3392
-
#1871 Látom képben vagy nagyon az írók terén. Klassz a honlapod.
További sok sikert! -
izb #1870 köszi az infót.
tehát akkor ez a tipus ugyanúgy frissíthető a pio legújjabb firmware-vel?? -
#1869 A Pioneer DVR-110D Asus 1608P2 teljesen ugyanaz - tehát teljesítményre és minőségre is. -
#1868 Nekem nagyon jól működik a Pioneer DVR-110D, főleg mióta firmware flasheléssel átalakítottam (leírás a honlapomon) sima 110-re, így már DVD-RAM-ot is ír. Kerülni kelle vele egy-két lemeztípust, de "tiltott" lemeze minden írónak van, szóval szerintem nem háklisabb, mint a 109-es széria, hanem épp ellenkezőleg. -
izb #1867 köszönöm,mostmár ezt is tudom.
Viszont úgy tűnik,hogy a pio 110 model elég haloványra sikeredett,szídja mindenki mint a fene.
Egy sima pio és egy ilyen asus között minőségbeli külömbség van,vagy teljesen ugyanaz a két cucc. -
#1866 Igen, de ez összes közös vonásuk a párhuzamos NEC modellekkel, tehát - sok híreszteléssel ellentétben - nem azonosak belül. Csak a vezérlőchipek egyeznek meg. Az elektronika többi része, az optika, azaz a drive-ok felépítése teljesen más. -
#1865 Ha kiírt lemezeden nem hibás (tehát nem olvashatatlan), hanem a kiírt forrásanyagtól eltérő (korrupt), de olvasható szektor keletkezik, akkor az 99%-ben nem az író ibája, hanem a rendszeredben kell keresni a probléma forrását: legtöbbször memória, CPU (tuning van?), kábelezés, kábelhiba az oka. Akkor is, ha a 15 percig futtatott memóriateszter program nem jelez hibát. -
#1864 A BenQ DW1620 (Philips DVDR1640P) nagyon jó író lett, a BenQ DW1640 (Philips DVDR1648P) még jobb, ez az író van a Plextor PX-740A belsejében is, de az új Sony 810A is ugyanez. Kegyetlen gyors, megbízható cuccok, a Philips/BenQ kooperáció jól sült el. -
#1863 Pedig ilyen inkompatibilitásba nagyon sok író/lemez kombinációval bele lehet csúszni, főleg a DVD-R lemezeknél, ahol a bevezető zónába sok kiegészítő adatot írnak a driveok, és más írók ebbe aztán bele tudnak cefetül zavarodni és jön az általad említett eset, hogy az író nem olvassa a másik író által megírt lemezt (pedig az minden másban lejátszható). -
#1862 NEC, Pioneer (meg még egy rakás meghajtóval) SEMMI értelme a minőségi ellenőrzést futtatni a CDSpeed-ben (és főleg a különböző meghajtók eredményeit összehasolítani), használjátok inkább a sima visszaolvasási teszteket, ugyanis nem minden meghajtó képes akkurátus, egységes módon "jelenteni" a menet közben keletkező alacsony szintű hibajavítási adatokat, amire gyakorlatilag ez a minőségi tesztelés épül(ne). A CDSpeed minőségi ellenőrzése a BenQ/Philips írókkal működik nagyjából korrekten, minden más meghajtókhoz javarészt értelmetlen használni, nem véletlen, hogy a normális minpőégi ellenőrzéshez olyan meghajtót és szoftvert használnak, amelyet a gyártó optimalizál a drive-hoz (lásd Plextor -> PlexTools és LiteON-> KProbe). Sima viszaolvasási teszt ugyanúgy megteszi, ha legalább két meghajtóban lefutattod ugyanarra a lemezre (elérési időket is figyeljétek), és ha egy asztali lejátszóban is van módod kipróbálni, akkor végépp meg tudsz róla győződni, hogy jó-e a korong. -
#1861 Ez a Pioneer DVR-110D-re épül, az 100%-osan megegyező drive. -
#1860 Ne haragudj, de akkora baromságokat, valótlanságokat, ferdítéseket és hülyeségeket írkálsz ebbe a topikba, hogy csodálkozom rajta, hogy még senki nem szólt rád. :( -
#1859 Lehet, az a baj, hogy szar lemezre írtam vele....
De nekem az jött le belőle, hogy szar az egész úgy ahogy van. Már amikor beteszek egy régi lemezt, úgy állok neki, hogy áh, úgyse olvassa be.
Az egy dolog, hogy mostantól csak Verbatim-ra fogok írni, de nem Pio-val!
