3392
  • BaLeeX
    "Viszont az is mond valamit, hogy a többi típusú lemezt simán írja gyorsabban, csak ezt nem..."

Abszolút semmit nem mond. :)
    A legutolsó Pioneer firmware pl. a Ritek G03-as lemezeket nem ismeri fel alapban, pedig a legjobb 2x-esen írható lemezek közé tartoznak ezek.
  • Pill
    LOL, hogy a helyi kis számtechbolt beűjított Fibra DVD-ket. Most 550-ért adja. Gondolom ők meg kb a Fira szokásos 300 FT köröli árán szerzik.
    Momdom megkérdezem a másik boltba hogy mégis milyen ez a SKY.
    -És tessék mondani ez a SKY DVD milyen minőségű?
    -Nagyon jó aranyom (feleli a nyanya), még nem panaszkodtak.
    -És mennyibe kerül? (Ott a dobozán hogy 800FT)
    -Neked 700FT!
    Hát ezt a geci ribancot. Nekem is gyanús volt ez a SKY. Eleve már a neve se kóser. De hogy még a nyanya 100-at elenged és se számlát se blokkot nem ad (gondolom zsebre teszi amit kap) igy nem veszek egy grammot se. Inkább Fibrát.
  • Borg
    Persze ez lehet, mert még az A300 firmware van benne, nem a legfrissebb.
    Viszont az is mond valamit, hogy a többi típusú lemezt simán írja gyorsabban, csak ezt nem...
  • NeoMaN
    Akkor írj lassabban. Én magamnak már csak 1x-esen írok, mert az adatként kiírt lemezekkel szoptam én is ha 4x-esen írtam meg őket. Sajna sok iso és bin bánja már a dolgot...
    Szal lassan járj, tovább érsz..
  • Mnemomic
    Félreértetted. Azért írtam hogy adatdvd-t csináltam szóval a filmek nem videocd-ként lettek kiírva hanem csak sima aviként ahogy a wincsin van.-ott lejátsza azokat a filmeket a WM9 de a dvd-ről nem akarja.
  • BaLeeX
    Ez nem a lemez hibája, hanem az íródé. Frisebb firmware kell bele és akkor már tudja írni ezt is valószínű 4x-esen ha a gyártó az újba már belerakta az adatait.
    Ezért jó pl. a Pio crackel fw-je, mert az bármilyen 1x-es lemezt megír neked 2x-esen azaz ha pl. a Ritek G03-at csak 1x-esnek ismeri fel (azaz nem ismeri fel, hogy G03) de te tudod, hogy 2x akkor írhatod 2x-esen.
  • BaLeeX
    Ki az a vadállat, aki annyiért árulja ezt a szart?
    SKY a leggagyibb lemezek közé tartozik, nemhiába árulják 550ft körül tokostól még a hipermarketekben is.

Bár mostanában a Verbatim 4x-es lemeze (amit ajánlottam látatlanban) 650 körül van ez valahogy gyanús de ha egyszer ráírták, akkor az már csak minőségi...
  • NeoMaN
    Ne használj PowerDVD 4-est.
    5-ös vagy Intervideo Windvd jó....
  • Mnemomic
    Nekem Nec ND-2500 van. Most írtam ki 4x-esen PrimeDisc DVD-re filmeket. Ezekből 3 jó lett de 2 meg nem. Szóval 3-at lejátszik a gép róla de kettőnél kiakad a lejátszóprogi és aszongya hogy rossz a média. Mitől van ez?

Azért 4x-esen írtam ki mert a lemezt annyival lehet max. És adatdvd-t csináltam belőle szóval sima avi-ként vannak kiírva.
  • Lacika 79
    Tanusíthatom, gagyibb sokkal(!!!) mint a sokak által lehúzott Princo.
  • NeoMaN
    Én is ezt használom, a ritekg04 alapanyagú szitázottakból a legjobb szvsz.

