34737
  • Lokker
    hát az a sacred3 egy istenverése :D
  • Atisz #30233
    Úgy biztosan.
  • Prince23
    Humble bundle csomag neki nagyon megérné, ha mondjuk ma kezdte el Steames pályafutását :D
  • Atisz #30231
    Akkor nem vett játékot csomagban.
  • Atisz #30230
    Várd meg a nyári leárazást és akkor tedd fel a kérdést újra, szívesen ajánlok párat :)

(persze azt is fűzd hozzá, mely kategóriák a kedvenceid)
  • Norbertboy
    A Rust is nagyon olcsó!

Humble bundle
  • Krisztiam #30227
    köszi szépen
  • Lokker
    pl humble bundle-n a mostani bundli elég jó, 1 dollárért a dead island goty
  • Krisztiam #30225
    sziasztok
    tudtok nekem mondani steam-re jó játékokat, amit érdemes megvenni és nem olyan drága?
  • MerlinW
    Idén még nem raktam ki, tavaly is csak a karácsonyit.
  • Atisz #30223
    Van, aki a közelmúltban nem rakott ki plecsnit :P
  • Loál János #30222
    Van, aki nem kapott?
  • MerlinW
    Day of the Tentacle -33%, Feist -75% kupon nálam is, ha kell valakinek.
  • Atisz #30220
    Igen, így szoktam tenni én is :)
  • Llajti
    Feist-hez én is kaptam egy 75%-os kupont, ha valakit érdekel, szívesen elküldöm neki.
  • Scooter
    Az én kívánságlistám nehezen morzsolható le, mert 628 db cím van rajta!
  • xido
    tegyél be minden apróságot a listádba,ami valamiért épp megtetszik..hétvégente is be szokott csúszni kiadói akciók,meg érdemes figyelni hétfőn,kedden és csütörtökön a váltásokat..meglepően hamar lemorzsolgatható két játékvásár között is az a lista,nagy büszkeségem pl,hogy kivárással a pinball összes táblája megvan akciózások alkalmával,talán a legutolsó volt,amit már teljes áron bevállalhattam,mert már nem volt elmaradásom benne :)
    Utoljára szerkesztette: xido, 2016.05.17. 08:49:34
  • Atisz #30216
    Így vagyok én is: 2 éve vagyok fenn a steam-en (volt egy korábbi account-om is, de ha lehetőség volt rá, non-steam verziókat szereztem be - ma ez ugye már lehetetlen) és rájöttem, hogy az őszi leárazás a legkomolyabb, amikor is 1-2 éves AAA játékok -90%-kal elérhetőek. A téli sem rossz, de az őszihez képest nem olyan ütős, a nyáriakról meg eddig mindig lemaradtam :)
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.05.17. 08:40:06
  • xido
    szerintem aki követi az akciókat,az lassan már csak a B kategóriákat csipkedi + a direkt kifutott várós A árzuhanásokat,meg ha menet közben talál indie cuccokat,amik 15ért még drágák,feléért már nem...de a nyáriak jókat ütnek,mondjuk én még nem zártam úgy akciót,hogy ne vettem volna valamit,bár néha leesnek napiban is jóságok :)
  • Scooter
    Arany és vérhörcsögök ezt nehezen tudják megállni!
  • Atisz #30213
    1 hónap múlva lesz nyári akció? Szokott olyan jó lenni, mint az őszi?
  • xido
    pénzszűkére javaslom,amikor van,de nem akciós,tedd a pénzt a steam tárcába és ne költsd el másra a következő akcióig,ami 1 hónap múlva jön :)
  • akyyy
    azért írtam hogy bármire, hogy ha valakinek kéne, de nem tud érte adni semmit akkor is mehet, én 100% hogy nem fogom felhasználni. viszont van egy két játék amire régóta várok, és pont midig akkor akciós amikor pénzszűkébe vagyok :O
  • stalker001
    Sziasztok.
    Uncrowded c játékhoz kellene nekem 3 kártya.
    Megoldható hogy valakivel cseréljek? tudok küldeni gem-et meg más játékból kártyát.
    Ha valakit érdekel a dolog, steam: davee921
  • MerlinW
    Szíved joga cserélni, de alapvetően ingyen szoktuk szétosztani a kuponokat a topikban/fórumon. Félreértés ne essék, csak gondoltam megemlítem:)
  • akyyy
    Kaptam valahogy valami kupont, Feist című játékra, egy -75%-os kupont, ami nem értékesíthető, de cserélhető.
    Szívesen el cserélem BÁRMIRE*(bár ezek jók lennének :D ), május végéig lehet beváltani.
  • 3Error #30207
    Dzsini, ha arra nem jársz épp...
    Utoljára szerkesztette: 3Error, 2016.05.12. 05:40:52
  • Scooter
    Egy 33%-KAL OLCSÓBB Day of the Tentacle Remastered kupon keresi gazdáját! (Érvényesség vége: 2016. 05. 24. 23:00:00.)
    Persze ha érdekel valakit.
  • Scooter
    Amit lehet, azt általában mindehol elrontják! Mindig mindenen finomítanak és ezzel szétcsesznek mindent. Án rühellem ezt a telefonos kódos dolgot, amióta bevezették, de sajnos muszáj használnom, mert akkor sz*pás a piac használata. Várhatnék mindenre sok napot, amíg sikerül egy vásár.
  • Atisz #30204
    Sikerült szétcseszni a steam kereskedelmi rendszerét ezzel a késleltetési idővel. Azt hiszem most már mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez az árak min. 1.5x-ére való növekedését eredményezte, ráadásul az anomáliák (extra alacsonyan elkelt értékes cikkek eladása) ugyanúgy megmaradtak.

