Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Jo a NEC is, de én a helyedben inkább a TEAC-ot venném olcsóbban
tudod hol........
trunks666
Szerintem nem rossz vétel. Én amint bejött az országba megvettem. Olyan 70-75 ezer lehetett akkor. Azóta már rengeteg lemezt írtam vele. Panaszom eddig max annyi, hogy volt egy lemezmárka (valami gagyi)amire nem volt hajlandó írni. Egy-két fajtát leszámítva összességében szinte csak Ritek-re írtam és ezekkel eddig abszolút meg vagyok elégedve. De azért, hogy holnap is mûködjön a masina lekopogok mindent : KOP-KOP

Gerry
Kiadta az LG a GSA-4040B-hez a legfrissebb FirmWare-t, ami az A301-es verziószámot kapta, és elvileg egyes médiatípusoknál javítottak az írási sebességen. Leölthetõ az update: INNEN.

IMYke2.0.0.0
Srácok:
Ezt érdemes megvenni:
NEC ND-1300A???
Az ára - Mistral - bruttó 36341.25 Ft

4-esen tud +/-

Please, válaszoljatok...

Több pénzem, nincs, mint 40 rugó.

------------------------------------------
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Gerry
Én meg nem dohányzom...

Gerry
Ne azt nézd, hogy mit ír ki a nero, mert az nem menet közben kalkulál, hanem az elvi sebességet írja ki, inkább azt nézd, hogy mondjuk 74 vagy 80 percnyi anyagot ténylegesen mennyi idõ alatt ír fel. 24x-es sebességgel 3 perc és pár másodperc (15-20mp) alatt végez egy olyan író, ami szinte végig 24x-es sebességgel ír (pl egy Plextor vagy egy Teac). Ez az LG meg olyan 4:30-5 perc alatt végez, tehát kb 15-17x-es sebesség az átlag.

Laalee
valaki adott érte pénzt is? 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
A fenomenális azért szerintem enyhe túlzás, átlag 17x-es sebességgel ír meg egy 80 perces CD-t, a Teac CD-RW-m ami szintén 24x-es az meg majdnem másfélszer gyorsabban, de átlag 22-24x-es sebességgel simán. De ezenkívül tényleg jó ez az a DVD-író.

Gerry
Nekem LG 4040B van, és tényleg mindenevõ, csak CD írásban kicsit lassú.

Breki33
én nemigy tudom

TEac egyértelmûen egyik legjobb
mondjuk ez nem saját tapasztalatt de minenhol ezt olvasom tesztekben és fórumokon énis.......
"a "kis teac" a plextor,sony,pio,asus dvd írókat is lemosta ,akkor hogy is van ez?????"
Már azért is vicces, mert:
Teac/Asus - Build by Pioneer 😊

Breki33
kis?

a TEAC-ot minoségileg közel egy lapon ermlitik a PLextorral...

Melyik pontosan ez a tipus?

ES hogyhogy csak a BlueFish-nél kapható olcsobban?
Breki33
oké énis igy voltam de 3 ezerrel többert TEAC azert jobban megéri
Fõleg ha ilyen válógatós a Toshi
elmo
Breki: igen, én is gondolkoztam más írón persze, eléggé körülnéztem a neten a témában vásárlás elõtt, de
1. ez volt Miskolcon kapható 40 alatt akkor (persze az árak folyamatosan csökkennek)
2. ps2-re, xbox-ra szeretnék írni, meg néhány filmet asztali playerekbe, szerintem erre a minuszos verzió tökéletesen megfelel (egyelõre, de mire a plusz szabvány az élre tör - ha élre tör-, úgyis le kell cserélni az írót)
3. nem bírok semmire várni 😊 akkor volt pénzem, bele kellett vágni.

Vettem Ritek G03-ast 420-ért (a lemezen 'Mix' márkanév szerepel, de a DVD Identifier szerint Ritek), még nem teszteltem, de állítólag 2x-esen viszi majd a füstölõ. Apróneten van jópár hirdetés.
Breki33
Akkor most Ritek kapható vagy nem kapható
Kicsit elvesztettem a fonalat.

