Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
hát 450 alatti tápot nem vennék az tuti.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

petee
Akkor esetleg egy 400-as FSP?Az szóba jöhet?😊)

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

Punker
az nagyon kevés!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

petee
325-ös enermax szerinted nem lesz elég a jövöben?Azt még úgy kifizetném,de sajna a nagyobbak nekem túl drágák😞

enermax,de mindenképp 350 legyen vagy felette,gondolván a jövõre.

petee
Srácok ,melyik márkát válasszam? Chieftech, Enermax, FSP?

Ramore
Köszi!
petee
így van. csak nagyobb terhelést bír el az 500-as.

Ramore
Erre lettem volna kiváncsi, tehát csak annyit fogyaszt, amennyi a konfig? 😊
Punker
ha nem jár maxon a konfig miért venne fel 500-at?

Ramore
Lenne egy amatõr kérdésem. Adott mondjuk egy 350-es táp, ez 350-es áramfogyasztást jelent? Szóval, ha veszek egy 500-as tápot, akkor jócskán megnõ az áram fogyasztás, még akkor is, ha a konfigurációmnak nincs ekkra igénye jelenleg?
petee
Sziasztok tápot szeretnék venni.2500 -ös barton, 6600GT -hez. Szerintetek melyik lenne a legjobb?

FSP 350 PNF 350W 7500ft (ez milyen lehet? gyanúsan olcsó)
Enermax EG301AXVE 300W 8630ft (ez is milyen?)
Enermax EG325 AX-VE G-SFMA 320W 12000ft
Chieftech GPS-300 AB-100L 300W 6200ft
Chieftech DT350A2 350W 9700ft
Chieftech 410-212 410W 11500ft
Chieftech GPS-450 AA-101A 450W 13600ft

Melyiket válasszam? Annyi fajta van,hogy nem bírok dönteni, segítsetek!<#help>

evid
A PWM a proci feszszabályzó, ha jól emlékszem 70 fok az engedélyezett. Kellene még venti a házba.

JimKirk
Nagyon jo valasztas a Liberty!
Szevasztok.
Én most vettem a gépbe egy 450W- os CHIEFTEC tápot, de azóta az ABIT EQ hõmérséklet figyelõ jelzi, hogy a PWM tulmelegedett és a gép leáll.
Kérdés:
1. Mi az a PWM.
2. Mennyi ennek a max megengedett hõmérséklete, ami után már károsodik az a valami.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
A felújított gépem csak kicsit(?) lesz több ennél, és ha jól emlékszem egy Enermax Liberty 400 W-ost szemeltem ki hozzá asszem.
Viszont ha majd új gép lesz, akkor maximalizmus mindenek felett (márkabuziság után persze<#nevetes1>)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Hát ja nézzünk pl engem. Nekem egy ideje 360W-os chieftek tápom van. Bõven elég nemkell mondjam. Prescott P4, x1600pro, 1024 ram, 1 winyó, 1 dvd író. Szoval szinte átlagosnak mondható és ez a táp is vígan megy. Szoval hacsak tényleg nem dupla magos a proci vagy mondjuk sli, crossfire-t használ az illetõ akkor 350-400W bõven elég, persze nem gagyi tápból.

[Acer 5740g][Giga P55M-S2H][i3 530+Xigmatek Balder][MSI 460GTX 768][Kingston 4gb ddr3][TT V3 black][FSP Everest 500W][Asus 242H 24\" TFT][WD caviar black 1TB][G9x][Wave]

Ok, már régebben, mi is erre jutottunk.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

DanyyX
Egy márkás 420-as táp általában vastagon elég egy mostani nem brutálisan nagy teljesítményigényû géphez. Brutálisan nagy teljesítményen 4+ vinyó, 2 proci, SLI/Crossfire, meg rengeteg ventilátort értek... Az elõfordulhat hogy egy ilyen konfig tényleg annyit kajál, de egy mezei számítógép bõségesen elmegy még a 350W-os márkás tápról is. Ha valaki nem hiszi, járjon utána olyan helyen, ahol tényleg értenek is hozzá.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Lehet jobban járok majd azzal a 600-assal, csak nem vok otthon, ezért majd még kiderül, mert nem emlékszem végül mit raktam bele a tervezetbe.
Egy Enermax 400-as milyen, egy nagyon nem ennyire elszállt konfighoz?

Jól hangzanak. Elgondolkoztam. Megnézem mennyi az áruk.

Ez igy van. Nemmind1 milyen gyáró. Mert ha pl codegen tápot veszel 600W-ost akkor az egy jó enermax, fsp vagy chieftec 400W-os simán elkapálja. És fõként a 12V-os csatikon leadott áram ami lényeges nagyon.

