3392
  • NeoMaN
    mér vesztek ilyen szarokat? pio 2 ezerrel drágább azért?
  • Air
    Orulj neki! Nalam ami 4082B volt az egy lemezt sem irt meg olvashatora. A 4163B is rohadtul valogat. Eddig csak optodiscr004-re tudtam vele irni. Ritek, TDK mind kuka.
  • steweee
    igen, ha 8x lemezre akarsz, nem is engedi 2xen. egyébként ha elrontja, akkor ott az írónak van baja. nekem még egyet sem rontott lg4082b, pedig csak maximumon használom
  • Proart
    Nem, Omega 4x-re.
  • Met
    véletelnül nem Ritek G05-ös lemezre írsz?
  • lck
    Linx = Linux
  • lck
    Tegnap vettem meg a NEC 3520-ast. Egyből azzal kezdtem hogy a FW-t frissítettem 1.25-re. Egyenlőre amit kipróbáltam este ment vele rendesen. Az olvasásnál sem tapasztaltam semmi gondot. Linx alatt is írt mindent ( k3b-val ). Eddig f@sz@.
  • Proart
    Csak az a baj, hogy a 4x-esen írtak nagy részét elbassza.
  • steweee
    ne félj nem az írónak van baja. nálam a néró csinálta azt, hogy amióta 8x-os lemezre írok, az első megírt lemez után már csak 4x és 8x írási lehetőséget kínál fel. a 4x írási technológia, pontosabban az arra gyártott lemez már annyira kiforrott, hogy értelmetlen 2x-en írni, nyugogtan mehet maximumon, ne félj ua minőségű lesz
  • Proart
    LG GSA-4160B dvd-íróm van. A problémám a következő: Nem engedi 2x-esen írni a 4x lemezeket, pedig pár napja még tudta. Hogy lehet megcsinálni, hogy 2x-esen is írjon?
  • Inquisitor
    Melyik első szériák?
    3520-asra gondolsz? Ott alap volt pár hete, hogy a gyári 1.04 firmware-t ki kellett cserélni, de utána olyan jó volt, mint a 3500. Illetve persze jobb :)
    A 2500/2510 szériának az olvasási gondjait viszont nem szüntette meg tudtommal semmilyen firmware.
    Szóval a 3520-al semmi baj. Ellenben a Pioneer 109, ha jól értettem, még frissítés után se 100%-os ... egyenlőre.
  • Met
    A NEC-hez van már normális FW? Mert az első szériák állítólag nem remekeltek.
  • Inquisitor
    Szerintem (ha nem fontos a DVD-Ram támogatás, és legtöbbször nem az), akkor a NEC-et választanám a helyedben. Szerintem.
    A Toshiba Samsung meghajtókról meg max. ügyvéd jelenlétében nyilatkozom. (Nem írtam félre, nincs Samsung vagy Toshiba, max. az elejére szitázott logó más, de gyártóként Toshiba Samsung van írva rájuk.)
    Teac-ből meg mint az 504 óta mindíg, csak is D jelzésűt. Ugye az Pio, a G meg Lite-On (ami nem lenne gáz, de mindíg kevesebbet tud valamivel) ...
  • lck
    LG 4163 +-DVD-R/RW OEM

