3392
-
#1831 vágóéis másolgassatok csak. baj nem lesz belőle. bár a DVD olvasóm már kb 6-7 éves(anno még 30 rugóért vettem), azóta arról nézek filmet. -
#1830 "hm, szerintem másold át ezután is. így csak az író élettartamát rövidíted, ha mindíg dolgoznia kell" ->ja, így lesz, ugyanis veszek alapot meg procit is, csak hogy a NEC-em kellemes társaságban érezze magát! ;) -
Lacika 79 #1829 #1828 -
#1828 nem, egy 2 órás filmet 2 perc alatt átmásol, az olvasó 2 percet megy, míg ha onnan nézi 2 órát pörgeti a lemezt
a számok csak kitaláltak:) -
#1827 teljesen egyetértek.
Lacika: nem mind1 hogy átmásolja, vagy megnézi vinyóról? ugyanúgy egysuer lesz elolvasva. amúgy az író élettartamát nem ez befolyásolja. -
Lacika 79 #1826 hm, szerintem másold át ezután is. így csak az író élettartamát rövidíted, ha mindíg dolgoznia kell -
vjanika #1825 Samsung, LG mindkettő egy kalap kaki! Szerintem olyan, hogy jó író nem létezik. De olyan, hogy rossz, az van, pl: Samsung, LG. Vettünk cégnek vagy 30 db Samsungot (igaz ezek csak Combo-k). A 30-ból kb kettővel tudunk DVD-t olvasni rendesen. Az LG-k (mert van egy pár Lg is) meg garancia lejárta után 1-2 hónappal mennek tönkre mind. Persze had ne mondjam, hogy azért vettük, mert az okos és takarékos pénzügyi részleg a kezünkre csapott, hogy ne többet. Most jól megszívták, vehetünk új meghajtókat. Ez van amikor a szakmai döntést felülbírálja a pénzügyi!
Amúgy előző cégemnél NEC-et használtunk. Tökéletesen működött. Van most néhány PIO is a kezem közelébe, azokkal is meg vagyok elégedve. Plextor is jó, meg TEAC is. -
#1824 Ja, meg van pár CD, ami meg volt halva, csak úgy próbaképpen beraktam a NEC-be és símán olvasta! -
#1823 Nekem ez a NEC nagyon bejött! Eddig mindig átmásoltam a CD-ről a filmet vinyóra és onnan néztem meg, hogy kevésbé akadjon. Most meg a DVD-n van 4-5 film és fölösleges vinyóra másolnom, mert ha közvetlenül a NEC-ről megy akkor sokkal gyorsabb! (hozzáteszem gyenge a gépem) -
#1822 nem értelek, bocs.
2 kábelen nem lehet 2 master.
a DVD írót érdemes secondary kábelre tenni, de winxp elvileg elkezeli bárhogy.
sztem nyugodtam berakhatod pri/slave-re is.
Visszatérve: az LG szar. minden LG termék szar. az ára miatt veszik, de legtöbbször szo*nak vele. tavaly nyáron dolgoztam számtechboltban(nem idén nyároin, hanem előtte), ilyen nyári munka címmel. Ne tudd meg hány LG jött vissza.
NEC akkor még nem volt, de a PIO nagyon jó márka. Nekem most 110d van, és irtó jó, de hasonlóakat hallottam a NEC-ről is. (persze 3 napon belül frissíts firmware-t!!! )grab.hu <-- itt vannak firmek, vagy gyártó oldalán talán. ne használj hackelt firmet, mert akkor nem veszik vissza, ha baja lesz. hivatalos firm esetén nem baszakodnak általában, mert már ők maguk se tudják milyen volt rajt. -
#1821 Ha esetleg 109-es Pio szállt el, akkor ha még van rá gari vidd vissza a boltba, hogy elromlott -
Lacika 79 #1820 grat -
#1819 A hír igaz... megvettem... NEC ND 3540! (szívem csücske!) -
#1818 asszem már kérdezték, csak nem értettem, hogyha ne adj Isten elszáll a firmware frissítéstől az író hogy lehet visszaállítani?
