3392
-
Jinchuu #869 Leszedtem ezt a firmware-t és fel is ment. Viszont most a Nero pl. csak 2x enged írni? Lehet, hogy nem jó a firmware? Vagy csak a lemez nem bírja a 4x írást? -
#868 5112 firm
A 1033-ast tedd fel.
Nem hackelt firm, hanem a német toshiba ssd közreműködésével és segítségével készült. Semmi hack nincs benne. Találsz hack-elt verziót is, de azt mellőzd sztem...
Csak régiókód függetlenítést ad, de nem mindegyik 5112-hez jó. (csak a REV A-hoz, vagyis aminek KN-es a firmje, de ebbe ne menjünk bele, mert hosszadalmas kicsit...) -
Inquisitor #867 Tudtommal a 1033-at német arcok "készítették", gyakorlatilag egy hackelt firmware, és nem hivatalos.
Na ezért nem találod OTT.
Pontos linkért olyat zargass, aki már feltette.
(Bár rémlik, hogy van egy Cseh firmware oldal és ott talán láttam, de nem emléxem a címére ...)
Hopp. Megvan: CD-R Server
Itt a legutólsó a táblázatban. -
Jinchuu #866 Amúgy ezt a 1033-as firmware-t az SD-R5112-höz honnan lehet leszedni? Mivel a Toshiba honlapján ez csak a 5002-höz van. Érdekes, bár lehet, hogy az újabb kiadások már alapból ezt tartalmazzák? -
#865 Az új firmware-vel (1033, valami decemberi) most már nekem sincs semmi bajom vele,4x-esen írok mindig. Viszont az is igaz, hogy csak ritekg04-est és TDK-t használok. Amíg nem volt új firmware a pokolba kívántam, mert nbem evett meg semmit, még a ritek-ből is volt amit kiköpött... -
Jinchuu #864 Ez a Toshiba SD-R5112 író, a 4x írók között, milyennek számít? Leginkább az ára miatt hajlok efelé a meghajtó felé és nekem bőven elég a 4x írási sebesség is.
Írtátok, hogy válogatós, a régi SD-R5002 is az volt, de amikor havernál frissítettük a firmware-t utána már megevett olyan lemezeket is amiket azelőtt nem, lehet, hogy ennek is csak egy frissítés kellene, már ha van hozzá! :D -
#863 Igen, ez is egy kitűnő példa. Mindenkinek Toshiba olvasót ajánlgattak, mert csendes, gyors és mindent olvas de a DVD írójuk az egyik legválogatósabb a piacon. -
#862 Nem tudjatok a 8X TEAC iroba is Pioneer belso lakozik? -
#861 Így van. Példának okáért:
Toshiba a legjobb DVD olvasó, de ugye a Toshiba DVD író (mindkettő van nekem) enyhén szolva a legszarabb a piacon. -
#860 A prohardver.hu DVD tesztjében is a plextor lett az egyik győztes, indoklás:
"A teszt győztese..
..ki más lehetne, mint a Plextor PX708A? Ugyan a teszt alatt nem tudott minket teljesen meggyőzni tudásával (emlékezzünk csak vissza a némileg "kullogó" négyszeres írására), de döbbenetesen gyors audio grebbelésével, szintén gyors olvasásával és a negyvenszeres CD írási sebességgel ő nyert. Punktum. Nincs mese. Akinek nem számít a pénz, és már most szeretné kihasználni a sebesség általi előnyt, annak egyértelműen a Plextor PX708A való. Mi még kicsit várunk a "nextgen" DVD író beszerzésével..."
Na most ezek felfogásban kb. B@dsector szintjén vannak (ez nem fiokázás) ugyanis, épeszű embernek van egy normális cd vagy dvd meghajtó a dvd író mellett és nem a dvd íróval fog audiót vagy akár dvd lemezt grabbelni mert csökkenti az élettartamát ez észrevehetően. Cd írásnál meg nem nagyon javasolják a 24x sebességnél nagyobb írást, mert minél gyorsabb annál kevésbé tudja beégetni a jelet.
És a tesztben szerepelt plextor íróról azt irták, hogy 4x írásnál kb. 5 (!!!) perccel lassabban végzett, mint a többi író. Most kérdezem én, épeszű emberek ilyen körülmények után még győztesnek hozzák ki az írót amikor ráadásul még drágább is, mint a többi?
Amúgy nem vagyok plextor ellenes, sőt semmi ellenes is csak nem szeretek értelmetlenül többletpénzt kiadni ha semmi pluszt nem jelent, sőt... -
#859 Ez így ebben a formában nem igaz.
Nem csak a PC Magazinban írták, hogy vannak gondok a Plextor DVD írókkal, hanem sok ilyen tapasztalat is volt azoktól, akik a CD írós Plextor mánia után kapásból ilyet vettek DVD íróból is.
Nem úgy működik a dolog, hogy a Plex csinálta a legjobb cd írókat és a legjobb dvd írót is ők csinálják akkor. Sőt azzal a szememben eléggé lejáratta magát, hogy sok más társával együtt (pl. LG) kiadott olyan 8x írót ami csak egyik formátumot írja 8x-an ergo nagy parasztvakítás szaga van, mert 8x írónak reklámozzák...
