6979
Melyik tápot?
  • K Ace
    Egyenlőre ugylátszik megjavult. Befujtam neki, kipucoltam, azóta nem csinálja.
  • Storung
    meg egy kis olaj és azután csere...
  • obe
    valószínüleg aventillátor lapátkerekei...vagy hozzáér vmihez, vagy tul sok a por..fujasd ki
  • n3whous3
    ÉS ez miért van: Ha odahajolok a táphoz, hallom, ahogy zizeg egy kicsit. Aztán abbahagyja, majd megint zizeg. És ezt másodpercpontosan végzi.

Amúgy a táp egy alig fél éves Chieftec Delta 450W. Ezen kívül pedig semmi probléma nincs vele, csak kezd idegesíteni.
  • K Ace
    Helosztok. Van egy chieftec gps 400-as tápom, és néha elkezd kerregni benne a ventillátor. Nem mindig, van mikor kerreg, van mikor nem. Ez mitől lehet? Egy portalanítás megoldaná?
  • DanyyX
    Én 40-ért vettem a nagyobbikat, a kicsi azt hiszem 30 volt (mindkettő új akksikkal) Ezek elég sokáig elviszik a gépet akksiról is, elég megbízható szerekezetek.
  • uzsidoboz
    Hello!

köszi a választ, már csak az érdekelne h mennyi is az annyi... mert nagyon sokat nem akarock rákölteni, mondjuk az is igaz h ilyet nem 1 évre vesz az ember...

még1szer köszi

Uzsi
  • DanyyX
    UPS-ből APC vagy Merlin Gerin amit érdemes venni. Szerintem használtak között érdemes körülnézni én használtan vettem mind a kettőt, egy 1000VA-es SmartUPS-em van a géphez meg egy 1600VA-es SmartUPS-em a ház világításhához.
    Az APC-nek van két szériája, a BackUPS, meg a SmartUPS, namost ebből a BackUPS az elég gagyi, mert a kimenete kicsit négyszögjel, de újonnan magáncélra azt érdemes venni, mert a másik drága.
    Ezek feszültség emelkedés/csökkenés ellen védenek, +ha áramszünet van, akkor se szívod meg, mert egy sima szűrős konnektor az az áramszünettel nem tud mit kezdeni.
    Merlin Gerin-nek csak az ipari darabjait láttam (10kW feletti modellek) szóval arról nem tudok véleményt mondani...

Amúgy gondolom a koliban van egy jó öreg villamos hálózat, amit senki sem tart karban, aztán pár helyen meg van lazulva a nulla-kötés és ha beterhelik akkor szépen megemelkedik a nullapotenciál. Elég veszélyes játék amúgy, mert ha egyszer elszakad a nulla kötés valahol, akkor minden kapja a 400V-ot...
    Ha van rá lehetőség esetleg szólnotok kéne, hogy valami gondnok, vagy villanyszerelő nézzen már rá a hálózatra.
  • uzsidoboz
    Jó kis táp... azzal nincs gond DTK 400Watt-os, ilyen van itthon ebben a gépbemben meg régen is nagyon jók voltak a dtk tápok, csak most éppen jött a 100 ból 1, mert tényleg mindenhol dícséretet kaptak a házról már ne is beszélve... :)

Szóval csak ezt az áramkörös dolgot kellene megoldanom mert nem tesz nagyon jót a gépnek ezek az ingadozások...
  • Tikal #2610
    vegyél egy rendes tápot? milyen táp?
    seasonic, fsp.... prohardver.hu-n nézz körul
  • uzsidoboz
    Csá üdv!

Nagy gondban vok, mert tönkrement a kolis gépemben a táp, azaz haldoklik... Mindenesetre nem működik rendesen...
    Vmikor nem kapcsol be gép, ha lehuzkodok rola dolgokat akkor hol megy hol nem, tehát rossz...

