341
kinek hogy tetszik?
  • donpedro
    Mostmár difficulton is megvolt az első győzelmem (nem nyúltam a beállításokhoz), 3-1-re sikerült megverni az ellent.

Nekem a nehézségi fokozattal nincs is bajom, csak az a gondom, és ebben egyetértek antijedivel, hogy a saját játékosaim pocsékul passzolnak, elkorcsolyáznak az átadások elől, és mind közül a kapus a legrosszabb. Szinte mindig rossz helyre nyomja ki a korongot.

Ráadásul elég szemét dolog, hogy a gép egy poke check után azonnal lő, én viszont nem tudom megtenni ugyanezt, mivel, a kettő különböző gombon van, szemben a korábbi verziókkal.

És hát a körítés az, ami igazán gyenge lett, a menük, az opciók, stb... De ezeket már leírtam. A lényeg, hogy a játék semmivel nem lett jobb, mint a korábbiak...
  • neménvoltam
    Kérdezhetek valamit? Azt kéri, hogy a a fejlesztői pontokhoz fejlesszem a lövést és a korizást. De ezt hol tudom fejleszteni? Az edzéstervek állítása eddig nem hozott eredményt. Akkor mit kell csinálni?
  • antijedi
    nah pont ezt nem értem, most akor mi vonatkozik az enemy-re és mi rám? amugy előző részekbe is lehetet, azal a különbségel hoy akor normálisan lehetet tudni mit álitok, most igy hogy álitgattam egyre rosszab lesz...
    jah és gratula az ea-nak a klassz nehézség beálitásokért mert direkt megnéztem easyn 10-0ra verem enemyt, mediumon meg min 5-0ra picsáz el engem... (csapatok uyganazok meg midnen mas is...), hát gratula ehez a zsenialitához...
  • Rodriguez
    A passzok lövések pontosságát/erősségét is tudod állítani, de valószínű, hogy ez a gépre is vontakozik. Még nem nagyon volt időm kitapasztalni, de már a tavaji részben is egészen széles skálán lehetett hangolni a játékmenetet.
  • antijedi
    jah meg még anyit hogy Ai alat nem azt kéne érteni hogy minden enemy játékos = isten, hanem hogy mongyuk profibb taktikákat használnak meg iylenek, szóval oylan aszközt használnia a gépnek amit a játékos enm tud elérni szvsz nem a legjobb...
  • antijedi
    saját játékost is lehet?? oops ezt nem tudtam :PPP
  • Rodriguez
    Pont ezért kell az AI optionsban barangolni, hogy ezeken változtass. De ha nem akarod gyengíteni az ellent vagy erősíteni a saját játékosaidat így, akkor nem igazán értem, hogy mi is a bajod a játékkal.
  • Iceman
    Most rámolt nekem a CBJ 3-at. Csak 1-et tudtam ütni nekik:(
  • antijedi
    nekem anyi a bajom hogy nem az ai-n csiszolnak meg minden hanem ugy nehezitik hogy enemy halálpontos paszok folyamatosan, nekem meg 10 paszbol 8at megfog enemy a pálya másikfeléről, pedig nem vagyok béna nhlben...
    bofycheck meg csak ako sikerül ha a gép ép ugy látja jónak... :/
  • donpedro
    Nálam nincs ilyen nagy gáz, mediumon már-már nem ellenfél a gép, ellenben difficulton nem bírok nyerni, bár szoros meccseket játszok. Az a bajom ezzel is, mint a többivel: hiába vagyok mezőnyfölényben, nem nagyon tudok gólt lőni.

Volt olyan, hogy 62 lövésből lőttem 1 gólt!!!

Kicsit úgy játszom, mint a magyar válogatott a vb-n, általában jól megy, ügyesen tesszük-vesszük a pakkot, de a helyzetkihasználásom nagyon gyenge, és néha ugyanúgy lenullázzák a védelmemet, mint anno a kazahok tették a fiúkkal a vb-n. Ja, és hogy a kapuban nem Szuper Levi áll, hanem valami ismeretlen bénaság, valami Zsiger... :)
  • antijedi
    ezelk az a gáz hogy én nem az enemyt akarom gyengiteni hanem azt hogy nem ez a szar bodycheck legyen hanem a régi és ne hibázanak folyamatosan az emberek
    valami kurvára nem stimel, eddig öszes nhlben legnehezeb fokozaton gyk bárkivel vertem bárkit nem is kicsit, itt meg mediumon világválogatotal valami kis fos csapat ugy elpicsáz hogy csak nézek, csak 90overalos vagy jobb emberek vanak csapatban és passzolni sem tudnak rendesen, no comment, kezd kicsit ez a game idegesitő lenni :(
  • Iceman
    de megtalálod itt is:

