3392
-
#909 "Viszont az is mond valamit, hogy a többi típusú lemezt simán írja gyorsabban, csak ezt nem..."
Abszolút semmit nem mond. :)
A legutolsó Pioneer firmware pl. a Ritek G03-as lemezeket nem ismeri fel alapban, pedig a legjobb 2x-esen írható lemezek közé tartoznak ezek. -
Pill #908 LOL, hogy a helyi kis számtechbolt beűjított Fibra DVD-ket. Most 550-ért adja. Gondolom ők meg kb a Fira szokásos 300 FT köröli árán szerzik.
Momdom megkérdezem a másik boltba hogy mégis milyen ez a SKY.
-És tessék mondani ez a SKY DVD milyen minőségű?
-Nagyon jó aranyom (feleli a nyanya), még nem panaszkodtak.
-És mennyibe kerül? (Ott a dobozán hogy 800FT)
-Neked 700FT!
Hát ezt a geci ribancot. Nekem is gyanús volt ez a SKY. Eleve már a neve se kóser. De hogy még a nyanya 100-at elenged és se számlát se blokkot nem ad (gondolom zsebre teszi amit kap) igy nem veszek egy grammot se. Inkább Fibrát. -
Borg #907 Persze ez lehet, mert még az A300 firmware van benne, nem a legfrissebb.
Viszont az is mond valamit, hogy a többi típusú lemezt simán írja gyorsabban, csak ezt nem... -
#906 Akkor írj lassabban. Én magamnak már csak 1x-esen írok, mert az adatként kiírt lemezekkel szoptam én is ha 4x-esen írtam meg őket. Sajna sok iso és bin bánja már a dolgot...
Szal lassan járj, tovább érsz.. -
#905 Félreértetted. Azért írtam hogy adatdvd-t csináltam szóval a filmek nem videocd-ként lettek kiírva hanem csak sima aviként ahogy a wincsin van.-ott lejátsza azokat a filmeket a WM9 de a dvd-ről nem akarja. -
#904 Ez nem a lemez hibája, hanem az íródé. Frisebb firmware kell bele és akkor már tudja írni ezt is valószínű 4x-esen ha a gyártó az újba már belerakta az adatait.
Ezért jó pl. a Pio crackel fw-je, mert az bármilyen 1x-es lemezt megír neked 2x-esen azaz ha pl. a Ritek G03-at csak 1x-esnek ismeri fel (azaz nem ismeri fel, hogy G03) de te tudod, hogy 2x akkor írhatod 2x-esen. -
#903 Ki az a vadállat, aki annyiért árulja ezt a szart?
SKY a leggagyibb lemezek közé tartozik, nemhiába árulják 550ft körül tokostól még a hipermarketekben is.
Bár mostanában a Verbatim 4x-es lemeze (amit ajánlottam látatlanban) 650 körül van ez valahogy gyanús de ha egyszer ráírták, akkor az már csak minőségi... -
#902 Ne használj PowerDVD 4-est.
5-ös vagy Intervideo Windvd jó.... -
#901 Nekem Nec ND-2500 van. Most írtam ki 4x-esen PrimeDisc DVD-re filmeket. Ezekből 3 jó lett de 2 meg nem. Szóval 3-at lejátszik a gép róla de kettőnél kiakad a lejátszóprogi és aszongya hogy rossz a média. Mitől van ez?
Azért 4x-esen írtam ki mert a lemezt annyival lehet max. És adatdvd-t csináltam belőle szóval sima avi-ként vannak kiírva. -
Lacika 79 #900 Tanusíthatom, gagyibb sokkal(!!!) mint a sokak által lehúzott Princo. -
#899 Én is ezt használom, a ritekg04 alapanyagú szitázottakból a legjobb szvsz.
