6979
Melyik tápot?
-
balcsi70 #6619 Köszönöm a választ. Azt olvastam(ajánlották még egy oldalon) hogy "Amíg nincs meg a biztosíték, egy 230V 60W-os izzóval hidald át, ha ég az izzó, akkor a tápban zárlat van, akár a tranzisztorok is tönkremehettek" ja egy próbát megér. -
clarck #6618 Szia!
Egy 400W-os rajz szerint 5A kell bele.Csakhogy az nem véletlenül ment tönkre.Javaslom nézd a bizti után lévő alkatrészeket(graetz híd, tranzisztor, fet ,stb egyszóval mindent ami a primer körben van) -
balcsi70 #6617 Sziasztok.Tönkrement a táp a PC-be,szétkaptam és úgy néz ki hogy a biztosíték ment ki csak benne.( a kondik nem púposak). A tápról csak annyit tudok hogy LPK12-23 420W-os. Az lenne a kérdésem hogy milyen biztosíték jár bele mert nem lehet kiolvasni róla semmit csak annyit hogy 250V. Milyet vegyek bele? Hány A-os lehet? Köszönöm a válaszokat. -
#6616 Köszönöm a segítséget mindenkinek, a GX450 mellett döntöttem :) -
#6615 Udv. GX 450W. Esetleg: link. -
#6614 Én a GX450-et venném.
Szerintem az iponon is ezt fogják ajánlani -
#6613 Sziasztok!
Jövőbeli konfigba szeretnék tápot nézni. Jelenleg így áll a helyzet:
Alaplap: Gigabyte GA-870A-UD3
Proci: AMD Phenom II X4 965BE 3.4GHz
Vidikari: Gigabyte GV-R6850-OC 1GB HD6580 1GB DDR5 PCIE
Ház: CoolerMaster RC-430-KWN1-GP ELITE 430
Merevlemez: Samsung 1000GB F3 7200RPM
Optikai egység: LG GH22NS50 fekete OEM
RAM: Kingston 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 kit
Proci hűtő: CoolerMaster HyperTX3
Monitor: BenQ G2222HDl
Tudom, hogy egy-két dolog elhanyagolható fogyasztás szempontjából, de biztosra megyek, sosem lehet tudni
Számomra a következő tápok jöttek szóba:
COOLERMASTER GX 450W
FSP Hexa 500W
Chieftec CTG-500 80P 500W
Először az FPS-t néztem ki, azonban azt olvastam, hogy a fent említett házba túl rövidek a kábelei. Ezt követően azt hallottam, hogy a CM GX450W hiába 450W-os, erősebb, mint az FSP, hosszabbak a kábelei, és persze ott az 5 év gari is. Ezt a gyengébb-erősebb dolgot nem értettem teljesen (nem vagyok otthon ilyen téren, megköszönném, ha valaki elmagyarázná ), emiatt gondoltam a Chieftecre is. Nektek mi a véleményetek, ti melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
TomBond #6612 Simán vinni fogja. Nézd meg nekem mi van rajta. -
#6611 Röhögve. -
#6610 Sziasztok!
Anno kb egy éve mikor fejlesztettem a gépem az aláírásomban szereplő konfigra akkor a PH cikkje alapján döntöttem a 450-es Corsair mellet mert meggyőzött,hogy nem kell nagyobb.
Most azonban rá szeretnék akasztani még további két vinyót.. eddig nem volt semmi baj minden flottúl működött ... bírta.
Kérdésem az,hogy elég lesz 4 vinyónak ez a táp? Csak integrált VGA-m van... Nem is tervezem plusz VGA beszerzését.
Tehát 4 vinyó+lap+CPU elég vajon a 450W-os Corsair? -
#6609 Hi.: link, esetleg: link. -
cadmonadam #6608 Szia,
Egy Codegen Display 400W Model:300XX gondolom nem számít annak (ez van jelenleg). Mit ajánlanátok, ami megbízható és jó ár/érték arányban? -
#6607 Számít a többi alkatrész is, de egy minőségi 400-as jó lesz alá :) -
cadmonadam #6606 Sziasztok,
Ehhez a kártyához:
Akciós ASUS GeForce ENGTX560 TI DCII/2DI/1GD5 1GB GDDR5 PCIExpress
mekkora táp kell minimum? 400W-os elbírja?
