3392
-
#1149 miert akarsz te nec et ramdumalni.. ahogy elnezem pio a jobb -
#1148 miert van a zhogy nekem a testbol a pio tetszik jobban? -
#1147 mar olvasom a tesztet meg minden -
#1146 NEC-t -
#1145 NEC 3500
Pio 108
vegulis ide is betehetem..szal.. melyiket?:) -
Professor #1144 Szia!
Elnézést, hogy én meg téged javítalak ki, de ha már kijavítasz valakit, tedd pontosan, precízen!
A DVD tulajdonképpen a CD továbbfejlesztése, a következő generáció. Ugyanazon az elven működik, csak egy csomó paraméter más, és akár lehet 4 adathordozó réteg is (kétoldalas kétrétegű lemez), így a kapacitása 25-szöröse is lehet a CD-hez viszonyítva. Az újraírható lemezek fázisváltós technológiát használnak, de a DVD-RAM kakukktojás, a DVD-RAM-on rögzített adatok pontosan úgy érhetők el, mint ha egy winchestert használnál, ebben igazad van. A második generációs egyrétegűnek tényleg 4,7 GB a kapacitása (a kétrétegűnek 9,4 GB), de az első generációsnak csak 2,6/5,2, és ez most is látható a kínálatban.
Bálint -
#1143 Beüzemeltem nagyon király
(idáig legalábbis ) -
#1142 Na,megvettem
A NEC 3500-ös lett :)
18115 Ft a hülyének is megéri,hát még nekem :) -
#1141 Értem,köszönöm! -
#1140 az egyik fekete előlapos. ez +3K.
a 2510 meg lefutott széria, a régi hónapokkal ezelött vásárolt áron kell kiszorniuk. -
#1139 Az stimmel köszönöm,de nézd meg ezt .
Mért van 3000 ft különbség a két 3500-ös közt,és amit kinéztem vajon mért olcsóbb mint a 2510-es?
Na ezt nem értem :) -
#1138 #1108 ... -
#1137 Reggeltet :)
Erről kéne egy rövid vélemény=
"DVD-R / RW / +R / RW / +R9 NEC ND-3500A (2 ÉV)"
Annyiba kerűl mint a 2510-es,és ez nekem gyanús :D
Olyan dél körül megyek venni,de még mindig nem tom' ,hogy melyik legyen :P
-
#1136 dual az a double :). -
#1135 Vegul is a ket LG kozul a 3. lett:), egy Pioneer DVR-108D. Ez 16X-ossan irja a -/+ egyarant es persze tud duble layer-t is. -
#1134 Hi! Az egyik haverom szeretne 1 DVD írót vásárolni és kérte tanácsomat az ügyben, de mivel már nekem már elég rég ota van, és mégúgy gondolom megfelelő aszámomra, nem nagyon nézelődtem a az újabb és újabb írók iránt, ezért kérném a ti segítségeteket. A haver elmondása alapján neki egy középkategóriás megbizható íróra lenne szüksége. Ti mit gondoltok? mit érdemes mostanában vásárolni, hogy megfeleljen ezen kritériumoknak?
A válaszokat előre is köszönöm ! -
#1133 Mind1 azert koszi...majd kiszamolom...ecc-pecc kime-hetsz. :D -
Carlos Aguilar #1132 Akkor passzolok -
#1131 Most a ketto kozul kene valasztanom...LG-vel sose volt semmi bajom egyebkent...jelenlegi CD-irom is LG. Raadasul mindenhol dicseri a "szaksajto" is. -
Carlos Aguilar #1130 Nekem annak idején volt 1 24x-esen író lg íróm kurva király volt mindent megírt aztán eladtam a gépet ment vele az író is Új gép új lg író 52x-es iszonyat szar volt.
Sztem ne vegyél lg-t tegyél méghozzá 1 kicsit válassz másik írót.
Pl: nekem egy Pio 108-as van dual layer király.