-
#1817 Akkor még mindig a NEC a tuti
Ja, majd el felejtettem, van egy picit drágábbért pioneer 109. <-Ez jobb vagy még mindig inkább a NEC ND 3540? -
#1816 samsung optika = hulladék -
#1815 van még egy harmadik is: Samsung TS-H552 16x +/- DVD-RW dual layer
erről mi a vélemény? még mindig inkább a NEC? -
Lacika 79 #1814 mert lámák, de ha visszaolvasol picit, talán hiszel majd nekem :P -
#1813 ja, meg kb 2-3 hete olyan pletyiket hallok, hogy az LG kidobott egy rossz DVD író sorozatot.
Most akkor úgy állok, hogy a NEC felé billen a mérleg! -
#1812 felhívtam a boltot, mondták, hogy az LG-t jobban viszik -
#1811 akkor bocs a sürgetésért -
Lacika 79 #1810 jah, amúgy sürgetés itt nem divat :P -
Lacika 79 #1809 NEC mindenképpen. Többiek is ezt fogják tanácsolni -
#1808 Help, gyorsan! Melyiket vegyem?
"LG 4165B" vagy "NEC ND 3540"?
Árban ugyanannyi. -
RTW #1807 Ezen a címen van egy kép, el tudjátok mondani, hogy a képen mi micsoda és hogy a DVD írót mihez kéne kötnöm? Előre is köszönöm.
http://www.kepfeltoltes.hu/051103/dvd_iro.JPG -
RTW #1806 Köszönöm a válaszaitok. Talán menni fog. -
#1805 nekem lenne, a winyot muszály átállitani (az elvileg masteren van, nem?) nem elég csak a DVD írót át rakni Masterbe? -
#1804 1. minden boltban segítenek, sőt, ott ahol vetted ingyen beszereleik/csatlakoztatják.
2. milyen író? millió féle van. ha USB-s, akkor rádugod USB-re(kábelt kaptál mellé), azt a linux/windows felismeri. Mac-ről ne itt kérdezősködj, hanem Mac topicokban. Én csak PC-hez értek.
Serial ATA-s íróról még nem tudok.
Paralel ATA esetén:
Ez bonyesz lesz, próbálok érthető lenni.
Átlag Pc-ben van két PATA, másnéven IDE kábel.(illetőleg csak 1 szokott lenni, de 2 lehetne, ha az alaplapos dobozokból nem spórolnák ki őket). Kivéve persze RAID esetén, amit ugyan nem 8 IDE eszköz kezelésére találtak ki, de arra is használható, bár lassú lesz...
Mindkét kábelnek 3 vége van. Az egyik mindig az alaplapra megy. Általában színes, és távolabb van a 2 másik csatlakozótól.
Az egyik kábel neve Primary(elsődleges), a másiké Secondary(másodlagos).
A kábeleken a kábel másik végét Master-nek(mester), a kábel közepét pedig Slave-nek(rabszolga).
Elvileg tökmindegy, mit hová dugsz. Bár inkompetensebb alaplapok, mint anno a DOS idején voltak csak a Primary Master-ről tudtak bootolni(elsődleges kábel másik vége). Gyakorlatilag a PC architektúra igen régi, és náha a saját lábán esik át, szóval érdemes mindent rendes helyre dugni(pl a boot-vinyót Primary Masterre, jelen esetben pedig a CD/DVD írót Secondary Masterre, mert régen írni csak Masteren lehetett rendesen. Meg persze elvileg Master is kerülhet a kábel közepére is, meg Slave is a végére, de nem mindenhol müxik.)
Szóval: Ha a gépedben 1 kábel van, akkor vegyél még egyet. A DVD írót dugd rá a Secondary kábel Master részére, DE ELŐBB:
Nem elég, ha a kábelen jó helyre dugod, a vinyókon, és az optikai meghajtókon is be kell állítani, hogy az adott eszköz Master-e, vagy Slave-e.(sebességbeli különbség nincs, meg elérésben sincs, de azért a biztonság kedvéért legyen az író lehetőleg master)
Hogy állítod be?
A Vinyót, illetve meghajtók hátulján(ahova a kábel megy) találhatóak kis pöckök(olyanok, mint amibe az IDE kábel is belemgy csak nem olyan hosszú.)
