Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

czky
Na de melyik? 109? 108?
Ezt én is szeretném tudni!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Met
Pioneer a belseje

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Asus 1608P. Ezt találtam ma én is a médiában, azt mondjátok ez jó minõségû?

Ha pio109-et szeretnél, akkor az Asus 1608 at is vedd meg, mert egy és ugyanaz.
Banyapapa
Ha fontos a sulinet, akkor NEC jo sztm.

Sulinetben akarok írót venni.
Amik szóba jöhetnek: NEC ND3540A, Asus DRW-1608P.
Melyik lenne a jobb választás? Vagy maradjak inkább a Pio 110D-nél?
Csak az a baj, hogy az nincs Sulinetben. :-(
Köszi a tanácsot és a linket, megpróbálom.
Egyébbként már író cserén gondolkodtam.

Üdv
Sziasztok!

Sztem az Asus és Pio között nem érdemes válogatni, mert belül ugyanaz mindkettõ 😊
Pio109 = Asus 1608, ráadásul ezek is NEC csipre épülnek.
Pio, Asus, Nec ben érdemes gondolkodni.
Nekem egy NEC 3540A van, ami az elsõ firmware frissítésig (vásárlás utáni 3. nap)az Api11 által említetteket produkálta, 5 lemezem bánta.
Halkan jegyzem meg, hogy az istenített Pioval szemben ez lehet az egyetlen gyengéje, mert frissítés óta minden ok.
Api 11 nek: http://www.micheldeboer.nl/firmware/

Üdv.

Frissítés óta viszont már a "gagyibb" lemezzel is megbírkózik.
Csá mindenkinek!

Szerintetek mi lehet a gond?
Irtam egy DVD lemezt, az írás végén nem írt ki hibaüzenetet tehát elvileg megírta. Mikor visszaraktam az íróba meglepõdtem, hogy nem látja a lemezt.
Átraktam az olvasóba az meg simán látja és le is játsza.
Megnéztem a Pioneer házimozimba is, az meg nehezen olvassa be, de lejátsza.
Egyébbként ISO-ból írtam ki amit elõzõleg ezzel az íróval csináltam.
Tapasztaltam már olyat is az írómnál, hogy amikor ISO-ba akartam kiírni egy lemezt egy bizonyos %-nál adat olvasási hibára hivatkozva megállt a kiírás.
Egyébbként általában nincs vele gondom csak néha- néha.
Egyébbként megjegyzem néha olyan karcos volt 1-2 lemez, hogy nem csodálkoztam rajta hogy nem tudta olvasni, más estben meg egy zsír új, karcmentes lemezt sem tudott beolvasni.
A gond az olcsó lemezekre kiírt cuccok másolásánál van.(Arita, ridisc stb.)
Ja ha nem mondtam volna, egyébbként NEC íróm van kb.2 hónapos.
Szerintetek ez író probléma vagy inkább lemez?

Köszi elõre is
Zsolo007
Aham, köszi..apumának kell, de õ meg sulinetben akar, és abból is csak egy bizonyos boltban (apró korlátoltság..) szal ez a hatalmas választék 😄

De amúgy magamtól is az Asus felé hajlottam...

Punkerwork
decemberben 10 samsung optikából 12 rossz volt, LG köztudottan tucat termék hosszútávra ne tervezz vele, ASUS-okkal nem nagyon volt baj, de inkább Pio, vagy Nec, vagy ha sok pénzed van Plextor.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

ha elbaszódik, a garival szívsz egy fél évig :S
Zsolo007
Szerintetek melyik jobb DVD író? Melyiket vegyem?

LG
vagy
Asus
vagy
Samsung

Punker
ha jót akarsz semmit nem veszel ott.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Újságban láttam, ilyen TEsco újság. De ott nem volt semmi ráírva és melléírva sem. Csak annyi hogy 16x-s DVD irás és 48x-s Cd írás, ennyi. Ezért kérdem hátha vki már megnézte, vagy vett vagy ilyen
bigapó
hol nézted? mer, ha nincs kiírva vagy ráírva, az már eleve gyanús😊)
én éppen most vagyok egy másik ügyben hadilábon velük (nemcsak velük)

The Matrix has you...

Tudja vki hogy a Tescoban milyen NEC írót adnak 9990 Ft-ért Sulinetbe?? Mármint háynas számú?
Punkerwork
akkor "véletlenül" kap majd 15 volt-ot és probléma megoldva 😊

Lehet bár ha lesz ilyen PPeter úgyis kiírja.
De lehet hardveresen gyengusabak ezek az írók mint az alap.

Punkerwork
vagy firmware frissítés esetleg?

Punkerwork
akkor pár hetet ülök rajta amíg véletlenül tönkre megy és D nélkülire cserélem 😊

Punkerwork
DVR-110DBK júliusi gyártású, ez miért nem viszi a RAM-ot? mondjuk 1 fillért nem fizettem rá 😊

Punkerwork
vevõ fekete 109-est rendelt, viszont a nagykerbõl fekete 110-es jött, szal cserélem ki a sajátomra 😊 a kódot mindgyárt megnézem.

