34737
  • RoboKutya78
    Srácok jelentkezőket keresek Kártya partyhoz.
    olyan steam felhasználót keresek aki megszállott kártyagyűjtő és cserepartner egyaránt illetve mobilguardos felhasználó.felvételed után jelezd nekem hogy erre a bejegyzésre jelentkeztél
    ha magadra ismersz szívesen kártyáznék veled :)
    Robokutya kártya party

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.04.19. 19:14:44
  • RatBaG #32931
    https://www.humblebundle.com/store/satellite-reign
  • 3Error #32930
    Hmm...
  • Kissssss0 #32929
    na erre aztán nagy szükségünk volt, inkább azzal foglalkoztak volna hogy visszaállítsák a negatív szavazások láthatóságát...
  • IMYke2.0.0.0
  • PetruZ
    Az FB botrány hatására Steam is elkezdett foglalkozni a policy kérdésekkel, ma élesedett egy bővített policy beállítási felület és később további finomhangolások, illetve majd egy "láthatatlan" mód is várhatók.
  • szabii98
    2 nap.
  • Scooter
    Crusader Kings II ingyen! Ki tudja meddig...
  • RelakS
    Thumbnailt nem csinál? :)
    Mind1, hirtelen három képet felhánytam, mert csak:
    Hard Reset Redux Majd meg kell nézzem, mit látok játék közben, mert kimentve minden felbontáson fura sávok vannak az objektumok körül
    Komoly Szem 3 Háttérben lebegő kövekkel :D
    Doom 3 BFG meg nem szereti a nagyon nagy felbontást. Vízszintesen csak a fele annak, amit látni kéne.

Korábban csak rácsodálkoztam hasonló képekre, hogy pl itt egy űrállomás, de ha ránagyítok, majdhogynem a büfében tartózkodók számát is látni, viszont csinálni sokkal jobb :) ... lenne, ha a videókártyám nem carná össze magát ekkora felbontástól, de ez már egy másik történet.
  • RelakS
    Nna, ezt eltettem emlékbe, délután megnézem :)
  • MerlinW
    Beszúrhatsz, itt pl. 500MB a limit
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.02. 23:26:42
  • RelakS
    Az, hogy mit tudsz, egy dolog, viszont amit meg én írok, azt tapasztalom, érted? Ha nem így lenne, a Steam sem dobná el a csontot túl nagy képek esetén.
    Mintaképet nem hiszem, hogy szúrok be, mert az 50 megás .jpg-ket sehol nem szeretik ingyen :D

Ja, és ha úgy működne, hogy a képlopó alkalmazás átméretezés után mentene, akkor pont nem érdekelne az egész, mert az átméretezés utáni eredményt játék közben is láthatom

Még valami: DSR esetében elég jól láthatóan átméretezi némelyik játék az asztalt, szóval valószínűleg minden a kiválasztott felbontáson üzemel, csak mielőtt a kártya elküldené a monitornak a képet, átméretezi.
    Kivéve a Hard Reset Redux-nál. Ott valahogy sikerült úgy megerőszakolni a rendszert, hogy mindig az asztal felbontásán fut a játék, csak átméretezi a képet rá (az egérkurzor mérete sosem változik)
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2018.04.02. 22:30:59
  • IMYke2.0.0.0
    "mert a képlopó alkalmazások még a downscale előtti állapotot mentik"

Én úgy tudom, hogy nem így van.
    Talán az nvidia driverével és az AMD Radeon Settings programjával mentett képek esetében még el tudom képzelni... hiszen azok driver/szoftver alapon magához a célhardverhez (VGA és annak GPU-ja, VRAM-ja) is hozzáfér(het)nek.
  • RelakS
    DSR-nek én is csak annyi értelmét látom, hogy el tudd dönteni: most akkor nagyobb monitort vegyél, vagy előtte egy számítógép upgrade kellene.
    Illetve hogy lehet nagy screenshotokat készíteni, mert a képlopó alkalmazások még a downscale előtti állapotot mentik

Azt, hogy mennyire haszontalan a DSR, azóta tudom, amióta van ez a nagyfelbontású monitorom. Előtte 42"-os FHD tévém volt, és DSR-t bekapcsolva csak annyi volt, hogy hát igen, valami történt, de még mindig minden recés. Natív UHD-ben ehelyett egy szép éles képet kapsz. Mindig szerettem az élsimítást, mindent ráeresztve pl a Half Life 2-ben a nagy vasúti híd, amin át kell a buggyval sprintelni, csodálatosan néz ki, de játék közben már elveszítette jelentőségét. Persze jó, ha van, de annyit már nem ad az élményhez.