#1836, #1837 -
raal #1858 A Pioneer nem jó semmire. Már 3-at cseréltek nekem, nem olvassa a DVD-ket. Van amelyiket szereti, van amelyiket nem. Megírom vele a lemezt, és utána a megírt lemezt soha többé nem látja, Ha berakom kiírja hogy nincs lemez. A boltban azt mondták másnak is már az 5. írót adják és mindnél ugyanaz. Nagyon kényes. Én is visszaviszem, hátha egy NEC jobban beválik, igaz azzal még nem volt tapasztalatom. Pioneer-t ne vegyetek. -
Zealot #1857 Neked Pioneer van. Mégis inkább a NEC-et ajánlod? Nem vagy a PIOval megelégedve? -
Zealot #1856 Az ASUS-ban kicsit megingott a bizalmam, miután megyűlt a baja a CD írással. Egyszerűen nem hajlandó CD-t írni. Vagy csak elvétve. Már reklamáltam is de azt írtak, hogy a hiba nem jelentkezik. Az egy 0402P/D.
És az új NEC a 4550es? Van olyan jó minőségű mint a 35xx sorozat? Mert nekem annyira nem fontos a DVD-RAM. -
izb #1855 De akkor a 3540-es ha már NEC. -
#1854 NEC. -
izb #1853 Én a te helyedben egy ilyet vennék.
Asus disztribúció
Egyenlőre annyira új a cucc,hogy az ára még nincs kint az oldalon.
De 10000-12000ft körül lehet. -
Zealot #1852 Helló.
Új DVD írót készülök venni. Volt már Pioneer 110D-m és most nálam van a bátyám NEC 3520-asa, de nem tudok dönteni melyik lenne a jobb. A pioneer csak 2 hétig volt meg eladtam a gépemmel együtt. A NEC kegyetlen gyorsan olvas, azt már észrevettem. (22000kB/s-ig is felmegy akár) A PIO max. 12-essel olvasott. Ebből a szempontből NEC. Viszont nekem inkább egy olyan kellene, ami karcolt, vagy gyengébb minőségű DVD-ket is beolvassa. (princo, etc.) Mit ajánlotok? -
#1851 Most tudtam meg, hogy a Pioneer DVD írókban 103-tól 110-ig NEC chipset van! -
#1850 Amit könnyen lehet kezelni, az a K3B.
Windowsra meg Nero. Illetve van Nero Linuxra is, de még nem láttam.
Ha meg másolásra kell(spéci nem PC-s CD, DVD, vagy másolásvédelem), akkor Alcohol 120%. -
#1849 Milyen DVD/CD író progit ajánlotok? -
#1848 "kivéve a hibás." Ezzel nem számoltam. :) -
#1847 kivéve a hibás.
Én a napokban találtam egy régi cd-t, EuroData 99 perces. 870 MB. Spéci darab, asszem íratlan. Majd kipróbálom a Pio-ban.
annak idején a plextor CD-íróm nem szerette. Csak a 90 perceset írta meg, 800 MB.
az se volt rossz.
haver TEAC írója megbírkózott vele. Érdekes mód a lemez még ma is müxik rendesen, nem mint a Platinum, aminél 10 lemezből 1 év után 10 visszaolvashatatlan lett. -
#1846 Mindegyik DVD író tud CD-t írni. -
#1845 És ez a 3540-es ír CD-t is? -
#1844 #1765
#1763 -
#1843 érdekes hogy a BENQ írókat meg sem említitek -
#1842 nem tudom, nem vagyok ekkora szaki. -
rynn #1841 Hupsz, most kérdeztem meg a haveromat, se nem 40x-es, se nem 48x-os CD-ROM volt, hanem 52x-es...:DDDD De az biztos, hogy egy nagy szar vót az egész! -
#1840 48x-orosok jók voltak, nekem is volt egy. a mai napig meg, pedig egyszer felrobbant benne egy CD. vmi szar gamestar cd, nem bírta a megterhelést, gondolom meg volt roppanva középpen a lemez. kipucoltam, optikának nem volt baja, azóta is megy. szereztem hozzá egy AT tápot, és mivel playgombos, összeszereltem. jackbe dugtam egy fejhallgatót, azt volt a húgomnak karácsonyra cd-lejátszó. én úgyis vettem akkor DVDolvasót, táp meg 500ft volt. régien volt, azóta már egy 6x86-osban ketyeg. -
Air #1839 Sziasztok!
Behalt a 3520-as NEC drive-om. (Fizikai hiba, eltort benne valami) Amig mukodott tokeletesen irt. Max 100-120 koruli PI Error es max 2-3 PI Failure hibakat csinalt Verbatim lemezekkel.
Kaptam cserekent egy 3540-es NEC-t. Ez, ugyanazzal az alapanyaggal, 5-600 koruli PIE es van hogy 30-as PIF hibakat csinal a lemezre (Quality 70!). Ha nem PIE/PIF ellenorzest csinalok a lemezekre, hanem csak sima olvasasi tesztet akkor 100% jol olvassa vissza. De neha a DVDInfoPro, Compare funkcioja talal 1-2 bajt elterest az image-fajl es a kiirt lemez tartalma kozott.
Szerintetek ezzel visszavihetem gariba??
