6107
-
CsuHuCsu #1557 Hali.Ujra itt.Végigolvastam amiről lemaradtam és tetszik amit irtok (1-2 kivétellel. 1.nem akarok kötöszködni Speedbreaker de te írtad hogy idézem "de szerintem back to topik, és no off." és van egy válaszod szintén idézem "Ez így van, mégpedig itt" válaszod az 1556-os üzire.Szerintem ez kissé ellent mond nem? 2.Remélem nem úgy fogjátok fel hogy ki ez a nagy képű köcsög de írtam az 1518-as üzit és mindenki ezzel kapcsolatban írt valamit.Ez ojan jó érzés nem is tudom leírni.3.Olvastm hogy azt írjátok unalmas,fárasztó,keveset vannak családdal nem tudom de szerintem is így van de én ezért szeretnék kamionos lenni idézem "Aki kamionos akar lenni az nem csak azért akar azlenni mert nagy dögökkel járhat hanem azért mer szeret vezetni világotlátni csavarogni és az meg hogy türelemkell szerintem minden szakmához anmit rendesen elakarsz végezni ahoz mindhez kell türelem." ésén még kiegészíteném azzal amit Ranger778 írt a vezetési stílusáról.Énis segíteni akarom a többi közlekedőt mindegy hogy mivel megy.Lehet hogy ez eggyeseknek hülyeség nekem nem hanem ez az álmom.Ja és Speedbreaker 18-at töltöttem.Tudom nem sok életév de bízok benne hogy el is érem majd az álmom. -
#1556 Ez így van, mégpedig ITT -
#1555 és? kit érdekel? van kamionos topik, ennek ott a helye -
#1554 nem unjátok ? köze van a kamionokhoz, tehát közel sem off a téma, be lehet fogni az ilyen értelem és semmilyen/üres hozzászólásokkal, főleg 14-18 között
stfu -
#1553 mi is a topik címe? -
#1552 Te menyjél már nyugdíjba! Ki szólt hozzád?! -
#1551 jó dolog, hasznos, szükség van rá, de sokan visszaélnek a "hatalmukkal" -
#1550 nem szereted a kamionosokat? HA ők lennének, sok mindent nem kaphatnál meg szerintem -
#1549 Hagyad már magad!! -
#1548 Meg az is jellemző, hogy kifordulnak au utcából, vagy a telephelyükről úgy, hogy neked lenne elsöbbséged, csak mivel 4emeletes a dögük, bevállalják, mert nem nekik fáj, meg úgy gondolják megtehetnek bármit így, elvárják, hogy telassíts le és engedd el őket... -
#1547 Én már hallotam olyan ról is, hogy mentek az autópályán, megelőzték őket, utána mentek, megállították és megverték mert megelőzte... Szóval igaz dj bee, hogy akár kamionios, akár buszos, akár autós, stb hülyék mindenhol vannak, de szerintem back to topik, és no off. -
#1546 mondjuk ültem én is autóban, amikor Pesten dugóban álltunk, félig besoroltunk egy kamionos elé, elindult a sor ő meg mintha ott se lennék elindult, és már az autó oldala recsegett, gyorsan picit odébbmentünk, aztán megint tolt le minket, csak hátrébb. Azt állította nem vette észre, véletlen volt... Aha kétszer... -
#1545 Van benne valami..Sok a kamionos nagyképű vadálatt,mikor báttyusal' beakartunk sorolni az autópályán [pont magnumos volt az illető] lelasított hogy beengedjen..látta hogy már félig bent vagyunk erre rányomta a gázt..a pótal majdnem levitte a kocsi elejét ha nem kapja félre a kormányt tesó..vannak ilyen idióták..azért mert ők az utak királyai nem mindent tehetnének meg..Bár vannak rendes sofőrők is..De azok ritkábak inkább. -
#1544 ez is marhaság. Minden kategóriában vannak barmok, nem általános... Autósok, motorosok, kamionosok között. Sokat utazom én, most már inkább utaztam a faterommal, csak autóval, ugyanis cégnél dolgozott, évi 70-80e km-t ment nagyobb tempóban. És sokkal kevesebb gond volt gyakorlott kamionosokkal, mint vasárnapi vezető autósokkal, akik évi 4-5000 km-t vezetnek... Meg sok kamionos elenged jobbra indexeléssel, nem úgy mint jónéhány autós, aki beletapos, ha kielőzöd... -
