Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az hogy te mit vettél,és hogy mi jó,az köszönõ viszonyban sincs egymással.
írj le nekem az íródról legalább 3 konkrétumot,ami jó dvd íróvá teszi cuccosodat.
De ne olyat,hogy "bake marha jól ír,és a németországi visszajelzés marha jó"
hanem konkrétumokat.(Firmware támogatás,lemezek felismerése,beolvasási gyorsaság,egyebek)
Ugyanis ha olyan fórumozo lennél aki olvas is itt valamit,figyel,akkor nem kerülte volna el a figyelmedet,hogy az LG minden,csak nem cool író.(Arról nem is beszélve,hogy ha másfél hónapja vetted az elsõ íródat,akkor miért pont LG??????)

De ha te ennek az ellenkezõjét bebizonyitod,akkor hajrá.

TothLaci
Csak elmondanám, hogy sok ismerõsöm az LG DVD írót választotta, és félév után tönkre ment nekik. Mégegyszer megemlítem, nem egy ismerõsnek ment tönkre. Interneten is megkérdeztem néhány gyereket errõl, és dettó ezt írták.
Én merem ajánlani az MSI DR16-B2-õt! 16 rongyból ki van, dobozos, 2 év garival.
(amúgy BenQ író)

Nem rég óta van meg, de már megírtam vele sok lemezt(30 kb.)és még egyett sem rontott! Szépen is olvassa vissza õket! Persze még új, de a haveromnak is ilyen van és õ azért már elég sokat írt vele és semmi baja!

Nem frissítettem semmilyen FW-t sem.

És más fórumokban is olvasgattam meg tanácskoztam, hogy jó kis író ez! A német chip oldalon 40 író közül a 8 helyzést érte el, megelõzvén a Pio109-et.

Meg ami még nem elnézzendõ szerintem hogy jól is néz ki! Nem olyan nyers kinézetûek mint a oem-es cuccok!

De SAMSUNGOT SEMMIFÉLEKÉPPEN NE VEGYETEK MERT AZ FOS!!!(ismerõsi körbe 3 is beszart meg a cserék is utána )

Peace!
ibrik
Ja egy kicsit félreérthetõ volt, amit írtam.
Szóval nem azért volt több LG CD-íróm, mert bekrepáltak volna, hanem az elsõ CD-íróm óta 3-szor cserélõdött le teljesen a gépem és mindig a CD-íróval együtt sikerült eladni mindegyiket.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

ibrik
Most látom, hogy kizárólag egy CD-írója volt(van) - most akkor milyen tapasztalatok alapján állítja, hogy a többi nem jó?
Na erre varrjon gombot...

Én beismerem, hogy nekem meg mindig is LG CD-íróim voltak, de nem ezért, mert szerintem a többi szar volt, hanem mások is mondták, igaz, hogy olcsók, de nyugodtan felveszik a versenyt a hiper-szuiper-csilli-villi nagy márkás vasakkal, amelyeknek az árán 3-4 LG-t is lehet venni...

Met
még azt se tudja, hogy mit akar vennni😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ibrik
Hát szerintem, mert te azt mondod, hogy ne vegyenek, attól még nem fognak sokan hallgatni rád...

TothLaci
LG-t ne vegyen senki.
😄

__|__ ________(*)________

Punker
hulladék

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Met
-

és ezhez mit szóltok..Samsung TS-H552U/BEBL

ibrik
Én annakidején, amikor még szinte újdonságnak és túl drága "luxus"-nak számítottak a DVD-írók, akkor elhatároztam, hogy akkor fogok venni, ha majd annyiba kerülnek, mint a CD-írók (akkoriban).
Nos, azt - a csak magamnak tett - ígéretet be is váltottam és kábé egy hónapja vettem 12eFt-ért egy LG GSA-4163B-t. Alap firmware van rajta - bár frissíthettem volna, de nálam szabály, hogy ha valamivel nincs gond, akkor minek bolygatni (az alaplapi BIOS-frissítésekkel is így vagyok). A 8x-osan írható DVD-R lemezt gond nélkül írja (eddig még csak ilyet használtam, mert nem mindenki DVD-je ismeri a DVD+R-t).

Szóval csak annyit akarok mondani, hogy én nagyon meg vagyok elégedve a vassal, és azóta a baráti körömben többeknek is írtam már DVD-t és mindenki meg van vele elégedve. Sõt, az egyikük huga kint él Németországban, és mivel kint ritka a magyar cucc, hozzá is került egy film. Már tõle is kaptam pozitív visszajelzést.
Én csak ajánlani tudom az LG GSA-4163B-t. Az olcsóságának semmi köze az "olcsó húsnak híg a leve" mondáshoz.

Met
Panaszkodtak a pio109-re és a NEC 3520-ra is, utóbbira kevesebbet.
Én a NEC-t venném, most 3500-asom van meg egy LG.

na most melyiket vegyem?? szavazás...😄

Met
jó író a NEC

Met
Nekem úgy rémlik, hogy a DRW-1608P-ben pio mechanika van.

