3392
-
#1469 Én nem adok konkrét tippet (mert az LG-t itt divat fikázni), de a listádból kirí a 4160B típus, hiszen már van 4163B is (ami nekem is van). -
WinikeÓzd #1468 Ha az ASUS-t veszel olyan mintha Pio109-et vennél mert az a belseje!
A NEC az is jó! Mindkettő jó író! Vedd meg azt amelyik neked jobban tetszik kinézetre! -
Lacika 79 #1467 nec -
djoldman #1466 Sziasztok!
Most tervezek DVD írót venni (sulinetre), de nem tudok dönteni: ASUS DRW-1608P (16k), LG GSA-4160B (14k), NEC ND-3520(duál; 14k), SAMSUNG TS-H552 (16k)??? Most melyiket, mindről olvastam jót és rosszat is.
Aki tud, lécci adjon tanácsot!
Köszi! -
pasquale #1465 janem nem 12k! mondták hogy félreírták... a szemetek... ahelyett 14.290
aszthittem hogy 12 mert azért megérte volna (itt lett volna egy köpésre az üzlet..)
a blúfisben meg 13k de az meg mesze van... :( -
#1464 Ha letudod teszteltetni bent a boltban pl egy Princo vagy valamilyen regi hulladeklemezeddel es olvassa, akkor mar viheted is.
De ha kinlodik vele es nehezen olvassa be, vagy egyaltalan nem, akkor tudod mit kell tenned. -
pasquale #1463 namost tudok venni NEC 3520asat 12kért szerintetek??
mert ma mennék el érte.. -
Lacika 79 #1462 szintén zenész -
#1461 Akkor szerencsém volt. A 17 ben vagyok. -
#1460 En az utobbi idoben 25 darabot teszteltem abbol, 17 db jol olvasott, viszont 8 mindossze a lemezek 60%-val boldogult es a tobbivel is nehezsegei akadtak. -
#1459 A Liggy's And Dee's féle firmware-t használom. -
#1458 Hát nemtom. Nekem van 3520 mellett egy 2 éves Pioneer DVD olvasó. Lehet hogy az már túl régi, de hozzá képest NEC lényegesen jobban olvas. Amin a Pioneer nyüszög, azt NEC 18000 kb/s-et lazán olvassa.
Mondjuk firmware-m a legújabb. -
izb #1457 írásra tökéletes... -
#1456 Hat akkor hajra, de azert ideirok egyket szemelvenyt PPeter megjegyzeseibol, aki a http://www.cdgrab.hu oldalt uzemelteti es aki az egyik legnagyobb szakertoje a CD es DVD iroknak magyarorszagon.
Idezetek HWSW forum (kepekkel illusztralva tobb helyen):
"Úgy tűnik a 3520A megint egy olyan NEC meghajtó, ami a firmware finomítással ragyogó íróvá válik majd, de az olvasási képességei enyhén szólva is megkérdőjelezhetők. Már a 3500-as is pengélen táncolt a nagyon (túlságosan is) gyorsra hangolt olvasási stratégiával, de a 3520 ezt megpróbálja még megfejelni."
"Olvasással nem vagyok elégedett, ha max. sebességen megy akkor hangos és hajlamos kiakadni, írott lemezeken az elérési idők a legszarabbak amit valaha láttam, de íróként nagyon biztató."
"Mivel nemcsak egy példány van itthon és más 3520A tulajokkal is csevegtem, azt kell mondjam, ez az író nagy általánosságban nem jó olvasó, lesz akinek megfelelő, lesz akinek nem, ugyanúgy ahogy a 25xx széria."
Tehat a konkluzio az, hogy ha van mellette egy DVD olvaso, akkor gondolkozas nelkul megkell venni, mert irasi kepessegei nagyon jok, de lemezolvasasi kepessege erosen megkerdojelezheto, amit csak az korrigal nemikeppen, hogy az I-O Magic FW-vel ez a kepesseg valamelyest javul.
-
#1455 garos csere, de ne LG-re:) -
ddt500 #1454 Nekem egy LG 4082B-van 1 hete nem írja a lemezeket 10 hónapos a szentem. -
pasquale #1453 azért nem beszélünk róla mert sokba van kilója... nem jó az ár/tudás aránya...
túl drága ahhoz képest amit tud... igaz mrgbízható de milyen áron ??? -
#1452 szisztok
Nekem most még egy Pio 107D van már tul vagyok "pár" lemezen és még semmi hibája, de lassan le akarom cserlni
olvasgatom a fórumot, de nemigazán esik szó a Plextor 716 ról. Én egy ilyen masinát szemeltem ki magamnak. Valakinek van róla tapasztalat vagy információ? -
pasquale #1451 énis most vettem 50db Ridisc DVD-t 85ft/db áron :P
csak még kell hozzá vennem egy írót is:P -
#1450 Helyes !
