Steam

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Általában a "steam {játék neve} save location" Google keresés megoldja a problémát 😊

De amúgy nagyrészt vagy a Steam mappájában vagy a Dokumentumok között van.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Broafka
ez egy free to play játék, nincs is neki nagyon telepítési mappája. legalábbis nem találom

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

ez játéktól függ... saját telepítési mappa, dokumentumok, appdata
nem ismerem a játékot, úgyhogy csak annyit tudok mondani, hogy google-zz rá
Broafka
es akkor ezeket az adatokat a gép hol tárolja? mert pl ha a másik géprõl átteszem erre, akkor már... mûködik nem?

nem mindegyik játéknál van felhõ támogatás
Broafka
sziasztok, játszok egy játékkal (Marvel Puzzle Quest) és másik géprõl akarok játszani, és ott elölrõl kellett kezdenem. Nem értem, nem valamiféle felhõbe menti az ilyen online játékokat? hogy tudom ezt megoldani, hogy másik géprõl is tudjak játszani?

kifli
itt épp kábelre van dugva a laptop is, de le is írtam nem wifivel néztem. Az egérmutató pedig csak a tv-n késik, ha nem tiltottam le a noti képernyõt, ott nem volt késés (tv-n kell kikapcsolni a képjavító funkciókat valószínûleg...)

A késés mértékét, a beépített diagnosztika mondta meg, ez olyan 120-130ms közötti latency és 2-5ms körüli pinget jelent.

Multizni ekkora pingû szerverre már nem megyek 😊

Ez a késés még nem okoz gondot, mondjuk egy gta esetében, vagy mondjuk egy autós játéknál, de fps-nél már bõven sok. (fõleg multiban, ahol még hozzá jön 40-50ms késés)
fps-t singleben nem szoktam játszani, így az kiesik.

Az pedig, hogy wifi vagy kábel, erõs wifi jel mellett nem számít. Ugyanakkor a latency és a ping is mint kábellal.
akyyy
Ez nem lenne rossz nekem
Trainz Simulator: Murchison 2

CSerébe SEMMIT nem tudok adni 😄

Max kártyákat vagy miket.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Rapid81
Mindenbõl csak vezetékes, amivel vezérelni kell valamit. 😊

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

genndy
Wireless egér+billnek akkora késése azért nincs hogy azt vedd észre ilyen látványosan.
Mondjuk nekem se jutna eszembe akkor már a nappaliban máshogy mint vezetéknélkülivel (egér+bill, de leginkább kontroller).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

MerlinW
Az én laptopom akár 6 órán át mûködik kábelek nélkül😊

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Kábel nélkül elég nehéz áram alatt tartani a legtöbb PC-t <#idiota>

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Tinman
"wifi + vezeték nélküli bill+egérrel nyomod"

Nem pont az lenne az egész rendszer lényege, hogy KÁBELEK nélkül boldogulj? :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Rapid81
Csodálkozol, hogy ekkora a késés, mikor wifi + vezeték nélküli bill+egérrel nyomod?? Alapból a bill+egér kombónak van késése. Azt lehet nem kéne beleszámolnod. Én Bio Inf-et toltam wifin keresztül és semmilyen észrevehetõ késés nem volt jelen.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Maak
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van:

Gifts :

Planets Under Attack
Puzzle Indie Pack
Just Cause

Keys :

English Country Tune
Saira*2
Musaic Box*2
Yumsters 2: Around the World*2
Hammerfight
1953 KGB Unleashed
Rig 'n' Roll
Trainz Simulator: Murchison 2
The 39 Steps
Dollar Dash
Hacker Complete Bundle
Clive Barker's Jericho
Overlord
Overlord : Rising Hell
Take On Helicopters
Alpha Prime
ARMA: Gold Edition
Fish Fillets 2
ARMA: Cold War Assault

Keresek :

Blood of the Werewolf
Insane 2
Puzzle Kingdoms
Slender: The Arrival
Air Conflicts: Secret Wars
Prime World: Defenders
Hack, Slash, Loot