vagy

NEC3520 +-DVD-R/RW OEM fekete

Szerintetek melyiket vegyem ?
  • NeoMaN
    ja, mégvalami. dvd írónál csak pio 108-ban gondolkodjatok. esetleg nec bár ez utóbbi válogatósabb. pio minden lemezt gyorsan és jól ír, visszaolvasással sincs gond. 109-es pio már más tészta.....(még nem tökéletes a firmje)
  • NeoMaN
    6601 a jó, a többi nálam is hibázik iso írásánál 108-as pion.
  • skymiller
    Samsung TS552B-t kaptam, akkor éppen az volt. Azzal kezdte, hogy az újrairható CD-t és DVD-t nem irta, de törölte. Ezt a Nero 6.3.1. verziójával művelte. Kaptam hozzá egy CD-t, azt hiszem Pinnacle szoftver volt rajta, amikor fölment, csak 863 Mb-ot foglalt, és az addig nem betegeskedő XP Prof rögtön fagyott, ahogy valamelyik iróhoz hozzá akartam férni(van egy régi LG cd-irom is), utána pedig el sem indult. Nem vagyok teljesen hülye az ilyen problémák megoldásához, ezért leszedtem, a probléma megszűnt. Próba ismét a Nero-val, DVD-RW irása sima DVD-ként. Hibaüzenet a harmadánál. Próba CDRW-vel CD-ként, megy. Újabb próba DVD-RW, format InCD-vel, hibaüzenet, káromkodás, anyázás, stb. Másnap vissza kereskedőhöz CD-stől, készséges, kicserélteti. Egy hét el, gép szétszed, iro be. Inditás, próba, tapasztalatok dettó. Káromkodás, töprengés. Gyanú, talán nem jó hozzá a Nero 6.3.1. Fel a net-re, keresés, 6.6.0.1. letölt. Telepit, és lőn csoda: Format megy, irás megy, törlés megy. Hmmm...
    Annyi azért még hozzátartozik a meséhez, később visszamentem a kereskedőhöz az ottfelejtett driver CD-ért, és a WSH-xxx modellét (szintén Samsung) adta tévedésből. Ezen a Nero volt, igaz 6.3-as, de seriallal, legalább jogtiszta, és frissithető. Azt is el kell mondanom, hogy a minap próbáltam vele egy ISO-képet felirni CD-re. Elindult, lefutott, de végén hibaüzenet várt. Nézem a CD-t, oprendszer szerint nincs rajta semmi, nézem fizikailag, tényleg üresnek néz ki. Át a másik iroba, processz ua., érdekes, az felirta. Hát ennyit a Samsung TS552-ről. Nem antireklám ez, de én többet Samsung kütyüt nem veszek, hacsak ingyen nem adják, megjártam már HDD-vel, kamerával is.
  • Inquisitor
    Ezért olvasok teszteket NÉMET újságokban. Ellentétben az itteniekkel, azok megbízhatóak, mer' a németek elég haklisak rá, hogy rágyújtsák a szerkesztőséget arra, aki kamu infókat közöl :) Meg nincsenek is rászorulva.
    Megjegyzem azért vicces pl. hogy az itthon is kapható újságok német verzióiban miért teljesen mások a teszteredmények. (Na vajon?)
  • Inquisitor
    NEM. Más a belseje ezeknek ...
  • Inquisitor
    A HWSW-n az adattárolós fórumban elég sok tapasztalat van, PPéter is sokat ír oda. Ha jól emlékszem annyi gáz volt vele csak, hogy az első szériákban ki kellett cserélni a firmware-t.
    Nekem 3500 van, de most 3520-at vennék ... vagy Pioneer DVR-108-at.
    Állítólag a 109-es melegszik?
  • Met
    Azért némelyik újságban megfigyelhető, hogy bizonyos márkák mindíg az első hely környékén végeznek. De ez "természetes" ha már szponzorálják az újságot segítsék egymást:)
    Szóval ezeknek a teszteknek nem lehet 100%-osan hinni.
    Sokkal reálisabb véleményeket kapsz ha elmész 1-2 nagyobb fórumba, pl. ide vagy a PH-re.

Igen, LG-m van mert amikor vettem nem néztem utána rendesen, nehézségeim vannak a Tdk lemezekkel és a G05-ös lemezeket csak 4x-esen tudja írni, most már Pio-t vagy Nec-t vennék de abból is a 3500-ast.
  • hosszupuska
    az egyik ujság tesztjében az asus az elsö, a második a nec, a pioneert meg nemis tesztelték....
    habár játékmagazin, de akkor is egy teszt :)