A folytatásban winyóm is behallt bad sectoros lett, azt vhogy kijavította a progi...

Megkerestem egy info-st a koliban és azt mondta h szar az áramkör, az áramszünetek sem tesznek jót a gépnek (elég gyakori) meg az sem h néha túlfeszültség meg kóboráram van a hálozaton....

Nem tudom h mit csináljak h vegyek a szünetmentes tápot... (gép tápját gariban kicserélik!)

Vagy csak vegyek egy zajvédős nem tom milyen konnectort....
    Na persze nem egy árkategória, és nem tudom milyen a jó márka...?

pls segítsetek!

Köszi

Uzsi
  • audi001
    aha, kössz... akkor mielőbb cseréljem, igaz?
  • dara
    Semmi konkrétat nem találtam róla (egy 125xakárhanyas kép volt a legtöbb), szóval nem valószínű, hogy nagy durranás lenne. Mármint minőségileg. Persze tévedhetek.
  • audi001
    ATX ANS 300W sztem ez lenne az
  • dara
    Kérdés milyen tápról is van szó. Ha valami hulladék, akkor viheti akár az egész gépedet is magával. Ha normális, akkor csak önmagábaroskad.
  • audi001
    halli
    Az a helyzet h igencsak szaga van a tápomnak:S
    Kérdéesm h meddig birja még igy?és ha tönkremegy akkor tönkretesz-e mást is a gépeben?
    Válaszokat előre is kösz.
  • dara
    Az MSI lapoknak is van vagy 2-3 jelölése. Ez nem lenne probléma, ha a kereskedők lennének szívesek és a hivatalos jelölést használnák. Gondolom nekik a belső jelölés alapján kell leadni a rendelést, de akkor is.
  • grebber
    Akkor oké de tehetnének rá még vagy 8 féle jelölést hogy ember véletlenülse talájon rá :(
  • dara
    A DT belső jelölés, a lapjukon nem fogod így megtalálni. Egyébként kevesebb, mint egy perc keresés után választ kaphattál volna a kérdésedre. Szóval igenis ott volt a két link között a keresett táp.
  • grebber
    Kerestem de nem találtam.
    Amúgy már irták másik fórumon.

Fáradozásod a kereséssel meg sikertelennek bizonyultak ugyanis a 2 táp közül egyikse az amit kérdeztem.
  • dara
    Mióta mérjük a feszültséget Amper-ben??? Lehet én tudom rosszul, de annak Volt a mártékegysége, az Amper az áramerősségé. Viszont ha én rosszul tudom, akkor a világ teljes műszaki közössége rosszul tudja.

