6979
Melyik tápot?
-
napalmdude #2699 Hello,
elszántam magam egy minőségi táp vásárlásra; Chieftec450W tápot néztem ki. Valaki meg tudná mondani, hogy mi a rák az a "8 pin for CPU"?
Milyen CPU-hoz kell ez az "uj" 8 pines csatlakozó? Csak mert 450-est néztem ki (amin pont nincs még ez), de ha ennek van jelentősége, akkor lehet 500W-ost veszek.
(lap/proci cserét nem terveztem a közeljövőben, de 1-2 év múlva lehet kelleni fog)
-
Wixi #2698 FSP BLUESTORM II re rábizhatod a géped -
#2697 Olvasgattam itt a topicot, és látom, hogy az FSP-t sokan ajánlják / emlegetik. Mennyire jó márka ez? Mennyire lehet rábízni a gépet? Mennyire halk (12 centis)?
Konkrétan erre a tipusra gondolok... -
#2696 De mi az, hogy összerakják holnapra?
Nem te vagy a vevő?
Nem te mondod meg, mit rakjanak bele? -
TS zsadnok #2695 Köszi akkor ezt a márkát hagyom...FSP lesz, ha kapnak.
Köszi az infót -
#2694 Hy!
Az eXtreme Power nem éppen a legjobb széria a Coolermasterből, azért jobb mint egy Mercury vagy Codegen, de egy FSP-vel jobban járnál... -
TS zsadnok #2693 Sziasztok!
Cooler Master eXtreme 430W V2.0 típusú tápról tud-e valaki, mert a boltban FSP-t akartam, de időközben szóltak, hogy csak ilyet tudnak.
Sűrgős lenne a válasz, mert holnapra összerakják a gépet. (E6320,gf8800 gts, 2 gb ram)
Előre is köszönöm! -
Schwarzenegger #2692 Sziasztok!
Nekem van egy ACORP LC-A250ATX típusu tápom a PC-ben.Az a gond,hogy zavarja a középhullámu műsorszoró rádióvételt mivel hálózati brumm hallható középhullámon pl. 270kHz en és felharmonikusain is.A rádió elemről üzemel és 4-5 m ről is hallható a brumm-os zavar.Ha kikapcsolom a tápot akkor a zavar megszűnik.Milyen tápot vegyek ami jól meg van szűrve?Vagy ez a típus megszűrhető kondenzátorokkal?Köszönöm a segítséget. Laci -
#2691 szentem ez még jobb nekem iylen van
Eurocase 550W tápegység Super Silent PFC 12cm ventilátor Alubox 12600,-FT -
#2690 En nemreg vettem egy Thermaltake TR2-420W (W0061 - ebben van PFC is) tapot, es nagyon meg vagyok elegedve vele :)
11.000-12.000Ft kozott volt.
http://www.thermaltake.com/product/Power/TR2power/w006162/w006162.asp -
_Vegeta_ #2689 "Ez cool 350W" ilyen tapot akarnak adni es aszondjak nagyon jo, valakinek vannak tapasztalatai ezzel a gyartoval? :S -
#2688 jólvanna, nem kell fikázni, nyilván nem a led és a fénycső a fő fogyasztó -
#2687 de nekije las vegas edition gépháza van és az is éjszakai áramról -
Inquisitor #2686 A LED meg a fénycső arról híres, hogy sokat fogyaszt? -
#2685 aha akkor egy 300-as fsp megy? -
dara #2684 Ja, 400-as meg 450-es, de nem táp, hanem Mercury. Jó esetben akár a felét is leadja annak ami rá van írva, a 12V-os ága meg vérgyenge. Lába nyomába sem ér egy 300W-os FSP-nek sem. Az már tényleg táp. -
#2683 aha de akkor miért adtak hozzá 400-ast aztán meg 450-est (napersze a pénzé' mimásért)
de akkor sem értem hogy tud menni rajta egy másik oprencer zökkenőmentesen -
#2682 Vicces lenne, ha kevés lenne főleg egy 400-as LoL
Most volt belinkelve
Egy 300-as márkás táp (értsd: ami le is adja a megfelelő teljesítményt), bőven jó a konfigodhoz. -
#2681 oá. sajna a 300W-s táp kevés, még a 400-as is, a ház is eszik 4 leddel 2 fénycsővel 2 ventillátorral és egy panellel :P
amit viszont nagyon nem értek, hogy most erről a lírt gépről vagyok vistával, innen tökéletesen megy minden :S -
#2680 Igen ennyi volt.Viszont 6 ezer forintért már kapsz minőségi tápegységet is: FSP-300PNF
Ez bőven elviszi majd azt a gépet amit írtál, ráadásul csendes is...