Még egy adalék: A melós laptopom 15" UHD (igen, UHD :D), ezért 200%-os nagyításon használom. Annak ellenére, hogy az általában előrángatott tesztképek és nézési távolságok alapján egy FHD monitor is túlzás lenne, mégis szemmel látható a különbség a nagyobb felbontás javára. Szövegeken persze, nem fényképen. Innentől kezdve nekem jöhet az 50" 8K monitor, pedig tavaly ilyenkor még simán kiröhögtem volna, aki ezt mondja :)
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2018.04.02. 20:32:40
  • RJoco
    Szép nagy monitorod van.
    A DSR-t nem igazán értem, szerintem nincs értelme, parasztvakítás.
    A W10-től már a 2K-s monitoromra is van lehetőség, sőt a mostani TV-re is, de nem látom értelmét.
    Ha a monitor max 4K felbontást tud megjeleníteni, akkor DSR-ben sem fog tudni többet megjeleníteni, mert a fizikai határokat nem fogja tudni átlépni.
  • RelakS
    Igen, a monitor 4K.
    Sima nVidia DSR-el lehet belőle 8K.
    A DSR regedittel hekkelgetéséből meg lehet 16K.

Mint írtam, a screenshot a lényeg, mert az újabb játékok már 8K-ban is feladják a leckét, a screenshotba meg bele lehet nagyítani
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2018.04.02. 20:02:16
  • IMYke2.0.0.0
    S akkor 1 darab 3840x2160 monitor van?
    Mert akkor az csak 4K.
  • RelakS
    Játék közben olyan 1m-re
  • Lokker
    Milyen messze ülsz a "monitortól"?
  • RelakS
    42,5"-os UHD monitor (LG 43UD79-B)
    Ha élesben játszok, akkor a natív felbontása tökéletes, csak néha van, hogy szeretnék giga-über-hatalmas képernyőképet csinálni. Mondjuk ezt a felbontást már nem egy játék nem komálja, és a 8K is elég nagy tud lenni, de ha már képes rá a gép, akkor miért ne? :)
  • RJoco
    Én azt nem értem minek ekkora felbontás?
    Mekkora monitorod van, 2 méter átmérős? (Nem kekeckedés, csak tényleg érdekel, hogy milyen monitor tudja ezt a felbontást és kell is rá.)
  • RelakS
    Nem csinálok videókat, szóval ez az Afterburner jó lesz, nem kérdez, csak teszi a dolgát.
    Viszont derülnek ki turpisságok.
    Pl vagy a Doom 3 nincs 16K-ra felkészítve, vagy csak simán a GTX 1070 nem szereti a 16X-os DSR-t, de ennél a játéknál vízszintesen csak a fele felbontás van meg ilyenkor O_O
    A Doom 2016 meg simán rongyosra fagy tőle XD (hiába, na, ez még egy 1080-nak is a becsületére várna szerintem)

A lényeg amúgy az, hogy ha valamiből ki tudom sajtolni ekkora felbontásban a működést, akkor itt egy screenshot, ott egy másik, aztán vissza natív felbontásra. Azt tartom egyedül meredeknek, hogy olyan 10 év körüli játékokkal 15-30 fps-t simán kiizzad a gépem O_O
  • RJoco
    Én bandicam-mal csinálom a videókat, igaz csak 2K felbontáson. De tud képet is lopni, az sem volt gond még ezen a felbontáson.
    Hogy 16K-n megy-e, azt nem tudom. Viszont lehet, hogy a gyenge pont az SSD amire menteni kellene a képet. Elég nagy lehet már a kép mérete ekkora felbontáson és lehet, hogy lassú a mentés, a steam meg nem olyan türelmes.
  • RelakS
    Azt néztem én is utána, hogy 5 éve abbahagyták a fejlesztését?
    Afterburnert megnézem, köszi!
  • Jim Morrison
    fraps-t én már nem választanám. afterburnert próbáld ki esetleg
  • RelakS
    Először is mindenkinek egy hatalmas pofon, aki "teRRa"-t ír "teRa" helyett!

Másodszor: Rá lehet venni a Steam-et, hogy ha épp 16K-ra (igen, 15360*8640-re) van állítva a felbontás, akkor egy képernyőfotótól ne álljon fejre?
    A Windows saját képlopója sem mindig hajlandó ekkora felbontásban képet lopni, a GeForce Experience-nek meg van, hogy a menüje sem tápászkodik fel ekkora felbontáson.
    Egyéb más képlopó ötletet is szívesen veszek :) (régi jó Fraps?)
  • RJoco
    Én is szívesebben veszek steam-es játékot, mint origin-t vagy uplay-est.
    De a saját launchereseknél is jobban szeretem, mert itt még mindig jobban frissít, launcher-nél meg még inkább jellemző, hogy akkor frissít mikor játszani szeretnék.

Bár a felületre tényleg ráférne egy tatarozás. Sokszor dob ki és nem találja a bejelentkezett fiókot, újra kell jelentkezni. A kívánságlistánál és raktárnál rendszeresen kiírja, hogy a fiókom privát és kell neki jópár másodperc, míg betölti.

És most találkoztam egy olyan gonddal, hogy vettem egy játékhoz egy DLC-t. Viszont a játékban nincs aktiválva. A steam support azt írta, hogy ott van, keressem meg e készítőket. Azok meg azt írták, hogy ők nem látják, hogy megvettem volna a DLC-t. Elküldtem a nyugtát, de itt a húsvét, meg hétvége.
    A héten lett volna lehetőségem játszani, de nem tehettem, mert, ha elkezdenek ide-oda rugdosni, akkor megpróbálom visszakérni a pénzem. És ehhez a művelethez nem jó, ha sokat játszik az ember. Még a végén azt hiszik, hogy át akarom verni őket.

