6979
Melyik tápot?
  • Narancs
    ekkora baromságot még elétemben...
  • schrank
    én úgy tudom amekyik márkás tápok teljesítménye nem kerek összegű vagy 50-re végződő az mind gyatra gyártótól zármazó pl. nem szabad venni 410 420 470 stb Wattost csak 400 450 500 550
  • wesker24
    Egyszerűen nem tudom megérteni miért nem jó az Enermax Noisetaker Dual Fan-os 470 Wattos táp ?
  • Inquisitor
    A Coolink tápok nem a legjobbak, de azért sokkal jobb mint egy gagyi nonaem táp, szóval elég lesz. Nálam egy nagyobb fogyasztású gép megy 340-es Chieftekről.
  • schrank
    itt a lényeg most a szinusz vagy négyszögön van és utánaolvasás során sem lett világos honnét tudom meg milyen ups-hez milyen táp illik ? vagy jó hozzá a négyzetes is csak túl kell méretezni mondjuk egy 500-as tphoz 1000VA-os ups ? ez nekem a lényeg nem a made is china
  • Lteebee
    Valszeg a paraméterei, vagy a prosikon szereplő adatok megfelelnek.
    Nekem ez nem elég jó.
    Én jó lengéscsillapítót veszek az autómba és igyekszem nem bolyhosodó pamut ruhákat vásárolni.
    Ezek magasabb áron ugyanazokkal a paraméterekkel jelennek meg, mint a silány kínai szirszarok.
    Nem fogom kimondani, hogy jó döntés egy PCM, mert szvsz nem az.
    Spóroltál párezer forintot, ez fontos szempont lehet kétségtelenül.
  • Laci82
    Sziasztok.
    Valaki nyugtasson meg abban a tudatban,hogy egy 2800 -as sempron proci,egy x-700-as ati,2 x512-es ram (400mhz) egy dvd író,dvd olvasó,sata 2-es és egy sima ata-s vinyó+4 usb-és cucc mellé elég egy 400-as coolink táp?
    Volt olyan aki azt mondta nem,de szerintem ez hülyeség.
    Szóljatok ha én gondolom rosszul.
  • schrank

már csak abban kéne segítenetek hogy szinuszos vagy négyzetes cuccokat hogyan lehet összeegyeztetni

• schrank
    de a 2-3 másodperces átkapcsolásokra elég egy 400w-os tápú géphez nem de bár
  • Lteebee
    A PCM még a legelfogadhatóbb a kínaiak közül.
    Az a polifoam-jellegű U-alakú tappancs a bekapcs gomb körül viszont LOL.
    Látszik, utólag vették észre, hogy védeni kell a gombot, mert véletlenül is könnyen kapcsolható.

Nálam az olcsóság bizalmatlanságot szül.
  • SkylineGTR
    hy. kinéztem egy dtk házat 400w táppal 13e. az nem olcsó egy kicsit??
    DTK WT-GD07-4007 ATX midi ház, 400W amúgy egy gigabyte 945p-s3, és egy e4400 2ghz lenne + vmi vga-hoz amit még nem néztem ki de nagy esélye van a galaxy GF7600GS 256mb ddr3 zalman hűtés-nek
  • schrank
    ennek elégnek kell lennie arra a napi két átkapcsolásra amiből lehet pont egyiknél sem lesz használva a gép a PH.hu-n is tesztelték ezért választottam eztet igaz két éve és akkor még 16k volt
  • Gabesz amd64
    antec,enermax,tagan

3 márka közül melyik a legjobb?
  • Lteebee
    Jó kis szakbolt :DDDDDDDDDD
  • DanyyX
    Valóban nem, nagyobb kell belőle...
  • Lteebee
    Sok sikert!
    A tulaj valszeg tegnap szedetett szét egy pfc-s tápot az UPS-szervizeseivel, pnnan tudja!

;)
  • schrank
    köszi de ma voltam szakboltban és mondta a tulaj hogy nem kell belőle akkora teljesítményű mint amekkora a pc úgy hogy elég a legkisebb is
  • Lteebee
    Az eonos szerelő valszeg olyan mint az eon.
    Mindig mindenből a legolcsóbbat választja (szerelőkből is...).

A PC Planet 650VA/400W 18.200.- + ÁFA körül mozog.
    2 év gar, chip magazin tesztgyőztes, AVR...
  • schrank
    húúú nekem is ilyesmi valami kéne mert a két villanyóránk hétvégén és este átkapcsolja a lakás hálózatát és akkor ilyen drága táp kell ??? nekem azt mondta az e-on -os szerelő hogy elég a legolcsóbb is amíg a relé átkapcsol ?
  • Lteebee
    Hát ja, 30-35000 Ft az már nem kevés.
    A túlfeszvédő csak a túlfesz ellen véd, amennyiben az aljzatod rendelkezik földeléssel.
    Az áramszünetek, feszültségingadozások is tehetnek kárt a hardveredben, de nem annyira valószínű, mint egy nagyfeszültségű tüskénél.