Sky pedig a legroszabb lemez, nem véletlenűl 200 forint... -
Inquisitor #898 Utánakérdeztem a 8x-os "The One" lemeznek. Na kérem ez Ritek G04-es gyárilag 8x-os lemezt takar, elvileg gurigában 600 körül van, magyarul MÉG nem ólcsó. De srác esküszik, hogy a NEC ND-2500 által ő majdnem mindet 8x-an írta és jók.
Aprópó NEC ND-2500 ...
A boltba bejövő vevők csak megvonják a vállukat ha ajánlom és azt mondják, hogy ők arról rosszakat hallottak ... én meg ha végignézem a netet, akkor meg csak jót látok róla.
Hogy van ez?
Ezt a hollan(?) linket meg a HWSW-n találtam:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/867905// -
Pill #897 Az nem túl jó. Mi az amit garantáltan meg lehet irni 2* vagy 4*esen? -
MECHAKRISZ #896 Én írtam SKY DVD-R 4x-lemezre 10böl 10 jó lett.Lehetett 4x-esen írni.Made in Switzerland. -
Borg #895 Én 1 lemezzel találkoztam.
SKY DVD-R 4x.
És bő 1x meg is tudtam irni, fel sem ajánlott mást az író. -
Pill #894 ok. És ilyen márka hogy SKY? Mit hallotatok róla. Nálunk itt 800 FT de tudok alkudni az öreg nyanyánál egy százast. -
#893 Nekem is LG 4081B van. Eddig írtam vele: Fibra (két féle tipusból is), Princo, Sony, TDK, Primedisc minuszos lemezeket
+rw-s Philips és Verbatim
panasonic és maxell Ramot
mindegyik tökéletes volt, szóval lehet bőven válogatni:) -
#892 Szerintem igen. Attól függ mennyi kell, mert ha nem csak pár darabot írsz magadnak akkor az a 150ft/db különbség már észrevehető míg 10dbnál még elhanyagolható. -
Jinchuu #891 A PrimeDisc is Ritek G03 alapú lemez. Nekem eddig semmi gondom nem volt vele! -
Pill #890 Tehát akkor inkább verbatim mint ritek? És a primediscről mi a véleményed? -
#889 Majd a nagyok kiokosítanak, de a Ritek (nem Ritech) lemezek tényleg a low-end kategória legjobbjai közé tartoznak. Hogy meddig fogják bírni? Miért kerülnek 2-3x annyiban a márkás lemezek?
Ezekre csak az idő adja meg a választ.
De a Ritek G03 (2x) és G04 alapú lemezeket ajánlgatják mindenkinek, ezeknek az ára 300-400ft körül mozog. Ajánlott szitázottat venni mindenképpen, mert azon van egy plusz védőréteg.
Amit még tudok ajánlani az a nálunk is kapható Verbatim 4x-es lemez, az ára 550-650 körül van már ahol lehet palni, az osztrákoknál 9.99 euró 5 db, szóval kb. 540ft és ez tokkal együtt értendő (Ritekek meg a többi lemez hengeres kiszerelésben van). Ezeket a lemezeket még nem próbáltam de bizalomgerjesztőnek tűnnek és a Verbatim mégiscsak Verbatim. -
Pill #888 Mi a véleménytek a Ritech lemezekről. Azt hallotam hogy az olcsóbb kategória közt a legjibbak. Ez alatt mit értsek? Talán azt hogy nem 1 hanem 2 év után válik olvashatatlanná a lemez? Mit érdemes venni? -
Inquisitor #887 Azt hittem ritkaság a 8x-os lemez, de ma láttam Gurigásban egy "The One" márkájút.
Amúgy valaki azt írta, hogy a Pio107 megírta asztaliban olvashatóra 8x speed-el a Sony 4x lemezét. Na de melyiket? :) -
MECHAKRISZ #886 Csá.Nekem is 8xos írom van,és eggyetértek veled.2x esen irok én is az a biztos,nomeg a kuka lemezek sem birják a gyürödést.Kérdés:Milyen lemezre érdemes írni amiben nem csalódik az ember:gyártmány/írási sebesség????? -
#885 Így legyen, de szerintem nem ilyen egyszerű a helyzet. -
#884 Szerintem, ha megjelennek a kiforrott lemezek, nem lesz gond. -
#883 a vicc az hogy már a márkás irók is szarok.