Köszi
Adam -
#6605 Urak . Nem tudja valaki ,hogy hol lehet beszerezni moduláris táphoz 8 pines PCI-E kábelt. A chiftec hez csak egy van a másik 6 pines és ha már van helye a VGA tápellátásának inkább azt használnám:)
Köszi előre is:) -
tgary #6604 A proci elvileg (max tdp)65W-ot fogyaszt,a 4770 80W-ot. -
tgary #6603 Ezt látom,ha jó helyen nézem:+12V -12V
15A 0.8A
180W 9.6W -
#6602 Udv. Ne vegyel ra merget. 12V-os agakrol mit kamuzik a matricaja (? W)? -
tgary #6601 Sziasztok!A konfigom:intel dual core e2220 2.4
2 gb 667mhz ram
80 gb vinyo
Ebbe vennék 1 ati hd4770 512-est.A kérdésem,el e bírná a 370-es trust tápom? -
Lowosan #6600 Tudnátok mondani vmi programot,amivel lelehetne tesztelni a tápot komoly terhelés alatt? -
goso #6599 köszönöm -
#6598 FSP Aurum 600W vagy Corsair TX650W v2 -
goso #6597 sziasztok érdekelne ha 2db 6870 es kártyát szeretnék egy x6 os amd vel ellátni kb mekkora és milyen táp kéne ami nem túl drága de megbízható -
Solt #6596 A neont kapcsolom ki legelőször! :D Azért néztem ki ezt a házat, mert ebben elfér akár egy 6990 is, kiválóan szellőzik, gyárilag tele van pakolva ventikkel, és az összes központilag szabályozható... egyszerű de nagyszerű... én az ilyen neonos szaroktól agykukit kapok! :D
Nem mellesleg amikor kinéztem, 28000.-Forint volt... :S -
De ha mindenáron neonfényt akarsz:)))) -
#6594 Innen nézelődj:) Ezekben tuti nem lesz meleg -
#6593 Ugyan. csak jót akarok neked. Hidd el megbánnád ,ha egy halom tyúkbél halom lógna minden felé. Van igényszint is a világon:)
Ólcsóbb házat ,drágább tápot,és ennyi. Minek neked 40 ropis csilivili kéken világító bodega. Feléért is nagyszerű házak vannak. -
Solt #6592 :D:D:D Fúj de gonosz egy dög vagy... :D -
#6591 Drága kollega. Moduláris tápból nem engedünk. Nekem is az van és nehogy már te beérd egy mezei vacakkal. Nem olyan drága az:) -
Solt #6590 Őt... :)
Na igen... van abban valami amit mondasz, végül is a tálca mögé is begyűrhetem a felesleget... kicsit most meginogtam! :D Erre még alszom egyet! :)
Ez az asszonyozás csak amolyan poén féle... betenné a kaput, ha engedélyt kéne kérnem ilyenekre! :D ( azért a hátam mögé néztem amikor ezt leírtam! :D:D ) -
#6589 Szerintem is faszság CF-re gyúrni, de nem akartalak lebeszélni, tudtam hogy belátod :)
Nem tudom milyen házat néztél ki, de feltételezem jó lehet, ergo az alaplaptálca mögött bőven elférnek majd a kábelek. Akkor meg mi a francnak költesz még a modularitásra is?
Asszonynak meg semmi köze mire költesz, te vagy a férfi. Csak keményen. -
#6588 Dehogy nincs:)) Az erő,meg minden:)))No meg csak ződ.
-
Solt #6587 A csajomnál meg majd rád hivatkozom! :D
( az jól hangzik, de 6970-ről nincs értelme... akkor már 590! :D ) -
#6586 Na. Vegyed csak vegyed.
80 ért néztem 580 at:))) -
Solt #6585 Közben meggyőztem magam, hogy nem kell nekem CF... ha kevés lesz a 6970, akkor inkább veszek egy 6990-t... vagy használom 6950 CF-ként... :)
A modulárisról nem mondok le, egyszerűen irtózom a kábelrengetegtől! :D
@Laca: Nagy hirtelen amit kinéztem tápot meg házat, karcolja a nyolcvanezret... más ennyiért vesz komplett gépet! :D -
#6584 Ne kicsinyeskedjen uram! 1000W moduláris .Nehogy már leadj az elképzelésedből. Hogy fogod átvenni tőlem az ATI-AMD videó megjelenítő kártyám,ha lemondasz a CF ről?
Pörögjön a fizető eszköz ,pörögjön:) -
#6583 Ha mondjuk lemondasz a modularitas okozta oromokrol, ez eleg jo vetel ennyiert: link. -
#6582 Teljesen jogos, elkerülte a figyelmemet, hogy milyen vga mellé kéne.
Így már valóban kell a kraft. -
Solt #6581 Na igen, azt elfelejtettem mondani, hogy moduláris kéne! :) Abból meg egy 750-s horror áron van.
Alapjáraton EZT néztem ki magamnak, csak ugye ezt kevésnek találom. Viszont egy 750-s moduláris kétszer ennyi... asszem leteszek a CF gondolatomról... -
Solt #6580 Köszi, ezt átrágtam már, csak ugye ott 5870-k vannak. Na most a moddolt 6950@70 plusz a power tune már zabál rendesen... ( 300w ) nem vagyok benne biztos, hogy egy 600-s, vagy 650-s táp két ilyen kártyával megbirkózik biztonságosan...