5158
  • Danny L
    Nem Gumikacsa, csak már elfogyott az ihlet. Majd nyáron elkezdem csinálni a Rig n Roll oldalt. Azon fogom majd a php-t tanulgatni. Addig míg érettségi időszak van, esély nincs rá, hogy hozzá nyúlok a laphoz.
  • Faterx
    "Véleményem szerint motorfék, és többfokozatú retarder is kellene, ha már teljesen élethűre akarják az irányítást..."

Sőt hidegben ha elfogy a levegő ki kellene szállni és egy kicsit alágyújtani mint a régi szép időkben...
  • zoszt
    Megvan. Én vagyok a vaksi.
  • zoszt
    Lehet, hogy én béna vagyok, de hogy lehet a galériát megtekinteni?
  • zoszt
    Nekem se jön be, és én még nem is láttam!
  • gumikacsa
    DANNY L, megszüntetted az oldalad?
  • zoszt
    Persze azért nem lenne rossz úgy sem. Már csak az oroszoknak kéne szólni! :-))
  • zoszt
    Na ja , csak a kormányomon már így sincs elég gomb.
  • gumikacsa
    Véleményem szerint motorfék, és többfokozatú retarder is kellene, ha már teljesen élethűre akarják az irányítást...
  • zoszt
    Így szerintem elég élvetetes lenne játszani.
  • zoszt
    Aha, köszönöm akár ki is találhattam volna. Ez már a 18 WoS:Accross America-ban is volt, én nagyon hangulatosnak találtam, bár talán a bubu hangja lehetett volna még jellegzetesebb, de értelme igazán akkor lett volna, ha úgy, mint a Hard Truck 18 WoS-ban a légfék nyomását is jelezné műszerfalon. Igaz az abban nem volt valósághű, hogy túl gyorsan elfogyott a nyomás illetve a kompresszor nagyon gyorsan fel is töltötte. Nálam olyan megoldás lenne a nyerő, ahol az épp kocsinál nem kell figyelni a légnyomásra, mert "normálisan" működne, viszont,ha összetörnéd a kamiont, akkor a törés arányába szökne a levegő és így problémás lenne a fékezés. Ekkor jól jönne a tartós fék, ami lehetne akár egy többfokozatú retarder is , bár a bubu poénosabb ( és egyszerűbb is ).
  • gumikacsa
    Amit a kresszen bubuféknek tanultam.
  • gumikacsa
    Jake break asszem motorfék, vagy ilyesmi. Ez gyors volt. Mégegyszer kösz.
  • zoszt
    Még mindig nem tudom. A 8-as kérdésnél nics lefordítva. szerintem ezt is átnézhetné valaki.

PC, kiadás 2004

A Rig'n'Roll ( a híres Hard Truck sorozat készítőitől ),biztosítja a játékosoknak a valós kamionvezetés élményét,többek között belső térrel együtt gyönyörűen kidolgozott kamionokkal, egy teljesen új törési modellel és megdöbbentően szép 3D-s grafikával, azzal különbséggel, hogy a játék most valós világban játszódik, Kalifornia útjain. A játékos többezer mérföldnyi valós útvonallal találja szembe magát, beleértve San Francisco-t, Los Angeles-t, San Diego-t és San Jose-t. A verseny híres országutakon és levágásra alkalmas mellékutakon zajlik majd. A Softlab-NSK fejlesztése. A játékban 40 féle kamion található majd, amerikai és európai egyaránt. A modellek körülbelül 20000 polygonból épülnek fel.
    Nagyon valósághű törésmodell.
    kb. 100 város
    saját festés készíthető a kamionokhoz
    a játékosnak lehetősége lesz bizonyos helyekre bemenni: bárba, benzinkútba, ahol beszélhe az NPC-kel ( a gép által irányított játékosokkal )
    nem lineáris játékmenet: oda mehetsz ahova akarsz, nem szükséges versenyezni

Interjú Igor Belago-val ( SoftLab-Nsk )
    Megjelent a Truckpol fórumán, Jarek készített egy interjút Igor Belago-val ( 1C Company ) a Rig'n'Roll-ról.