LINK
  • Iceman
    De itt is megtalálod:

http://warezcenter.cjb.hu/smswcenter/warezcenter.php
  • Iceman
    vmelyik priv ftp.
  • Iceman
    Oda van írva alá mindíg az aktuális cél.
  • neménvoltam
    Hogy lehet Dinasty módban fejlesztő pontokat szerezni?
  • antijedi
    pontosan..., jó csak meg kell szokni...
    ezért van az hogy aki edig nyomot már vagy 3-4 nhl-t az mérgelődik az ujak meg ujjonganak, amugy anyira nem bnom, idővel majd meg szokom, csak azért nem tom mért nem lehet azt megoldani hogy lehesen válaszatani teszewmazt az uj és régi irányitás között :PPP
  • Grave Digger
    nekem a NAV írta ki a szezon indításnál, hogy tiltott script = nhl2004.exe. Hagytam, hogy fusson tovább és most már semmilyen problémám nincsen. És vírusom sem.
  • M.A.D.
    vírus?
  • lee86
    melyik explorered van fönn?
  • Slow
    hehe, minden évben megy a panaszkodás az irányítás miatt, meg az 'előző jobb volt!' mérgelődés...=)

sztem sokkal jobb mint a 2003-as, és az irányítás is jó, csak meg kell szokni, mint ahogy minden új nhl-nél...
  • Rodriguez
    Akinek nem felel meg a default bodycheck hatássossága, annak ajánlom az AI optionsban a hitting power és a hitting difficulty beállitását. Utánna garantáltan fetrengenek majd a játékosok.
    A túlságosan pontatlan passzokat is lehet orvosolni itt, meg minden más beállitására is lehetőség van.
  • donpedro
    Nekem nem lép ki, inkább én lépek ki néha, mert elegem lesz az egészből.

Jópofa, hogy a szezon végén díjazzák a legjobb edzőt is, ami a jelek szerint nem azonos a GM-el, ugyanis nálam az első szezon végén valami Dave Lewis nyert (elnézést azoktól, akik esetleg ismerik, szeretik, nekem fogalmam sincs arról, hogy ki ő), és a GM-ek listájában ilyen név nincs. Azt, hogy az illető melyik csapatnál van nem tudtam kideríteni, az edzőt ugyanis nem lehet kirúgni/újat felvenni...

Az mondjuk tetszik benne, hogy már medium fokozaton is elég nehéznek tűnik, bár általában azért én nyertem :).
    Igaz a döntő 7. meccsét 2-0-ás vezetésről elbuktam 3-2-re... :(

A másik, pozitívum inkább a hoki jellegéből adódik, izgalmasak a meccsek. A legjobb meccset a nagydöntő 6. összecsapása hozta, amelyet nekem nyernem kellett, ellenkező esetben 4-2-vel kiesünk. Az első harmadban 1-1, majd a második után 2-1 volt az állás a rivális Buffalo javára. (Ja, én az Anaheim-mel nyomom.) Aztán a záró harmadban sokáig nem esett gól, és az utolsó néhány percben nem volt kint az óra, ami nagyon idegesített, mert nem tudtam, hogy mikor kell lehoznom Giguere-t. Ráadásul, bár lehet, hogy csak nekem tűnt úgy, de a Buffalo mintha direkt húzta volna az időt. Hátul passzolgattak, mintha egyáltalán nem akartak volna előrejönni. Aztán csak sikerült megszerezni a korongot, és Rucchin elviharzott a balszélen, majd középre nyeste a pakkot, épp az érkező Sykora elé. Sykora egy védővel a nyakán nem cifrázta sokat, és egyből tüzelt, szerencsére pontosan, így Biron már tehetetlen volt. Na ebben a pillanatban felvillant (és megállt) az óra is: 0.7 másodperc volt hátra!!! Ha kimarad, akkor a Buffalo nyeri a Stanleyt, így viszont jöhetett a hosszabbítás. Mondjuk nem tartott sokáig, 9 másodperc elég volt Sykorának, hogy újra betaláljon. Ami igazán tetszett ebben a gólban, hogy Sykora lövésébe beleért egy védő, a botjáról felpattant a korong, és a meglepett Biron fölött átszállva hulott a kapuba!