Kíváncsian várom, hogy legalább a hangoztatott célt (feltört fiókok számának lecsökkentése) sikerül-e némiképp elérni.
  • bakvarnyu
    Ezeket honnan veszed? Szvsz már rég bezárták volna ha így lenne.
  • Laza
    Érdekes a GTA5-ös felvetés, mert abból pl a dobozos nem volt Steames, itthon nem is adták annyival olcsóbban sem, és azt pl simán meg lehetett venni 8eFt-ért egy brazil webshopból - nekem is onnan van -, és valszeg ilyen kulcsokkal volt tele a G2A is :)
  • Laza
    Hozzá kell tegyem, konzolon is megvan ugyanez a sarc ... nem véletlenül kerül annyiba egy játék, amennyibe.
    A Steammel max annyi a szerencsénk, hogy a dobozos példányok esetében régiós árakkal dolgoznak, így nekünk sok esetben az a 50-60 eur csak 30-40 ... de még ezt is felül tudja írni a forgalmazó/nagyker, aki sikercímek esetén simán ráteszi a kis sarcát, mert hát akkor is fogyni fog.
  • MerlinW
    "szerintem a steam 30%-a pofátlanság, és csak azért tehetik meg, mert szinte megkerülhetetlenek"

Reklámdíj, disztribúciós díj, felhőszolgáltatás, adattárolás, stb. Több, mint 30%-ba kerülne egy kisebb cégnek, ha maguk intéznék ezeket. A reklámmal kapcsolatban meg vedd figyelembe, hogy mennyivel több eladása van egy cégnek ha a napi 1-200 milliós látogatottságú Steam hirdetésben/áruházban van, mint nélküle. Egy 550*72-as banner az index.hu-n heti 5 millió forintba kerül.

Magyarán nincs itt semmi pofátlanság, így működik a biznisz, és ha pofátlanság lenne, a kutya sem foglalkozna a Steam-el. Konkrétan többszörösen megéri a cégeknek ott szerepelni.
  • Llajti
    Látod, ez eddig nem tűnt fel, és lehet, hogy igazad van benne. Végülis ezzel nincs bajom, ha tényleg így van. Ha pl. a cd galaxis-ban a gta V megjelenésekor is a mostani 14e-s ár van, és valaki egy ilyet árul, az rendben van.
    Ettől viszont még sajnos sok negatív hírt hallottam és ahogy mondtam, konkrétan egy ismerősöm is bukott egy Sniper Elite 3-at (talán még itt is volt róla hír, elloptak egy nagy adag kulcsot). Mindegy, nekem túl soknak tűnik az ilyen eset, és az életemben eddig tapasztaltak alapján (irl és non-irl) úgy döntöttem, hogy nekem nem éri meg. Részemről befejeztem.
    Merlinw: szerintem a steam 30%-a pofátlanság, és csak azért tehetik meg, mert szinte megkerülhetetlenek. Tény, hogy komoly munka van mögötte, de ennyi embernél nem tudom elképzelni, hogy ne lenne elég akár csak 10-15% is.
  • 3Error #30198
    Kell a informatikai háttér, tény, de szerintem azokért az "automata" tranzakciókért, ill. egyéb pénzfolyásokért (skinek, itemek, maguk a játékok, etc.) nem véletlenül nőtte ki magát oda a Steam ahol van. Annyi dollármillióért amit ők naponta kasználnak én is csinálnám, ha tehetném.
  • Laza
    De én nem erről beszéltem, hanem arról, hogy az az ár, amit te egy kulcsos oldalon nem tartasz reálisnak, és szerinted lopott, az premier játékok esetében pont a mi dobozos régiós árunk ... innentől meg az életben nem mondod meg, hogy lopott, max vádaskodás ... akár én is feltehettem volna őket :)
  • MerlinW
    Amit ha józan ésszel végiggondolunk, érthető. Az eladások után 30%-ot kapnak, mert kell némi haszon is természetesen, meg ugye van egy 100+ millió embert kiszolgáló infrastruktúrát (aki jártas az informatikában és próbált valaha 100+ embert kiszolgálni, az tudja mivel jár a dolog, és itt 100 millióról beszélünk:)), emberek ezreit, stb. is fenntartani, ami havi dollármilliókba kerül. Király dolog a Steam kliens, de ahogy semmi, az sem megy magától:) Nem sajnálom őket, de ami tény az tény:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.05.02. 21:55:56
  • Llajti
    isthereanydeal-ből indulok ki, azon tudtommal csak hivatalos viszonteladók szerepelnek, szerintem normális árakkal. Steam drága, ezt tudjuk.
  • Laza
    De azért az csak feltűnt, hogy a mi régiónkban kb annyival olcsóbbak a játékok, mint amekkora kedvezményt a legtöbb eladó biztosít ... ráadásul még a kulcs küldése is nagyjából a dobozos verzió elérhetőségéhez van kötve ... és ezek a kulcsok nagyjából bárhonnan regisztrálhatóak.
    Szóval mi van akkor, ha berendelek 50 doboz játékot, ráteszek 5$-árt per darab, előre eladom őket egy ilyen oldalon, majd mikor megkaptam a dobozos játékokat kiküldözgetem a kódokat?

Nem a Steam árból kéne kiindulni ..... de lehet, hogy te még az itthoni - és környező országbeli - régiós árakat is csalásnak tartod, és inkább megveszed Steamen? :)