1. Lesz valódi többjátékos mód a most készülő játékban ( nem olyan mint a labdával a Hard Truck 2-ben és a King of the Road-ban ) ?

Tervezzünk a többjátékos módot a játékba. Mivel a Rig'n'Roll fejlesztése még korai fázisban van, nehéz megmondani, hogy milyen fajta többjátékos mód lesz.

2. Milyen kamionok és autók lesznek a játékban, és mennyi?

A Rig'n'Roll-ban ugyanolyan autókat és kamionokat fogunk látni, mint amilyenek a valós életben, amerikai, európai és japán autókat.

3. Mekkora térkép lesz ( egy vagy esetleg több is ) ?

Kalifornia térképe lesz. A több mint 6000 km úthálózatot több mint 600 km-be tömörítjük. Ez rentgeteg várost, hegyes-völgyes, sivatagos és tengerpart menti utat jelent.

4. Milyen időjárási modellek lesznek ( eső, hó, hurrikán, köd ... )?

Kaliforniában általában süt a nap, de azért lesz eső, köd és a hegyekben jég és hó is.

5. A Hard Truck sorozatból a jó dolgok itt is benne lesznek? Úgymint visszapillantótükör, rendőri tevékenység, helikopter ( talán akcióban is ), mafia, megfelelő törésmodell, lámpák ... ?

Hasonló dolgok már a Hard Truck-ban is voltak. Lehet, hogy lesz néhány változás a Rig'n'Roll-ban. Újabb tulajdonságokat is fejlesztünk.

6. Mondj valamit az új grafikus motorról!

Egy teljesen új motort fejlesztettünk a Rig'n'Roll számára. Azt hiszem, hogy a képek magukéert beszélnek. A motor a mai videokártyák összes adottságait ki fogja használni, fotorealisztikus látványt nyújtva. A járművek mozgását és az AI-t teljesen átdolgoztuk, célunk, hogy a járművek minnél valósághűbben viselkedjenek.

7. A játék hardware és software követelménye?

A játék a DirectX 9-et fogja használni. A játék még túl korai fázisban van ahhoz, hogy a rendszerkövetelményét meg tudjuk mondani. Nagyvonalakban beszélve legalább Geforce 3-as videokártya kell majd hozzá.

8. A következő dolgok bene lesznek a játékban?
    -index
    igen
    -mérő állomás
    igen
    -jake fék
    biztosan
    -igazi 20-30 sebességes váltók
    igen
    -kilométer óra
    Nem feltétlenül. Csak abban az esetben, ha az igazi autó/kamion is rendelkezik vele, ekkor lehet választani kilométer és mérföld között. Ne felejsd el, Kaliforniában leszel. Készülj fel rá!
    -közlekedési táblák
    Igen, nagyon kidolgozottan. Jó ha ismered az amerikai közlekedési szabályokat, hogy a rendőrök ne szálljanak rád.

9. Lesz-e editor a játékhoz, és ha igen mit változtathatunk meg vele ( kamionokat, utakat, épületeket )?

Az biztos, hogy a játékosnak lehetősége lesz saját "festést" készíteni a járművekhez. Jelenleg nem tervezzük a játék világát megváltoztató editor kiadását, de erről is túl korai még beszélni.

10. Mit lehet tudni a forgalomról? Lesznek gyalogosok a járdán, a zebrán?

Lesz gyalogosforgalom, de nem egy Carmageddon stílusú játékot tervezünk.

11. Milyen tehetünk a játékban? Bemehetünk például a bárba?

Igen, sőt értékes információkat is szerezhetsz ott.

12. Mikor tervezik a játék kiadását Oroszországban illetve a többi országban? Van már külföldi fejlesztőtök?

A játék kiadását 2004 végére tervezzük. Nehéz pontos időpontot mondani. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy mindenhol egyszerre jelentetjük meg. A játék nagyon melegen fogadtatásban részesült az E3-on és több kiadó is szeretné ezt a címet magáénak tudni.