Bocsi de konkrétan nem ismerem a két írót. Ha mindenképp ezt veszed meg akkor valaki másnak kell segítenie -
#1129 Ez igaz bar itt szerintem max 4-5 honap lehet a ket iro kozott es talan az a kis plusz sebesseg meg nem veszes. Igazandibol tenyleg mind1 lenne, mert kb. 1500penz a differencia. Az LG4120B-rol mar olvastam sok szepet, de a 4160B elvileg ugyanezen sorozat frissebb tagja. Nem tudom melyiket valasszam. -
Carlos Aguilar #1128 Ha megfigyelted annak idején a cd írók között is kijöttek az egyre gyorsabb modellek egyre olcsóbban ez viszont nálam egyre rosszabb mínőséget is jelentett. -
#1127 Kis segitseg kene!
Holnap hoznak nekem DVD irot megvetelre...LG4120B vagy 4160B. A ket iro kozott arban alig van kulonbseg, de azert megis megkerdeznem, hogy a 4160B csak annyival tud tobbet, hogy 16X-ossan is tud irni DVD+R-t, mig az elobbi csak 12X-essen?
THX! -
Borg #1126 Akkor kijavitanálak, mert ez egy baromság. Először is a CD-hez pont annyi köze van, mint bármely más DVD-nek: semmi.
A DVD-RAM lemezt speciális filrendszerűnek lehet megformázni, és így nem igényel külön íróprogramot az írása. Tehát bedobod az LG DVD-be, és mint a winyod egy partíciójára úgy másolhatsz rá oda vissza.
UTF 1.5, 2.0, FAT32 stb lehet megformázni. UTF-nek formázva a RAM lemez kompatibilis a DVD-RW formátummal, tehát bármilyen DVD olvasó látni fogja a rajta lévő adatokat.
És persze ugyanúgy 4.7GB-os az egyrétegű, mint a többi DVD lemez. -
Borg #1125 Hm... lehet, hogy van esély más íróknál is? -
#1124 inkább winyóhoz hasonlítánám - kisebb vmivel mint az egyszerírhatók - strapabíróbb védőréteggel látták el -
#1123 csak be copy/paste -eltem egy oldalról
szal elképzelhető...sorry -
#1122 Szvsz vmit elnéztél../"normál adat cd"; "5.2";"átmeneti"/ -
#1121 Köszi mindkettötöknek :) -
#1120 Mi is az a DVD-RAM? Röviden szólva olyasmi, mint egy normál adat CD, csak DVD olvasó kell a használatához. És mi az előnye? Elsősorban a nagy tárolókapacitás, ami nem kevesebb, mint 5,2 gigabyte! Emellett a DVD-RAM újraírható, így kiváló megoldás átmeneti háttértárolási célokra. -
#1119 Azt jelenti, hogy tudsz vele mindent írni (DVD-R(W), DVD+R(W), Egyrétegű, duplarétegű, egyoldalas, kétoldalas, stb...) csak DVD-RAM-ot nem tudsz vele írni! -
#1118 "ezüstös: NEC 2510A - Csak a RAM-ot nem tudja megírni, és ez pont elég a második helyhez."
Mi az hogy csak a RAM-ot nem írja?
Sry,totál kezdő vok a DVD írásban :P -
#1117 amúgy itt egy igen hasznos kis cikk
>> ITT << -
#1116 Hmmm...igen már mástól is halottam,hogy a Verbatimot favorizálják a legtöbben...
Meg a Primedisket(vagy mit) is emlegették,bár asszem az ugyanaz mint a Ritek :PP -
#1115 én csak verbatimot használok 180-200 ft között van a 8*os.
ismerös valami fortis lemezre is ez 100ft körül van, tesztelés végett elkértem 1-2 darabot visszaolvasási teszt szép egyenletes növekvő görbét hozott ki. tehát igy első nekifutásra jó, a többi fél év mulva kiderül :D -
#1114 Köszönöm -
#1113 szerintem ami jó áron van és most már jónak mondható a Traxdata 4x, pl az új ezüstfeliratú vagy Verbatim 4x
sztem ezek elég jók -
#1112 Hmmm...köszi
És szerinted melyik a legjobb lemez a "hengeres" kategóriában? :) -
#1111 használjon minőséget :D
amugy passz, annyit tudok hogy a ritek lemezek egyre szarabbak. forumokon körbenézve azt olvasni, hogy a leggagyibb és a márkásabb ritek lemezek is ugyanazzal a szeriaszámmal jönnek ki, tehát az áron kivül semmi különbség (régen nem igy volt) szal ha 150ért velesz riteket pont azt a szart kapod mint a 90ft os. -
:)