3392
  • Mihail
    Én is most vettem 1 lg 4163-at, tényléeg egész jó(rosszabbra számítottam), mondták, h érdmemes dobozost venni, mert az tartósabb, no meg 2év gari, így is tettem, nekem is bevált.
    elvileg ha nero nem engedi, akkor nem nagyon, de itt nézzél utánna:
    http://www.cdgrab.hu/
    a srác aki az oldalat csínálja igen nagy profi, őt biztos tudja!
  • Veno
    Hali.
    Nekem LG4163-asom van, semmi gondom vele, müxik rendesen. Csak az lenne a kérdésem,hogy valahogyan be lehet-e állítani azt, hogy tudjak 1 vagy 2-szeres sebességgel is írni. A Nero csak a 4,8..-szeres módokat engedi kiválasztani. RW-s lemeznél pedig megy a 2-szeres írás.
  • Inquisitor
    Megjegyzés:
    Nekem ugyan az NEC megírja csontnélkül és 100%-osra a 4x-es Verbatime lemezt 12x-es sebességgel, de én még a 8-16x-os lemezt is max. 4x-es sebességgel írom. Többet ér az adat nekem, mint az a pár perc. Igaz nem nagyüzemű illegális filmásoldát üzemeltetek. ;)
  • Inquisitor
    Elvileg a Pioneer DVR-109 6x-os sebességgel tud DVD+DL és DVD-DL lemezeket írni :)
  • Inquisitor
    Nem tudom, de nekünk szinte alig jön vissza NEC, pedig rengeteget visznek belőle (nem több mint Pioneerból!), nos ezt nem mondhatom el az LG-ről ...
  • Rolesz
    Na több helyen nyomoztam a dolog után! 109 pio árba nem rosz (20.000 alatt)mindent ír az eddigi legyorsabban jó minőségben! Kell ennél több :D
  • sabodave
    Én NEC3500AG-t használok mindent ír kiválóan!!!
  • Robin Hood
    Persze, a présgép gyorsabban ír.
  • Met
    van 16x-osnál gyorsabban írható lemez amin még olvasható is lesz az adat?
  • Robin Hood
    ja
  • Rolesz
    Szóval a 109 Pio-val semmi gond?
  • Rolesz
    109 Pionirje akinek van az tudna irni róla azt is hogy azzal nincs e semmi gond plz!
  • Rolesz
    Lg a cd írom is és 2 éve van meg semmi baj nem volt vele! Haverom meg vett egy Nec-irót és minden héten szervizbe kell vinnie mer egy sz*r! Na mind1 ne legyen eből vita! akkor ennél nincs gyorsabb?
  • Met
    Minek 16x-nál gyorsabb?
    Amúgy tanulj meg fogalmazni mert kicsit idiótára sikeredett a beírásod.
    Ha jól látom LG íróról van szó, inkább ne vegyél olyat. Pioneer vagy NEC
  • Rolesz
    Van ennél gyorsabb író és ha van akkor ird azt is le! plz help!ennél:
    DVD-R: max 16x
    DVD-RW: max 6x
    DVD+R: max 16x
    DVD+R DL: max 4x (Double Layer)
    DVD+RW: max 8x
    DVD-RAM: max 3x ZCLV, 3x-5x PCAV
  • mochee
    És találtál egyéb problémát, vagy akkor ez már műxik rendesen?
  • Danecay
    Na kicserélődött az íróm, szintén egy 109-es PIO-ra. A különbség annyi,hogy már gyárilag az 1.17-es firmware van rajta és, hogy fehér :)
    Na hálIstennek itt már van normális olvasási sebesség.
  • Akuma
    de tud
  • mochee
    Az szerintem nem tud minuszos DL lemezt, vagy igen?
  • Akuma
    vettem nemisolyanrég én is egy pio 108-ast és semmi bajom nincs vele, eddíg mindent tökéletesen megírt kivéve 1! mégpedig valami rosszabb minőségű lemezt tettem be és rámentem, hogy írási sebesség max.... namármost szépen elkezte fokozatosan egyre gyorsabban írni... 12* sebességig felment, NADE egy 4* lemeznél!!! hát persze, hogy elrontotta... szerintem ez nem az író hibája, hanem a discé, mert pl, amikor verbatimot írtam maxal, akkor érdekesmód tudta, hogy azt 4*-esen kell megírnia...
