3392
  • MacrosTheBlack
    Mikor? 1 hónapja néztem céges jogtárban, akkor még ez volt az aktuális. Azóta nem telt el olyan sok idő. Kötelező időt azonban ez sem írt, ki is emeltem benne. A "törekedni kell" eléggé szabad értelmezésű.
  • Bendegoose
    Thx,
    no akkor bevállalok 1et,, ,
    Üdv,
    B.
  • Punker
    ezek azóta megváltoztak, nincs kötelező idő.
  • MacrosTheBlack
    Kifejezetten erről nem, de a KISS mint márka mindig is a lehető legtöbb média formátum lejátszásáról volt híres (pl. legelső divxes), sok nagy márka termékeinél nagyobb tudású.
  • MacrosTheBlack
    49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet, 4. § (2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Ennél konkrétabb határidőt nem találtam leírva, a PTK 306. § is csak "megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül"-t ír. Ugyanakkor a fogyasztónak a hibát a felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölnie kell, különben a forgalmazó mentesül a javítási kötelezettség alól. A 6 hónapon belül felbukkant hibánál pedig vélelmezni kell hogy az már a vásárláskor jelen volt.

További hasznos tudnivalók minden vásárlónak:

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 5. § (3) A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni d) a jótállás - a kijavítás időtartamával meghosszabbított - új határidejét.
    /* Ezt jellemzően lespórolják a szervizek, saját tapasztalat. 1 hónapos oda-vissza szaladgálásnál már nem mindegy. */
  • Bendegoose
    Hállló emberek,
    hallott valki vlmt egy bizonyos KiSS DP-558 -as asztali DVD recorderről?
    vélemények?, tapasztalatok?
    Plz,
    Thx,
    Üdv,
    B.
  • Punker
    vidd vissza az egész cuccot és mutasd meg nekik hogy mit csinál.
  • Ramore
    ma visszakaptam, állításuk szerint hibátlanul írt és olvasott náluk, visszaraktam a gépembe és rögtön kicsapta (kikapcsolt), amint beraktam egy dvd-t. ott vagyok, ahol voltam, a köcsön dvd íróval semmi gondom nem volt, amíg az enyém szervizben állt, egyszer sem kapcsolt ki. ez a vacak meg vagy amint berakok egy cd-t, vagy dvd-t, vagy amikor elkezdene írni rá akkor kikapcsol a pc-m. ez a két lehetőség van.

mi a bánatot csináljak???
  • Punker
    az sincs emlékeim szerint.
  • Ramore
    most már csak törekedniük kell a 15 napon belüli javításra, igaz? hülyét kapok már! :)
  • Lacika 79
    sajnos én nem tudom, de egyik haveromnak is csinált ilyet. egy reboot után megy rendesen
  • Punker
    nem
  • Ramore
    Tudja valaki, hogy él-e még a 15 napon túli szervizelés után cserekészülék biztosítása? Ma tarok a 12. napnál és még mindíg nem jelentkeztek azok a p@tkányok és már nagyon kellene a dvd író! :((
  • DanyyX
    LG-t inkább ne vegyél...
    NEC, Pio, BenQ ezek mennek most.
  • Zealot
    Hi all. Következő a problémám egy új NEC ND-4550A-val: Bemásolom a dvd-t, majd kiírom mondjuk 6*/8* sebességgel, majd amikor a következő dvd-t másolnám be, a sebesség 2000-3000 körül marad. És nem tudok vele semmit sem csinálni, csak ha restartolom a gépet akkor olvas megint a megszokott 18000-20000kb/s között. Nem mindig csinálja ezt, néha bemásol és felír többet is. Volt már olyan is hogy az írás ment lassan és fel-le ugrált a buffer. Mi baja lehet???
  • stormnet
    hello mindenki,
    DVD-RW LG GSA-4167B BK Black Fekete BOX
    milyen ?
    htx
  • Rockafeller
    Na akkor benevezek egy 110-esre. Remélem nem lesz gondom nekem sem audio írással... Dvd-t rontott már el?
  • Punker
    110D-ből lett 110 :)
  • Rockafeller
    Punker!
    Neked melyik van 110 vagy 110D ?
  • Jena
    Köszönöm!
  • Me0w
    Detto
  • Ramore
    én is! :)
  • Punker
    7-es Nero nekem nagyon nem tetszett, gyorsan visszaraktam 6.6.18-at
  • Punker
    sokkal hangosabb lett :(
  • PPeter
    Úgy értettem, hogy nekem sem kezel. Korán van még, na. :Ð
  • PPeter
    Néhány 1x-es és 2x-es DVD-RAM lemezt nem sem kezel, de a 3x-os és 5-ös Panasonic és Maxell korongokkal minden rendben volt. A Nerot azért frissítsd 7.0.1.2-re, lehetőleg ne a warez bétát használd.
  • Jena
    HI!Vettem egy NEC 4550-et meg egy TDK DVD-RAM-ot és nem tudja írni csak olvasni.
    A NERO 7.0 azt írja ,hogy ez a meghajtó nem támogatja a DVD-RAM írást.Valakinek vélemény?
  • Punker
    én simán írtam vele többet is.
  • Rockafeller
    Üdv!

