34737
  • Dzsini
    Úgy értem, hogy nem a Humble oldala, hogy a betűtípus alapján Humble salenek lehessen gondolni.
  • IMYke2.0.0.0
    "nem egy hivatalos oldal"

Mégis mindig igaza van a STEAM-sale témában.
  • Dzsini
    a betűtípus a https://www.whenisthenextsteamsale.com/ oldalon ilyen, nem egy hivatalos oldal
  • mulli1986
    Én csak Dzsini linkjéből indultam ki hogy Steames lesz.
  • gebali
    Ez nem Humble sale lesz? A betűtípusból gondolom csak.
  • mulli1986
    Igazából a Steam tol bármikor sale-t ha éppen fel akarja pörgetni az eladásokat :D
  • Scooter
    Akkor nem figyeltem. Aztán rákerestem és tényleg.
  • Dzsini
    Kínai holdújév, volt már 16-ban is.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.07. 09:27:41
  • Scooter
    Ez valami új Sale nem? Nem emlékszem ilyenre.
  • IMYke2.0.0.0
  • mulli1986
    A "feketézésnek" mindig megvolt a hátulütője. Én még midig inkább bevállalom ezt, mint hogy 4e forinttal drágábban vegyem meg a következő legolcsóbb helyen a játékot. 9e a 13 helyett. És máshol se volt olcsóbb most mint 13, mert az originen valami 40% kedvezmény volt rá. Szóval inkább a kockázatot vállalom :)
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.02.06. 17:45:33
  • PiszkosFred
    Most akkor piacter a G2A vagy bolt, mert jogi szempontbol nem mindegy... :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.02.06. 17:40:24
  • gebali
    Nem azt mondtam, hogy lehetetlen elkerülni. Azt mondtam, hogy ha ilyet látsz akkor fuss, mert egy normális bolt nem fog automatikusan felírni neked valamit, amit nem rendeltél meg. A passzív beleegyezést nagyon sok helyen tiltják még akkor is, ha csak egy nyilatkozatról van szó, nem pedig fizetős szolgáltatásról, mivel ez egyértelműen arra utazik, hogy a figyelmetleneket behúzza a csőbe. Ha pedig át kell verned a vásárlóidat, hogy használják a termékedet, az nem túl bizalomgerjesztő gyakorlat.

Azon túl amúgy, hogy ez a G2A Shield is egy nagy átverés, gyakorlatilag abból ami korábban a feladatuk volt (biztonságos piactér biztosítása), mint "viszonteladó" (féle), csináltak egy fizetős szolgáltatást. Mintha a Tesco elkezdene felárat kérni tőled azért, hogy visszaváltsák a terméket HA gond van vele. A trükk az, hogy ezt automatikusan felírják a számládra, hacsak nem mész és beszélsz a biztonsági őrrel.

Annak örülök, hogy most már könnyebb leiratkozni, de ha gondoljátok előkeresem, hogy ez hogy ment régen (kb. amikor kitalálták a szemétre való G2A Bundle-t, jó hamar a földbe állt az is szerencsére). Én ilyen boltnak a közelébe se megyek inkább.
  • mulli1986
    Egyébként belépés után át kellett lépni g2a plus oldalra, ott rámenni a feliratkozásora. 1 klikk hogy deaktiválás és már ki is kapcsoltam. Jött is a Paypaltol az üzi hogy törölték az automata pénzlevételt
  • mulli1986
    Már régen vásároltam onnan a shieldet sikerült kikapcsolni, a donatelés is kiment, az vonta el a figyelmemet, hogy volt VAT felszámola, hol ott az régen nem volt, valszeg az alatt volt pluszba elrejtve a feliratkozás a pluszra...
  • IMYke2.0.0.0
    "Kb. innen látszik, hogy a G2A mekkora átverésre meg szürke/feketekereskedelemre építő oldal"

Végül is csak előtted volt leírva, hogy mikre kell figyelni (nem nagy fáradtság figyelni rá, elárulom).
    Megmutatom neked, mennyire az (tavalyi vásárlásom)

• gebali
    Kb. innen látszik, hogy a G2A mekkora átverésre meg szürke/feketekereskedelemre építő oldal, egy normális bolt sosem alkalmazna ilyen shady megoldásokat, kvázi becsapják a vásárlókat egy semmit nem érő "szolgáltatás" automatikus bekapcsolásával. Azt hiszem, ki lehet kapcsolni, de vagy nyolc különböző oldalon át kérdez, hogy biztos vagy-e benne.
  • MerlinW
    Kosárba rakás előtt is van egy shield kapcsoló, és a kosárban a fizetés előtt is van egy g2a sub. Mindkettőt ki kell kapcsolni fizetés előtt.