Ezekre kell dugiszálni egy Jumped nevű kis vacakot(elvileg alapból is lesz rajta 1 masterre állítva). Hogy hogy kell beállítani, az általában a vinyó/meghajtó tetején levő cimkéből, vagy a pöckök mellett található gravírozásokból derül ki(SL- slave, M- master, CS- Cabel Select{ilyenkor ha a végén van akkor Master, ha a közepén akkor Slave, de ezt ne használd, mert szar, mint a DHCP}).
A jumpert masterre dugod, be a kábelt, áramot is neki, azt elvileg menni fog.
Képzeld el, pár ével, és 2-3 GHz-el ezelőtt még a processor gyorsaságát is Jumperekkel kellet beállítani.
Na ez után a doksi után senki sem fogja még egyszer megkérdezni, hogy "minek a SATA?".
Persze néha rittig nem lehet megtalálni a Jumper beállításokat a vinyókon, főleg a spéciken, mint a WD, ahol a Jumper még kereszte is van néha....
Kezdem szeretni a Plug&Play technológiákat, mint az USB, vagy a SATA2.
Egyéb kérdés, vagy rosszul mondtam vmit? -
Lacika 79 #1803 de sztem akkor jársz a legjobban, ha valami hozzáértő havernak-ismerősnek szólsz, hogy ugyan segítsen már, mert nem akarod elbarmolni a cuccost. -
#1802 A DVD-írók ATA sínen csatlakoznak a géphez. Alapesetben egy alaplapon két darab ATA csatlakozó van amelyre két-két egység köthető. Ez összesen 4 darab eszköz.
Lehet mondjuk DVD-olvasó, DVD-író és két vinyó.
Bizonyos alaplapokon van RAID vezérlő. Ez újabb 2 vagy 4 egységet jelent, a vezérlő csatornaszámától függően.
Ha leirod, hogy pontosan milyen típusú az alaplapod, akkor könnyebben meg lehet állapítani, hogy van-e szabad IDE csatlakozó. Azt kell megnézni hogy hány vinyód van rádugva, illetve, hogy hány CD/DVD olvasó/író. -
RTW #1801 Hello! A DVD írókat a géphez hogyan lehet hozzákötni? Milyen csatlakozók kellenek? Mit kell néznem a gép belsejében, hogy megtudjam, hogy bővíthető-e a gépem egy DVD íróval? (egy CD olvasó-író - DVD olvasó van most a gépben) -
#1800 #1500-ban még irta vmilyen láma, hogy elszállt a firmware frissítéstöl egy 109-es Pio-ja. (vajh, ki lehetett? ).
Nah, most ért véget a garancia Project. Végre rábírtam a boltot, hogy cseréljék ki az írót. Ez 3 hónapomba került, de legalább most van egy 110D-m -
#1799 ha rám hallgatsz akkor a pio, de a nec-et is dícsérik.
persze firmware update nélkül mindkettő használhatatlan.(a mai dvd lemezkavalkádban nem is csoda) -
#1798 ez reklám vagy csak idióta vagy? ez a 3. topic amibe beírod -
#1796 aham..thx és melyiket? :)
Pioneer 110D 16x DVD író +/- Dual Layer 8x
NEC 3520 16x DVD író +/- Dual Layer
:) -
#1795 LG-t ne, Pio vagy NEC -
#1794 hali all!!
mi a különbség a
DVD IRO LG GSA-4165RBB FEKETE OEM 16x DL és a DVD IRO LG GSA-4163RB FEKETE BOX 16x+-DL között?? THX a válaszokat
én az elsö 2 kötül választanák:)vagy melyik DVD irót ajánljátok?
-
#1793 Ha mondjuk nem zársz be vmi alkalmazást, és a flash közben bezavar.
Amúgy vissza lehet állítani valóban az eredetit. -
#1792 deha jól láttam lehet a régit menteni
akkor mi a kockázat? -
#1791 Igen, Neked 3520-asod van. Nyugodtan frissítheted a 3.06-al,a linkről:
http://www.de.nec.de./softwareoverview2.php/id/1333