3392
  • trabant
    A dobozos az A09, ez miben különbözik? A japán fajta előlap, azt csá? A pio eddig minden lemezzel elboldogult, de persze csodát ez se képes tenni, a princo az pioban is csak princo marad. De hugyé-fosé osztogatják a riteket, az mindenbe etalon (az olcsó márkák között).
  • WinikeÓzd
    Kösz a válaaszt! Azért XL mert dobozos verzió, meg jobban néz ki az eleje! De a belseje ugyanaz! Szeret-e minden féle lemezt? Vagy van olyan amit esetleg nem kajál?
    Az MSI-ről nem tudsz infót? A spanomnak az van, elég jó ír, de ki tudja meddig!? A Pio csak jobb ilyen téren!
  • trabant
    Nemtom mi azaz XL, de a pio 109 teljesen korrekt. Még az 1.09-es firmware-rel is, amire sokan panaszkodnak.
  • WinikeÓzd
    Szevasztok!

Most rendeltem meg egy Pio 109XL-t! Ha vkinek van tapasztalata róla írjon! Mert még szerdáig visszamondhatom a rendelést! A másik választásom akkor a MSI DR16-B lenne!
    Azzal jobban járnék?

• trabant
    Sztem ebben az USB ház lehet a hibás, nekem is volt egy noname, azzal minden 2. lemezt elrontott (pio 108 volt benne), most meg van egy thermaltake pio 109-el, és mindig jó.
  • Inquisitor
    Kérdés: Nem tudja valaki miben tud újat a NEC ND-3530-as író a 3520-hoz képest??? Feltúrtam a netet és nem találom a választ, pedig már lehet kapni, sőt még firmware is jött már ki hozzá.
  • Inquisitor
    Magánvélemény: Ha hozzámvágnának egy Plextor írót, akkor gyorsan becserélném két Pioneer-ra vagy NEC-re :)
    Nem írók nagyüzemben, inkább legyen JOBB íróm, mint tartós.
  • Inquisitor
    "Csak azert mert kulso eszkoz biztosan nem lesz lassabb. De a konfiguraciotol, a gepen futo alkalmazasoktol fugghet a sebessege."
    Nekünk több vevő visszajelezte, hogy külső USB-s cucc esetén az íróprogramok nem engednek 4x-nél gyorsabb írást, hiába tudja a drive és az USB2.0 is.
  • Lacika 79
    ezt szerintem nem lehet így megmondani. nekem az első (TEAC) íróm megírt legalább 1000 lemezt, és a mai napig is hibátlanul működik a haver gépében. szal....
  • nebulo5
    Helló Mindenki!
    Kb. 6 hónapja vettem NEC nd3500ag dvd írót.Már FW-t is frissítettem rajta.Hibátlanul dolgozik. g 05-ös lemezekre írok általában 6-8 x-os sebességgel.
    Ezidáig kb. 200-240 dvd írtam meg, és kb. 180-200 cd-t.Az érdekelne kinek mi a tapasztalata, milyen mennyiségű lemez megírása után érdemes-kell cserélni az írót?
  • trabant
    Mint ahogy téged az előző. No comment.
  • Air
    Csak azert mert kulso eszkoz biztosan nem lesz lassabb. De a konfiguraciotol, a gepen futo alkalmazasoktol fugghet a sebessege.
  • Air
    Mindenkit a sajat hozzaszolasa minosit, mint ahogy ez is teged.
    No comment.
  • trabant
    Akkor ne vitatkozz magaddal, ilyen egyszerű. Ha tudnál olvasni is, nemcsak írni, egyenesen PPetertől kapnád a megoldást, így viszont nem csodálom hogy fingod nincs róla, olvasás nélkül nehéz is lesz tájékozódnod. Panaszkodó emberekkel az egész ország tele van, ehhez még dvd se kell. Valószínűleg ezek is hozzád hasonló WOM emberek, akik csak óbégatnak hogy így nem megy, úgy nem megy, de miért is menne, ha direkt nem olvassák el a megoldást problémájukra? Ezek az igazi lamerek. Te is.