szóval miért is olyan rossz az az Asus, énmeg az LG röl halottam rosszat:), mégis olyanod van ha jol sejtem
  • AtomHeart
    NEC ND-3520-al van-e valakinek tapasztalata..?
  • Zetorg
    PIO 105-be lehet falami új firmware-t égetni, amitől gyorsabb lesz?
    pl. egy 8x-ét?
  • Met
    Akkor vegyél Pio-t, itt elég sokaknak az van. Nem hallottam jókat az Asus optikai egységeiről.
  • AtomHeart
    Olvastam egy csomo review-t, eddig az lg tetszik a legjobban, csak az a baj vele, hogy kenyes a mediara. Mi a baj az asussal?
  • Met
    Asus-t ne, NEC-ből az újabbat, talán a Pio nem annyira válogatós mint az LG, mondjuk nekem 4120B-m van. Nézegessél teszteket a prohardveren.
  • AtomHeart
    Ha az ar es sebesseg nem kriterium, akkor melyiket ezek kozul:

Asus DRW-1604P, 16x (Dual-Layer)
    LG GSA-4160B 16x (Dual-layer)
    NEC ND-3500 16x (Dual-layer)
    NEC ND-3520 16x (Dual-layer)
    Pioneer DVR-108, 16x (Dual-Layer)

Azt szeretnem, ha minel tobbet tartana, es minel olvashatobb lemezeket irna...
  • Rafaelo
    nekem az van és jó 2 hónapos egyszer rontott egy lemezt + ost nem akarta írni de fölraktam az ujjab nérot és mostmár azt is tudja
  • bazze
    Vettem 1 Pioneer DVR108 16X-es karcolót és kiváncsi vagyok a véleményetekre a sütővel kapcsolatban
  • cs31
    Vettem egy LG DVD írót, amit írt az hibátlan volt. Kb 3 hónap múlva nem érzékelte az adatlemezeket. Visszavittem, de csak Samsungra tudták kicserélni. Gondoltam, nem lehet olyan rossz ha 2 év garit adnak rá! Tévedtem!!! Az elsőt nem érzékelte a gép, amire másnap kicseréltem annak a DVD-it meg a Panasonic asztali lejátszók nem viszik. Most kicseréltettem, volt Sony meg NEC. A Sonyt hoztam el. A lentebb olvasottak alapján a NEC-et kellett volna. Ha valakinek van Sony DW-D22A Írjon róla véleményt!
  • Met
    Az LG tud ram-ot írni, ha nem használod akkor nem lényeges szempont.
    Ha tud mind a 2 DL-t akkor szerintem a Pio.
  • Kiru
    Melyiket érdemesebb?
    DVD író LG GSA-4160B 16x (OEM, 2év gar)
    DVD író Pioneer DVR108 16x (OEM)

A lényeg, hogy az általa írt lemezeket lehetőleg minden asztali DVD olvasó megegye.
  • vado
    Sziasztok! Kérdésem: adott egy plextor cd író, és egy plextor dvd író. semmi gond nicns velük, azonban ha elindítom a plextools nevű progit, egyből, az nem csinálsemmit, hanem a Program nem válaszol hibaüzenettel elszáll. Van valakinek elképzelése mitől lehet ez?
  • steweee
    na épp ez az, egy jó író ne legyen válogatós. nálunk filmeseknél a no.1-pio 107d/108d és utána lg- 8x-osak
  • Met
    ha jó lemezt adsz a Plextornak jól megírja, csak válogatós
  • Rusy
    Kinek mi a véleménye a plextor PX-716A, mert visszaolvastam de erről senki nem ír, én is most cserélem le a 106d-met sikerült eladni, nálam csak pioneer meg plextor jöhet szóba, a 108-ről sokat hallottam jó vétel, de a plextorrol nem nagyon, valamint számomra érdekes a NEC ennyire feljött volna? amikor vettem a 106d-t 3 éve elég gagyi volt...
  • EOX
    neked meg a NEC miért nem?
  • csatarij
    miért nem tetszik az LG?
  • csatarij
    Nekem LG-GSA4160b DVD iróm van, és mit ne mondjak elég ütös.
    egyedül a hibakorrekcióban teljesit átlagon alulin!
    Nagyon ász! 2 év gari. Jól jártam vele mint a NEC-kel!