#1543 inkább ez a hülyeség. Autópályákon világot látni mi? napi 14 órás vezetések után biztos más az ember véleménye. Uggyanmár. Ez nem álom, hanem munkalehetőség... -
#1542 így van. Nem valami izgalmas pl. Spanyolországig 3000km-t menni 90-nel végig autópályán, aztán vissza, távol mindenkitől. Kocsival megtenni se izgalmas, meg fárasztó. Pedig az még 130-140 km/h, nem 90. Szóval gyerekes dolog, arról ÁLMODNI, hogy kamionozz. -
#1541 Én igen... Talán nem véletlen, hogy a nehézpóthoz rendelkezni kell 5 év gyakorlattal... Az a baj, hogy a papa kedvence a papa kedvenc kocsijával valószínű előbb fog balesetet okozni, mint az a kamionos, aki 70 rongyol keresztül a lakott területen. Kamionoztam, igaz nem sokat, nem nagy gépekkel, de én is mentem mint állat, ami a rába ede-ből kifért ( a 70 lakott területen bőven megvolt), sőt, ahol tudtam pofátlan voltam a köcsög úrvezetőkkel, sőt csináltam sok okosságot, amit nem biztos, hogy egy személyautóval megmernék... De balesetet 1X sem okoztam, csak anyukám sokat csuklott... -
#1540 Erre NEM válaszolok semmit! -
#1539 1általán nem uyganaz, nem érzik át a felelősséget, 70el átmenni azért megint nem ugyanaz 1 sportkocsival meg 1 nagy dög kamionnal a falvakon, szerintem ennyit erről. -
#1538 Ő én például rengedeg olyan suhancot ismerek aki azért mennek kamionozni, hogy hú de szép nagy meg gyönyörú új kamion. -
#1537 Ugyanez van a kocsival közlekedőkkel is!! Szal....... -
#1536 Elhiszem, hogy korrekt vagy, de a többi barom lerontja a kamionosok megítélését. -
#1535 Hát légy az! Sok szerencsét hozzá! Kívánom, hogy szeresd majd!
Mondjuk néha én is vissza mennék, de csak egy fuvarra! -
#1534 aha értem én ismerek olyan sopfört aki nemzetközizik és már ha itthonkell neki lennie pl 3-4 napot mkmár minden bajavan mert mehetnéke van vissza.
Nálunk nagyapám és fater is kamionozik még bár igaz nagyapám már 60 körül van és még mindig csinálja mert szereti fater is megh majd énis szeretni fogom:)
Én 5éves korom óta nemakarok más lenni csdak kamionsoför. -
#1533 Tényleg van egy két kolega aki kihasználja az erősebb kutya b@szik szabályt de nem ez a jellemző! Én segíteni szoktam a többi közlekedőt, ha be akar sorolni elém valaki nem erősködöm, a gyalogosokat átengedem a zebrán(főleg ha jó csaj az illető ). Nem ám mint a sok lakott területen 100 al száguldozó faszkalap! A biciklisek,+a motorosok idegesítenek néha, mennek minden fele,keresztbe, hosszába! -
#1532 Hát tudod változnak az idők régiek azt mondják, annak idején azé jobb volt!
Amúgy az irományomhoz oda volt írva, hogy magánvélemény! Én mikor nemzetközizni kezdtem tetszett, aztán kezdett unalmas lenni...
A cégtől ahol dolgoztam sokan elmentek, elegük lett. Többnek ráment a családja!
Egy kolega 1 éven belül 2x lett rosszúl a sok hajtás végett! 1 éven belül 2 kolega aludt el vezetés közben az eggyik majdnem ott is maradt, 2 nyergesbe szabott bele hátulról,amik stau-ba álltak! A traktor totál káros lett(2 éves volt) A pót is kapott rendesen! Sok ember csak azért kamionozik, mert kell neki a nagy lóvé, nem azért mert élvezi! Persze vannak nekem is ismerőseim akik élvezik, szeretik csinálni, embere válogatja! Mondtam ez csak magánvélemény!
Csak arra akartam rávilágítani, hogy az ember jól gondolja meg mibe vág bele!