13. Még mesélhetnél valamit a játékról...

A Rig'n'Roll abban is eltér a HT sorozattól, hogy lesznek benne kalandjellegű elemek. A főszereplőnek lesznek barátai, ellenségei és a játék többi szereplője is ismerni fogja az elért eredményeit és eszerint fog reagálni. A játékban lesz romantika, árulás és néhány igazi rosszfiú is. Lehetőséged lesz, hogy megfejtsd a rejtélyt is. De ha nem érdekel ez a szála a eseményeknek akkor nyugodtan koncentrálhatsz az üzletre, hogy a te céged legyen a legjobb, vagy versenyezhetsz más sofőrökkel pénznyereményért, különleges alkatrészekért vagy hírnévért.

• zoszt
    Segítség! Nem tudom mi az a jake break!
  • gumikacsa
    Hard truck 1-2, King of the road (Ez a Hardtruck2 kicsit csinosítva, de szinte teljesen ugyenaz), Hard truck 18 wheels of steel, 18 wheels of steel Across America
  • gumikacsa
    Ez a riport még nagyon az elsők közt volt. A videó elején "toushand miles" (lehet, nem jól írtam) Ami a szótár szerint 1000 mérföld, kb 1700 km.Na de mindegy, csak jönne már. Én már az E3-at alig bírom kivárni, pedig az csak 9 nap.
  • Danny L
    More than 6000 km of real roads, compressed to more then 600km of roads in game world.
    Azaz: Több, mint 6000 km valódi út, 600 km-re tömörítve lesz a játékban. Úgyhogy nem telejes valódi méretében fog California a rendelkezésünkre állni.
  • Kit--Kat
    Én a HD1-2, 18 Wheels of Steel-t ismerem.
    Azóta mennyi jött ki?
  • gumikacsa
    Azt azért kétlem, de valamivel nagyobb távolságok lesznek, mint mondjuk a KOTR-ban, vagy az Across America-ban... Legalábbis ezt igérik (akkor higyél fejlesztőnek, mikor ló legel a sírján :) )
  • Kit--Kat
    és akkor ebben egy egész California reális méretben benne lesz?
  • gumikacsa
    2004 vége 2005 eleje
  • Kit--Kat
    mikor jelenik meg?
  • gumikacsa
    Na még agy utolsó. DE TÉNYLEG:

PC, 2004 release date.

Rig'n'Roll (from creators of famous Hard Truck series) is delivering players the ultimate truck driving experience with authentic models of trucks and their interiors, a completely new collision model and astonishing 3D graphics among numerous features. Only this time the game world is realistic. This time it's real California. Players will experience thousands miles of real roads. They will visit San Francisco and LA, San Diego and San Jose. They will race along famous highways and find shortcuts using small country roads. Developed by Softlab-NSK. This game will include 40 different trucks, American and European.
    truck models have about 20000 polys.
    whery realistic damage model.
    about 100 cities
    you can paint your truck
    player can go in some places like bar , gas station and talk with NPC's
    non liner game play you can go anywhere you want and don't race

Interview with Igor Belago from SoftLab-Nsk company
    This Was Posted On The Truckpol Forum,Jarek Did A Interview With Igor Belago From 1C Company About Rig N Roll. truckpol site

1. Is real multiplayer mode available in new release of game (not like in Kotr or in HT2
    races and ball)?

We plan to have multiplayer mode in the game. Since Rig'n'Roll is early in development it's quite hard to say what kind of multiplayer we’ll have.

2. What kind of trucks/cars are available in this game and how many?

In Rig'n'Roll we'll witness exactly the same cars and trucks that drive across California. American, European and Japanese cars.

3. How big is map (only one or more) ?

Actually it is the whole of California. More than 6000 km of real roads, compressed to more then 600km of roads in game world. This means dozens of cities and towns, mountains, deserts, valleys, Pacific coast.

4. What kind of weather condition is available (rain, snow, hurricane, fog....)?

Most of the time it's sunny in California but we'll definitely have rain, fog (and even snow and ice in the mountains).

5. If good things for HT series will be available here
    - rear mirror,
    - police activity, helicopter (maybe in action), mafia
    - good collision detection
    - stop light ...

