3392
  • Punker
    110DBK-ból hogy csináljak 110BK-t? mert 1.22-es firmware van benne de Nero szerint így se írja a RAM-ot.
  • lord nihilus
    okszi no harag
  • PPeter
    Ne húzd fel az orrod, nem bántott senki :). Csak unalmas mindig ugyanazt újra és újra beírni.
  • lord nihilus
    inkább mindenki felejtse el mit kérdeztem jó?
    köszike :)
  • lord nihilus
    SAJNÁLOM!
    bocs, oké igazad van de ha itt akármeddig visszaolvasod azt látod:
    használóik szerint ez-meg-ez zsír, a többi szerint arról ezt-meg-ezt hallott...
    ui: meik nem kevésbé rövidítés mint az amit oda jelöltél, és este fél 11-kor nincs iskola :)
  • PPeter
    Mit értesz az alatt, hogy 6x-os írásnél rontott?
  • PPeter
    Nem csak a program számít, hanem a meghajtó is, ugyanis nem minden drive alkalmas az akkurátus minőségi ellenőrzésre (nem ezen múlik, hogy adott drive jó író vagy sem, a minőségellenőrzési képesség egy speciális feature, ami legtöbbször a meghajtóhoz optimalizált, gyártó által fejlesztett segédprogrammal megy jól), én a Plextor PX-712, 716 meghajtókat használom erre a PlexTools programmal. A CDSpeed minőégi ellenőrzése szinte alig mondható akkurátusnak a meghajtók többségével, egyelőre a BenQ DW1640 a legjobb erre tapasztalataim szerint, minden más meghajtóval sokkal inkább érdemes a sima visszaolvasás teszteket futtatni.
  • MacrosTheBlack
    Kérdésem lenne. Adott egy Pio 109 (fw asszem 1.19, nem emlékszem, de biztos hogy az 1.07-nél újabb), valamint 8x TDK DVD+R. Namost ez a lemez nem tudom mennyire eredeti vagy hamisítvány, régebben sötétkékes-szürkés árnyalatú színben láttam ilyet, ez meg sokkal halványabb, világoskékes-szürkés. 6x írásnál többet elrontott az író (ez a leggyorsabb CLV írásmód, Verbatim 16x +R-rel, sötétkék TDK +R-rel hibátlan volt), 4x és 8x módban talán ha egyet rontott (igaz nem is írtam vele összesen se sokat), de ezek után már abban se vagyok biztos hogy amit így megírt az meddig fog rajta maradni. A kérdésem:
    1. Ez a lemez (ránézésre) lehet eredeti vagy tuti hamisított?
    2. A 8x írás már ZCLV, a 4x meg mint szavaidból kivettem, lehet hogy egy 16x-es írónál nem a legoptimalizáltabb minőségű. Melyikkel írjam?
  • MacrosTheBlack
    Melyik progival szoktad leellenőrizni az írás minőségét?
  • PPeter
    "Meik"? Jézus, gondolom iskola helyett írkálsz ide :Ð
    Amúgy meg kicsit visszaolvasol (az megy, ugye?) és okosodhatsz.
  • PPeter
    A BenQ DW1640 nem olvassa a RAM-ot.
  • Met
    csak egy pár hozzászólást kellene visszaolvasnod
  • lord nihilus
    szerintetek ezek közül meik a jó?
    DVD-RW NEC 3550 OEM 9 632
    DVD-RW NEC 4550 OEM Black 10 488
    DVD-RW NEC 4550 OEM 10 488
    DVD-RW LG GSA-4165 OEM 8 970
    DVD-RW LG GSA-4167B BK Black Fekete OEM 10 221
    DVD-RW LG GSA-4167B BK Black Fekete BOX 11 491
    DVD-RW LG GSA-2164D Ext USB2.0 17 949
    DVD-RW LG GSA-2166D Lightscribe USB2.0 BOKSZ 19 412
    DVD-RW Plextor OEM PX-716A +/-RW 25 806
    DVD-RW Plextor BOX PX-740/T3 16 036
    DVD-RW Plextor OEM SATA PX-716SA 27 554
    DVD-RW Pioneer BOX Black Fekete DVR-A07 10 313
    DVD-RW Pioneer OEM DVR-110D Nem Tud DVD-RAM 9 614
    DVD-RW Pioneer OEM Black Fekete DVR-110D Nem Tud DVD-RAM 9 614
  • blancer
    ja még annyi h olvasni tudja a benq a ramot?
  • blancer
    jaja
    akkor a most legmegbízhetóbb, legjobb a benq1640, de nem tud ramot (ennél nem megoldható valahogy mint a pio110D-nél?) írni utánna a nec és a pio ők már tudnak ramot. tehát ha nem akarok ramot írni akkor mindenféleképpen benq de ha valamikoris szándékozok akkor a nec vagy a pio.
    A ramról: az tényleg úgy műkszik mint egy winyó tehát nem kell annyit szórakozni vele mint az rw-vel?
    Mégis a hangosságról (pl:ha nem teljes sebességen mennek )valami sorrendet nem tudsz beállítani?
    előre ios kösz a segítséget
    by:White
  • PPeter
    Nekem van mind a három. Egyik sem halk, amikor teljes sebességgel megy, de szerencsére nem kötelező mindig 16x-osan írni/olvasni, nem igaz? :)
  • izb
    na ez kircsi helynek tűnik.köszi
    a fermel kicsit messze van:))
    Mégegyszer thx
  • blancer
    még ezt is találtam
    fer-mel computer
  • blancer
    Bocs azt a részét nem próbálgattam csak találtam és továbbítottam. de hallottam ismerőstől még a feneketlen tónál, az ipon.hu állítólag jó kis bolt. az ő listájukban is láttam.
    Remélem ez már jobb csak drágább egy picit.

