Melyik tápot?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Tagan, Thermaltake, FSP, Zalman es a Chieftec tapok nagyon jo minoseguek!
De ha visszaolvasol par oldalt, akkor magadtol is megtalalod az izlesednek megfelelot!😊
Inkáb Thermaltake-re szavazok.
Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb
gigabyte k8nf-9 alaplap, amd athlon 63 3000+ proci, 2 winyó, 6600GT van benne meg 1 dvd iró, audigy 2 value, meg egy floppyfos. De tervezek bele majd még 1 winyót, meg a 6600gt helyére egy 7800ast, és még késõbb egy erõsebb procit. Csak hosszútávra szeretném venni a tápot. Szóval olyan kéne, ami minõségi, elbirja a fenti (tervezett) konfigot (hány watt?) is és emellet azért nem a lehetõ legdrágább, és ne is legyen ronda, mer ha 1x plexi ház is lesz akkor abba vmi szép kell 😊 Kösz a helpet!
Épp tápvásárlás elõtt állok, és egy Thermaltake W0026 480W-os tápot néztem ki. A kérdésem hogy tudja-e valaki ennek hány 12V-os ága van és milyen csatlakozóból pontosan hány darab van, mert ezt az oldalukon sehol nem találtam. És hogy mennyire stabil megbízható? A másik hogy esetleg tudtok-e jobbat ajánlani ebben az ár kategóriában? Ez 17000+ÁFA körül van. Köszi a segítséget.
Gyorsan le is cseréltem a tápot. Hálisten a SATA vinyó ugye HotSwap és nem okozott olyan nagy gondot a tápfesz kiesése, de gondolom nem is használt neki...
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
De akkor a felpörgetés miatt lehetett.
Amit még megfigyeltem, hogy a vinyó is amikor kikapcsolt akkor volt olyan hogy a win betöltõdött simán (rack-os vinyóról volt szó, nem arról ment a gép) és amikor elkezdtem másolni róla akkor kapcsolt ki.
Cifu: Vargáné és Tsa. szerencsére kimaradt az életembõl. 😄 De tényleg az a legalja. 😊)
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
"win kékhalállal elszáll dvd/cd írás közben (nincs elég kraft az írónak, hogy ellássa a lézert és elrontja az írást vagy kikapcsol)"
Nah, az író 1-2mW teljesítményû lézere semmit nem számít. Inkább a motor felpörgetési csúcsárama.
A többi dolog amit írtál az telsesen így van, de az író lézere annyira kis teljesítmény, hogy semmit nem számit ilyen téren.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A csúcs a Vargáné és Tsa. matricájú tápok voltak... 😊
Normális esetben nem is de itt eléggé nem normális esetek vannak mert ha átlagember bemegy gépet összerakatni a cél az hogy minél olcsóbban megússza. Most egy acorp, mercury 350es táp 5500ért vagy egy márkás 400-420-as 15500ért nem mindegy árban egy 100k-s gépnél. És megmondom szerintem miért van így. Mert bemegy egy felhasználó az egyik boltba (teszem azt nem is volt még gépe vagy volt csak nem tudja mi van a számítógépház burkolatán belül), összeirat egy konfigot megnézi az árát, megy a következõ boltba ha ott pár ezerrel olcsóbb már ott veszi. Ezért nem tesznek/ajánlanak sehol sem márkás tápokat szvsz.
"A Mercury táp nem nagy etvasz, de még mindíg több kakaót tud leadni, mint más hasonló áru 400-as táp."
Mercuryt pont azért írtam, mert rengeteg táppal foglalkozó fórumot meg tesztet olvasgattam a közelmúltban és a Codegen meg a Mercury volt az amit lehúztak mindenhol. Persze van még sok no-name táp de azok nem annyira elterjedtek az Acorp tápok meg nagyjából kikoptak (nem nagyon találkoztam velük mostanában) pedig az volt a legalja.
"A boltok igen is árulnak normális tápot, de a tipikus magyaros mentalítás miatt szinte senki se veszi, max. néhány hozzáértõ, meg pár techno-sznob."
Felétek lehet, én egy megyeszékhelyen néztem és ott árulni nem árultak, az árlistában bent volt és tudtak rendelni. Amig mercury meg codegen volt szinte mindenhol, azért azt ajánlgatta mindenki. Pedig egy 10 üzletben biztos érdeklõdtem.
Az egészhez még hozzátartozik, hogy én is azt az elvet vallottam, hogy minek márkás táp jó az olcsó is de engem elkerültek az ilyen gépet magával rántó balesetek szerencsére. De mivel sok ilyenrõl olvastam meg ismerõsi körömben is történt ilyen az a 300-as Acorpomat lecseréltem 400-as Q-TEC-re. A Q-TEC-et szintén szidja mindenki, hogy gagyi, de súlyra kb. 2x-e volt mint a 300-as Acorp táp és az már elárul valamit és nem volt vele gondom. Egészen addig amig a 3 vinyó + cd + dvd + usbs szutykok meg csomó ventit nem bírta és néha lekapcsolta a rack-es vinyót.