Nekem is ilyen van, csak 350-es, nagyon tudom ajánlani. -
#2679 üdv úgylátom ez lett időközben a tápos topik, szóval talán idekéne...
tehát van egy ilyesmi gép:
asus a7v600-x alaplap, ati radeon 9600xt vga, 512+1024mb ddr1 400mhz ram, leadtek tuner, 120gb és 160gb ata, 12agb sata vincsik és egy nec dvd-író
két évig volt benne egy 400w-s táp, aztán elkezdett olyasmit csinálni, hogy hozzáértél épp csak egy kicsit a tápkábelekhez, az egyik vagy több vincsi egy pillanatra kikapcsolt, hallottad hogy leáll aztán újra felpörög, windows dobta a disc errorokat. szervízbe volt, kapott új tápot. 450w-s mercuryt. ezzel ment fél évig egészen mostanáig, most annyival rosszabb, hogy magától kapcsolódnak ki és vissza a dolgok benne, kétszer meghalasztotta az xp-t (reinstall szinten). hozzátartozik, hogy vmi nagyon occsó táp volt asszem 6-8e volt, holott neten ekkorák mind 10e fölött vannak. lehet hogy ennek ennyi volt? -
#2678 jjja hogy akkor nem elég a híres 0.6-os szorzó alkalmazása a VA-nál hanem inkább a 0.33-mal szorozzam -
#2677 A lényeg az, hogy az UPS le tudjon adni akkora teljesítményt, amekkorát a géped felvesz.
Egy 500-as ups jó esetben 350W-ot tud és ez a bibi alapvetően.
A négyszögjeles kimenetnél nem árt a túlméretezés.
Ha a gép ~220W-ot vesz fel max, akkor egy 650VA/420W-os UPS bőven elég. -
#2676 keressegy ilyen tesztet aztán értékeljed lécci -
#2675 be lett írva konfigoom egy ilyen kalkulátor izébe és az írta ki hogy 220w a max teljesítményfelvétele
LoL
A tápos elméleted is vicces volt, de ezzel most keményen felraktad az i-re a pontot :D:D -
#2674 1.Nemtudom még hányszor linkeljem be:(lent)
teszt
Na ez a konfig evett teljes terhelés alatt 270W-ot, és ha a tied 220W-ot fogyaszt, akkor valami hasonló géped kell hogy legyen
2. Én inkább nem mondanám el senkinek, hogy netes wattkalkulátorokat nézegetek
3.Ki akart itt 5600+-t venni? Kezdesz szenilis lennivagy még aludnod kellett volna...
4.Aki aztmondja hogy a Codegen jó táp, az nem is tudom mit keres a tápos topicban... -
#2673 neked még sok gombócot kel megenned hogy rád hallgassak addig is vedd meg az x2-es 5600+ -ot -
#2672 Ilyen netes kalkulátoroknak egyáltalán nem szabad hinni... csak egy fogyasztássmérővel tudsz pontos értékeket megállapítani -
#2671 Hello!