Haver idehozott valami gány 80 Ft-os lemezt. Mondta minden második kuka. ( Sony írója van ) Erre nekem 3520-as írja mint szél. Mióta megvan ( 2 hónapja ) egy lemezt sem rontott. -
pasquale #1449 najó el6ároztam hoyg NEC dvd írót fogok venni... -
Lacika 79 #1448 akkor megveszem a 16x-os Plextoromat, amit eladtam anno :D
A NEC pedig lehet mák, de a környezetemben már páran erre cserélték a 1-2 hónap után meghalt 109-est. hm... -
#1447 Jo ember te beszelsz hulyesegeket.
Ugyanis mas a CDRW irasi mehanizmusa, mint az egyszer irhatoe.
Es bizony a lezerkalibracio mar a gyorsan irhato CDkhez (48x) van kalibralva, barmilyen hihetetlen is a szamodra. Ha visszanezel egy irasi tesztet jol lathato, a minosegromlas ha 48x-os alapanyagra egy regi iroval 4X-esen irsz.
Tehat a szakertelmed erosen megkerdojelezheto.
Probalkozzal nyugodtan, mert biza nem fogsz tudni 4x, vagy 2x-szeres sebesseggel irni a NEC 3520-al. -
Air #1446 Nekem is jol olvas! Viszont az elmult 4 honapban 2 LG es egy Pio 109-es halt be nalam.
Kulonben miert fugg az irasi sebesseg a lezer kalibraciojatol?? Hogy hogy nem ir lassabban?? Hulyesegeket beszelsz aranyapam. Regi, multispeed-es (max 4x-esen irhato) CD-RW-ket szerinted hanyszorosan irja meg?? -
#1445 Azzal az iroval te mar nem fogsz irni se 4szeresen, se 2szeresen.
Felejtsd el, mert nem iro szoftver fuggo.
Igy van mar bekalibralva a laser.
Szerezz valami regi irot.
Amugy lehet neked jol olvas a NEC makod volt, hogy kifogtal egy jo darabot. -
Lacika 79 #1444 kipróbáltam már pár írót, most éppen egy NEC 3520 dolgozik a gépemben, és normális firmware-rel tökéletesen olvas mindent. még a régi Princo lemezeimet is beolvasta :P
eddig a 106-os Pioneer-rel voltam ennyire megelégedve. azt a mai napig sajnálom.
Jah, tudom nem idwe tartozik, de mondjatok már valami jó progit, ami hajlandó 4x-esen, esetleg 2x-esen írni audio CD-t. Mert a 8x-t nem olvassa a kocsimban a lejátszó :( -
#1443 Hat en meg a NEC irot nem ajanlom annak, akinek nincs melette DVD olvasoja, mert kifejezetten haklis az irt DVD lemezek olvasasanal.
Ezert ajanlottam a Pio-t, mert bar az irasi minosege 100%-os, de a DVD lemezek 99%-anak a beolvasasaval boldogul, amivel mas irok nem boldogulnak. -
#1442 Te is valamit félreértettél...
Én sehol sem írtam azt, hogy kizárólag az LG a jó.
Annyit írtam, hogy ahhoz képest, hogy milyen olcsó, nekem semmi bajom vele.
Igaz, egy hónapos és az első DVD-író nálam, de az első kocsim sem Ferrari Testarosa volt (mint ahogy a mostani sem )
Most hiába is írnék itt általad említett ilyen-olyan adatokat, ez már megint az lenne, mint a 3DMark-os topikokban megy. Meg ha érdekel, az LG honlapján te is ugyanúgy megtalálod azokat az adatokat az adott típusoknál. Nem beszélve, hogy amikor utoljára néztem, az alap firmware-hez képest már adtak ki hozzá kettőt is - tehát a frissítéssel sincs gond - ha szükség lenne rá.
Nem a gyártó-támogatott überbrutál tesztek fogják eldönteni, hogy melyik VGA (vagy melyik DVD-író) a nyerő, hanem a konkrét használat. Azzal meg semmi probléma eddig.
A beírásom nem fizetett hirdetés volt, mint ahogy a régebbi mások beírásait is végignéztem, és nem találtam sok érvet a megvétele ellen.
Részemről ennyi... -
izb #1441 Nem is a válogatást mondom,hanem hogy az Lg helyett mondjuk vehetett volna
az álltalad említett íróból egyet.