  • mochee
    Abból amit PPéter cikkáéből megtudtam, legalábbis ő azt irja, hogy a 109 jól ír. Én mondjuk semmit nem csinálnék vele, csak Shrinkkel felraknám a cuccot, meg megírnám. CD olvasásra meg hasonló szarakodásra ott a régi Pio (nemtom milyen de régi).

Vagy szerintetek jobb lenne 1 NEC vagy valami más márka? Lényeg hogy Dual Layer legyen, és a kikölcsönzött filmjeimet biztonságosan meg tudjam vele írni.
  • mochee
    Asszem Pio 109 lesz ebből. Nem mindenki panaszkodik, ha meg nem jó, megy garba vissza. Mindenképp Dual Layereset akarok, és a boltban is minden eladó a Pio-t mondta, utána a NEC-et.
  • Morphin
    Csatlakoznék hozzád nekem egy NEC ND-1300A van 1 éves semmi gond nem volt vele (100nál is többet megirtam már vele) és akkor amikor bejöttek magy.-ra a DVD-yrok akkor ez 30.000 HUF volt!! De sztem az ujak se rosszak mármint nec-ek én csak NEC-et fogok venni.Nemtom mi a baj a Pio-kal nem követem annyira a tényeket de csak nem lehetnek olyan rosszak.Nekem legalábbis a név sokat mond.
  • torrente
    Olvass vissza egy párat és máris kiderül, hogy vannak rossz tapasztalatok pio109-re (is). Úgy látom, hogy mostanában az összes dvd-író egy nagy trágya. Meg sem közelítik a régi, megbízható írókat.
  • mochee
    Annak a "D" betűnek van valami jelentősége? Én így látom az árlistában: Pioneer DVR-109.
  • Máté008
    Igen minden márkához külön FirmWare van. És sztem csak a hivatalos firmwaret tedd fel mindig! Sztem csak akkor érdemes felrakni frissítést ha olyan gondjaid vannak mint amiket Danecay is említett. Pio 109D. Asszem ez az amit vegyél! Nagyon jó kis író. (nincsenek személyes tapasztalataim, de senki nem mondott még rosszat róla!)
  • mochee
    Thx mindkettőtöknek. Minden márkához külön firmware van? És akkor ezt csak akkor érdemes feltenni, ha az embernek ilyen olyan gondjai vannak. Mert nekem van egy régi pioneer íróm és nem raktam fel semmi firmware-t, mégsem rontja el a lemezeket. Pio 109-et akarok venni. Ahhoz esetleg valami tapasztalat?
  • Máté008
    Sziasztok! Nha annyit mondanék, hogy SAMSUNG TS-H552B DVD írót NE VEGYETEK!!! Egy nagy rakás fos az egész! Nekem 3 hónapot bírt! És kész kifújt. Ma vittem vissza. Mondták, hogy csere vagy a pénz kell inkább. Sztem egyértelmű volt mit választok! :) Szal most akarok venni egy másik írót. Ki is néztem egyet. NEC 3520! Erről mi a véleményetek? Állítólag nagyon jó és megbízható. Légyszi írjatok, hogy megéri-e az árát. (Jha ha még nem mondtam volna akkor az egyik üzletben 12.000 HUF!! :D)
  • torrente
    2 hónapos pio109-essel szintén ilyen problémám jelentkezett. Most először. Persze lehet hogy a lemez silány. Dvd-ről akartam átmásolni egy játékot vinyóra, de nem sikerült!! Bezzeg a másik 3 játékot simán átmásolta, csak pont azt nem amelyik fontos lett volna.
  • Danecay
    Én sokkal inkább a BIOS-hoz hasonlítanám a FIRMWARE-t. Ez tartalmazza az író tulajdonságait, és ez is vezérli azt, valamit a firmware tartalmazza, azon lemezek listáját amit az író tud kezelni. Ezért van az, hogy ha van mondjuk a bírtokodban valamilyen újabb lemez amit az író nem akar megírni normálisan, vagy esetleg az írási sebességet nem a lemeznek megfelelően ismeri fel, na persze ennek feltétele nyilván, hogy az író is tudja azt a sebességet amilyenel lehet írni a lemezt, szóval ebben az esetben érdemes FIRMWARE-t frissíteni, mert az új már lehet tartalmazza az új lemezt.