Na mindezek után képes voltam elbukni a 7. meccset úgy, hogy a 10.percben már 2-0-ra vezettünk, ám ezután Giguere beszopott két olyat, hogy majd' elsírtam magam. Végül 3-2-re elment a meccs, és a Sabres nyerte a kupát.

A játékkal kapcsolatban néhány dolog. Pofátlanul sok a rossz passz, hihetetlen, hogy mennyire pontatlanul játszanak a játékosaim. A csekkelés nálam szinte használhatalan, egy-két izmosabb védőmmel sikerült ugyan földre vinni az ellenfelet néhányszor, de ez jóval gyakrabban összejön a gépnek, ráadásul neki a leghurkább csatárai is meg tudják ezt csinálni.

A csel gomb szinte teljesen felesleges, nekem kb. 10-ből 1-szer sikerült így túljutnom a védőn, az iránygombokkal sokkal jobban lehet cselezni.

Nagyon sokszor előfordul, hogy a játékos nem azt, vagy egyáltalán nem csinálja, amit nyomok, tehát néha passz helyett lő, vagy nem lő egyáltalán.

Furcsa, hogy a meccseken az ellenfelem rendre háromszor annyi kapura lövést jegyzett, mint mi, mégis mi nyertünk. Ellenben az elvesztett döntőben közel azonos volt a lövések aránya, mégis kikaptam. (kb. 6 olyan ziccert fogott meg a kapus, amit a korábbi meccseken belőttünk)

A kapus 10-ből 7-szer rossz helyre passzolja ki a korongot, ráadásul a játékosok elkorcsolyáznak a passz elől. Ami viszont ennél is idegesítőbb, hogy nem nagyon tudok lendületből megindulni egy jó passzal, mert a játékosok megállnak és bévárják a korongot, és utána újra álló helyzetből kell felgyorsulniuk, és addigra a védők visszaárnek. Szintén súlyos hiba, hogy az aktív, tehát irányítható játékos automata kiválasztása sokszor teljesen rossz, és néha 3-4 alkalommal is meg kell nyomni a gombot, mire a megfelelő embert irányíthatom, ez pedig értékes időbe kerül.

A döntő 7. meccsének felvezetése semmiben nem különbözik egy átlag alapszakaszbeli meccsétől, kicsit nagyobb felhajtást vártam volna.

A legnagyobb lol azonban a közönség. Hazai pályán nyomtuk az utsó meccset, így a lelátó tele volt kacsás mezbe öltözött drukkerekkel. Namármost lehet, hogy én vagyok hülye, de ha egyszer az ellenfél nyert, akkor hogy a fenébe lehet, hogy a rengeteg hazai szurkoló kitörő jókedvvel ünnepelte a rivális vendégcsapatot?!!!
    Ráadásul a meccs végén többször is bevágják az ünneplő tömeget, komolyan mondom, majd leestem a székről ekkora ökörség láttán. Mellesleg azóta rájöttem, hogy a játékban meccsre járó szurkolók a hoki igazi fanatikus rajongói, ugyanis minden gólt ugyanúgy megünnepelnek, tekintet nélkül arra, hogy melyik csapat szerezte... LOL!!!

Konklúzió? Nos, ha a tendenciát nézem, akkor az EASPORTS hű maradt önmagához, újabb adag szart nyújtott át nekünk díszcsomagolásban. És ezt nem azért mondom, mert a játék annyira borzalmas, hanem azért, mert a jóval korábbi verziókhoz képest sem sikerült fejleszteni a játékmeneten, sőt inkább rosszabb lett az egész, mint jobb. Ha valaki nem játszott a korábbi verziókkal, annak viszont tetszeni fog, mert rendkívül látványos. Én ettől a játéktól reméltem, hogy újra elragad majd a jégkorongőrület, ami anno az NHL 99-el kezdődött nálam, és sajnos nagyot csalódtam.
  • Iceman
    Jah...dynasty módban gyorsan leigazoltam Leventét a DRW-be:) A Dominator lett a cserekapus, Cujo meg visszakerült a minor team-be:)

Más:
    Nektek nem lép ki az asztalra, ha a strategy beállításokhoz léptek?
  • donpedro
    Hidd el nem belekötni akarok abba, amit mondasz, de amiket leírtál az mind fontos szempont egy konzolra írt arcade játéknál. Nekem viszont nem mindegy, hogy ha játszok egy bajnokságot, akkor az ellenfelek meccsein pl. 4-2, vagy 14-7 lesz a végeredmény.

