6979
Melyik tápot?
  • saviola
    egy márkás 350w-os szerintem elég a 400w-os tuti pl Fsp, Chieftec
  • Madmano
    Hali.GeForce7600GS,esetleg GT milyen tápot követel meg?Mellette egy 2.5+-os proci van a gépben,1Giga ram,sima Geforce6600as.A mostani táp 300 vagy 350es Codegen.
  • Inquisitor
    Ja, tudom én ezt, de azért filóztam rajta összeszerelésnél, hogy nem fog e elégni ha bekapcsolom :D
  • tmisi
    Azt a 450-et eléggé túlméretezték, és lehet, hogy ez esetben nem konkrétan Chieftechre gondoltak. Egy 350-es még a tiednél komolyabb konfiggal is elbír, legalábbis a ProHardveren ezt mondták.

A 340-es Chiefteced le képes adni a 340-et, míg mondjuk egy noname, vagy Codegen, Qtec, stb. a felét se.
  • zoolee
    Nekem is ismerős a dolog....
    Monnyuk én kajapénzből gyűjtöttem össze 90 ezret....
    Félév alatt...
  • gabo91
    Aha ismerös a téma, kb én is igyvagyok, kéne normális táp az ujgéphez amjd meg hütés stb, de nemtudok nemsporolni, mert anyám nem ad rá kest, örülök ha ad a gépbe valamenyit nem hogy még 15 ezres tápra adjon...
  • Inquisitor
    Jó kérdés.
    Nekem van egy ...
    X1650XT (ez elvileg többet fogyaszt mint a tiéd!)
    AMD64 3000+ (ez picit kevesebbet mint a P4)
    1GB ram
    80+120GB HDD
    DVD író
    Szénné integrált lap

Ez szépen megy egy 340-es Chieftek-kel. (Aggódtam, mert a VGA-hoz 450W táp volt az ajánlott!)
    Szóval ha nem gyári hibás, akkor ezt még el kell bírnia!
  • purk2
    hello! szerintetek ehhez a konfihoz elegendő 400w-os chieftec