Persze ha mas ajanlatod van azt se tartsd magadban 😊

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

kifli
Majd lesz kis idõm vizsga után megnézem virtualboxal mit produkál háttérben futtatva 😊
Jim Morrison
Köszönjük, többi postot is szeretettel várjuk :p (videót majd késõbb nézem meg)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

kifli
Na gyors összehookoltam a nappaliban a tv-vel a gépet. Tapasztalatok, hogy a tv-n az egérmutató eleve késik (majd megnézem, gondolom mennek a különbözõ képjavító funkciók a tv-n és ezek hatalmas input laggal járnak)

kábellal kb ugyanaz az eredmény mint wifivel, szóva fölöslegesnek tûnik kábelezni. Persze csak erõs wifi jelnél igaz, megnéztem, gyenge jelnél nem játszható. (legalábbis 2,4Ghz-s routerrel, 5Ghz-ról azt írják jó távolabbról is)

fps-t biztos nem így fogom tolni, mert a célkeresztet sem láttam, arról nem is beszélve, hogy fps-nél már sok az a 120-130ms késés (plusz multinál a ping is hozzájön)

Tökéletestõl még messze van, hiába állítottam, hogy 1080p-be streameljen nem annyin ment, illetve a 60fps-t is hiába állítottam be neki, 30-al ment csak.

De szerintem várok egy keveset még vele, és rendelek egy vezeték nélküli x360 kontrollert, vagy ha jó lesz egy steamkontrollert (bár arra még várhatok asszem 😊)

kifli
pinget elnéztem, a ping 10ms alatt van folyamatosan, és van mellé egy 120ms körüli latency. (összeadva a játék, a videó és az input késését)
kifli
Na kaptam meghívást in-home stream beta-ba.

linux wifi - win8 lan kombinációról 😊

maximum 200ms körüli a ping így, de határozottan játszható! Majd kipróbálok valami reflexjátékot is, de azzal nemhiszem, hogy nagy lesz a sikerélmény. Meg majd megnézem kábellel is...
alt+tabbal ha leteszem a játékot, akkor a szerver desktopját látom. Tehát a stream folytatódik.
De itt egy kis videó:

Scooter
Honnan van amúgy ez a sok Knytt Underground? Gameminer is tele van vele. Valami új pakk?
Szabi
érdekes játéknak tûnik, köszi! 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Fast giveaway 😊
(Knytt Underground)
4AQNV-9AV5J-PF0N0

grebber
Fish Fillets 2 könyörögve kéri valaki jelentkezzen már érte!

Next PC upgrade: 2022

SzirmosSzisza
Jaa, nekem az rémlik wifis lesz, de nem 100%. (a kiadott teszt példányokon USB kábellel kell összekötni és nincs benne akksi)

tomsolo
Érdemes, fõleg hogy két játékot is kapsz ezért.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

kifli
a steam controllerre gondoltam, csak szarakszik a válasz erre gomb...
SzirmosSzisza
Amit te linkeltél ott a Home Networkön keresztül megy, de gép-gép amúgyis tuti nem.

kifli
ahha. És hogy mûködik? Felcsatlakozik a hálózatra és routeren keresztül megy? Vagy közvetlen a géphez?

Jim Morrison
Ja hogy a kontrollert meg a szülõ pc-vel lehessen õsszekötni, így az vevõ gép tényleg csak képet mag hangot kap. Világos (az eredeti megfogalmazásban úgy jött ki hogy a végére tudtam biggyezteni az idiota smileyt, így viszont csak ez az apró kis hasznos infó van itt)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SzirmosSzisza
Meg hangot. Nekem az rémlik, hogy a kontroller wifis, szóval elvileg jó az egész lakásban 😄

kifli
De ezzel még mindig csak képet küldesz át nem?
Erre kontrollert nem tudsz kötni.
Így hiába streamelem a játékot az asztali gépemrõl, mert a nappaliból nem tudom irányítani. Illetve kérdés mekkora késéssel dolgozik ez a cucc.

Illetve ha van egy htpc már a nappalidban, vagy egy kis netbookod vagy játékra alkalmatlan notid, már megvan oldva, nem kell semmit venned.
SzirmosSzisza
Érdekes, akkor olcsóbb egy ilyet + Steam kontrollert venni és ugyanott vagy :/

kifli
ITT

Illetve hivatalos steam csoport fórumán írták, hogy mindkét gépen ugyanazt látod ilyenkor.
SzirmosSzisza
Utóbbira amúgy van forrás a találgatáson kívül? Mert egy videóstreamet tudsz anélkül is generálni, hogy megjelenítsd, ez meg kb csak annyi.

kifli
ha meghívást kapsz beta-ba akkor be lehet több helyen is jelentkezni.
Egyébként steamboxal ígérték be ezt a fícsört. Mert steamos ugye linux, és így oldják meg windowsos játékokat, hogy asztai géprõl streamelhetsz.
Elég sokan használnak htpc-t, nekik is jó lehet.