Viszont jól nézd meg,hogy milyet veszel,mert nem mindegyik DVR-110-as ír DVD-ram lemezt.
Vannak D illetve DBK jelölésüek melyek nem írnak ramot.

Punkerwork
mégis csak lesz fekete 110-esem 😊

Met
annélkül, az LG helyett NEC vagy Pio

és a nélkül?

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

Met
hát a ram miatt vagy LG vagy a 110-es Pio

Itt olvasgatom a hozzászólásokat és nem nagyon tudok dönteni h milyen dvd írót is kéne vennem!
Ahogy látom mindenki szidja a samsungot ismerõsöm kereskedõ és azt mondta ha abból sem hoznak vissza többet mint asusbol vagy pl toshibából.....
Nekem egy cdírom van samsungból az tökéletesen mûködik....

Igazából nekem ezeknek a paramétereknek kell megfelelnie egy dvdírónak:
16x/8x/16x, 32x cdrw vagy 24x, dual layer, dvdram írás fekete szín és lehetõleg jó ár... 😊(max 20e)

ha vki tud megoldást vagy egy jó ajánlata van please írjon! Kösszszz

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

8,2 körül, de mindjárt megnézem 😊
Punker
na mindegy a RAM lemezt úgyis csak az asztali íróhoz használom, el leszek én még a 109-essel egy darabig 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
2 lemezen volt a film és aszem 8 giga körül volt egy lemez.

Ha jól emlékszem egyszer kezemben volt,és egy lemezen volt maga a film,és volt még 3 extra is.

bigapó
akkor dual-on van. vagy a 4! lemezes verzióról beszélünk? amikor a film és az extrák is 2-2 lemezen jelentek meg?

The Matrix has you...

Durván 8GB,asszem.

bigapó
le mertem volna fogadni, hogy ezt mondjátok majd😊) mekkora egész pontosan?? gyárilag dual layer-es lemezen van?

The Matrix has you...

Dvd Ram írás.
8x DVD-RW írás

Punker
amúgy pontosan mivel tud többet a 110-es mint a 109-es?

Punker
bõvített gyûrûk ura részek 😊

bigapó
tudnál kapásból olyan filmet mondani amelynek a mérete meghaladta a "normát", azaz a 4,5 GB-ot(4,6 +egy kicsit is enged a nero, asszem)? vagyis tömöríteni kellett?

The Matrix has you...

Megmondom az õszintét,még soha nem próbáltam,és valszeg ilyen magas ár mellett egy ideig még nem is fogom.<#falbav><#falbav>

bigapó
a nagyobb filmeket próbáltad már dual layer-esre kiírni? mik a tapasztaltaid? õszintén szólva, ha nagggyon jó filmet kellene "butítani", mert ugye ezek az eljárások azzal járnak, ha jól tudom, akkor érdemes egy ilyenre kiírni vagy nem? ennyit azért már érdemes rá áldozni😊)

The Matrix has you...

írásra a nerot használom,és a Decryptert.
Utóbitt az isok kiírására.
Ha filmet viszek be,akkor a Shrinket használom,de csak ha tömöríteni akarok.Egyébként decryptert használom.
Ja ha nagyon gáz a film,mert nagy 6-7 giga akkor valami cinema craft encoderes okossággot használok,mint a dvd2dvdr.
Ja ja pio-van abból is a 108-as szeria.

bigapó
aha, a jó párosítás is lényeg. neked pio-d van ugye? vagy rosszul emlékszem? mintha írtad volna valahol, csak nem itt.
Te melyik progit favorizálod? DVD2DVDR, DVDDecrypter, DVDSchrink vagy a CloneDVD?

The Matrix has you...

Verbatim,Tdk,Ridata 8x.
Utóbitt használom közel egy éve,és nagyon pöpec.
Ja és a lemez és író jó kombinációja sem árt.
Valszeg e miatt nekem soha nem volt olvasási,és egyéb problémám.
Ez nekem bevált,és ha lenne 10 vinyóm,akkor sem tárolnám rajtuk azokat a dolgokat,melyeket 24 órán belül egyébként is töröltem már😊)
<#nevetes1><#nevetes1>

bigapó
itt is melózol? 😊)
neked melyek a normális lemezek?

The Matrix has you...

Használj normális lemezt,és nincs gond.

Zenszkij
attól, hogy a gyengébb DVDken pl Rivision el el tûnik az adat akár 1 évn belül.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Punker
nekem a pana asztali RAM lemezt használ azzal kényelmesen átrakom gépre (sokkal gyorsabban, mintha kábelen másolgatnám) és utána már csak szerkesztgetni kell, persze legtöbbször úgyis csak megnézed és törlöd, ahogy a VHs-t is.