Ráadásul olyan dolgokat rontottak el, amelyek a korábbi részekben már tökéletesen benne voltak.

Az Nhl 2003 menüje ennél sokkal jobb volt, a játékmenetet tekintve pedig a 2002-es verzió tetszett a legjobban.

Ami a grafikai fejlődést illeti, én classic nézetből játszom, de sokan az overhead kamerát használják. Na innen szinte semmit nem lehet látni a fejlődésből, és játék közben amúgy sem erre figyelek.

A korábbi részekben tutdam úgy saját játékost csinálni, hogy a végén az ipse teljesen hasonlított rám, erre most nincs lehetőség, csak az előre legyártott arcok között lehet válogatni.

Miért nem lehet egy jobb klikkel elérni egy-egy játékos adatlapját, mint a korábbi verziókban?

Miután kiléptem a meccsből, miért nem tudom megnézni újra, hogy ki hogyan teljesített?

Szóval szerintem az elődök ismeretében lehetne sokkal jobb is... :(
  • antijedi
    erről van szó... :P
  • Grave Digger
    jaja, nekem csak az irányítással van gondom, a többi az oké, viszont így nem tok vele tökéletesen játszani.
  • antijedi
    mi nem eről beszéltünk, ez mind szép és jo viszont ha irányitás szar ako bukta az egész, zenét halgatni meg nem az nhl-t fogom elinditani... :P
  • donpedro
    Egyetlen pozitívum, hogy Szuper Levi, és Vas János is benne van... :)
  • antijedi
    :PPP
  • Grave Digger
    Nekem úgy néz ki ez a játék csak arra lesz yo, hogy megcsinálom a saját csapatomat, oszt végig verem az egész ligát a picsába.:D
  • Grave Digger
    nyomva kell tartani:(
  • donpedro
    A Dynasty mód valóban jó ötlet, olyan szarul megvalósítva, hogy többször is majd felrobbantam mérgemben.

1. Szezon közben nem tudtam lejátszani az All-Star gálát!!!!!
    2. Az edzés rendszere pocsék, minden nap külön kell beállítani, mert az előre beállított edzés szar.
    3. A menüben semmilyen statisztika nincs a lejátszott meccsről!!!
    4. Ha hosszúra rakom a játékidőt egészen irreális eredmények születnek - 12-1, 14-7!, stb...
    5. A játékmenet is elég érdekes, inkább a szerencse dönt arról, hogy ki nyer, és nem annyira a tudás.

Most nagyon mérges vagyok, mert a dynasty ötlete tényleg nagyon jó lett volna... Majd később még előveszem, de valszeg nem sokáig húzza.
  • antijedi
    tényleg még erre nemjötem rá, speedet nyomkodni kell vagy nyomva tartani?? :P
  • antijedi
    magas paszt énis elhagytam, nem sok ertelmet latam eddig ugyanugy bejövös nekem a másikis (igaz magas paszt egyszer hasznaltam csak de akkor gólpasz volt :PP)
  • Grave Digger
    hehe, a speed burstot nem tom olyan helyre pakolni, hogy kényelmes legyen és azt ugye sokat kéne nyomkodni. Asszem elhagyom a magas passzt a picsába.
  • antijedi
    hát még adok neki pár mecset és ha adig se lesz jobb akkor aszem ezel a részel nem fogok sokat jáccani
    (azért viszont a dynasti mod jonak tünik, ez egy jó 5let...)
  • antijedi
    najo viszavonom amit az irányitásrol mondtam, ez tényleg egy fos, bodycheck használhatatlan, ujdonságokat meg nem használja az ember, ráadásul ómegoszokhatatlan...
  • antijedi
    nm :)
  • lee86
    nemtom! én a demóval rengeteget játszottam és iszonyatosan megtetszett az, hogy végre kihívás játszani, és nyerni se teljesen egyszerű! Mindez Medium (asszem az van a legnehezebb előtt 1-el.. :D) szinten volt! Nameghát a mozgások is nagyon jóra sikeredtek, a hangokról nem is beszélve! Már nagyon kíváncsi vagyok a fullra! (már alig egy óra van hátra full sebességen! Jeeeee!!!)