2003 a gagyi éve volt, de ez csak erősödik idén az az érzésem. -
#882 Egyetértek, és én is röhögtem amikor a sok fasz bejelentette, hogy már készítik a 12-16xos írókat! Menyjenek az anyjukba....
VICC -
#881 Éretlen 8-szoros DVD-írók
Na, kicsit alátámasztom a kijelentéseimet, miszerint teljesen felesleges 8x írót venni, mivel az 8x-osan megírt lemezek enyhén szarok.
Sőt, még a 4x-esen írt lemezek sem tölékéletesek. Én magamnak még mindig csak 2x-esen írók.
Mondjuk azért az elég gáz, hogy sorra adják ki a gyárak az új írókat, aztán megírod velük a lemezt aztán jó szar minőséget kapsz...
Azért CD íróknál ennyire nem volt gáz a téma, mivel ott is elkezdett rohanni felfelé az írási sebesség, de legalább amit megírtál az többé-kevésbé mind1 volt, hogy 4x-esen írtad vagy 40x-esen ha jó volt az író.
Haverom a jó kis TEAC írómmal amit eladtam neki amikor vettem a Pio DVD írót 32-40x-esen írja az audió cdket és eddig minden olvasta, amiben kipbórálta. Pedig arra én is csak azt hallottam mindenkitől, hogy audió írásra a 8x a max.
A Pioneer-el meg megírok egy lemezt 4x-esen aztán sebességteszten már észre lehet venni pár kis belassulást, aminek 2x írásnál nyoma sincs.
Erre jelentik be a 12x meg 16x dvd írókat, amikor még a 4x írást sem tudták gond nélül megoldani... Szánalmas ez a pénzhajhászás, de a szomorú az, hogy szabadon csinálhatják. -
Lacika 79 #880 Hm, ez érdekes. Nekem sosem rontott, csak a saját hülyeségemből. -
#879 Nemtom le lehet e menteni de ITT A 1.06-os firm tőccsed le!De ITT VAN NEKED MEKKA!! -
#878 ritek g03, g04 -
MECHAKRISZ #877 Hogy a géppel hogy akad össze nem tudom,de 19db lemezem vágta tönkre.több gépben. -
#876 Le lehet e menteni a dvd író firmware-jét, úgy, mint pl. az alaplap bios-át?
(Pio 106d-ben 1.08-as van. A neten nincs ilyen firmware és meg szeretném tartani. Viszont ki szeretném próbálni az 1.07-est, ami állítólag tud egy-két extra dolgot.)
-
Lacika 79 #875 Erre csak egyet tudok modani. Vagy szar lemezt használtál, vagy a géped nem a legjobb. Ugyani snekem ilyen van, meg egy-két havernak is, és tökéletesen működik, nem akad semmivel. MEllesleg hogy tud összeakadni a géppel?????? -
Gsx-r #874 Milyenek a Gigabyte irók,valaki tud roluk ,hogy mennyire megbizhatoak? -
MECHAKRISZ #873 Csá!Nekem volt egy TEAC DV-W50D Íróm,annyit szoptam vele mint állat.E-baszta a lemezeket,összeakadt a gépemmel.Most egy LG 4081B.van ez nagyon király.Apropó KÉRDÉS:Milyen márkályu DVD lemez a király??? -
Jinchuu #872 Jé, tényleg. Megnéztem és lehet választani a 4x írást is! :D Akkor minden ok, benéztem! :D
Köszi a segítséget srácok! -
#871 De, az a jó firm. a LEMEZ A SZAR... -
Jinchuu #870 Ezt az oldalt sajna egyszerűen nem érem, el! Lehet, hogy itt másfajta firmware van?