Sky pedig a legroszabb lemez, nem véletlenűl 200 forint...
  • Inquisitor
    Utánakérdeztem a 8x-os "The One" lemeznek. Na kérem ez Ritek G04-es gyárilag 8x-os lemezt takar, elvileg gurigában 600 körül van, magyarul MÉG nem ólcsó. De srác esküszik, hogy a NEC ND-2500 által ő majdnem mindet 8x-an írta és jók.
    Aprópó NEC ND-2500 ...
    A boltba bejövő vevők csak megvonják a vállukat ha ajánlom és azt mondják, hogy ők arról rosszakat hallottak ... én meg ha végignézem a netet, akkor meg csak jót látok róla.
    Hogy van ez?

Ezt a hollan(?) linket meg a HWSW-n találtam:
    http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/867905//
  • Pill
    Az nem túl jó. Mi az amit garantáltan meg lehet irni 2* vagy 4*esen?
  • MECHAKRISZ
    Én írtam SKY DVD-R 4x-lemezre 10böl 10 jó lett.Lehetett 4x-esen írni.Made in Switzerland.
  • Borg
    Én 1 lemezzel találkoztam.

SKY DVD-R 4x.
    És bő 1x meg is tudtam irni, fel sem ajánlott mást az író.
  • Pill
    ok. És ilyen márka hogy SKY? Mit hallotatok róla. Nálunk itt 800 FT de tudok alkudni az öreg nyanyánál egy százast.
  • Alien
    Nekem is LG 4081B van. Eddig írtam vele: Fibra (két féle tipusból is), Princo, Sony, TDK, Primedisc minuszos lemezeket
    +rw-s Philips és Verbatim
    panasonic és maxell Ramot
    mindegyik tökéletes volt, szóval lehet bőven válogatni:)
  • BaLeeX
    Szerintem igen. Attól függ mennyi kell, mert ha nem csak pár darabot írsz magadnak akkor az a 150ft/db különbség már észrevehető míg 10dbnál még elhanyagolható.
  • Jinchuu
    A PrimeDisc is Ritek G03 alapú lemez. Nekem eddig semmi gondom nem volt vele!
  • Pill
    Tehát akkor inkább verbatim mint ritek? És a primediscről mi a véleményed?
  • BaLeeX
    Majd a nagyok kiokosítanak, de a Ritek (nem Ritech) lemezek tényleg a low-end kategória legjobbjai közé tartoznak. Hogy meddig fogják bírni? Miért kerülnek 2-3x annyiban a márkás lemezek?
    Ezekre csak az idő adja meg a választ.
    De a Ritek G03 (2x) és G04 alapú lemezeket ajánlgatják mindenkinek, ezeknek az ára 300-400ft körül mozog. Ajánlott szitázottat venni mindenképpen, mert azon van egy plusz védőréteg.

Amit még tudok ajánlani az a nálunk is kapható Verbatim 4x-es lemez, az ára 550-650 körül van már ahol lehet palni, az osztrákoknál 9.99 euró 5 db, szóval kb. 540ft és ez tokkal együtt értendő (Ritekek meg a többi lemez hengeres kiszerelésben van). Ezeket a lemezeket még nem próbáltam de bizalomgerjesztőnek tűnnek és a Verbatim mégiscsak Verbatim.
  • Pill
    Mi a véleménytek a Ritech lemezekről. Azt hallotam hogy az olcsóbb kategória közt a legjibbak. Ez alatt mit értsek? Talán azt hogy nem 1 hanem 2 év után válik olvashatatlanná a lemez? Mit érdemes venni?
  • Inquisitor
    Azt hittem ritkaság a 8x-os lemez, de ma láttam Gurigásban egy "The One" márkájút.
    Amúgy valaki azt írta, hogy a Pio107 megírta asztaliban olvashatóra 8x speed-el a Sony 4x lemezét. Na de melyiket? :)
  • MECHAKRISZ
    Csá.Nekem is 8xos írom van,és eggyetértek veled.2x esen irok én is az a biztos,nomeg a kuka lemezek sem birják a gyürödést.Kérdés:Milyen lemezre érdemes írni amiben nem csalódik az ember:gyártmány/írási sebesség?????
  • BaLeeX
    Így legyen, de szerintem nem ilyen egyszerű a helyzet.
  • Zoli007
    Szerintem, ha megjelennek a kiforrott lemezek, nem lesz gond.
  • Laalee
    a vicc az hogy már a márkás irók is szarok.