A telefonszam engem is érdekelner

nincs icq-d?
Breki33
semmi, gond minket is érdekel.

És ugyan én ajánlottam itt a Toshiba-t pl Neomannak (aki úgy látom elég profi lett😊
DE most azon filozok, hogy egy +-.os teak 3-4 ezerrel olcsobban jobban megéri.
Megvan a hiba. Egy nap tesztelésbe került, de meglett!
Az InstantCopy szarul állítja össze képfile-ba a DVD-t.
Meg lehet csinálni valahogy, hogy az InstantCopy ne képfájlt gyártson, hanem simán videófileokat???

NeoMaN
Kevés swap hely a vinyón?
(500mb nem árt). Szar 64bites videjókari. Hangkártya zavar be. Vinyóról is akadoznak, vagy csak cd-rõl? Be van kapcsolva az UDMA az írónak?
Ennyi jutott elsõre eszembe...

Bocs a kis Off-ért, de hirtelen nem találtam itt ilyen fórumot.

Üdv!
Azt vettem észre, hogy a megírt film lejátszáskor ugrik, egy-egy rövidke jelenet ismétlõdve jelenik meg stb. Pioneer DVR-106D íróm van. GOndoltam van Buffer Underrun és az megvéd, ezért közben dolgozgattam. Valószínûleg ki is ürült a buffer néhányszor.
Ez védelem bekapcsolásakor adatlemeznél nem okoz rontott lemezt, mint ahogy most a film írásánál sem jelzett hibát a program (Alcohol 120%).
Ennek ellenére felmerült bennem a gyanú, hogy a filmeket nem úgy olvassák a lejátszók (még a szoftveres PowerDVD sem), mint ahogy az adat DVD-ket és talán a buffer kiürülése a gond.
Please aki többet tud errõl adjon tanácsot, miért ugrik meg az írt film. Jóra gondolok és az a biztos, ha film írása közben hagyom a gépet nyugodtan dolgozni?

Másik problémám: Van egy film (Ellenséges terület). Két verzióban is megvan (eredeti DVD és DivX). Mindkét verzióban nálam a film a 21. perc 18. másodperc körül állóképeket mutat, viszon egyk haveromnál nem. Ez miért lehet, hiszen a két verziónak túl sok köze nincs egymáshoz (egyik uigye DVD, másik DivX). Sem a hang, sem a képformátum nem egyezik és ha jól tudom még a Codec-k sem, amik lejátszák.

Segítségeteket elõre is köszönöm!!!

NeoMaN
adatra jó mindegyik, princom is van. Filmre nem jó mert asztalin rángat..
Általános tapasztalat, nem csak az 5112-es baja.
Viszont PIO író mindent eszik, (princo 4*, stb), és a lejátszásra sem panaszkodtak sokan (azért volt itt is probléma).
Azé gondold el, 4*-es írás az 5520kb/sec, azért ez nemsemmi, ilyen formátumnál mint a dvd.
(cd kapacitás 10*-ese ugyanakkora helyen).

ubi
még régebbi asztali dvd-player-en ( onkyo ) is simán mentAz alapanyag nagyon fontos!ezen nem lehet spórolni
ubi
sony dvd: tapasztalatból mondon, nyáron meló alatt sokat írtunk 2x-esen és senkinek semmi baja nem volt vele, mindenkinél rendesen ment! az imation párszor írtam, eddig csak datat, de annál sem jelentkeztek gondok!
elmo
Oké, beszerzek Ritek G04-est. Közben annyit sikerült kiderítenem, hogy csak az xbox cd-kép nem látszik Windows alatt, mert a felírt játék hibátlanul futott a konzolon. Az átmásolt filmrõl pedig, hogy egy másik asztali playerben akadásmentesen megy, míg a Daewooban rángatózott. Ezek szerint a lejátszók sem mind eszik meg a gyenge lemezeket, hiába egyszeresen írtam. Nem is szenvednék én ezekkel, de egyszerûen nem kaptam más alapanyagot a boltokban. Bár lehet, rossz helyen kerestem.
Ubi: 5112-es tapasztalat, vagy általánosságban igaz?