Én belföldön billencsezek Egy MAN 41.414 8X4 kocsival nagyon élvezem, szeretem csinálni, minden este otthon vagyok! Nem olyan kényelmes mint a Scania amivel nemzetköziztem, de hát ebben nem kell lakni! -
#1531 :P -
#1530 végülis te most felvázoltál nekem 2nél kicsit több kategóriát, összes PÁVot, nemzetközit, mondhatnám szintem mindent, persze gondolom nem ma tette le
"Lehet túlzás volt a 400" inkább biztos :-b -
#1529 Nos. Faternak van:
ADR, tehereutó, pótkocsi, belföldi áruszállítmányozási (Vagymi), nemzetközi, adr, páv1,páv2,páv3, + busz
Így összvissz, körülbelül 320 rongy. Lehet túlzás volt a 400, de azért akkor is fel kell kötni a gatyát. AKkor már miért ne tennéd le motorra, autóra, stb... -
#1528 Nem azzal van gond, hanem boccs az általánosításért, de a kamionosok nagyrésze irtó nagy pokrócok és nem tisztelik a forgalom 1éb tagjait... Finoman szólva... -
#1527 Figyuzz!
Szerintem ez hülyeség.
Mert aki kamionos akar lenni az nem csak azért akar azlenni mert nagy dögökkel járhat hanem azért mer szeret vezetni világotlátni csavarogni és az meg hogy türelemkell szerintem minden szakmához anmit rendesen elakarsz végezni ahoz mindhez kell türelem.Énfaterom nemzetközizik és ő mégis elvan.. -
#1526 hmhm -
#1525 Amit leírtál mind igaz!Nekem,amikor kicsi voltam,apám külföldön kamionozott.Én is voltam vele párszor,de valahogy nekem nem jött be.Fél napok a határon,fél nap a lepakolásnál a telepen,csak az csinálja aki nem türelmetlen.Nem sokat volt itthon ezekben az időkben.
Most belföldön kamionozik,egy darus scaniával és minden este hazajön.És nem sokkal keres kevesebbet.Ha nem jön haza,akkor plusz pénzt kap az ottalvásért,mert jóban van a családunk a főnökkel és családjával.Régi barátok.Ilyenkor nyáron jól keres mert sok a munka,télen meg uborkaszezon van,mivel építőipari cuccokat(cserép,tégla,térkő,stb.)szállít.Itt is voltam vele párszor nyáron,de nekem unalmas.Persze más lenne a véleményem,ha én vezetnék,de most ez van.
Nem akartam ebből semmit se kihozni,csak jó volt leírni.Lényeg hogy a kamionozáshoz sok türelem kell. -
#1524 Hmm... Nálunk (Sopron) A busz jogsi most 400 000 HUF körül van!
Mé akar mindenki kamionos lenni hm??
Ne csak azt lássátok, hogy nagy meg faca meg minden! Az a szép benne mikor hetekig nem vagy otthon, hajt a fönök, alig látsz az álmosságtól, szivatnak a fel/le rakón, a rendőrők azért is megbüntetnek, mert nem tetszik nekik hogy kamionnal vagy, a sok köcsög meg száguldozik 100 km/h-val a városban!
Ez egy életforma csak az csinálja sokáig, akinek ez lételeme!
Mindenki érdeklődjön,kérdezzen mielőtt rászánja magát!
A családosnak nem nagyon való ez! Feleség gyerek stb... rájuk is gondolni kell!
A fent leírtakban a nemzetközi fuvarozásra gondoltam, és ez csak magánvélemény!
A belföld az más! Mondjuk ott is tud húzós lenni a dolog! -
#1523 bizony szép, és a legtöbb helyen határozottan jövedelmező is
más kérdés, hogy otthon alig van az ember és ha van családja, rájuk se jut sok idő -
#1522 kamionsofőr?? szép karrier -
#1521 -
#1520 te is 8 éves vagy? :D -
#1519 LoL. -
CsuHuCsu #1518 Beszéltej itt nekem a jogsikról és csaka szívemet fájdítjátok..Minden álmom hogy kamion soffőr legyek (lehetőleg minél hamarabb) de legalább fater az lenne sajnos olyan szerencsétlen vok.Mikor látok egy kamiont és ott ül bent egy kb.8 éves kiskölök faterja mellett mindíg arra gondolok ogy majd az én gyerekem is ott fog majd mellettem ülni és büszke lessz az apjára hogy ilyen monstrumot vezet.Kissé érzelgősresikerült :D