nvidia 7900gt 256mb
    p4 3.0Ghz 2md
    2gb ddr ram
    80Gb IDE winyo
    5.1hangkártya
    6venti
    egy darab DVD író
  • csgj
    ok, thx!
  • Frigetrus
    Akkor pl vegyél egy Thermaltake hűtőt, azok is jók, árat pontosan nem tudok, de van akár 6ezeért is... Vagy a ZALMAN CNPS7000B-ALCU hűtő, ami kb 6000-7000 között van, és a celeronodra bőven elég...
  • csgj
    13-ért nem tudok venni már mondtam... a feléért is láttam árlistákon a neten... sőt még 1000-ért is :P Lényeg, hogy a celeron 2,8 ghz-es procimat rendesen hűtse... De eddig ez a mostani is nagyjából jó volt, csak egy idő után bepöccent
  • zoolee
    ööö...
    Kb erre találták ki a proci hűtőket....
    Már 13 ért vannak nagyon jók..
    A jók alatt zalmant meg ilyeneket értek.
  • Frigetrus
    Ha kell linkelek képet tápegységről, meg procihűtőről, hogy tudd melyik mégis micsoda
  • Frigetrus
    nos, nemtudom, hogy mennyire vagy jártas gép témában... szóval te belinkeltél egy képet arról, hogy magas a proci hőmérséklete... tehát, ha leszeded a gép oldalát, akkor megpillanthatsz az alaplapon egy nagy hűtőbordát ventillátorral, na az lesz a processzor hűtése, az alatt rejtőzik a processzorod, ami egy kis lapka... tehát neked az a nagy bordát +ventillátorát kell lecserélned, egy jobb hűtésre. Nem a táptól melegedik a géped, de nem ártana azt is lecserélni, mert a Codegen, nem éppen jó márka, szóval kéne vmi márkásabb helyette pl: chieftec...
  • csgj
    de akkor mi a frász alkatrészt vegyek, hogy hűtse rendesen a procit a gép???? Mert most rohadtul de nem értem
  • zoolee
    Háát akkor vegyél egy no namet ..
    De csak baj lesz belőlle...
  • Frigetrus
    nem a táp hűti a gépet!!! ez hülyeség... a táp látja el elektromos árammal a gépecskédet... a hűtés, pedig hűti az alkatrészeidet... nem a táp miatt melegedik a processzorod, hanem mert szar rajta a hűtés, vagy nem szellőzik a házad... jah és láttam múltkor chieftec 350 wattosat 9ezer párszázért, inkább olyat vegyél, mint valami gagyit 8000-ért...
  • csgj
    nem tudok NEM spórolni! egyszerűen nincs több pénzem, a szüleim meg nem adnak rá semmit...
  • zoolee
    Figy, ne spórolj a tápon...
    Vagfyél egy 450 es chieftechet 14 rongy környéek...
  • csgj
    hát ok, kösz... Olcsó áron (max 8000) szeretnék venni helyette vmi normálisat, ami rendesen hűti ezt a gépet: intel celeron 2,8 Ghz, 1024mb RAM, Sapphire Radeon 9600 atlantis 256mb
  • zoolee
    NEm, a hűtés miatt...
    De azt a kódgén tápot dobd ed a fenébe ...
  • csgj
    Codegen 6044L-1 P4-em van, ami valszeg 300W-os... ezért lesz 70 fokos a gép :D
  • zoolee
    Oldalán vagy a tetején ott virít a matrica...
  • csgj
    hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen a tápegységem?
  • zoolee
    azért nemárt egy chieftech et venni....
    A q techtől óckodj...
    De ne keverd össze a q technicalal.
    Ne spórolj a tápon..
    Sok gondot, és/vagy örömet okaohat egy jó vagy rossz táp...
    Xal olyanok közt nézz, hogy chieftech,FSP,TAGAN,ZAlMAN...
  • gabo91
    értem és köszi, és menyit számt a márka vagy hasonlok, mert elég drágák tápok aztán házat kinéztem tápal együt van már 9ezer ft ért 400watt os táp +ház
  • zoolee
    Hááát....
    elröcögne de ajánlatos egy 400 as...Azzal bizt megy....
  • gabo91
    Szerintetek elég lessz egy sima 350watt os táp egy 160as samsung ata vinyohoz, 1gb ddr2 ram hoz athol 64 3800+ os proci meg asus m2n-e alaplap 9600gt videokarihoz meg vna még egy dvd iro is, szoval ehez elég lenne egy 350watt os táp?
  • Frigetrus
    ok, köszi, én is inkább arra gondoltam
  • Inquisitor
    Kettő közül Chieftek, és nem a 30W miatt.
  • Frigetrus
    Esetleg még pár vélemény/érv a Chieftec (450w) vagy Therlmaltake (420w) táp választásában? csak 1400ft a különbség, és 30watt... szóval melyiket?
  • zoolee
    És valami vízhűtéses tápot tudsz ajánlani???
  • [Jakuza]
    Chieftech es eleg.
  • dara
    Többnyire túlmelegedés áldozatává válnak (rosszul van megtervezve a hűtési rendszerük, a szervízesek szopnak is miatta), illetve az újabbak csak össze vannak fércelve különféle elemekből.
  • TothLaci
    És a végére: Melegedést, és a károsodást a laza összeillesztés, illetve a proci áramfelvétele okozta. Igen, a procié. Az +5 voltot azokról a látható szálakról kapta. (Amd athlon64 3200+)
    Majd a saját fórumoban szót ejtek a javításról.
  • Frigetrus
    Lenne egy kérdésem! Egy melyik tápot vegyem inkább: 450wattos chieftec 14880ft-ért, vagy 420 wattos Thermaltake 13440ft-ért??? Elég a 420-450 watt egy PentiumD 915 procihoz, Abit Ab9 laphoz, 7600gt-hez, 1*512mb ramhoz, egy 80 gigás ata vinyóhoz, és egy cd meghajtóhoz, meg jó pár (7db) ventillátorhoz? Gondolom ezekhez bőven elég... De fő kérdés: Thermaltake, vagy chieftec???
  • zoolee
    TAGAN tápokról vélemény????
  • Frigetrus
    Ezt inkább a !!!Segítség!!! topicba kellet volna írnod, és nem ide...
  • kaligula
    Sziasztok!

Volna egy kis gondom. Digitális rajzpadot szeretnék venni, photoshophoz. A baj, hogy sehol nem találok, nem tudom megnézni, hogy mennyibe kerül, érdemes-e megvenni. Valaki tud nekem egy linket adni?
    Segítségeteket előre is köszönöm.

És bocsánat, hogy ebbe a topikba írtam, de nem tudok újat nyitni, nem vagyok még 1 hónapja tag.
  • Gabyee
    köszi