Annyi biztos, hogy nem arra lett kitalálva, hogy másik gépen játszhass, és addig a streamelõ gépen mást is csinálhass. A virtual pc csak mint lehetséges módszert írtam.

Én tuti használni fogom.
SzirmosSzisza
TV mellé elég egy pár tízezres gép, ha azon szeretnél játszani. Streamelés amúgy nem olyan nagy dolog, twitch.tv-re is lehet egy erõsebb géppel nyomni, ez se különb, csak kétirányú 😄

Jim Morrison
Kábel lenne a tuti, csak sajnos itt nem megoldás :/

Ezek szerint akkor már be lehet jelentkezni egyszerre két gépen? Eddig nem engedte.

Ha tényleg nem lehet közben letenni asztalra, akkor nem tudom mégis mennyi értelme van ezt csinálni. Csak azért hogy ágyból gyengébb notin is tudjunk játszani a játékokkal ami az asztalin van? Ezért Virtual PC-t... mondjuk ahhoz meg van elég RAMom, de ehh... Na mindegy, amíg nem tudom pontosan hogy lesz nem temetem 😊

kifli
720p@30fps aztírták n-es 2,4Ghz wifin játszható. Magasabb felbontáshoz 5Ghz kell. De inkább a kábel a tuti.

Amit te akarsz az szerintem csak virtuális gép beüzemelésével lehetne kivitelezni. Mert a streamelés eleve úgy indul, hogy bejelentkezel mindkét gépen a steam accodba egyszerre, elindítod a játékot arról a géprõl, ahonnan streamelni akarsz, és kiválasztod az eszközt ahova streamelsz.

Ezek után tudja a másik gép irányítani. Ha leteszed asztalra nemhiszem, hogy megy. Mert ugye olyankor, ha leteszel egy játékot az asztalra, akkor a gpu terhelés is megszûnik.
Jim Morrison
portal2 fullHD-ban nem eszik annyit, hogy ne tudnék mellette netezni a notimon. Elég jó kis vas. Azt nem tudom, hogy én is látom amit õ lát, vagy az én oldalamon csak a számítás van, mint a Gaika(?)-s sony PS cuccnál. Mondjuk õ notija nem is FullHD, a kérdés az hogy wifi - router - wifi között mekkora a késleltetés.

kifli
persze, az nem kérdés. De egy erõsebb i5/i7-el mondjuk jól elketyeghet. Max közben olyat nem nagyon csinálsz, ami gpu igényes...

De nem is erre lett kitalálva, úgyhogy ez már az extra rész 😊
IMYke2.0.0.0
Akkor is a gépet zabálja. Nem is kicsit.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kifli
mondjuk egy virtuális géppel megoldható 😊
IMYke2.0.0.0
Hát, mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy miként bírna a géped mondjuk azzal, hogy miközben te netezel, netán FullHD 10 bites filmet nézel, aközben testvéred FullHD-ben akciójátékozik, rendesen terhelve mindent, ami a gépedben van...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kifli
mindkettõ gép képernyõjén ugyanaz megy. Mert a gép ami streamel az renderel. Inkább arra jó, hogy mondjuk kis netbookot rádugod tv-re, és tudsz rendesen játszani a lakás bármely részén.

Nekem notin linux van, meg nem is játékgép, de így tudnék nappaliban tv-n játszani.
Jim Morrison
ja hogy úgy! az kafa,jól jönne, mert mert akkor a nõvérem tudna portalozni míg én használom a gépem :C

kifli
in-home streem nem tv-re streamel, hanem másik gépre. Bár tény, hogy tv-re kötheted a másik pc-t.
De nem az a lényege, hogy másik géprõl tudják nézni, ahogy játszol, hanem hogy másik géprõl tudják játszani a játékot, ami egy másik gépen fut.
Scooter
Gameminer-en nem adják vissza a szenet, ha valaki kreál egy játékot és 10 percen belül a vége elõtt törli? Rátettem egy játékra 20 szenet és 8 perccel a vége elõtt eltûnt.
Jim Morrison
Vagy inkább õket zárjam el egy TV vel? <#idiota>

kifli
arra vigyázz, hogy nehogy belepiszkáljanak a játékodba. Szóval egeret/billt/kontrollert zárd el tõlük 😄