Semmi közöd hozzá mit veszek és miért, de elárulom neked hogy saját fizetésemből élek. Majd ha te is ezt teszed, nem papi-mamitól kapod a zsebpénzt, akkor talán telni fog rá neked is. Addig meg csak irígykedj ha már ilyen a mentalitásod. Másrészt nemtom mitől lenne jobb a plextor, cd írók terén még kiemelkedő volt, most se rossz, de inkább csak a pio után kullog.

Tanulság: tanulj meg olvasni mielőtt lamerezel, te lamer!
  • grizzly21
    air mester: akkor semmivel sem lesz lassab? Mert nekem azt mondták...
  • Air
    Hulyekkel vitatkozni nem szeretek, mert nincs ertelme. De erdekes modon, ha csak nekem lett volna szar az irom, akkor miert van tele a PH! es a HWSW forum a panaszkodo emberekkel?? Sebaj. Legyen neked igazad. De a konfigodat elnezve egy ujgazdag, lamer lehetsz. Athlon64, x850xt 420GB sata vinyo, de Pio109. Ha ilyen ujdonsagbuzi vagy miert nem plextor irod van?? Ez olyan mintha a ferrariban dobfek lenne...
  • trabant
    Az egyel lejjeb lévő linken pl. ezt olvashatnád: Fejlemények: nem a melegedés volt a probléma, a drive viselkedik bután (azaz túlságosan érzékeny a szomszédos ATA vezérlőn - tehát nem ugyanazon a kábelen, amin ő is van - kommunikáló másik drive működésére), de ha a BIOS-ban UDMA-2-ra állítottam a működési módját, akkor ez a parajelenség (tudniillik semmilyen más meghajtónál nem tapasztaltam még, hogy a másik ATA vezérlőn zajló adatforgalom visszafogta volna) megszűnt. Szóval ha a 109-es íród a kelleténél lassabban olvas, le-fel pörög, ingadozik a teljesíténye, akkor inkább UDMA-2 módban használd. Tehát még akinek nincs SATA vinyója, az is tudja használni rendesen, csak akarni kell.
  • trabant
    Látszik hogy te csak hallomásból ismered amiről beszélsz. "Az altalanos tapasztalat az, hogy irasra meg ugy-ahogy, de olvasasra teljesen alkalmatlan az esetek 80-90%-aban."
    Ez Kis Pista tapasztalata a sarki kocsmában 3 kisfröccs után? Merthogy rajtad kívül senki nem állít ilyet, az biztos. Neked volt 1 szar íród, az alapján próbálsz általánosítani, ez olyan mintha kimegy a biztosíték egy ferrariban, akkor szar a ferrari... LOL.
  • gurubefree
    Samsung ts-h552u megvan az új firmware hozzá de nem tudom frisíteni.
    Help!!!!!!!!! /REV US05/
  • Air
    Esetleges. Nem tuti megoldas. Nekem sem segitett.
  • Inquisitor
    Itt azt írják, hogy a problémák kiküszöbölhetőek a 109-esnél, ha USMA2 módban hazsnálják.
  • Air
    Nem ertem ezt a marha nagy problemat!! UDMA2=33.3MB/s, a 16x-os irashoz tovabbra is 22000kB/s kell. Miert kellene egy DVD-ironak UDMA2-nel magasabb atviteli sebesseget tudnia???
  • Furky
    Hi! Vettem egy lg 4163b-t. Az a gondom vele, hogy csak udma 2-t tud... ata133as kábelt használok. Alaplap a többi eszközt rendesen udma 5-nek, udma 4-nek ismeri fel, de ezt csak udma 2-nek. Szóval ismerősöm lg 4160asa udma5-ben megy... Most vagy a dvd íróm hibás, vagy nem tudom mi van... ötlet?
  • Air
    15 korul?? Viccelsz, ugye?
    http://www.depo.hu/?page_number=5&tcsid=252&lid=1
    30 brutto a legolcsobb.
    Vegyel egy normal belso irot es egy 5.25" kulso hazat.
    Pl. ilyet: http://www.depo.hu/?page_number=6&id=14418&lid=1&csid=83
    Sebesseg? USB2 480Mb/s vagyis ~60MB/s. A 16x iras pedig 22000kB/s. Szerinted lassab lesz mint egy belso??