Az elozo cserekor is 3 hetig huzodott a dolog a Blufish-nel, hiaba volt 2%-os cseregarim, nem tudtak NEC drive-ot adni, csak LG-t azt meg nem akartam. -
pinehead #1838 akkor melyik írót javasoljátok hosszabb távra?
a héten vásárlás előtt állok, kösz a helpeket. -
#1837 Jah, és a 109-essel írt lemezek nagy részét a 110-es nem képes beolvasni.
Pedig egy másik 109-es illetve a NEC is beolvassa.
Gratulálok a Pio-nak ez aztán a kompatibilitás -
#1836 Pioneer kompatibilitásáról:
Régebbi 109-es Pio-val gond nélkül megírt Omega (tudom, nagyon fos noname lemez, de legalább ingyen volt...) lemezeket a mostani 110D baszik beolvasni!!! (1.22-es firmware).
Berakom a lemezt a 3 éves SAMSUNG asztali DVD lejátszóba (videoDVD-röl van szó) gond nélül azonnal lejátssza, nem ugrál nem akadozik.
Mellesleg a lemez felülete kristály tiszta, egy darab karc vagy kosz nincs rajta!
Amikor még megvolt a 109-es az is simán beolvasta.
Szóval nagyon-nagyot csalódtam a Pioneer-ban.
Ezek után veszek egy NEC-et. -
rynn #1835 Köszi a választ! Mivel a NEC ára kb. 3/4-ede a Pioneerének, ezek után asszem NEC-et fogok venni!
Viszont az érdekesség2-vel kapcsolatban:
Egy haverom kb. 4 éve vette az első gépét, egy Pentium1-est 48x-os SONY cd-olvasóval. Abban a cdromban hetente egy-két cd volt, de mégis tönkrement egy év után, búgott, darált, és de azért olvasta a cdket. Olyan hangja volt, mint egy román traktornak:D. Még fél év, és már a cdket se nagyon olvasta, mert egyszerűen meghalt a mechanikája. A forgatómotor ment benne tönkre. A motorból egyenként távoztak a csapágygolyók, ezért csodálkozom, hogy eddig is bírta.:D
Viszont, volt nállam kb. 2 hétig egy egész jónak mondható SONY Combo-m, azzal messze meg voltam elégedve, a cd-ket tökéletesen írta és olvasta. DVD nem sok volt benne, de azokkal is megbírkózott. Ezért gondoltam, hogy a SONY kiheverte a régi szégyenét (fenti példa :), és a mostani cuccok már jók. De az írás azért már más tészta, és abban neked adok igazat.
Köszi a választ.
--rynn. -
#1834 bazz.... SONY? már ne haragudj de felejtsd el.
SONY irtó jó TV-ket gyárt, de ennyi. technológiailag nagyon aljaszinten vannak. Általában őgy adódik, hogy mivel hatalmas laboruk van állandóan fejlesztetek. nevükhöz fűzödik a CD, DVD, illetve a Blu-ray szabvány is(van a HDDVD?, nemtom)
De amit nem ők fejlesztettek, azzal gondban vannak. A Sony asztali dvd-k a mai napig nem szeretik a DivX-et, Xvidet meg talán egyik se játszik.(Divxből se a legtöbbet)
ha te SONY dvdírót veszel, akkor olyan írót kapsz, ami a legtöbb lemezt nem fogja megírni. Philips lemezekkel az a baj, hogy konkurens cég, TDK-kat asszem nem szereti, a Noname-et meg minek támogassa?
Ez persze picit túlzás, de ha visszaolvasol akkor meglátod, hogy kompatibilitás szempontjából a NEC, és a Pioneer 110d most a favorit. Nekem 110d van, meg vok vele elégedve, persze firmware-update után. Miért kell a fimrupdate? Olvass vissza, régi firm kevesebb lemezt támogat.(csak olvass bele telepítés előtt az új firm changelog-jába)
A Pioneert jószívvel ajánlom, de a NEC-ről is csupa jókat hallani.
Érdekesség: Tudtátok, hogy a SONY adta ki az első +/- (pluszminuszos) írót? Elvileg pluszminuszos volt, de állítólag nagyon vacak lett. algi írt meg néhányféle lemezt
Érdekesség2: Annak idején tök nagy botrány volt egyszer. Szinte minden számtechboltban kapható Sony 40x-es CD-olvasók irdatlan számban mentek tönkre. Átlagélettartam alig volt fél év. Miuts a sony visszahallota sz esetet sürgősségi sajtókonferenciát hívott össze magyarországon, ahol bejelentette, hogy a Sony, mint olyan SOHA nem készített 40-es CD olvasót. kizárólag 32x-ereset, és 48x-osat. Ez volt talán magyarország legnagyobb hardware-hamisítása, ami nagyker szinten folyt. Rendőrség persze nyomozott, kiderítették a SONY gyárak dolgozóitól, hogy 40x-es sony olvasó tényleg nem létezik.
-
Lacika 79 #1833 -
rynn #1832 Az lenne a kérdésem, hogy ki mit tud a SONY dvd-írókról??? Elsősorban videó-dvd-ket írnék vele, de nagyon fontos, hogy jól írja őket. Kinek milyen tapasztalatai vannak?