PPéterhez lenne egy kérdésem! De ha más is tud valamit hozzáfűzni, neki is köszönöm!
    Mostanában akarok venni egy Pioneer 110-est (110-esként forgalmazzák, de ahogy utánaolvastam az is lehet hogy ez egy 110d, nekem mindegy melyik mert dvd ram nem érdekel) és olyat olvastam valahol, hogy néróval nem tudtak vele audio cd-t írni. Pedig én azt sűrün írnék... Szóval az a kérdésem, hogy ebben van e valami igazság, előfordulhat vagy valami más hiba folytán nem sikerült az illetőnek?
  • PPeter
    Minőségi ellenőzésre semelyik programmal (nem igazán ad akkurátus értéket, amelyek a szabványos hibahatárok szerint lehetne értelmezni), a CDSpeed program sima adatátviteli, olvaási tesztjét használd hozzá.
  • Banyapapa
    Haliho PPeter, jo az oldalad de lenne 1 kérdésem.

Van 1 NEC 3540A irom,alapon na frissitést lekaptam oldaladrol /1.03/, frissitettem is.
    És semmise történt (mármint minden progi szerint marad alapon 1.01-en), azonkivül hogy restartolok valahol még állitgatnom kellene? (BIOS stb,stb)
  • MacrosTheBlack
    Azt hogy megírtam 6x-osan, aztán egyik lemeznél menet közben lehalt az írás, a másiknál meg az 1. visszaolvasásnál crc error. Más lemezzel (Verbatium 8x, sötétkék TDK, lila Ridata) még sose rontott.
  • MacrosTheBlack
    Pio 109-em van, ehhez melyik ellenőrző progi megfelelő?
  • Punker
    Plextor még mindig mocskosul drága :(
  • Met
    ha jól megfigyeled Pio és Nec irókat "zsírozunk"
  • Punker
    banyek tényleg elírtam 1 betűt :)

Nero szerint már 110-esem van thx :)
  • Punker
    ok
  • PPeter
    Szerintem nem jól csinálod. Olvasd el jól, ami oda vagyon írva. Nem kell elindítani, azzal a paranccsal indítod el, ami ott van.
  • Punker
    elindítom a progit, beírom a sort ami van az oldaladon és nem történik semmi....
  • PPeter
    Nem a firmware verziószámától függ, hanem attól, hogy a 110-es sorozat (D nélkül), vagy a 110D sorozat firmware-e van benne. Ott van a weboldalamon a leírás, hogy mit kell tenned a 110-es (A10-es) firmware beleflasheléséhez.