Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Pioneer DVR-106! Csakis!

------------------------------------------
"A legjobb nõket mindig más viszi el"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Nekem igazából egy mindenes iró kéne, ami jó arhiválásra meg másra is. a sebesség mindegy csak megbízható legyen.

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

[Jakuza]
Mind a ketto ugyanaz az iro.
Viszont a Pioneerhez hamarabb jonnek ki a firmware frissitesek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sziasztok!!
Na mit mondtok melyiket érdemes megvenni?

Pioneer DVR-106 vagy TEAC DV-W50D

Köszi

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

IMYke2.0.0.0
Szívesen!

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Ezt örömmel olvasom, de komolyan.

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra

Gerry
Az A300-as Firmware óta megy a 299 Ft-os Princo-val és más vackokkal is. (Ezt a firmware-t direkt lemezkompatibilitás miatt adták ki.)

IMYke2.0.0.0
Én is jókat hallottam az LG-rõl, bár azt is, hogy kissé kényes a DVD-médiára. Tessék óvatosan, és lehetõleg márkás (nem 600 Ft és az alatti) DVD-ket belerakni! Meg fogja hálálni!

Gerry
LG GSA-4040B van nekem is, minden formátumot ír-olvas, még a RAM-ot is, de a RAM-ot és a CD-R-t kicsit lassan írja, amúgy teljesen jó cucc.

IMYke2.0.0.0
Ha mindenáron "mindenevõ"-t akarsz a DVD-írás kategóriában, a Sony DW-U10A 62.000 Ft-os bruttó árát figyelembe véve (www.depo.hu), ajánlatom:
Pioneer 106.

Ha az ár is fontos kérdés:
LG GSA-4040B

IMYke2.0.0.0
Ne vedd meg!
1. Kényes
2. Drága
3. Néhány gyári (és fõként Sony) DVD-t nem akar grabbelni! (Ez komoly!!!!!!)

[Jakuza]
Kijott a Pioneer A06hoz az uj 1.07 FW ha valaki feltette az a tapasztalatokrol irhatna mert a hivatalos oldalon mint altalaban semmit nem irtak le, hogy mi az ujdonsag.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gerry
Nem hackelt kéne, de ott is meg lehet nézni! (Ismerem az oldalt, ott szereztem a Pioneer DVD-116-osomhoz régiómentes FW-t...)

[Jakuza]
Hat szerintem nem a gyarto oldalan kene keresni hackelt FWket, hanem itt : The Firmware page

Spenser
Szasztok
Én December környékén akarok majd venni egy DVD írót.
Philips DVDRW824
Erre gondoltam elsõ szempont mert nagyon jól néz ki nekem legalábbis teccik.😊
A kérdés a köv nagyon gagyi ez az író vagy csak lassabb mint a többi???

"Jelenleg a DVD lemezeknél ugyanez a helyzet, sajnos azonban nincs még olyan progi, ami teljesen kiszedi a lemezekrõl a gyártók infóit 😞(("
És ha elolvasd PPéter témába vágó hozzászólását az általad is említett fórumon, akkor világos lesz, hogy egy darabig nem is lesz.

Gerry
Próbáld ki, az a biztos! De ha a +RW-t olvassa, akkor szerintem a +R-et is kötelessége olvasni, fordítva már nem biztos hogy igaz lenne.

Gerry
A Teac szerint: "Currently, there are no firmware updates for this drive. Please check this site periodically for the latest updates.
"
De, ha a +RW-t olvassa, akkor szerintem a sima +R-t is olvasnia kéne, kipróbáltad már?

Gerry
Mi a pontos tipusa ennek a Teac-nek?

Gerry
Nem hinném, hogy FW-update segítene, de ki kell próbálni, hátha.

Gerry
Tehát ha "A", akkor 4x-400-zal kezdõdik. THX!

Gerry
Mirõl ismerhetõ meg az "A" széria?

[Jakuza]
Gondolom eppen ezert erdemesebb vegigbongeszni a gyartok honlapjat, hogy melyik DVD-t ajanljak a termekeikhez.

Gerry
Ja, ezen gondolkodok én is, nem véletlen szeintem, hogy gyakran csak felébe kerül a Prico, mint a minõségi alapanyag. De kíváncsi voltam, hátha valakinek már ment szét Princo, mert akkor eleve elzárkóznék tõle! Mondjuk igaz, hogy még nincsenek túl régi lemezek, mert még elég új a technológia...

[Jakuza]
Hat mivel nincs meg 4-5 honapja az irom igy konkret tapasztalatom nincsen arrol, hogy ezek a Princo DVDk mennyire idot alloak.
De gondolom, hogy ha idot allo DVDket szeretnel akkor erdemesebb minosegi DVD nyersanyagra irni.

Laalee
ugylátom a prico továbbra is felejtõs 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
Az asztali DVD-k nem nagyon érdekelnek (adat DVD-ket írnék fõleg), meg igazán a sebesség sem (hiszen ha egyszer írható, akkor csak 1x kell rászánni az idõt), hanem a tartósság lenne a fontosmondom, az a gondom, hogy anno 8-9 Princo CD-t dobtam ki 3-4 hónap után, mert egyszerûen nem lehetett visszaolvasni róluk az adatot (míg a 7-8 éves TDK, Verbatim, Philips CD-imet simán lehet használni, pedig már olyan karcosak, mintha csiszolópapírral végigmentek volna rajta), vagy szimplán felpattogzott rajta a felsõ réteg, és ez nekem nem igazán tetszett!

