedugtad az alaplapba???
    Kártya +tápellátását is? (ha kell neki)
  • Yrda
    sziasztok amint láttátok írtam, hogy vettem egy zalman tápot a gépbe és olyan probléma lenne, hogy beleraktam a gépbe a tápot és egyszerűen fagy a gépem :(
    valamikor eltűnik az egérmutató valamikor meg lefagy és sípol a gép..
    mi lehet a baj szerintetek?
  • Yrda
    én most vettem egy Zalman tápot és azon is van ilyen lehúzást segítő valami.. :)
  • gabo91
    aha, jo kis táp szerintem, rengeteg csatlakozo van rajta, és nem is láttam még ien fajta dugot, hogy a tetén van egy kihuzást segitő valami...
    13220 volt pontossan, ha jól emlékszem, de lett volna 450 es 15800 ért is, bár szerintem ez elég nekem. Nincs alaplapomon anyi hely mint amenyi dolgot rátudnák dugni erre a tápra. És anyira nem i zajos, a házhütő ventim zajosabb nála. :(
  • Frigetrus
    nos én 14880 ért vettem a 450 wattos chieftecemet, de sebaj, lényeg az hogy márkában jól választottál.
  • gabo91
    Na megvan a gép, és egy chiftec 400W os táp is. 14 volt lehet hogy kciit sok, de helybe volt, nemkelett külön a szálitgatásra várni, meg a gari véget is job hogy helyben van, na meg még anyám álja a költségeket adig van beleszolási némileg ő meg izélt hogy inkább itt vegyek ne renelgesek mert gari végt bajos lenne.
  • grebber
    Oblivionból való kilépésnél szinte majdnem mindig csinálta tehát ez nem tápprobléma!
  • Madmano
    Hali.Lehet táp miatt,hogy a gép pl az Oblivionból kilép"az oblivion.exe hibát észlelt...."hibaüzivel?De ugyanezt megjátsza a Black&White-nál is.Most vettem a masinába egy agp-s Galaxy7600GT-t.A többi konfig:2500+-os AMD proci,1giga ram,1DVD olvasó,egy DVD író,egy 160gigás Samsung vinyó.Erre van (még)egy 300W-os Codegen táp.Tudom,kevés.Tervben van a cseréje.De addig is azt mondták a hozzáértőnek tartott ismerősök,ha kevés a táp újraindul a gép.De ilyen kilépegetések nem lehetnek ettől?
  • tmisi
    Na jó de az már HC-HC-HC gamer, aki még tápot is évente cserél.
    Épp ezaz, hogy nyomja bele az új alkatrészeket, és a táp egy idő után szűk keresztmetszet lesz.
  • dara
    Hol bír egy HC gamer gép egy évet is akár? Addigra tokkal-vonóval cserére kerül.

A táp terhelése csak egyféleképpen értelmezhető: mennyi teljesítményt veszel ki belőle. Amik a leginkább megérzik benne az időt és hőmérsékletet, az azok elkó. És ez az egyik legfőbb különbség a hulladék és a jó táp között. A jó tápban magas hőmérsékletet bíró elkók vannak, tisztes távolságban a melegedő alkatrészektől (tekercsek, félvezetők és azok bordái). Szar tápban dzsunka szemét hozzászorítva a fent emélített alkatrészekhez. Ráadásul a jó tápban a bordák is nagyobbak mint a szarban, és joban átgondolt a hűtésük is. Emiatt alacsonyabb üzemi hőmérsékleten mennek, ami megintcsak jót tesz az élettartamnak (a nagyon régen megvolt 235W-os Acorp "táp"omból melegebb levegő jött ki, mint a 420W-os Chieftec-emből most. Pedig akkoriban a gépem is kevésbé melegedett).

A HC gamer egyébként sem foglalkozik a logikával, mindenből a legnagyobb kell neki, mert arra zöldül a szomszédpistike.
  • zerosdfd
    Nem akarok beleszólni, de 14 ezerért sok lenne.