Ha ilyen sokat szánsz tápra, akkor ne Coolink-et vegyél, hanem ezt:
FSP BlueStorm II. 350W - ez most 11.000Ft, ugyan nem 400W-os, de bőven elviszi majd a gépedet később is, akármit fejlesztesz benne(és mellékesen tök dizájnos is. márha ez számít :))
Van sokkal olcsóbb megoldás is: FSP ATX-350PNF - 6500Ft, én úgy tudom hogy 300W-ot ad le minimum, nekem is ilyen van, csak ajánlani tudom, nagyon halk és megbízható, stabil feszültségértékeket ad le -
#2670 Hi! Szeretnék 400 W-os tápot venni, és nem tudom melyiket válasszam. Minőségibb tápot szeretnék venni kb 13500 Ft-ig. Én a Coolink 4012P 400W-os tápra gondoltam, de nem tudom, hogy jó e a gépembe. A gépen adatai: Abit Is7-v2 alaplap 2*512 Mb RAM, 80 Gb-os IDE vinyó, 2,4 P4 proci, 2 Optikai meghajtó, 1 Floppy, Geforce 6600 GT 256 MB vga. A választ előre is köszönöm.
Hocza -
#2669 Vagy hülyeséget mondott a progi, vagy kezdhetsz aggódni. Ténylegesen egy 300as Codegen max 150 körül képes leadni, ami egy régebbi P3nak vagy egy Athlonxp-nek még elegendő, de egy újabb cuccot lepadlózhat. Legegyszerűbben úgy nézheted meg a tápod terheltségét, ha megfogod az oldalát mennyire meleg. Nekem egészen a meleg berobbantáig venti nélkül ment a 400as codegen, és alig volt langyos, mert a gép alig eszik. A biztonság kedvéért most betettem egy 5Voltos 12Centist fölé, hogy kicsit járassa a kondik körüla levegőt. De meg tudom mutatni hogy szitál pl a +5volt, vagy ha felhúzom a procit a Vcore is ingadoz, pedig lófasz kis 2000+ procim van. Elötte Chieftec 360W volt évekig ezer féle konfigom alatt, soha semmi ingás nem volt, pedig volt alatt 3.6ra tekert prescott tökig húzott 6800GT vel. -
#2668 be lett írva konfigoom egy ilyen kalkulátor izébe és az írta ki hogy 220w a max teljesítményfelvétele -
#2667 Jó ha lead az a táp 130wattot, szal én azért aggódnék... -
#2666 300-as a táp és a gép max 220w-ot vesz fel amit ha kiszámolsz kb 70%-os kihasználtság ami nem rossz -
#2665 nyilván a gépen energiafelvétele nem haladja meg a táp képességeit, vagy épp jobbminőségű kondikat pakoltak bele. -
#2664 hát akkor az enyémet olyan lassan nyírja hogy csak na -
#2663 Látom korlátozott felfogóképességű entitással van dolgom, ezért lassabban mondom: a codegen egy olcsó, kis teljesítményű tápegységeket gyártó cég, beszállítói állandóan változnak, s így a minőség is ingadozó.
Ezzel ellenben a Chieftec egy komoly múltú és presztizsű cég, jóval komolyabb termékekkel. Nem egy kategória. Egy komolabb gépbe tegyél bele egy Codegent, és nézd meg hogy ingedoznak össze-vissza feszültségek, aztán sírjál mikor a félmillás géped buktad egy háromezres tápon. Az instabil feszkó lassan gyilkolja szét az egész gépet. -
#2662 az szar codegen már négy éve van a gépembe azt semmi baja az se rossz csak volt abból is rossz széria de az legalább harmad annyiért volt szar mint a csiftek -
#2661 Világon semmi köze a valósághoz. A legtöbb táp már ilyen, nem kerek ötvesre végződő. Ergó a legtöbb is ezekből hibásodik meg. Volt egy elkúrt 410W-s Chieftec széria, amiből sok kinyúlt. De ott vannak elpusztíthatatlan 360Wattosok meg a többi. És persze ne is szóljunk a rengeteg szemét szar 300-as meg 400as codegen meg mercuryról. -
#2660 én ezeket a kismillió behalt a tápom c. topikokból szűrtem le nem hasraütéssel