Bár azokat sem értettem meg akik cd íróknál plusz 20ezret kiadtak azért, hogy plextor írójuk legyen, amikor ugyanolyan jó írókat gyártott pl. a TEAC (sőt valamilyen szempontból jobbakat is) csak sokkal olcsóbban adta őket.
Én nem vagyok híve annak, hogy csak a márkáért fizessek ki egy vagon pénzt. -
#858 Olvastad a cikket?
Mert bár részben egyetértek veled anélkül beszélni.
Amit irnak róla azt már máshol is olvastam... -
#857 "Lásd PC Magazin ---> Best HDD a Maxtor. :(("
160GB Maxtor HDD-m a harmadik emeletről landolt le az utcára. -
Inquisitor #856 "A PLextor DVD égető a PC Magazin szerint elég gáz"
Hmmm. Magyar számtechújságok (címtől függetlenül!!!) által közölt tesztek az elmúlt 3 évben ... na AZ a GÁZ!!!
Lásd PC Magazin ---> Best HDD a Maxtor. :(( -
Inquisitor #855 Az 1300-ról túl sok rosszat hallani, de állítólag a NEC ND-2500 minden nyűgtől mentes, talán azt érdemesebb megvenni. -
#854 Igen persze:)
Plextor DVD író a legjobb a szakmában...
PC Magazin pedig egy magyar újság -
#853 Egy hónapja vettem, még nem bújtam bele nagyon...de DVD Shrinkkel, már írtam eredeti filmet vele...1,5 óra alatt meg volt... -
#852 Annyi okés, hogy +,-, meg 4x-es sebesség. Van valakinek hasonló? -
#851 Erről tud valaki valamit?
NEC ND-1300A -
#850 A PLextor DVD égető a PC Magazin szerint elég gáz
Most van egy részletes teszt írókról -
#849 Akkor olyat, ami elég gyorsan tud cd-t írni. Bár nem tudom neked mennyire lényeg a sebesség. Én a 40x-es Teac-al is általában 16x max 24x-esen írtam a lemezeket.
A Pioneer 106 pl. max 16X-an tudja írni a lemezeket, az LG 4x-es írója már 24x-esen egyes Plextorok (?) pedig még gyorsabban. -
#848 köszi
velem meg itt olvastattál P -
schatis #847 Haliday.
Akkor milyen dvd-írót javsoltok, ha főleg cd-t (audio, game iso, svcd-t)szeretne írni vele az ember, és csak "mellékesen" dvd-t ? -
#846 Itt van róla valami. -
#845 ja a gyári lemez külön formátum.... -
#844 A hwsw.hu fórumán tuti volt egy link de most éppen nem működik a fórum. :) Szóval még türelem. -
Inquisitor #843 "mert ugyebár a gyári lemezeket nem írják --> préselik"
Ezért szoktam röhögni, amikor némelyik szaGértő kijelenti, hogy a gyári lemezek azok "mínuszosak" ... -
#842 lemaradt: milyen minőségű adathordozóra -
#841 nem a sebeségen van szerintem a hangsúly ( 8x,4x), hanem milyen minőségben írja fel az adatokat!!!mert ugyebár a gyári lemezeket nem írják --> préselik -
#840 Pioneer dvd-írók nagyon ott vannak... -
#839 sony-lemezek nagyon jók, nekem is van, gond nélkül olvassa vissza minden asztali lejátszó105-sön lettek írva 2xen nyáron, máig semmi bajom velük, csak az, ha más hozzányúl, mert egyből karcolják az alját -
Inquisitor #838 Másik fórumban csávesznek 3 hete a 105-öst gariban 107-re cserélték, és azt írta, hogy a 8x-an megírt Sony 4x lemezt gond nélkül olvasta több asztali lejátszó is. -
#837 Türelem, előkerítem neked. -
#836 6 oldalt visszaolvastam de csak a
374-est találtam..... -
#835 mennyit? P -
#834 Bele lehet flashelni a Pioneer-ét. Olvass vissza. -
#833 Asus írókhoz van már tört firmvare?
Gondolom a Pio-é nem jó -
#832 Mondjuk én sem értem minek ez a sebességmánia megint, mikor köztudott, hogy a 2x-esen megírt lemezek sokszor észrevehetően jobban muzsikálnak, mint a 4x-esek. Én eddig magamnak csak 2x írtam. Most mindenki megveszi majd a 8x-at aztán fél év múlva meg már nem fogja tundi olvasni az így írt lemezét? Ez aztán a fejlődés.
Mondjuk ha 8x-os írót vennék akkor csak A07-et mert az mindkettő formátumot 8x írja. -
#831 kár hogy az egész országban hiány van belőle -
#830 hi!
Pájó A06, 4x-es sebbel kb. negyed óra (jó 16-17 perc) alatt megsüti a lemezt, és kurva jól csinálja...
Szerintem megéri...