Mindenesetre elképzelhető, hogy egy 400W-os UPS is elegendő már, ezeket olyan 20-22000-ért már megkaphatod.
  • Troyan
    Köszi. Viszont ekkorák már kicsit húzós áron vannak. Szerinted egy túlfeszültség védő aljzat is elég? Ha nem károsodik egyik alkatrész sem, akkor nekem annyira nem fontos a folyamatos áramellátás. A lényeg, hogy a gép alkatrészeit akarom védeni és nem azt hogy lementettem e az excelemet vagy sem.
  • Lteebee
    Én egy Syncro 1000-est javasolnék, aztán ha nem elég, egy 1500-ast is ki lehet próbálni.
    Az, hogy 550W-os a tápod, nem jelenti, hogy 200-250W-nál többet vesz fel.
    200W-nál meg még egy 800-as is elég lehet esetleg.
    Az aktív PFC miatt kell túlméretezni a szünetmentest.
  • Troyan
    Sziasztok,
    Szeretnék egy szünetmentes tápegységet nézni ehhez a konfighoz. Mit ajánlanátok? APC Black esek között nézegettem, de az hogy 700VA nekem nem mond semmit.

CHIEFTEC GPS-550AB
    GIGABYTE Triton Silver
    SEAGATE 250GB 7200rpm 16MB SATA2
    KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
    KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
    INTEL Core2 Duo E6420 1,86GHz 775 BOX
    ABIT AB9 PRO
    GALAXY GF8800GTS 320MB HTD PCIE
  • Lteebee
    Persze amennyiben valóban feszültségingadozás is és nem csak kimaradások vannak, nem a kimeneti jelalak érdekes a géped tápjának, hanem az AVR (automatikus feszültség-szabályozás).

Arra kell vigyázni, hogy ha aktív PFC-s a tápd, méretezd túl az UPS teljesítményét kábé duplájára a tápod teljesítményének.

Tehát egy 1000VA-es szünetmentes AVR-rel jó választás lehet.
    Pl. ez:

PC Planet

Vagy ez:
    Syncro
  • dara
    Az M-szériások modulárisak, azaz le lehet választani róluk a felesleges kimeneti vezetékeket. PH! teszt

Egyik táp sem jobb a másiknál. A Liberty moduláris, a Bluestorm nem.
  • wesker24
    Én mindenképp az Enermax Liberty-t választanám !

Persze csak akkor ha van rá elegendő pénzed ! De ha nincs annyi akkor jó lesz a FSP Bluestorm is !!!
  • berlinboy6329
    Mi a különbség az S-es és M-es Seasonicok között,a majd 20K-s árkülönbségen kívűl?Mindegy melyiket veszem?

Vagy ha esetleg nem az lesz,akkor melyik a jobb?

Enermax Liberty vs. FSP Blue Storm?
  • dara
    Én inkább úgy mondanám, hogy egy szavát sem szabad hinni.
  • mycso
    Van egy ilyen netes cucc, de azért nem mindent kel elhinni annak sem.

ITT
  • gabxux
    Kérdés: Van olyan weboldal, ahol ki lehet számolni, hány watt-os tápot kell a gépembe rakom, hogy rendesen működjö, illetve, hogy a konfigurációm mennyit watt-ot vesz fel?
  • dara
    Az igénye továbbra sem nagyobb.
  • Ray Z
    Hi all!
    Kicsit változott a konfig (több pnz:P) ehhez a géphez kéne táp:
    AMD Athlon64 3800+, 2*512MB Ram, Sapphire Radeon X1950XT, 80 Gb Samsung HDD.
    Előre is tnx!
  • dara
    Frissítés szekciót ajánlom a figyelmedbe. Az előbb linkelt táp a két 12V-os ágán kombinált 25A-t (azaz 300W-ot) tud leadni. Márpedig a PCI-E csatlakozók és az ATX12V/APS12V is csak 12V-ot juttat az adott eszköznek. A mai PC-k a teljesítmény ~90%-át a 12V-ról veszik fel.
  • wesker24
    Ez egyáltalán nem drága söt kifejezetten jó árban van de ez csak 350 Wattos ez elég lenne a Geforce 8800 GTS-hez nem inkább 400 Wattos táp kéne neki ??

Persze ha elég hozzá és jól birja akkor Ok mert nagyon jó árba van !!!
  • dara
    QTechnology rendben van. Q-Tech hulladék.

Nehogy azt mondd már, hogy ez drága.
  • wesker24
    Mire gondolsz a Chieftec ?? FSP?? QTECH ??

Ezek közül melyik lenne jó ??

Gondolom a Chieftec és az FSP de az meg eléggé drága !!

De mi a helyzet a Qtech-el ?? Ez is jó tápegység már nem ??
  • dara
    Nagyobb nem kell, csak normális.
  • wesker24
    Egy Geforce 8800 GTS VGA karihoz melyik a legoptimálisabb tápegység ???

Mert ami van nekem 400 Wattos nem márkás tápegységem hát az igen csak kevés neki, el menni elmegy de látszik rajta hogy sokkal jobb lenne neki egy márkásabb vagy nagyobb táp !! Gondolom nincs olyan tápegység amelyik árban kedvező is lenne meg márkás is !!!

• dara
    Több mint elég hozzá egy normális 300-350W-os táp, pl FSP ATX-350PNF (7-8k).
  • Ray Z
    Hi all!
    Milyen tápot vegyek a köv. konfighoz?:
    AMD Athlon64 3000+(s754)
    Sapphire radeon x1950PRO(512M, agp)
    160GB Samsung HDD
    2*512 MB RAM(ddr1) samsung