Újabb 'gyöngyszem' van elõttem, egy Sentinel DVD-RW... 😊Kiváncsi vagyok, mit mutat majd.

Elnézést mindenkitõl, ha untatom a fórumot ezekkel, de jobb más kárán tanulni, mint a sajátunkon...

Egy kis összefoglaló a Toshiba-tól:

These media are fully approved for the use in SD-R5112:
(DVD-R Media):
Taiyo-Yuden
TDK
Mitsubishi Chemical
Hitachi Maxell
Fuji-Film
PVC (Pioneer)
Ritek
Panasonic
Mitsui Chemical
Sony
CMC
NeoMaN
Ritek meg 500 bruttó körül, és a legjobb...
Sony télleg jó, imation-ról még nem HALLOTTAM..

ubi
ajánlom a sony és imation dvd-r-eket! nagyon jó minõség, az utóbbit 4x-sen is lehet írni! áruk 800-1000ft között van!
NeoMaN
Szia!
Mindhárom problémád a szar alapanyag miatt van.
Princo és Sky a legolcsóbb és legszarabb.
Emtec se lehet jobb, mivel az a "márka" VHS kaziban a legolcsóbb és legszarabb.
Princo nálam is szaggat az asztali JVC ben. Mondtam, hogy ez az író csak jó alapanyagokkal hajlandó jól mûködni.
Szal szerezz Ritek g04-est....

elmo
Toshiba 5112-témában lenne pár dolog...
1. vettem valami Emtec DVD-RW-t, nem tudok rá írni. Formázni se tudja, meg semmi. TDK íróban sikerült egyszeres írásra bírni, és itthon beolvasni, de se folytatni, se újraírni nem.
2. Princo lemezre írtam egy XBOX iso-t (Neroval), végig is írta szépen (1x-esen), de a cd-n nem látszik fájlrendszer. Xbox cd directoryjából mi lenne látható PC-n beolvasva?
3. Másolt DVD-film (A szállító) RITEK G04-es lemezrõl Nero 6.0.0.15-tel (nincs még meg a 6.0.0.19) átkopiztam egy kib... 'Sky' DVD-R -re, 1x-esen meg is írta szépen, az íróban patentül játssza, Daewoo asztali dvdplayerben is megy, de szaggatottan és a hang is baszakszik.

Összefoglalva, a fa..om kivan. 😊 Igaz, ami igaz, eddig csak mindenféle dzsunka csocsó alapanyagra próbáltam írni.

NeoMaN
Sztem azt 2*-esen viszi. Még nem próbáltam ki, nem vettem belõle mégsem.

NeoMaN
Boltban sehol, csak "import"-ból. A ritek jobb mint a tdk stb... Amúgy a lemezre vagy semmi nincs rászitázva, vagy általában Traxdata. Még a szitázás elött "eljön" a gyárból.
Ha gondolod adok teledonszámot privátba...
Az 511-es kúrvára válogatós, és abban sem vagyok biztos, hogy nem-e 5002-es módosított firmware-vel. De ha ritekre dolkgozól gyorsan ír (4*), és mindennel vissza lehet olvastatni.
Ritek 500/db körül van + 50 a tok.Bruttó.

Breki33
A Pio tudtommal már 46.000
zakika
hello

tud valaki valami progit DVD authoringra amit le lehet huzni a netrol es nem foglal sokat (ugyanis munkaba vagyok es a sokszaz megat eszre lehet venni...)