Az Lg köztudomásul egy ritka válogatós író.Ha nem tetszik neki egy adott lemez
cseszik megírni,és sajna a firmware támogatotsága sem az az igazi.
Haverom Lg írója firware frissítés után egyszer megírja az adott lemezt 8x
egyszer meg nem,mikor a firware specifikációi között az adott lemez 8x támogatotságú.Ez azért nem semmi.
Ezek fényében,én tiszta szívvel 2 írót tudok ajánlani,és akkor is csak itt a többieket tudom említeni.Nec és Pio.
Plextor tényleg felejtős.A fiúk a gyárban valamit elrontottak..... -
#1440 Megkell azert emliteni, hogy az LG nem csinal rossz irot sem.
Egy atlagos iro DVD RAM iras tamogatassal.
Nem a csucsminoseg, de sokkal rosszabb irok is vannak nala.
A kozep es jo irok kozotti kategoriajaba sorolando.
Amugy nincs ertelme annyira valogatni mostansag, mert oly csekely az irok arai kozotti arkulonbseg, hogy nincs ertelme noname irot venni.
Egyetlen iro log ki ebbol a sorbol a Plextor, ami meg annyira draga es az arhoz kepest nem kepvisel akkora minosegkulonbseget, hogy erdemes lenne megvenni.
Szerintem most a Pioneer 109-et leginkabb erdemes megvenni a 13ezer Ft-s brutto ar erte szinte csekelyseg. -
izb #1439 Az hogy te mit vettél,és hogy mi jó,az köszönő viszonyban sincs egymással.
írj le nekem az íródról legalább 3 konkrétumot,ami jó dvd íróvá teszi cuccosodat.
De ne olyat,hogy "bake marha jól ír,és a németországi visszajelzés marha jó"
hanem konkrétumokat.(Firmware támogatás,lemezek felismerése,beolvasási gyorsaság,egyebek)
Ugyanis ha olyan fórumozo lennél aki olvas is itt valamit,figyel,akkor nem kerülte volna el a figyelmedet,hogy az LG minden,csak nem cool író.(Arról nem is beszélve,hogy ha másfél hónapja vetted az első íródat,akkor miért pont LG??????)
De ha te ennek az ellenkezőjét bebizonyitod,akkor hajrá. -
#1438 Csak elmondanám, hogy sok ismerősöm az LG DVD írót választotta, és félév után tönkre ment nekik. Mégegyszer megemlítem, nem egy ismerősnek ment tönkre. Interneten is megkérdeztem néhány gyereket erről, és dettó ezt írták. -
WinikeÓzd #1437 Én merem ajánlani az MSI DR16-B2-őt! 16 rongyból ki van, dobozos, 2 év garival.
(amúgy BenQ író)
Nem rég óta van meg, de már megírtam vele sok lemezt(30 kb.)és még egyett sem rontott! Szépen is olvassa vissza őket! Persze még új, de a haveromnak is ilyen van és ő azért már elég sokat írt vele és semmi baja!
Nem frissítettem semmilyen FW-t sem.
És más fórumokban is olvasgattam meg tanácskoztam, hogy jó kis író ez! A német chip oldalon 40 író közül a 8 helyzést érte el, megelőzvén a Pio109-et.
Meg ami még nem elnézzendő szerintem hogy jól is néz ki! Nem olyan nyers kinézetűek mint a oem-es cuccok!
De SAMSUNGOT SEMMIFÉLEKÉPPEN NE VEGYETEK MERT AZ FOS!!!(ismerősi körbe 3 is beszart meg a cserék is utána )
Peace! -
#1436 Ja egy kicsit félreérthető volt, amit írtam.
Szóval nem azért volt több LG CD-íróm, mert bekrepáltak volna, hanem az első CD-íróm óta 3-szor cserélődött le teljesen a gépem és mindig a CD-íróval együtt sikerült eladni mindegyiket. -
#1435 Most látom, hogy kizárólag egy CD-írója volt(van) - most akkor milyen tapasztalatok alapján állítja, hogy a többi nem jó?
Na erre varrjon gombot...
Én beismerem, hogy nekem meg mindig is LG CD-íróim voltak, de nem ezért, mert szerintem a többi szar volt, hanem mások is mondták, igaz, hogy olcsók, de nyugodtan felveszik a versenyt a hiper-szuiper-csilli-villi nagy márkás vasakkal, amelyeknek az árán 3-4 LG-t is lehet venni... -
#1434 még azt se tudja, hogy mit akar vennni:) -
#1433 Hát szerintem, mert te azt mondod, hogy ne vegyenek, attól még nem fognak sokan hallgatni rád... -
#1432 LG-t ne vegyen senki. -
pasquale #1431 :D -
#1430 hulladék