Egyébként mennyi lenne megnézni a Chieftec oldalán? Egyébként mintha három 12V-os ága lenne. Ha már Te nem találtad (és gondolom nem is kerested). Meg ennek is.
  • grebber
    De a +12V1 és +12V2-es ágot kérdeztem mennyi ampert ad le?
  • xido
    kicsit átforgatnád a dolgokat,talán egy core2d is kijöhetne...
  • dara
    12V-ot.
  • grebber
    Ez a táp : Chieftec 500W DT500A2 a 12V-os ágain menyi feszt ad le?
  • vikings78
    Köszi.Sokat segitettél.Választom a köztes megoldást.500-as lesz
  • dara
    Csak két PH! teszt viszonyítási alapnak:
    Nehézsúly: SLI a Crossfire ellen
    FSP Epsilon - leg-leg-leg
  • vikings78
    Sziasztok.Most rakok össze egy gépet,de nem tudom mekkora tápot vegyek.Mindenki mást mond.Van aki szerint elég a 400-as táp,más meg min.600-ast mond.Segítsetek.
    ------------------------------------------------------------------------
    Következőböl áll a gép:
    Alaplap:Asus P5ND2-SLI
    CPU:Intel PentiumD 945 Dual Core 3400MHz/800MHz 2x2MB Dobozos 64bit!!!
    HDD:HITACHI 250 GB 7200rpm 8MB Cache
    RAM:2DB DDR2 1024MB 667MHZ Corsair ValueSelect CL5
    videokártyát még nem tudom milyen lesz de biztos,hogy kettő lesz
    ------------------------------------------------------------------------
    előre is köszi,és ha van tippetek,hogy milyen videokártyát vegyek,akkor jöhet az is.max 70e/db
  • DanyyX
    Mi az, hogy atompro táp??? ez megint mekkora hülyeség...
    A tápegységek nem úgy működnek, hogy most a hatásfoknak aztán 99,99%-nak kell lennie, mert különben szar. Itt, ha 80% fölött vagy, akkor már igen jól jártál. Kapcsolóüzemű tápnál ez így működik. (mellesleg az analóg-disszipatív rendszerű tápok sok hátránya mellett megjegyezném, hogy hatásfok az olyan 30...55% körül van) Egyébként meg nézz meg egyszer néhány tápot belülről, aztán csinálj jobbat, ha nem elég, amit több évig fejleszt egy mérnökcsapat. Sok szerencsét hozzá...
  • Tikal #2590
    egy zalman zm360b aps?
  • zoolee
    Egy márkás 360 es sztem elég...De biztosabb egy 400 as...
  • Tikal #2588
    mekkora tápra lenne szukségem, lecserélem a mostanit, de lehet kisebb is elég lenne...seasonic sc12 lesz valszeg....
    ASUS M2N-E / AMD64 Athlon 3800+ / 1GBDDR2 RAM / ASUS GeForce FX 7600GS Silent / NEC DVD-RW 4571A / ASUS DVD-E616A2 / HDD Samsung 80GB 8MB SATA2, Samsung 200GB 16MB SATA2 / Chieftec LCX-03BBA-OP / FSP 460-60PFN
  • dara
    Amiért még rossz példa egy processzor: a hatásfokuk elektromos szempontból ~0! Ugyanis a felvett elektromos áramot gyakorlatilag maradéktalanul eldisszipálják.
  • dara
    Akkor rajta! Semmi sem tart vissza attól, hogy megtervezd. Nem olyan egyszerű, mint hinnéd. A 80% pedig nagyon is jó érték, ilyen összetett rendszerek esetén nem könnyű elérni. Ez nem olyan mint egy processzor, hogy megduplázod a végrehajtó egységek számát és raksz bele egy halom cache-t, akkor gyorsabb és hatékonyabb lesz.

Az Itanium vonal meg nem nagyon fenyeget errefelé senkit, ahogy az asztali PC-k piacát sem, és a WS-ek között se számottevő.
  • zoolee
    Igen de csak a GPS szériából....
  • zoolee
    Figy, ezt értem, de , nyár elejére már kijön a Tukwila 4 magos proci az intel oldalán 32 mb l3 cache el, akkor nehogy már ne lehessen egy atopmro tápot csinálni...
  • mrbaba
    Sziasztok!!
    8800GTS-hez + 2,4 Core 2 Duo-hoz + 2GB ramhoz+ 2X160-as vinyohoz elég egy Chieftec 450 Wattos táp??:()

A álaszt elöre is kössz!!
    Üdv.:Baba
  • dara
    Most mi a probléma? A tápok 90-95%-a nem képes 80% feletti hatásfokon működni, a noname tápok esetén még a 65% is ritka, tipikusan alatta van.

Ezek a tápok, amelyek tanúsítottan képesek több mint 80%-os hatásfokra. Nem ezekből fogy a legtöbb...
  • zoolee
    ööö...
    Nézelődtem a hardverker en és kiszúrta a szemem egy 1Kw -os galaxy...
    Nos, mit is mondjak???
    1000 watt 83% os hatásfokon???
    Hááát..nem a leg jobb...
  • Eagle16
    Oksa,ha majd meglesz akkor mondok róla véleményt, remélem jól választok :)