[Acer 5740g][Giga P55M-S2H][i3 530+Xigmatek Balder][MSI 460GTX 768][Kingston 4gb ddr3][TT V3 black][FSP Everest 500W][Asus 242H 24\" TFT][WD caviar black 1TB][G9x][Wave]

DanyyX
A számláló azéert ír akkora értéket, mert (amit elég részletesen próbáltam kifejteni régebben is...) tényleg csak parasztvakítás az ilyen 580 meg ilyen brutálnagy számokkal ellátott tépok. A valós teljesítmény az nagyon más téma, mint amit ráírnak a tápegységekre. Ha egy sima lakatfogóval méri meg az ember a 220-as felvett áramot, már akkoris elég érdekes értékek jönnek ki.

Nah, mind1 nem akarok ebbe megint belefolyni, csak megjegyeztem...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

<#falbav> Na közben elegem lett a munkából, úgyhogy vége a napnak. Jó hétvégét mindenkinek.
Én csak egyet láttam füstölni, de akkor az a 220-ból kapott egy löketet, nem a táp hibája volt. (Leglábbis az ok nem ott volt) Bár a végeredmény ugyanaz lett. Még szerencse, hogy az bent volt a cégnél és nem otthon. <#nevetes1>
Punker
miért? mert láttam jópárat eldurrani ok nélkül úgy hogy a gépet is vitte magával.

Na ja, láttam a régebbi hozzászólások között is, hogy nem tetszik a népnek a Codegen, csak nem tudtam, miért. Köszönöm a segítséget, megyek az árlisták közé.
Punker
ezért mondjuk hogy codegen/mercury/stb hasonló gagyi tápokat kerülni kell.

Akkó mehetek a bótba
(Egy, aki mindent visz.) Fasza.
Punker
codegen visz magával mindent.....

6600GT-t rakok bele (valójában már benne van), de csak 300W-os a tápom (az is Codegen)

A nagy kérdés valójában az, hogy okozhat-e problémát, ha kevés a rendszernek, amit (idegilenesen a tápvásárlásig) kap. Gondolok olyanra pl, hogy ha tönkremegy (tönkremehet?) a táp azért, mert sokat kér tõle a konfig, akkor az adhat egy löketet a VGA-nak (is)

Valami kis tesztprogit feltettem, ami figyeli a feszültséget, (három és fél volt meg valami másfél volt meg fan speed meg ilyesmik.) az nem látott semmi problémát.

Kéne tudni,hogy milyen tápod van most,és milyen VGA akarsz berakni..

A hangerõrõl mint szubjektív tényezõrõl beszéltem.
A körítés nagyon kafa ez tény..

beleraktam egy új VGA-t és olvastam a régebbi hozzászólások között, hogy a GPU sokat eszik + szeretném a setupban az overclock-ot egy kicsit feljebb tenni.
Mike
ha eddig nem volt baj, most miért lenne?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

gurubefree
Sziasztok

Hát itt van ...... HIPER Type R 580W . Eddig minden rendben van , de még nem futott a FEAR :-)))

- Nem is olyan hangos !!!!!! Sõt semmivel nem hangosabb mint a Thermaltake .
Tetszik nagyon a doboz amit adtak hozzá.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Köszönöm
Akkor nem ég a ház
Ha eddig ment normálisan,akkor szvsz nincs nagy baj,de igazából ami a lényeg az a tápod minõsége.

#1733 hasznosnak tûnik, de lehet, csak szerdán vagy csütörtökön jutok el ilyen boltba (midig csak a gálya). Az érdekelt leginkább, hogy amíg be nem szerzem a ketyerét, merjem-e mûködtetni rendesen a vasat, vagy fogjam vissza.

Ha jól értelmezem, ha nincs össze-vissza húzva minden, még bármilyen károsodás elõtt fogja jelezni, hogy kevés a hami...
Mike

nem indukl a gép
kikapcsol, ilyenek

Üdvözlet!
Ehhez a részéhez nemigen értek, úgyhogy nagyon egyszerû kérdéssel zaklatnék mindenkit, hátha megértem a választ. Honnan tudhatom meg, hogy a jelenlegi konfighoz gyenge a tápom és valami izmosabbat kéne beszereznem?
Találtam egy site-ot, ami kiszámolja, de hát abban azért annyira nem bízom...

Nem tapasztalok semmi problémát, minden fut, ahogy kell. Vannak általános jelek a problémára?
Elõre is köszönöm
Mike
kircsi

Punker
vettem egy coolink-et mert PH cikken tesztgyõztes volt, 3-ból 3 gyárihibás volt, lett helyette 495-ös enermax, azt meg ingyen kicseréltem a boltban egy 565-ösre amihez adtak ajándékba még 1 enermax táskt is szal ennyi a történet 😊

gurubefree
Az okosok ajánlották a boltban ...... Szóval vissza is viszem és elhozom a másikat .
Ez addig nem is derûlt ki ameddig a FEAR nem került a gépre .

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Mike
2000 forint körül bármelyik ilyen nagyobb barkácsboltban kapsz fogyasztásmérõt
érdekes számok jönnek ki, legalábbis nekem azt mondták, akiknek van (nekem még nincs)

Mike
uh, és akkor az én házam a drága 😊

Mike
<#smile>

Punker
hogy hogy nem tudja? ott a lista és szépen kiválasztod mibõl hány darab van bent, meg se nézted?