  • Máté008
    A cd Olvasó/Író dvd Olvasó/Író Drivere. Szal oan mint egy videokártya driver. Csak egy az optikai cucc drivere. (Persze nem mindig a legfrissebb a jó itt sem! Pl a TS-H552B írómhoz a legfrisseb frissites sokaknak szar. pl elrontja a dvd-ket... stb) Asszem ez a firmware. :)
  • mochee
    Légyszi valaki beavatna, hogy mi az a FirmWare???
  • Lacika 79
    hm, na igen. Princo :P
    mióta a(z) NEC van a gépben, a decrypter átlag 10x-esen szedi az anyagot. a régi princokról Én már átmentettem a fontosabb dolgokat, mandjuk egy-két mp3 így is odaveszett. De majd Te jól ideadod őket. :)
  • Danecay
    Hát már a vége felé nem volt az igazi a TEAC-em, habár ha belegondolok, szinte csa azokkal a bizonyos PRINCO és FIBRA lemezekkel küzködött.
    Végül a lemezt amit az előbb tesztből másoltam volna nem is tudta lemásolni. Most egy másik lemezt próbálok lemásolni, azt hiszem ezt írtam utoljára és érdekes módon kb a másolás 25%-ig 5-10 MB-al másolta a lemezt, de 25% után leesett 1,5MB-ra kb50%-ig, ez után ismét 6MB/s -el másol de néha olyan mintha nem tudná olvasni a lemezt, mert van amikor egymás után többször is felpörgeti a lemezt.
    De mennyi adatot kellene normális körülmények között olvasnia másodpercenként egy ilyen írónak?
  • Lacika 79
    Szia Dani!

Szerintem cseréltesd ki egy NEC-re. Persze ez csak az Én szerény véleményem. Bezzeg a régi kis TEAC-ünk milyen jó volt. Rálöktem a pio 106-os firmwaret, és megírt pár 100 lemezt gond nélkül. :P
  • Danecay
    Nekem 1 109-es PIONEER íróm van kb 3 hete. Nem tudom tegnap mi történhetett vele, egyszer csak újra kellett indítanom a gépet mert csak kereste és kereste a benne lévő lemezt de nem találta, de kiadni sem akarta. Érdekes módon újraindítás után ismét megpróbáltam beolvastatni az a CD-t amivel küzködött de egyébként az előtt olvasott de semmi nem történt, nem olvassa be, pedig nem sokkal az előtt még másoltam róla. Az óta filmnézés közben is néha megakad, utánna felpörgeti a lemezt és úgy játsza tovább. Most éppen egy DVD-t másolok winyóra, de nagyon lassan halad, már több mint fél órája elkezdtem de még mindíg nem végzett. Nem tudom mi baja lehet. Hát ha így fojtatja megy vissza garba.
  • Lacika 79
    na szóval
    baráti körömben az enyémmel együtt a 4. 108-as Pio adta meg magát.
    3 simán kipurcant, a 4. rontja a lemezeket. Lehet, hogy egy hibás széria, de akkor is a tököm kivan. Úgyhogy most egy NEC 3520 dógozik, és tökéletesen teszi a dolgát. :)
  • Máté008
    Sziasztok! Lenne egy nagy problémám! Karácsonyra vettem egy Samsung TS-H552B DVD írót. Tökéletesen is működött! Idáig! Egyszer csak gondolt egyet és úgy döntött, hogy ő innentől kezdve nem olvassa a CD-ket. Se írott CD-t, se eredeti CD-t, se üres CD-t nem olvas egyáltalán. Kinlódik vele egy picit aztán leáll és se kép se hang. Gondoltam hátha a windows miatt van merthát miért ne, mégiscsak Billy-bából van, tehát újrainstaláltam! Semmi változás. Mondom akkor kicserélem az IDE kábeleket, hátha amiatt csinálja. De az sem segített rajta. És most utóljára feltettem hozzá a legfrissebb FirmWaret: TS07-et. De ez sem sesgített. A poén az hogy a dvdket szó nélkül beolvassa, megírja, csak a cd-kkel van egy kis gondban. Jelenesetben akkorában, hogy egyet sem olvas. Szal valakinek van még valami ötlete, hogy mit csinálhatnék? Vagy szervíz lesz belőle? Előre is köszi a válaszokat!
  • Inquisitor
    Pioneer DVR-109

Ha nincs rá keret, akkor NEC ND-3520. Szerintem ;)
  • mochee
    Szevasztok!
    Melyik Dual Layeres írót vegyem? Nekem mindenki a Pioneert ajánlja (DVR-109),és eddig is Pioneerem volt, bár nem dual, de jól működött.