TothLaci
Én nem merném megvenni, mert nem igazán ismerem, de utána néztem.
megnéztem az ASUS-t amit írtál.... elég jó 16 780 Ftba fájna... és j tuljai is vannak de kinéztem egy
NEC ND-3520 Double Layer OEM 2év-et 15kért.. az jó??

TothLaci
Szinte mindenki a Pioneer 109-es írót dicséri, de én inkább ASUS-nál maradok. A CD íróm ASUS márkájú, ez az elsõ, már évek óta használom, és nem tapasztaltam benne még semmilyen hibát. Most ASUS DVD írót veszek, remélem, a DRW-1608P nem hagy majd cserben.
Punker
Pio109

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

plz monnyatok egy jó kis DVD írtót 15kig ami télleg megéri.. kösz

Na megjött az íróm! MSI DR16-B2!(BenQ 1620 Pro belseje van). 😊)))

Amint beraktam rögtön írtam is vele 10 lemezt és szépen megírta mindegyiket!(8X-oson)

Szóval úgy néz ki lehet hogy jól jártam vele! (16 rongyból kivolt és dobozos)

Majd még tesztelgetem és utána megírom hogy ajánlom-e mindenkinek vagy sem!

nem vagyok megelégedve a pióval...szerintem jelen pillanatba a Nec jobb. Egyébként a Pioneer Nec chippel müködik, csak konstrukciós külömbségek vannak.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Pioneer 109 1.50-es firmware-vel. A firmware-t az Asus-tól szedtem a 1608P írótol.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Úgy látom nem is lessz rossz a MSI, a németek szerint elég jó: Nem rossz
pio 109

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Nekem pont lg4163-asom van, és nincsen vele semmi bajom.
Elötte egy sony volt, az sorra elrontotta a lemezeket, helyette kértem ezt gariba. Azóta nincs bajom.

IJB!
Mondjuk nem ertem, hogy jon ide az, hogy a te regi filipszed szar, akkor a mostani BenQ is szar.. Erdekes logika.

Laalee
akkor vegyel, nekem filipsz van szerintem elég szar. igaz ez egy viszonylag régebbi darab, de a vele megegyezõ nec vagy pio lényegesen jobb

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

SZVSZ ez nem igaz.
A pioval es az NEC-vel egy szinten van. Ha nem jobb egy kicsivel.

esetleg NEC?
Laalee
tul sok jót nem lehet elmondani a benq rol

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Szasztok!

Nem lessz Pioneerem, mert sokért tudja elhozzni az a köcsög bolt!

Ezért maradt a MSI DR16-B2!(azt mondják hogy BenQ és Philips a belseje)!

Vkinek van ilyen írója, tud vki vmit mondani róla?
Rafaelo
lol

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

NEC vagy Pinanyél, amelyki szimpatikusabb. eldzsí szerintem felejtõs. 😛
Sziasztok
Szerintetek melyik írót érdemes megvenni?
- LG 4163B Dual
- NEC ND-3520 Dual
- Pioneer 109 Dual

Firmware legföképpen specifikációkat tartalmaz.Tehát érdemes mindig a legújjabnak a gépen lennie.Már csak azért,hogy naprakész legyél.

MaSzKa
kellene a104-es nél újjabb firmware lg gsa-4081b-hez

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
Szerintem LG 24x-es
-mindent +ír
-olcsó (14e Bruttó Ft)
-picit lassú a többiekhez képest

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Met
nem KELL letölteni firmwaret addig amíg nincs probléma vele

Nem tudja e esetleg vki hogy a Pio 109Xla hoz melyik firmwaret kell letölteni, mert van kettõ is a honlapján: van 109-hez meg van a, 109Xla1 hez, de mi az a 1-es ott ????

Ha vki tudja a válasz írjon!

Elõre is THX!

Hy!
NeoMaN
XL-t -hez van speckó szoftver, amivel lehet halkítani a drivet...

Azt hiszem BenQ a belseje.

Kössz mindenkinek mindent! Marad a Pio 109XL! Majd ha megvan megizasztom és közlöm tapasztalataimat!

Csumi!
Met
LG és NEC

Sztem az aritát is jobb ha hanyagolod, a legszarabb ritek lemez. Talán még a Ridata a legjobb belõle.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

És most milyened van?
Met
Nekem volt MSI-s, 8 mega pufferes, nem volt vele bajom, nem tudom valójában milyen volt a belseje.

http://www.pioneer.de/de/product_detail.jsp?product_id=10328&taxonomy_id=364-394
Itt van a cím, kukkants rá! Aritát(8X) szoktam veretni! Princorá rá se nézek! Aki olyat vesz annak vmi gond van odafent!
Mindegy kipróbáljuk a Pio-t, még úgysem volt DvD íróm, nem tudom mihez hasonlítani, de ha már veszek nem akarok szart venni!
A Nero-s DvD lemez minõségtesztet lehet ezzel az íróval veretni?