• izb
    Hihetetlen egy köcsög oldal.
    Regisztrálás után semmi info nincs se a szállításról se semmiről.
    Üresek a menüpontok.
    Tele a tököm a Ramiris által kiadott webáruházakból..........
  • zico87
    Nekem NEC 3500AG íróm van kicsit hangos de nem olyan vészesen,de tuti kis író !!!
  • blancer
    Szal még felvetődik bennem egy kérdés, hogy a három(Benq, Nec, Pio) közül olyan összehasonlítás, hogy melyik a hangosabb? lehet h hülyeséget kérdeztem de valakinek nincs mind a 3 fajtából 1?

üdv
  • PPeter
    Ha nem is üti, de az egyik legjobb író most. Ha nincsenek 1x-es és 2x-es DVD-RW lemezeid régebbről (ezeket nem komálja), és nem akarsz DVD-RAM lemezt írni, akkor a BenQ DW-1640 (alias Plextor PX-740A, Philips DVDR1648P) az egyik legjobb választás. Olcsó és gyors, a BSLB verziójú firmware-e döbbenetesen jó.
  • blancer
    Tehát BENQ 1640 az üti perpill a NEC és pio társait?
    Ja egy tipp: Flycomp.hu
  • izb
    1640-est vegyél
    PPeter szerint ez most a nyerő.
    Én is ez után kajtatok,de boltban még nem láttam....
  • Punker
    Samsung nagyon sz@r
  • blancer
    Én is DVD-író Vásárlás előtt vagyok,
    Esetleg valami infótok lenne a BenQ írókról is? (Esetleg említésképpen a Samsung philips is jöhetne)vagy mindenképp a nec vagy a pio?
    Köszi
  • Ramore
    Köszi!
  • izb
    NEC mindenképp
  • Balyy
    Nekem LG GSA-4120B van 1 éve és nekem nagyon bejött! Előtte LG cd íróm volt és azzal se volt semmi bajom! Pioneer-ről csak jókat hallottam necről semmit!
    Mondjuk én a necen nem gondolkoznék ha most írót vennék de ez csak az én véleményem!
  • Ramore
    Melyik írót ajánlanátok?

NEC 4550, vagy Pioneer DVR110D

Netán az új generációs LG GSA-4167B íróról van valakinek tapasztalata?
  • Met
    Van valami progi amivel írás előtt ki lehet próbálni, hogy melyik az optimális sebesség?
  • PPeter
    Nézd, nehéz megmondani, hogy mi a túl lassú és mi a túl gyors. Vegyünk alapul egy mai 16x-os írót és egy 16x-os lemezt. Az író firmware-ében ehhez a lemezhez van mondjuk négy írási stratégia, egy a 4x-es, egy a 8x-os, egy a 12x-es, egy meg a 16x-os íráshoz. Könnyen lehet, hogy bár a 4x-es írás tűnne ésszerűnek a legjobb minőséghez, de pont az az írási stratégia kevésbé optimalizált, mint mondjuk a 8x-os, tehát végül a 8x-os jobbnak bizonyul - és ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy az írási sebesség növekedésével vannak olyan mellékhatások, amelyek a legjobb írási stratégiával sem védhetők ki. Ha új lemezhez jutok, mindig alaposan kipróbálom, melyik sebesség az, amivel a legjobb eredményeket kapom a visszaolvasási, minőségelenőrzési és persze az asztali lejátszóimban.
  • dokar
    Okés. Így már világos. De ha túl lassan írok, az is lehet gáz?
  • PPeter
    Amit ílertál, az teljesen üzemszerű működés, a NEC 8x-os Z-CLV írása több lépcsőben történik, a led világítása meg gyártótól függ, ki így, ki úgy valósítja meg a különböző munkafázisok kijelzését, ezen nem tudsz változtatni.
  • BzySid
    Sziasztok! Van egy kis problémám. Vettem egy NEC 4550A DVD-írót. Azt már észrevettem,hogy lassabb mint a konkurencia(Pioneer 110/4.7GB/8min/), 10 perc egy full DVD. A probléma, hogy egy írás alatt legalább 6-8 alkalommal sebbességet vált(DVD-író Buffer lehúzása, aztán vissza), és írás közben folyamatosan ég a IDE-led, ellentétben régi Pioneer íróimmal, mert azoknál csak villogott. NEC tulajok véleményét, tapasztalatait várom. NEC 35xx szériához már láttam olyan firmware-t, amely valamilyen sebességkorlátozást szüntet meg(hivatalos). Köszönöm.
  • izb
    Ne is:))
  • PPeter
    Viszont akiknek írod ezeket a szutyok Aritákat max. sebeséggel, azoknak biztosan nem jót akarsz, mert záros határidőn belül kidobhatják majd a retekbe a lemezeiket....
  • dokar
    Én se akarok neki rosszat...
    :)
  • izb
    Nem erőszak a disznótor.
    PPeter csak jót akar neked.