3392
  • VinylToy #1189
    Van olyan író, ami tudja a -RDL-t?

Vagy megeszi az asztali olvasó a pluszost?
  • sleve
    http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=9014&taxonomy_id=45-104
  • Janoooo
    Gondoltam utánanézek ennek a Pioneer 108-asnak, és sehol nem találtam semmit róla. Egy csomó helyen néztem.
    Engem ilyenek érdekelnének, hogy az ára, miket ír és milyen sebességgel, stb.
    Légyszi mondjatok oldalakat ahol utánanézhetek (ha lehet magyarokat), vagy írjátok le ide ezeket a dolgokat.
    Köszi.
  • Aramir
    Ja, hallottam róla. Még jó, hogy nem fekete előlappal veszem a cuccokat :P
  • izb
    Mostanában feltünt majdnem minden számtech boltban egy fekete szinü "pioneer 108" model!
    Na most ez nem az,aminek hirdetik,hanem a medion számára gyártott felturbózott pio 107!Inkább ehez van közelebb,mint a 108 hoz,ugyanis csak 10x lehet vele írni cd lemezt,és a dvd lemez is csak max 8x irható!
    Megtévesztő politikát alkalmaz mindenki aki vételre kinálja,mert közel sem hozza azt a szintet,mint egy 108 model,és még drágább is sok helyen!
  • Aramir
    Saját, mégha ez elképzelhetettlen is egyesek számára, továbbá a HWSW fórumát is olvasom, ott is mindenki dicséri, akinek van, gondolom ők is a saját tapasztalatukból.
  • hosszupuska
    hát ha statisztikát kellene vezetni az utobbi másfél honapban mindenki csak a nec-et és a pio-t ajánlgatja, márcsak arra lennék kiváncsi hogy ennyi ember SAJÁT tapasztalat-e, vagy csak mástol halotta és azért ajánlgatja..
  • Aramir
    Giga, Emtec fos, Arita is lehet szar, ha kifogsz egy pocsék szériát, mint én. RW lemezekkel kevesebb a gond.
    NEC 3500 vagy Pioneer 108-at vegyél, mindkettő jó, de az utóbbi jobban olvas.
    Ha a véleményemet kérdezed, akko Pio 108-at vegyél.
  • Janoooo
    Látod ez jó kérdés.
    GIGA,EMTEC,ARITA,stb ilyenekre írnak.
    Az elöbb elfelejtettem, hogy ha Sony DVD+RW re ír 4x-en akkor semmi gond nincs. (az LG íróva)
    Milyen márkájú DVDket érdemes venni?
  • EOX
    nem lehet véletlenül, hogy gagyi lemezre írnak?
  • Janoooo
    Hali!

Mostanában szeretnék DVD írót venni és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyent érdemes venni.
    Az egyik haverom vett egy NEC márkájut és ha 4x-en ír akkor írás végén azt írja ki, hogy jól megírta. De amikor használni akarja, felmásolja akkor CRC hiba jelentkezik. Ha 2x-en ír akkor minden jó és müködik is.
    Egy másik haver vett egy LG-t (pontos számát nem tudom, de duplarétegüt is ír) és nála is ugyan ez a helyzet.
    Neroval írnak.
    Én szeretnék valami normális írót venni. Légyszi adjatok tanácsot milyet vegyek.
    Előre is kösz.
  • Aramir
    De +RDL-t igen, és mivel -RDL alapanyagot nemnagyon láttam még eladót, így szerintem ez tökmindegy.
    Úgy tudom, év elején adják ki a A09/109-es írót, ami már viszi a -RDL-t is.
  • Laalee
    bár a 108 baromira nem ir -RDL
  • Rafaelo
    két rétegű 9gb os lemez asszem
  • The Sims 2 fan
    Mi az a dual layer?????
  • Rafaelo
    akkor jó
  • cam3l3on
    GOOD nekem is ilyen van nincs prblema vele!!
  • Rafaelo
    pioneer 108 jó szerintetek????
  • EOX
    Az.
  • BomBa
    Valószínű NEC lesz. Az jó?
  • csika
    hi pioneer 108 es a bluefishben most 18740 huf
  • BomBa
    Hello!

Szerintetek max. 25ezerig milyen duplarétegű dvd írót vegyek, ami minuszos duplarétegű lemezt is ír és nem LG?
    Amúgy a duplarétegű lemezeket ugyanúgy jelölik mint a simát (DVD-R/RW, DVD+R/RW) ???
    Bocs a lámulásért de kéne a segítség és sürgősen!! (Tudjátok, mindjárt Karácsony!)
    Esetleg valami műszaki boltot/áruházt is ajánlhattok Budapesten!