• gabo91
    Na holnap megyek gépet venni, ugydöntöem beruházok egy chieftec 400w os tépra 14e Ft nem olcso de nemakarok porul járni... (remélem anyám ad rá pézt)
  • tmisi
    Hát igen ez szép teszt. :) Bár azért én megnézném, hogy ez a rendszer egy hardcore gamer napi játékidejét figyelembe véve bírna-e 2-3 évet, mivel biztos jól megterheli a tápot. Ennyi erővel azt is megkérdőjelezhetnénk, minek egy játékban 70 fps, mikor elég 30 is a folyamatos futáshoz.

A 600-1000W-os tápok viszont már tényleg túlzások.
  • zerosdfd
    Ez megvolt mindenkinek ugye? Ph-ról.

"...tettünk egy próbát, aminek során arra voltunk kíváncsiak, hogy egy minőségi 350 wattos táp megbírkózik-e egy igazán high-end rendszerrel, amiben természetesen GeForce 8800 GTX dolgozik. Ehhez egy FSP ATX-350GTF tápot vettünk, ami a 12 V-os ágon mindössze 15 A-t tud leadni (az NVIDIA olyat ajánl a 8800 GTX-hez, ami legalább 30 A leadására képes). A konfiguráció alapjául egy Gigabyte 965P-DS4 alaplap szolgált, benne egy Core 2 Duo E6300-as processzorral 3,3 GHz-re tuningolva, 1 GB memória, GeForce 8800 GTX VGA, 3 darab HDD, 1 darab DVD-író, a CPU-ventilátor és további két 12 cm-es házventilátor maximális fordulatszámon, mondhatni egy jól megpakolt rendszerrel volt dolgunk. És jöjjön a lényeg: a táp terhelve a konnektorból 347 wattot vett fel, azaz 80 %-os hatásfokot számolva a konfiguráció kb. 280 wattot fogyasztott, miközben a Far Cry 1600x1200-as felbontásban 16xQ AA/16xAF beállítások mellett futott. Mindez azt jelenti, hogy a gyártók (ezesetben az NVIDIA) szándékosan felülspecifikálják a legújabb hardveralkatrészek fogyasztását, egyrészt azért, hogy ebből kifolyólag ne merüljön fel semmilyen probléma, másrészt pedig mi más is mozgathatná a hardverpiacot, ha nem ez...? Azt természetesen nem felejthetjük el, hogy jó minőségű táppal próbálkoztunk, és hogy mely márkák számítanak jónak? Érdemes körülnézni a cikkarchívumban illetve utánakérdezni a fórumban. "
  • xido
    köszi:)
  • tmisi
    Mint a pinty. Még a 350-es is. (Bár inkább 400W, hogy a későbbi fejlesztésekhez is legyen elég kakaó.)
  • xido
    Chieftec 400W táp elbírja-e a következő konfigot:Asus P5B,Core2Duo 2.66GHz,2x1GHz DDRII 800MHz,7600gt PCI-E,160+120g HDD,DVD-RW..vagy ennek már 500W kellhet?
  • saviola
    jah nem is neked akrtam írni hanem t-misinek, mert az ővében lehetett úgy érezni. idézet: Egyébként nem minden táp drága, sokszor csak a márkanevet kell megfizetni. Ott van pl. az FSP, amít írtam lejjebb. 6k nem nagy pénz.
  • dara
    Kétségbevontam egy szóval is az FSP minőségét? Nem. Valóban kitűnő tápok.
  • obe
    enermax liberty 400w, vagy ugyanez 500w-osban, már sok gyártó kínál elérhető árban moduláris tápot(fsp, ocz,stb)
  • saviola
    ez így van mondjuk az fsp azért márka szerintem és egy 400w-os fsp is van 10-12, nekemis fps van és 11 volt, szóval asse olcsó.