3392
  • Met
    -
  • pasquale
    és ezhez mit szóltok..Samsung TS-H552U/BEBL
  • ibrik
    Én annakidején, amikor még szinte újdonságnak és túl drága "luxus"-nak számítottak a DVD-írók, akkor elhatároztam, hogy akkor fogok venni, ha majd annyiba kerülnek, mint a CD-írók (akkoriban).
    Nos, azt - a csak magamnak tett - ígéretet be is váltottam és kábé egy hónapja vettem 12eFt-ért egy LG GSA-4163B-t. Alap firmware van rajta - bár frissíthettem volna, de nálam szabály, hogy ha valamivel nincs gond, akkor minek bolygatni (az alaplapi BIOS-frissítésekkel is így vagyok). A 8x-osan írható DVD-R lemezt gond nélkül írja (eddig még csak ilyet használtam, mert nem mindenki DVD-je ismeri a DVD+R-t).

Szóval csak annyit akarok mondani, hogy én nagyon meg vagyok elégedve a vassal, és azóta a baráti körömben többeknek is írtam már DVD-t és mindenki meg van vele elégedve. Sőt, az egyikük huga kint él Németországban, és mivel kint ritka a magyar cucc, hozzá is került egy film. Már tőle is kaptam pozitív visszajelzést.
    Én csak ajánlani tudom az LG GSA-4163B-t. Az olcsóságának semmi köze az "olcsó húsnak híg a leve" mondáshoz.
  • Met
    Panaszkodtak a pio109-re és a NEC 3520-ra is, utóbbira kevesebbet.
    Én a NEC-t venném, most 3500-asom van meg egy LG.
  • pasquale
    na most melyiket vegyem?? szavazás...:D
  • Met
    jó író a NEC
  • Met
    Nekem úgy rémlik, hogy a DRW-1608P-ben pio mechanika van.
  • TothLaci
    Én nem merném megvenni, mert nem igazán ismerem, de utána néztem.
  • pasquale
    megnéztem az ASUS-t amit írtál.... elég jó 16 780 Ftba fájna... és j tuljai is vannak de kinéztem egy
    NEC ND-3520 Double Layer OEM 2év-et 15kért.. az jó??
  • TothLaci
    Szinte mindenki a Pioneer 109-es írót dicséri, de én inkább ASUS-nál maradok. A CD íróm ASUS márkájú, ez az első, már évek óta használom, és nem tapasztaltam benne még semmilyen hibát. Most ASUS DVD írót veszek, remélem, a DRW-1608P nem hagy majd cserben.
  • Punker
    Pio109
  • pasquale
    plz monnyatok egy jó kis DVD írtót 15kig ami télleg megéri.. kösz
  • WinikeÓzd
    Na megjött az íróm! MSI DR16-B2!(BenQ 1620 Pro belseje van). :))))

Amint beraktam rögtön írtam is vele 10 lemezt és szépen megírta mindegyiket!(8X-oson)

Szóval úgy néz ki lehet hogy jól jártam vele! (16 rongyból kivolt és dobozos)

Majd még tesztelgetem és utána megírom hogy ajánlom-e mindenkinek vagy sem!

• the Godfather
    nem vagyok megelégedve a pióval...szerintem jelen pillanatba a Nec jobb. Egyébként a Pioneer Nec chippel müködik, csak konstrukciós külömbségek vannak.
  • the Godfather
    Pioneer 109 1.50-es firmware-vel. A firmware-t az Asus-tól szedtem a 1608P írótol.
  • WinikeÓzd
    Úgy látom nem is lessz rossz a MSI, a németek szerint elég jó: Nem rossz
  • trabant
    pio 109
  • Roll
    Nekem pont lg4163-asom van, és nincsen vele semmi bajom.
    Elötte egy sony volt, az sorra elrontotta a lemezeket, helyette kértem ezt gariba. Azóta nincs bajom.
  • Air
    IJB!
    Mondjuk nem ertem, hogy jon ide az, hogy a te regi filipszed szar, akkor a mostani BenQ is szar.. Erdekes logika.
  • Laalee
    akkor vegyel, nekem filipsz van szerintem elég szar. igaz ez egy viszonylag régebbi darab, de a vele megegyező nec vagy pio lényegesen jobb
  • Air
    SZVSZ ez nem igaz.
    A pioval es az NEC-vel egy szinten van. Ha nem jobb egy kicsivel.
  • Lacika 79
    esetleg NEC?
  • Laalee
    tul sok jót nem lehet elmondani a benq rol
  • WinikeÓzd
    Szasztok!

Nem lessz Pioneerem, mert sokért tudja elhozzni az a köcsög bolt!

Ezért maradt a MSI DR16-B2!(azt mondják hogy BenQ és Philips a belseje)!

Vkinek van ilyen írója, tud vki vmit mondani róla?
  • Rafaelo
    lol
  • Lacika 79
    NEC vagy Pinanyél, amelyki szimpatikusabb. eldzsí szerintem felejtős. :P
  • Zsé
    Sziasztok
    Szerintetek melyik írót érdemes megvenni?
    - LG 4163B Dual
    - NEC ND-3520 Dual
    - Pioneer 109 Dual
  • izb
    Firmware legföképpen specifikációkat tartalmaz.Tehát érdemes mindig a legújjabnak a gépen lennie.Már csak azért,hogy naprakész legyél.
  • MaSzKa
    kellene a104-es nél újjabb firmware lg gsa-4081b-hez
  • MaSzKa
    Szerintem LG 24x-es
    -mindent +ír
    -olcsó (14e Bruttó Ft)
    -picit lassú a többiekhez képest
  • Met
    nem KELL letölteni firmwaret addig amíg nincs probléma vele
  • WinikeÓzd
    Nem tudja e esetleg vki hogy a Pio 109Xla hoz melyik firmwaret kell letölteni, mert van kettő is a honlapján: van 109-hez meg van a, 109Xla1 hez, de mi az a 1-es ott ????

Ha vki tudja a válasz írjon!

Előre is THX!

Hy!
  • NeoMaN
    XL-t -hez van speckó szoftver, amivel lehet halkítani a drivet...
  • Inquisitor
    Azt hiszem BenQ a belseje.
  • WinikeÓzd
    Kössz mindenkinek mindent! Marad a Pio 109XL! Majd ha megvan megizasztom és közlöm tapasztalataimat!

Csumi!
  • Met
    LG és NEC
  • trabant
    Sztem az aritát is jobb ha hanyagolod, a legszarabb ritek lemez. Talán még a Ridata a legjobb belőle.
  • WinikeÓzd
    És most milyened van?
  • Met
    Nekem volt MSI-s, 8 mega pufferes, nem volt vele bajom, nem tudom valójában milyen volt a belseje.
  • WinikeÓzd
    http://www.pioneer.de/de/product_detail.jsp?product_id=10328&taxonomy_id=364-394
    Itt van a cím, kukkants rá! Aritát(8X) szoktam veretni! Princorá rá se nézek! Aki olyat vesz annak vmi gond van odafent!
    Mindegy kipróbáljuk a Pio-t, még úgysem volt DvD íróm, nem tudom mihez hasonlítani, de ha már veszek nem akarok szart venni!
    A Nero-s DvD lemez minőségtesztet lehet ezzel az íróval veretni?