Na ekkor utánajártam a dolognak és végül egy 420W Thermaltake táp lett belõle amit dícsértek fórumokon (ugyanaz szállít nekik, mint a Chieftech-nek állítólag) de egy másik fórumon meg lehúzzák, hogy messzirõl kerülendõ meg egy nyugati komoly tesztben sem tartják nyilván.
Szóval mindent összevetve nehéz eligazodni ebben a tápmizériában. <#bee1>#bee1>
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Tulajdonságok:
Teljesítmény: 410 W
Szabvány: ATX
Bementeti feszültség: 230V
Zajszint: Kevesebb mint 17 dBA (1300-as fordulaton)
Védelem: Leégés és rövidzár védelem
Hũtés: 12 cm ventillátor (1300-3000 rpm)
Egyéb: hõmérssékletfüggõ fordulatszámszabályozás
Kiegészítõ rendszerhũtõ
Fordulatszám szabályozás
Megjelenés: Egyedi design kék LED-del
Alaplapi csatlakozók: ATX és 4 pólusú P4
Serial ATA csatlakozó: Dual
Szerintetek ez jó táp? Megéri-e 15,909 Ft-ért?
alant látható a configom.
milyen tápot ajánlotok?
Mostanában a Chieftec és a Coolink márkából árultak olyan (tudtommal) Delta gyártmányú 12cm-es ventis "halk" tápokat (350W, 410W?), amikbõl iszpnyatos mennyiség megdöglött, sõt a gagyi tépokhoz hasonló eldurranós-gépkinyírós jelenetek is lejátszódtak. Szóval óvatosan vásároljatok.
- Na várjunk csak! Normális esetben 400-as tápnál kisebbet már 3 éve SE tett be senki a gépbe (kivétel agyonintegrált irodai gépeket), azért ez így sarkos.
- A Mercury táp nem nagy etvasz, de még mindíg több kakaót tud leadni, mint más hasonló áru 400-as táp.
- A boltok igen is árulnak normális tápot, de a tipikus magyaros mentalítás miatt szinte senki se veszi, max. néhány hozzáértõ, meg pár techno-sznob. Tudod itthon nem értik az angol mondást, miszerint:
"Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy ólcsót vegyünk."
- Ólcsó táp esetén a felsorolt hibajelenségek HELYETT elõfordulhat, hogy simán eldurran a táp, és mint az ászpóker , mindent visz!!! Márkás tápok elvileg bírják a rájuk írt érték 150%-át kb. 1 percig. Ólcsó tápok meg ha jó ha a ráírt érték 80%-át.
Tipikus példa volt erre amikor tápot kerestem és bementem a helyi boltokba elször úgy kezdtem, hogy kellene valami 420-450w körüli táp, 5bõl 4 helyen elémtették a Mercuryt vagy pár helyen volt még Codegen. Márkásabb táp raktáron nem volt rendelni tudnak ha kell. Mondjuk ebbõl az következik, hogy nincs is rá igény, na mind1.
Tapasztalt hibajelenségek:
- a gép sokat idõzik a bios képernyõnél és/vagy nem ismeri fel valamelyik meghajtót
- a vinyó kattanik néha egyet, olyan hangot ad mint kikapcsoláskor (valóban ki is kapcsol mert nem kap elég áramot)
- win kékhalállal elszáll dvd/cd írás közben (nincs elég kraft az írónak, hogy ellássa a lézert és elrontja az írást vagy kikapcsol)
- olyat játszik a gép, hogy kikapcsolás után ha újra be akarod kapcsolni bekapcsol de nem tölt be semmit, biosig sem jut el csak 3.-4. ki/be kapcsolásra vagy áramtalanítás után.
- amirõl még itt nem esett szó de elég sokat fogyasztanak, azok a külön tápellátás nélküli USB-s vackok van sok olyan ami USB hubról nem is hajlandó üzemelni, mert az már nem elég neki amit onnan kap
Hirtelen ennyi. Nálam mindig a vinyó ki-be kapcsolása jelezte, hogy az adott táp már vékonyka de mivel a környezetemben mindig engem találnak meg ha baj van a géppel ezért találkoztam sokfajta hibajelenséggel.
Már biosfrissitest is próbáltam,nforce drivert is csereltem,de nem segitett.
Hát akkor lehet beszerzek majd egy chieftec tapot.