[Jakuza]
Valtozo.
Princo (H0) DVD-Rnel nagy a szoras foleg ironken valtozik a helyzet. Van amivel 4xesen meglehet irni van amivel csak 1xesen. A Princo (4X-4000 "A")-nal mar jobb a helyzet mert a legtobb iro megtudja irni 4xesen , na persze ha nem valami hamisitott szart vesz az ember, de itt is elofordulhatnak a DVD vegenek irasanal problemak (iroktol fuggoen). De javaslom a figyelmedbe a DVDrhelp.com DVD oldalt itt ha megnezed a commenteket , akkor leirjak azt , hogy milyen DVDiro milyen nyeranyagra, milyen minoseget produkal, hanyszorosan tudtak megirni es milyen asztali DVD lejatszok jatszottak le.

Gerry
Értem, szintén Nero 6-tal írtam én is, de valami gagyitron 4x-es +R lemezt, és nekem 16:47 lett a vége, ha jól emléxem... Igaz az elején kicsit tökölt a Nero, mert szerencsétlen módon 3 külömbözõ partícióról lettek írva az adatok (DivX filmeg, és pér kisebb lejátszó progi+codec)...
Amúgy neked a Princo-val mik a tapasztalataid? Anno rengeteg Princo CD-m ment tönkre (egy ismerõsöm állandóan arra írta a cuccokat, mert olcsó volt), pedig szinte alig voltak olvasóban, és nem szívesen írnék ki úgy 4-4,5 GB-ot, hogy azt 4-5 hónap múlva dobhassam el, mert nem lehet visszaolvasni!

[Jakuza]
Ja es Nero 6.0.0.11-el.

[Jakuza]
Full adat DVD es 4x-es Princo DVD-R.

Nálam az Asus DRW-0402P/D dolgozik, 4x-es módban DVD+R, kb.
15 perc alatt írta meg a saját, mellékelt lemezt elllenõrzéssel együtt.
Használt szoftver a mellékelt MyDVD PRO változata volt.
Bolti ára Br. 61 ezer pénz.

Gerry
Ja, és melyik software-rel?

Gerry
Mekkora adatmennyiségnél, és milyen alapanyagra?

[Jakuza]
Nalam az A06-al pontosan 14perc 45mp.

Gerry
Igen, a 4x-es írás nálam is kb 17 perc, bár eddig még csak 1-et írtam meg 4x-esen azt sem magamnak, de az 17 perc volt lezárással mindennel együtt.

Szerintem Pionner 105,106 a legjobb (a pionner 105ös-nek frissíteni kell a biosát !!!!)
"És ezek a DVD-RW drive-k mennyi idõ alatt írnak meg egy DVD-R/DVD-RW lemezt?"
Általában egy 4.7GB-os lemezt 120 percesnek véve oszd el az idõt az írási sebességgel.
Pl. 4x-es írásnál ez kb. 30 perc lesz. (Igazából mint a CD-nél is picit több.)

"Kétoldalas 18GB-t tudnak kezelni?"
Jelenleg írható CD-k csak 4.7GB-ot tárolhatnak, mivel macerás lenne a kétrértegû írás megoldása.
Elméletben létezik kétoldalas 4,7-es lemez is, de itthon még nem láttam.

"Mennyi zsé,hozzájuk a lemez R/RW? Létezik több méretû is? (G😎"
Általában 900-1500 az R és 990-2000 az RW lemez.
DE. Ha jól helyen keresgélsz, akkor gurigás DVD+R lemezt 330-340-ért, DVD-R lemezt meg kb. 280-300 Ft-ért már lehet szerezni. (25-50-100-as csomagban tok nélkül.)

WiZZaRD
makod van veluk😊

Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter

Gerry
Gondolom a 2-4x -RW helyett -R-et akartál írni (amúgy akkor már 1-4x -R, és 1-4x +R), és amúgy meg CD-R: 24x (gyakorlatilag 16x), CD-RW: 16x (gyakorlatilag 10x)...
A CD-írást TDK és Philips 48x-s lemezzel próbáltam, meg 12x TDK CD-RW lemezzel, és 701MB-os (79perc 55mp) image file-al.

[Jakuza]
Vagy ha letezik ezek az irok egyaltalan nem tudjak megirni.

Gerry
Egy 4.7GB-os lemez 1x-es megírása 58 perc, ebbõl ki tudod számolni a többit kb.-ra, ellenben nem tudok arról, hogy létezne hozzájuk 4.7GB-nál nagyobb kapacitású, vagy kétoldalas lemez...

Gerry
Nekem az van, mire vagy kíváncsi?

[Jakuza]
De hiszen az RW-t is lehet UDF modban irni.

Hehehe. Nekemis a Pioneer a szimpi, csak többen állítják, hogy a Teac jobb.
Akkor errõl ennyit ...
Azzért PPéternél még rákérdezek.

Most mi ezzel a baj? Ez a dobozos ára, az OEM vagy egy tizessel kevesebb ... lesz ez még olcsóbb is, pláne, hogy forgalomban van már a Plextor jó kis 8x-os +/- írója is. 😊

Most nyitottak róla topicot a HWSW-n, még kevés a tapasztalat, de azok biztatóak. Bár kicsit furcsáltam, hogy egyesem a DVD-Ram támogatás miatt keresik, hiszen a legtöbben pont azt nem fogják tudni használni semmire.
Nézz be oda, és olvasgass ...

[Jakuza]
Igen a dobozos A06.

Es akkor egy kis felvilagostas.

Pio A05=Teac W50E=Asus DRW-0402P
Pio A06=Teac W50D=Asus DRW-0402P/D

De a firmware-k sokkal lassabban jonnek a Teacokhoz, ezert valsztottam a Pioneert.

Konkrét tipus: LG 4040B
Engem az LG +- -os író érdekelne ki mit olvasott róla
...mivel az van Sulinetbe...:-)