Egyébként mielőtt PP-n megnyomod a fizetés gombot, látod a fizetendő összeget. Ha az összeg magasabb, mint a termék ára + PP fee, akkor értelemszerűen nem nyomod meg a gombot:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.06. 15:51:56
  • mulli1986
    Hi, véletlenül feliratkozhattam a legutóbbi G2A vásárláskor valami "G2A Plus subscription" 2,91 euro volt és automatikusan húzta a paypalommról. Ezt hogy lehet kikapcsolni? Ki találkozott már vele?
  • 3Error #32793
    Nem még, de mindenképp el fogom.
  • IMYke2.0.0.0
    A Before the Storm-ot elkezdted?
    Ha még nem: érdemes. Chloe-t eddig is bírtam, de most nagy kedvenc lett -- még úgyis, hogy az a tipikus lázadó csitri, éles nyelvvel.
  • mulli1986
    Youtubeon vannak nagyon jól összevágott videók. 4 óra per karakter :D
  • 3Error #32790

Aki kedveli a csajokat és a jó sztorit annak kötelező a LiS.
    Magam is "otaku" vagyok, a romantikát pl. nem szeretem (hacsak nem yuri ). A játékban őszintén megmondom, 1-2 alkalommal unatkoztam (bár ez főleg a fotózásra vonatkozott - hogy meg legyen az összes), de a miután lepergett a stáblista, elég sokáig csak ültem. Ütött a game, nah, megérte végigjátszani. (és a saját(!) döntéseimet meghozni)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én hagytam a fenébe a várost, a két csajt választottam
  • MerlinW
    Oké, de a LiS csak ~12 óra, ráadásul 5 epizódra lebontva, mint egy sorozat :) SWTOR main story meg 50 óra/karakter:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.03. 18:27:02
  • mulli1986

KB én így vagyok az SWTOR main stroyval a nem játszott karaktereknél :D Nincs az a szabadidő, hogy az összes karakterrel végigtoljam a főszálat, se a mellék küldiket..
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.02.03. 16:09:19
  • Lokker
    Én adtam neki esélyt és fél óra után meguntam az egészet. Helyette megnéztem YT-on.
  • IMYke2.0.0.0
    Szereted a mangát, és az animét... el nem tudom képzelni, hogy miért nem adtál már eddig is esélyt a Life is Strange-nek... komolyan.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.02.03. 11:21:27
  • PiszkosFred
    Ha barmikor is akarsz adsz egy eselyt valaminek, amirol tudod, hogy nem a stilusod, de meg egyszer utoljara hagyod magad rabeszelni, az a LiS legyen! :)
  • PetruZ
    Pont ez a bajom vele: "interaktív mozi", "fiatalos... dráma". Ezek a point-n-click kalandjátékokból nőttek ki és már azokat sem szeret(t)em. :)
  • MerlinW
    Nem tudom mennyire nem a stílusod, de alapvetően egy baromi jó kis interaktív moziról van szó. Fiatalos sci-fi dráma, időmanipulációval, szuper szinkronnal és karakterekkel, fordulatokkal. Ha szereted a jó történeteket, ne hagyd ki.
  • PetruZ
    A februári monthly-ba bekerült még a Life is Strange 1-5 (valószínűleg elpasszolom majd a csoportnak, nem az én stílusom). A márciusi monthly felfedett tagja a Dark Souls 3 + Ariandel DLC!
  • MerlinW
    Ha valakinek lesz felesleges Max Payne 3-a gondoljon rám, köszi:)
  • PetruZ
    Rockstar Bundle
  • Kissssss0 #32779
    amnesia collection ingyenes humblin.
  • 3Error #32778
  • RoboKutya78
  • Atisz #32776
    Jó a kérdés, nekem is volt egy ilyen dilemmám az elején, hogy mely dolgokat érdemes lebontani... sajnos nem tudok olyan oldalt mondani ahol fel lenne tüntetve mely kártya/hangulatjel/háttér hány gem-et ér, pedig abszolút lenne egy ilyen létjogosultsága. A 80 gemes hátterek/emote-ok pl. ha 4 centért megvehetőek (vagy te csak 6 centért tudnád eladni, amiből 4 lesz csak a tiéd), akkor az logikusan jó vételnek számít (1 cent = 20 gem, vagyis egy 1000 gemes pakk 50 centből jön ki - a piacon ez általában 60-80 között mozog, persze ne felejtsük ki az adót sem).

A kérdés, hogy eladod-e a pakkot vagy csinálsz belőle booster-t, ami rizikós, mert azoknak az ára még jobban ingadozik. Ha kicsomagolod, akkor meg úgy is járhatsz, hogy a legértéktelenebb kártyákból kapsz 3-at, aminek darabját max. 10 centért tudod eladni és még jó esetben is buktál 20 centet.

Szerintem a legjobb amit tehetsz az az, hogy új és ritka játékhoz készítesz booster-t és úgy ahogy van eladod a vállalkozó kedvűeknek. Ez éri meg talán a legjobban.
  • Kissssss0 #32775
    make war not love 5... ha valakit érdekel.
  • Lokker
    Esetleg el is adhatod a booster pack-ot. Drágább és még jobban viszik is.
  • Kissssss0 #32773
    rendben viszlát.