  • grizzly21
    Sziasztok!
    Gondoltam, hogy épp ideje 2rétegű DVD írót vennem, mivel olcsó.
    2 gépem van és mivel nem tudom eldönteni, hogy melyikbe rakjam így arra gondoltam, hogy mi lenne ha külső USB2.0-ás DVD írót vennék? Ezzel kapcsolatban a kérdéseim: mennyivel drágább/olcsóbb? egy külső DVD író? Lehet-e kapni plLG16*-osat 15körül? Mennyivel lassab, hogy külső DVD író? Mik a tapasztalatok, észrevételek külső DVD íróval kapcsolatban? Köszi
  • Air
    Latszik nem olvasol eleget, csak irkalsz..
    A 109-es egy kalap szar lett. Ha nalad megis megy akkor orulj neki, de ne altalanosits! Az altalanos tapasztalat az, hogy irasra meg ugy-ahogy, de olvasasra teljesen alkalmatlan az esetek 80-90%-aban. Nekem irni is csak 30-35 lemezt irt meg, 2-3 het alatt aztan beadta a kulcsot. Ez volt a 3. doglott iro 2 honap alatt, a munkahelyi gepemben. Mivel a Pio is mar 1 honapja halott volt es nem tudtak cserelni, begurultam es vettem egy 3520-as NEC-et otthonra. Masnap hoztak a Pio helyett garis cserebe a 3500-as NEC-et.
  • Shield
    Pio108 vagy NEC3520
    www.cdgrab.hu
  • Robin Hood
    Pio 109, oszt csá.
  • Lacika 79
    ehh, mikor Én vettem az első írómat, 62e pénz volt a kis Plextor, de ügyes kis masina, az egyszer biztos. :P
  • Met
    Nekem LG-m van és itt pihen a polcon egy NEC3500 amit ma vettem. Nincs bajom az LG írásával csak az zavar, hogy kényes a lemezre (G05, TDK). A Plextor nem válogatós lemez terén? Régebben Plextor cdíróm volt, 40.000ért vettem akkoriban 2 LG kijött volna az árából de nem bántam meg.
  • Lacika 79
    nekem TEAC volt anno, és a mai napig megy tökéletesen. Tudom, mert az egyik haver gépében csücsül. Igaz, az még csak 3 éves :P
  • LaciMaci
    Lehet hogy igazad van, de a havernak régebbi Plextorja van 4 éve és működik jó 4* es, de azért mert régi!
  • izb
    Hát ha sokat szívtál akkor valszeg nem érdeklödtél utána,hogy milyet lehet olcsón venni.
    A plextor nem elég hogy drága,dvd íróban az elfogadható kategóriát hozza.Gratulálok,hogy vettél egy olyan írót amiből kijön másik 2 fasza író.És ismételten gratula,föleg,hogy megmagyarázod a bizonyítványodat.Ami drága nem biztos hogy jó is.
  • LaciMaci
    Vagy valamilyen más Plextort vagy még ezen alúl a NEC is jó!
  • LaciMaci
    Én azt mondom akinek nincs pénze az vegyen gagyit én sokat szívtam tizenezres írókkal én mindenki helyébe vennék egy Plextor PX-716A-t 28.000 körül van kurva jó nekem is az van!
  • Lacika 79
    ok, akkor valszeg félreértettelek. azt hittem, általánosságban beszélsz, sry
  • Met
    Azt írtam, hogy az LG nem engedi a 2x-eset G05-ösre.
  • Lacika 79
    mint írtam, a NEC 3520 engedi 2x-esen is a g05-ös lemezt. meg persze a többit is :P
  • Met
    Ha G05ös lemezre írsz akkor azt minimum 4x-esen engedi írni, az író, nem a Neroval van a baj.
    G04-est, Sony-t enged 2x-esen. Az 1x-es írást felejtsd el, a mostani írók nem alkalmasak rá.
  • Lacika 79
    Ne Nero-val írj. Jah, a NEC 3520 engedi amúgy 2x-esen is Nero-nál.