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

elmo
Hello,
Tegnap vettem egy Toshiba 5112-est, de még nem volt idõm tesztelni. Itt Miskolcon kicsit drágább, 34900 volt. Gondolkodtam Pio 106-oson is, de az 50 rugó, ez mégiscsak kevesebb 15-tel, bár ahogy olvasom, lehet hogy pórul jártam? NeoMan, ha lehet ossz meg velünk minden új infót, tapasztalatot légy szíves... Itt sajnos nincs Ritek G04 5 kilóért, csak G 03 6-ért, azt meg csak 1x-esen írja, ugye?
NeoMaN
Attól függ...
500-tól már bárhol van.

Breki33
a Ritek mennyi?
NeoMaN
Nemtom, de azé 5mega másodpercenként sztem normális. Ez asszem 4*-es DVD sebesség. Írt lemeznél ez normális. A gyárit sem viszi egyik se 10*-esnél gyorsabban szvsz akárhányszoros a meghajtó.
Toshiba 5112-d van?
Most sikerált olyan Ritek G04-est vennem amit csont nélkül ítr 4*-esen és faszán vissza is olvas mindent.
Amúgy miért veszel te TDK-át boltban? Bazidrága lehet....

Nem, mert még csak most töprengünk a szervízbe viteltõl. Értenek azok hozzá? Nem csak a hifi cuccokat tudják buherálni?

trunks666
Sony szervízt próbáltál már?

Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki egy olyan szervízt ahol DVD írót javítanak? Egy Sony DRU 510A DVD íróm van és már írtam, nem akar minuszosat írni. Csak plusszosat hajlandó, azt minden mennyiségben. Mivel külföldön lett véve nem garanciális. Más ajánlotta a javíttatást, hátha az a gond.

Köszi elõre is!

NeoMaN
És mennyi vagy áfa nélkül?
😊

ollie
én pillanatok alatt végzek bármelyik lemezzel

NeoMaN
15 perc és kész.
DVD sebesség nem egyenlõ a CD sebességgel.
(DVD-nél a 4*-es sebesség 5520 KB/SEC)
Az új, 8*-os DVD írók már 8 perc alatt végeznek 1 lemezzel.

Breki33
nem igazán értem, hogy jon ki a 15 perc
NeoMaN
15 perc.
DE BAZZEG!! NEM MINDEGYIK RITEK G04-EST VISZI 4-ESEN!!
Most kúúúúrva mérges vagyok....
Nagy, de nagyon válogatós ez az író, remélem nagyonhamar kijön egy új firmware hozzá, mert szívgörcsöt kapok.
Most van olyan Ritek-em, AMIT FEL SEM ISMER PEDIG G04-ES!
FASZOMBA.....

Breki33
akkor egy DVD-t hány perc alatt ir meg?
ollie
Kiváncsi vagyok, hogy ki nyeri meg a moderátor háborút.
Borg vs Laalee
Szavazzunk!!!😊))))

NeoMaN
Igen 4*-es, de mondom, hogy csak a drága RITEK G04-est, és az ezekre épülõ lemezeket írja 4*-esen (Traxdata,TDK stb...)

ollie
nem is író, hanem olvasó (egy helyen írót írtam)

ollie
Rajta van a címoldalán az újságnak, konkrétan az egyik oldalán van egy megrendelõ, amit ki kell tölteni és elküldeni a PC Gurunak. Nem tudom mi a bukta, talán ez csak egy OEM olvasó, mert semmi nem derûl ki a szövegbõl az íróról, csak annyi, hogy Samsung (még a sebessége sem). Az újság tûrhetõ, bár rohadt nagyokat szoktam röhögni a segítségkérõ levelekre írt válaszokon. Nagyon primitív és semmitmondó, ill. amatõr válaszokat adnak a hw-s kérdésekre. Arra jó az újság, hogy a játékokról olvasson valami ismertetõt az ember, de ennyi. Igazából szinte csak akkor veszem meg, ha érdekel a mellé adott játék.

Breki33
hogy hol olvastad
mi a pontos szöveg
mi a bukta benne
milyen az ujság?
(tudtommal a régi pc guru-sok visszajöttek)

ilyesmiket