2003 a gagyi éve volt, de ez csak erősödik idén az az érzésem.
  • NeoMaN
    Egyetértek, és én is röhögtem amikor a sok fasz bejelentette, hogy már készítik a 12-16xos írókat! Menyjenek az anyjukba....
    VICC
  • BaLeeX
    Éretlen 8-szoros DVD-írók

Na, kicsit alátámasztom a kijelentéseimet, miszerint teljesen felesleges 8x írót venni, mivel az 8x-osan megírt lemezek enyhén szarok.
    Sőt, még a 4x-esen írt lemezek sem tölékéletesek. Én magamnak még mindig csak 2x-esen írók.

Mondjuk azért az elég gáz, hogy sorra adják ki a gyárak az új írókat, aztán megírod velük a lemezt aztán jó szar minőséget kapsz...

Azért CD íróknál ennyire nem volt gáz a téma, mivel ott is elkezdett rohanni felfelé az írási sebesség, de legalább amit megírtál az többé-kevésbé mind1 volt, hogy 4x-esen írtad vagy 40x-esen ha jó volt az író.
    Haverom a jó kis TEAC írómmal amit eladtam neki amikor vettem a Pio DVD írót 32-40x-esen írja az audió cdket és eddig minden olvasta, amiben kipbórálta. Pedig arra én is csak azt hallottam mindenkitől, hogy audió írásra a 8x a max.

A Pioneer-el meg megírok egy lemezt 4x-esen aztán sebességteszten már észre lehet venni pár kis belassulást, aminek 2x írásnál nyoma sincs.

Erre jelentik be a 12x meg 16x dvd írókat, amikor még a 4x írást sem tudták gond nélül megoldani... Szánalmas ez a pénzhajhászás, de a szomorú az, hogy szabadon csinálhatják.
  • Lacika 79
    Hm, ez érdekes. Nekem sosem rontott, csak a saját hülyeségemből.
  • ZaJanga
    Nemtom le lehet e menteni de ITT A 1.06-os firm tőccsed le!De ITT VAN NEKED MEKKA!!
  • ZaJanga
    ritek g03, g04
  • MECHAKRISZ
    Hogy a géppel hogy akad össze nem tudom,de 19db lemezem vágta tönkre.több gépben.
  • Wanted
    Le lehet e menteni a dvd író firmware-jét, úgy, mint pl. az alaplap bios-át?
    (Pio 106d-ben 1.08-as van. A neten nincs ilyen firmware és meg szeretném tartani. Viszont ki szeretném próbálni az 1.07-est, ami állítólag tud egy-két extra dolgot.)
  • Lacika 79
    Erre csak egyet tudok modani. Vagy szar lemezt használtál, vagy a géped nem a legjobb. Ugyani snekem ilyen van, meg egy-két havernak is, és tökéletesen működik, nem akad semmivel. MEllesleg hogy tud összeakadni a géppel??????
  • Gsx-r
    Milyenek a Gigabyte irók,valaki tud roluk ,hogy mennyire megbizhatoak?
  • MECHAKRISZ
    Csá!Nekem volt egy TEAC DV-W50D Íróm,annyit szoptam vele mint állat.E-baszta a lemezeket,összeakadt a gépemmel.Most egy LG 4081B.van ez nagyon király.Apropó KÉRDÉS:Milyen márkályu DVD lemez a király???
  • Jinchuu
    Jé, tényleg. Megnéztem és lehet választani a 4x írást is! :D Akkor minden ok, benéztem! :D
    Köszi a segítséget srácok!
  • NeoMaN
    De, az a jó firm. a LEMEZ A SZAR...
  • Jinchuu
    Ezt az oldalt sajna egyszerűen nem érem, el! Lehet, hogy itt másfajta firmware van?