Such things were already present in Hard Truck. Perhaps there will be some changes in Rig'n'Roll. Many features will be further enhanced.

6. Tell me something about new game engine

It's a completely new engine created for Rig'n'Roll. I think that the screenshots speak for themselves. The game engine will use all the features provided by the modern graphical cards delivering photo realistic visuals. We also have redesigned vehicle dynamics and AI from top to bottom to attain more realistic behavior of the vehicles.

7. Hardware and software requirements for this game

The game will be using DirectX 9. As for hardware requirements, the game is still in the early stage of development. Broadly speaking to see the majority of games’ graphical features you should have at least a GeForce 3 video card.

8. Are these things available for game:
    - turn light
    Yes
    - weigh station
    Yes
    - Jake break
    Sure
    - reality of gear 20-30
    Yes
    - kilometer gauge
    No, as a rule. Only in case the real car/truck has an odometer which can be switched between “miles” and “kilometers”. Do not forget you are in California. Be ready!
    - road signs system
    Yes, and very detailed. Again you should have some idea of US traffic rules to drive without problem with police.

9. Is game editor available in new release (if yes what We can change? -
    views of truck , new roads, buildings )?

At minimum we plan to enable the gamer to create skins for the vehicles. We do not plan to release game world editor at the moment, but again it is a bit early to discuss this.

10. What can you tell me about traffic on the Road. Are pedestrials available on pavement, crossing?

We will have pedestrian traffic, but we are not planning to create a game like Carmageddon

11. What is driver activity. Can players navigate him (go to bar for example)

Sure. He even could catch some piece of useful information there.

12. When the release date is planned in Russia and others country? Do you have foreigner developer yet?

We plan to release the game by the end of 2004. It’s hard to give the more precise date. We are looking for worldwide publisher at the moment. The game was very warmly accepted at E3 and many publishers were very keen to secure rights for this title.

13. Maybe you have got something else to say about this game...

Rig’n’Roll will also feature an adventure element unlike HT series. Main character of the game will have friends and enemies, all other characters in the game will know his achievements and react accordingly to his deeds. There will be romance, treachery and some very bad guys in the game. And you will have a chance to solve the mystery. On the other hand if you are not interested in following the plot, then you can concentrate on business side of the game and make sure that your company is on top. Or you can become the most notorious racer and challenge other drivers to win cash, special custom upgrades or reputation.

• gumikacsa
    Kösz, jó lesz ez.
  • zoszt
    Hát szerintem ez nem sikerült valami jóra, úgyhogy nem ártana, ha valaki vájtfülű belejavítgatna.

A játékos egy fiatalemberként 2024-ben Kalifornia független államába érkezik, hogy valóra váltsa álmait: ő legyen az utak császára, és hogy meghódítsa magának Kalifornia árúszállító piacát. Rengeteg mérföld és város vár rá, mielőtt elnyeri a legjobb fuvarozónak járó címet. A semmiből kezdi egy kis összeggel, de hatalmas akarással. Célja: uralni az utakat.

A Rig'n'Roll a híres Hard Truck sorozat (védjegy tulaj: Buka) folytatása, de azzal különbséggel, hogy a játék most valós világban játszódik. A játékosok többszáz mérföld hamisíthatatlan kaliforniai utakkal és városokkal - San Francisco, Los Angeles, San Diego és San Jose - fognak találkozni. A versenygés híres országutakon és levágásra alkalmas mellékutakon zajlik majd.

A Rig'n' Roll biztosítja a játékosoknak a valós kamionvezetés élményét,többek között belső térrel együtt gyönyörűen kidolgozott kamionokkal, egy teljesen új törési modellel és megdöbbentően szép 3D-s grafikával.

A játékosoknak le kell győzniük ellenfeleiket, időre le kell szállítani az árút vagy a versenypályán kell bizonyítaniuk rátermettségüket, ahol lehetőség van a többi sofőrökhöz viszonyított rang és tekintély növelésére.

A Rig'n'Roll-ban a játékosok egy váratlan végű érdekes történetbe csöppennek bele. Új barátokkal találkoznak, áruló ellenséggel vívnak meg, felfedve egy összeesküvést, mely a végsőkig próbára teszi képességeiket.