BomBa
  • cam3l3on
    tényleg 40-50év között vagy mert igen idegesítően gyerekes hozzászólásaid vannak SORRY!
  • Laalee
    mikor lesz vége a számtech orádnak? :D
  • cam3l3on
    nekem is pionerem van 1'sten!
  • slTotya
    Köszi
  • Laalee
    most meg is válaszoltad magadnak az összes kérdést...
    vegyél nec3500 esetleg 3520 t vagy pio108 at. nec már 16000ért kapható
  • slTotya
    Hi.Bocs de nincs türelmem visszaolvasgatni.Most akarok venni dvd irót.Melyiket ajánljátok?Azthallottam hogy Nec meg a Pioneer irók elég jok de az lg annyira nem üt.
  • Aramir
    De ha 2X-en szarabb lesz a minőség, akkor azt sem fogja szeretni.
    Szerintem írj egyet 4X-en vagy 6X-an, aztán próbáld ki, hogy jó-e, nálam nincs gond az így írt lemezekkel.
    Ha meg ragaszkodsz a 2X-es sebességhez, akkor próbálj meg beszerezni 4X-es lemezt.
  • Met
    AZért mert sok asztali lejátszó nem szereti a 2x-esnél gyorsabban írt lemezeket és szerintem jobb lassabban írni.
  • Aramir
    Minek akarjátok 2X-en írni a 8X-os lemezeket? Sokkal szarabb lesz, mintha 4X-en vagy fölötte írnátok. Tapasztalat sajnos, a 107-es Pio megírja ugyanis 2X-en, akár 1X-en is, de határozottan szar lett a végeredmény. Platinum, Ritek G05 alapanyaggal próbáltam. Gondolom az újabb írókból nem véletlenül hagyták ki ezeknél a lemezeknél a 1X-es és a 2X-es írást.
    Esetleg ha ráraktok valami hekkelt firmwaret, akkor megtudnátok írni.
    Ha gond van, akkor visszaírjátok a gyárit, aztán mehet gariba, nem hinném, hogy észrevennék.
  • Met
    Én is ezzel "szenvedek" most. Az LG GSA-4120-asom nem hajlandó a Ridata G05-ös lemezeket 2x-esen írni, frissítettem már biost benne. Várok, hátha kijön egy újjabb bios amivel már tudja 2x-esen írni.
    Ha nem cseszi el a Pioban a firmware frissítést akkor nem hiszem, hogy észreveszik a boltban, hogy melyik biosnak kellene benne lennie.
  • Joczika
    Sziasztok

Lenne egy olyan gondom,hogy egy ismerösnek van egy Lg 4081b iroja.
    Eddig 4x lemezeket irta 1x és 2x esen is.Vett arita8x meg verbatim 8x lemezeket és egyiket sem irja csak 4xes sebesség felett neki.2xesen nem akarja sehogyse még firmware frissités után se.
    Srác bedühödött erre vett ma egy Pio 108d-t.Erre az se irja 4xes sebesség alatt ezeket a lemezeket.A régi 4x verbatim lemezek mennek neki 1x és 2x sebbel is.
    Szóval nem tudtok vmi megoldást arra,hogy hogy lehetne 2xes sebbel irnia ezeket a 8x os lemezeket.
    Nem tudom van e értelme frissiteni a Pio dvd t,mer ha ez se segit,akkor még gari is ugrik.Igymeg hétfön még talán vissza tudja vetetni a boltba.
    Elöre is köszönöm a segitségeket.
  • hosszupuska
    a duel layeres irás az mennyire fontos mostanság?
    van értelme ragaszkodni hogy dual layeres legyen?

meg valami tipus vagy márka is jolenne tippnek

anno dvd olvasom lg volt, és mondták is hogy sok mindent nem olvas be, hát nekem a gyári ujságos dvd-ket nem is olvasta be meg pár szarabbul irt dvd-t se
    vettem pioneer dvd119
    azota mindent olvas
    szoval valami tipp irora?
  • Impi
    Várj még 1 hónapot és azért a 30000-ért már kettőt is vehetsz:)
    Hacsak nem asztali íróra fáj a fogad, mert akkor meg kevés.
  • hosszupuska
    szeretnék venni egy dvd írót
    legyen valódi 8x os iró legalább
    dual layeres
    ja meg 30000 Huf alatt

szerintetek milyen tipust érdemes venni
  • CSOCSO
    You have successfully purchased this eBay item. A payment of US $93.75 has been sent
    PIONEER DVR-108 16X DVD BURNER DUAL LAYER *NEW BLACK*
  • CSOCSO
    You have successfully purchased this eBay item. A payment of US $93.75 has been sent
    PIONEER DVR-108 16X DVD BURNER DUAL LAYER *NEW BLACK*
  • Glpetyus
    Azt veszel amit akarsz
  • Punkerwork
    Pio-108-as jó vedd meg és kész :)