360 W-os szerinted elég kell hogy legyen? mert foloslegesen nem vennék 400W-ost ha nem kell.vagy nem árt 400W-os a biztonság kedvéért?
A codegen tápjai enyhén szólva hulladékok.
A problémáid elképzelhetõ hogy innét erednek,de nem 100% biztos.
Tehát
amd A64 3000(939)
512MB
ati 9600
maxtor 160GB
LG dvdrom
Pioneer DVD-RW
elég ennyi adat?
És a táp pedig egy Codegen 400W-os.
Olvastam régebben hogy a codegen nem túl jó tápok,de viszont jóval olcsóbb mint pl. egy Chieftec.Lehet hogy nem ártana mégis egy másik táp?
Meg néha rákötök egy másik vinyót is,de análkül is jelentkezett ezek a hibák,bár msotanában mintha csak a vinyófelismerési hiba jelentkezne inkább.A vinyó nem olyan régi,elvileg jónak kellene lennie.
ja egy táp pontos tipus is kéne.
Az érdekelne,hogy nincs e esetleg valami olyan program,ami megmutatná pontosan hogy mennyit fogyaszt a gépem?Hogy elég e a jelenlegi tápom a gépembe,mert néha furcsa dolgokat csinál nem ismeri fel pl mindig elsore a vinyomat,vagy olyan is volt,hogy kikellett húznom az egyik dvd meghajtót,mert nem akart ugy elindulni.Ez lehet táp gond?
Elõre is kösz!
nem felejtem el
vagy nem is kell hozzá másfajta???
mert nemsokára szeretnék venni egy sata-s vinyót és tudni szeretném hogy kell-e tápot cserélnem hozzá
+ nagyon megköszönném ha valaki tudna errõl a csatlakozóról képet küldeni
elõre is thx
Nekem pl. az alaplaphoz adott undorító minõségû SATA kábel volt kontakthibás. Az nagyon meg tudja szopatni az embert. Szal elõször nézd meg az összes csatlakozót meg hasonlókat, meg huzz le minden vinyót meg DVD-olvasót, meg ilyeneket és nézd meg ugy.
Ez engem is érdekelne,hogy ha kevés esetleg a táp,akkor lehet olyan pl,hogy egyszercsak nem mûködik valameilyk dvd olvasó,vagy pl nekem gyakran olyan van,hogy nem ismeri fel a vinyomat a gép indításkor,sokszor csak 3.-4. indításra csak.Ez lehet táp gond?
,eddig senki nem tudott segíteni!!!!!!!!!!
körülbelül 1hónapja vettem egy 2,8procit, elötte egy 1,7 cerkám volt,
azóta a gép olyat csinál amióta beletettem ,hogy befagy az egér 1percre utána meg mintha semmi nem történt volna ilyeneket csinál!
A configom: ati 9600xt,asrock p4 alaplap,2,8 celeron,512mb ram,
2 winchester 70gb+80gb, 1 dvd író, 1 cd író.
Ja még annyit a gépem hibájáról hogy ha beírok 1 honlapcímet,
és nem mozdítom meg az egeret akkor bejön félig ,de ha meg mozdítom,
akkor gyorsabban behozza.Már lekötöttem a dvd írót+a cd írót,de
úgyanilyen volt nem változott semmi,ja meg még olyat csinál ,hogy
ha egymás után az asztalon a frissítés gombot nyomogatom olyan 10szerre akkor is,befagy és csak rá 1 percre mozdul meg az egér a folyamatokba megnéztem amíg nem mozog az egér akkor föl 100százalékosra a cpu használat.
Tudnátok segíteni?,már mindenhol megkérdeztem ezt a hibát senki nem tudott segíteni!!!
Ja annyit hogy már vettem egy 400w-os tápot és még most sem jóóó
10k alatt lévõ 420Wattos tápok nemigazán meggyõzöek
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
csak az a bibi 20 felett van ez kXrva halk
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Remélem nem haragszotok, lehet hogy volt már róla szó, de nem szeretnék 1434 hozzászólást visszaolvasni.
Valaki tudna ajánlani nekem egy nagyonhalk legalább 300 W-os ATX-es tápot?
Ha lehet minél olcsóbbat, de ha tényleg nagyon halk, akkor nem számít az ár és mondjuk a minõségért és megbízhatóságért is (napi 24 órában legalább 2 év) hajlandó vagyok fizetni.
Elõre is köszönöm:
RoD
Helló, mi? ;-)
Koszi! Nekem is nagyon tetszik es az a legjobb az egeszben, hogy a venti a hazbol szijja ki a levegot. Mondjuk ezt eddig is tudtatok de nekem ez az elso ilyen tapom...😄
Bõvebben: megbízható, minõségi, egyszóval jó választás. (csak az árát is megkérik 😊)