Azon túl, hogy a Rig'n'Roll lesz a legpontosabb, legtöbb újdonságot felvonultató, a vezetés élményét tökéletesen visszadó kamionszimulátor, a játék által lehetőséged nyílik kipróbálni üzletvezetői képességeidet, miközben felépíted saját árúszállító vállalatodat. A játékos személyzetet és sofőröket vehet fel az üzlet bővítése céljából, kiszorítva a konkurenseket a fuvarozói piacról.

• gumikacsa
    Ez már régebben bent volt, de kellene róla egy pontos fordítás, ha nem nagy kérés...

Players will step into the shoes of a young man in the year 2024 as he arrives in the Independent State of California to pursue his dreams of road domination and capture the Californian cargo transportation market. There are miles of highways to conquer and cities and towns to reach as he becomes the greatest trucker on the highways. But for now, he's starting small?with only a small amount of cash and his huge desire to rule the road.
    Rig'n'Roll is a sequel to the famous Hard Truck series (trademark owner Buka). Only this time the game world is realistic. Players will experience thousands miles of real Calofornian roads. They will visit San-Francisco and LA, San Diego and San Jose. They will race along famous highways and find shortcuts using small country roads.
    Rig'n' Roll delivers players the ultimate truck driving experience with authentic models of trucks and their interiors, a completely new collision model and astonishing 3D graphics among numerous features.
    Players will outrun their opponents to deliver cargo on time or hit the racing circle and prove their professional skills, giving them the opportunity to improve their rating and authority among other drivers.
    Rig'n'Roll will immerse players in an exciting story with an unexpected finale. They will meet new friends and battle treacherous foes as they discover a conspiracy that will test their skills to the limit.
    Apart from being the most accurate and innovative truck driving simulation game ever produced, Rig'n'Roll gives players an opportunity to test their management skills as they establish their own cargo transportation company. Players will recruit staff and hire other drivers to work for them as they expand their business and eliminate their competitors from the transportation market.

• zoszt
    Így aztán egész egyedi kamionokat lehet már csinálni.
  • gumikacsa
    Ez meg tiszta rignroll...:)

• gumikacsa
    Kicsit már módosítgattak a kamionokon.
  • Vlala #3888
    Köszi
  • gumikacsa
    épp most akartam írni.
  • Vlala #3886
    Tegnapi kérdés visszavonva, találtam egy music könyvtárat.
  • Vlala #3885
    Kicsit féloff leszek, ha megengeditek.
    Előző kamionos játékommal, a Hard Truck: Élet 18 keréken cíművel van gond. Nem tudok bele zenét pakolni. Manualt elolvastam, tök magyar az egész, így még én is értem :-)
    A könyvtárába is belenéztem, lehet, hogy nem elég mélyre?
  • tgeri
    Értem! Köszi a választ! Mégvalami: Csak az alapjátéknál voltak nálam "különleges" fuvarok, amire persze sosem lehetett odaérni, ahova kellett :)) Viszont most a 10-es patch van fent, és azóta eltünt ez a játékból. Most már nem irogatja, hogy itt és itt ekkor és ekkor szállítmány. Ez csak nálam van így, vagy mindenkinél eltűnik?
  • gumikacsa
    Sajnos ahol a tervezetet találtam, ott már semmi sincs róla. Sőt! Sehol máshol nem nagyon hallottam róla. El tudom képzelni, hogy a játék instabilitása miatt (ha a térképen javítunk valamit, a javított résznél mindig kifagy) nem lett jó, így pedig nem tették közzé.
  • tgeri
    hali!

Vkinek megvan már az a "térkép-update", amelyik tartalmazza Mexikót is? Ez engem érdekelne, aki tudja merre található, az egy linket becsatolhatna, vagy mail-en elküldhetné ([email protected]). Köszi előre is!
  • zoszt
    Energiatakarékosság...
  • gumikacsa
    Az éjszakai képen nem világítanak az utcai lámpák.
  • gumikacsa
    Nem aprózták....