A bizniszelés még össze sem jött, valami kehéje mindig van. Direkt ezért aktiváltam a telefonos app-ot, hogy azonnal menjen, de így is valami hetes vagy két hetes várakozási idő volt. Utána meg el is felejtettem megnézni, hogy egyáltalán felkerült e a kártya az eladások közé.
  • Dzsini
    Ömlik a pénz, konkurencia a fasorba sincs, nincs hova menni az átlag usernek --hova erőlködjenek? Ha kész is van valami csudajó dolog, nem fogják kitolni, amíg nincs miért.
    Inkább versenytársak kellenének.
  • Kissssss0 #32904
    "nem mondom de egy kicsit tényleg gatyába tehetnék már ezt a platformot "

elkényelmesedtek... már saját játékot se tudnak fejleszteni, steamel is csak addig foglalkoznak amíg szükséges de extra energiát már ebbe se ölnek bele.
  • IMYke2.0.0.0
    Másra kell a lé a szegény, amúgy 3-ig elszámolni képtelen Valve-nek...
  • RoboKutya78
    nem mondom de egy kicsit tényleg gatyába tehetnék már ezt a platformot nem igaz hogy nem fejlesztenek végre rajta valami ésszerűbbet azért ne mondja senki hogy ez így jó ahogy van.Többször hal le pl kártya bizniszelés közben ha keresek valamit a raktáramban folyamatosan benyomja hogy nem találja a fiók tartalmát pedig nekem még nincs is sok kártyám 1900 tétel körül járok nem tudom akinek több tízezre van az hogy tud a játékkönyvtárához is hozzájutni ne is beszéljünk arról akinek több ezer játéka van az szerintem kénytelen még a csempemódról is lemondani:)
    nem is emlékszem talán utoljára a nagy képernyős mód volt a legnagyobb platform frissítés.kíváncsi vagyok miért tart egy raktár betöltése olyan sokáig ha elvileg a platform a gépeden tárolja az alkotóelemeit.
    mostanában nálam elég sokszor jöttek apróbb frissítések többször kellett újraindítanom is volt olyan hogy rendszerindulásnál elfelejtett betölteni is. jó volt mostanában pár értelmes új ikonmegjelenés a kezelőben a piaci területen.
    Ideje lenne már egy naagy tatarozásnak.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.03.31. 18:36:52
  • RJoco
    Szelektálni kellene a játékaid közül.
    Én fél terráson vagyok el és a frissítések azért olyan nagyon nem szokták megcsapolni a szabad területet. Bár vannak hibás csomagok, mint pl. PC2, ahol a frissítés alkalmával kellett neki a 46 GB szabad hely (a játék ennyit foglal), különben nem tette fel azt a 3 GB-ot, amit kellett volna (frissítés után is 46 GB volt a könytvár).
    És nem feltétlen csökken az adott frissítés méretével a szabad terület, sokszor felül ír dolgokat.

RoboKutya78 megoldását én azért nem tartom jó ötletnek, mert mikor rákészülsz egy játékra, de az meg le akar szedni több gigát, akkor az azért elég idegesítő. Persze van aki együtt tud ezzel élni.

Engem az is idegesít sokszor, hogy mikor tétlen a gép, nem hajlandó lefrissíteni a játékokat. Mikor játszanék, akkor meg nem tudok, mert várnom kell a frissítésre.
  • RoboKutya78
    a telepített játékaidnál beállítod hogy csak akkor frissítsen amikor elkezdesz vele játszani ebbe a z esetben csak azokat tartja naprakész amivel ténylegesen foglalkozol.
    A frissítéseket elvileg ha jól tudom azonnal integrálja a játékba nem tölti le ideiglenes mappába vagy ha igen frissítés után törli azonnal.
    Értelmes megoldás tehát ha a játékok frissítését nem automatizálod hanem játék indítás eseti frissítésre állítod.
    bár fúrcsálom hogy globális frissítési parancsot nem lehet megadni csak játékonként
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.03.31. 15:57:37
  • szaboattila1976
    Sziasztok.Valaki meg tudja mondani ,hogy a steam hova teszi a játékok frissítéseit?Mert igazából az lenne a problémám ,hogy elég sokszor 10gigányi frissítést is letöltenek a játékok indításnál és hát az egy terrás hely is hamar megtelt,mit lehetne csinálni?
  • TomStorm
    Este megnézem.Köszi!
  • ToMy_
    a VR-es kisablakban a menüben tudod ki-be kapcsolni.
  • TomStorm
    Üdv.
    Steam VR-ben hogy lehet megszüntetni a képernyő tükrözést?
  • bon
    Köszi a felajánlást, Deponia-ra benevezek.
  • RatBaG #32894
    https://www.humblebundle.com/store/the-darkness-ii
  • 3Error #32893