3392
  • Met
    pl. NEC ND-4550A, Lordnál br. 9600,-
  • kirol
    Konkrét típust tudsz mondani?
    Olyan 8-10 ezer HUF -ot szánnék rá.
  • Met
    mostmár a Pio és a NEC is tud ramot írni és jelenleg ez a 2 számít jó választásnak
  • kirol
    Bár most nézem ez nem is tud DVD-RAM -ot írni?
  • kirol
    Szerintetek milyen DVD írót érdemes manapság venni.
    Nekem LG GSA 4081B -m van, de már 3 éves és haldoklik. Néha nem ismeri fel a saját maga megírt lemezt, most pl a DVD-RW-t nem hagyja törölni, mert szerinte nem újraírható.

Olyan kellene, ami tud DVD-Ram ot is írni.

Én egy ilyenre gondoltam: LG DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe IDE OEM.

Erről mi a véleményetek?
  • alert
    Teszek egy próbát.
  • Met
    szétszeded, kitisztítod a mechanikát, kicsit megzsírozod (szilikon zsír)
    ha szerencséd van megjavul, javítatni nem érdemes
  • alert
    Az baj. Bárkinek valami más ötlet hogy hogyan lehetne helyrepofozni?
  • Met
    ha 2-3 éves akkor éppen itt az ideje, hogy elromoljon
  • alert
    Most már ott tartok hogy semmit nem ír meg... pls help!
  • alert
    Sziasztok! Pioneer 109 DVD íróm van, talán egy ''általánosnak'' mondható problemről van szó, ami akármelyikkel előfordulhat. Szóval a gond az, hogy egy ideje először minden CD, DVD, amit beteszek elkezd benne nyikorogni, csikorogni, nagyon hangos és csúnya hangokat hallat. Pedig 2 héttel ezelőttig semmi baja nem volt, már vagy 2-3 éves. Írható lemezekről beszélek egyébként. Szóval amikor kiadom neki hogy írjon akkor egy ideig csikorgatja-nyikorgatja a lemezt, majd a legtöbb CD-t megírja, de egy csomót visszadob, hogy Write Error - Write Lead In area ERROR. DVD-nél dettó ugyanez van, csaképpen kb minden második DVD-t elrontja. Ha valamelyiket netán sikerül megírni, akkor az írás végén ismét csikorog-nyikorog és fúrcsa zajokat hallat, mintha csúsztatná meg kaparná a lemezt, majd kiadja. A lemez ekkor (ha eljut idáig) tökéletesen működik. Írás vagy olvasás közben ha egyszer már sikerül neki elkezdeni, akkor semmi nyikorgás nincs csak a végén, amikor lelassítja a lemezt. Néha azt a hibaüzit is adja, hogy Invalid address for write. Mi a franctól van ez? Előre is köszi!
  • Inquisitor
    Én NEC párti vagyok, de ha nem kell DVD-Ram támogatás, akkor Pioneer 111D. Sima 111 szerintem nem kapható, más a 110-esből se volt itthon ...
  • Rolesz
    Melyik Dvd irót?Pio111 vagy Nec4570?
  • Inquisitor
    Azért Plextor árak is érdekesek, mert egyidőben lehetett kapni a 716-ost 13.500 és 25.000-es ár között, dobozosat meg mégtöbbért, ami elég érdekes. A slot-ines 716 meg 1,5x annyi, mint a sima. Az új 755-760-as meg sokkal drágább, vagy megint csak drága helyen néztem.
  • Metwork
    Van nálam egy MSI DVDRW, olvasási hibákat vét, (saját irómányán is).
    Szétszedtem, kitakarítottam, mehanikát megzsíroztam, másik gépben kipróbáltam de hibázik ott is.
    Kuka?
  • [Jakuza]
    Annyit nem er meg a Plextor, amennyivel dragabb a tobbi ironal.
    Raadasul annyival nem is jobb.
    Ugyanolyan nyugok vannak a Plextornal is rossz alapanyagnal, mint az osszes tobbi ironal.
    Ezert kell megvalogatni milyen nyersanyagra ir az ember, es akkor eleg egy Pio is.
  • Inquisitor
    Attól függ melyik Plextor, mert halál nem egy minősége a saját fejlesztésű vagy az "egyébb" verzióknak. Amúgy Pioneer-al csak akkor van szívás, ha valaki zsír új modellt vesz és késöbb se frissít firmware-t. Jellemzően friss első firmware-el elég sok fajta lemezt nem komál. Más tészta, hogy ez majdnem az összes íróra igaz ...
  • Piko888
    Köszi
  • TomBond
    Például a Nero-ban Crtl+R billentyűkombinációra kiírja!
  • Piko888
    Hogy lehet megnézni hogy hányas firmware van az írón?
  • Szaszura
    Nekem meg 108-asom van le a kalappal hibátlan minden tekintetben,pedig már megvan 2 éve!!!!
  • Sanyix
    Hát nekem meg semmi bajom nincs a pioval, frankón műxik. Bár nekem 111D-van.
  • DanyyX
    A lényeg az, hogy ha nem akarsz kompromisszumokat, akkor Plextor.
    Annyit szoptam már a Pioval, hogy senkinek nem tudom javasolni. Tudom, hogy minden vannak kisebb-nagyobb problémák, de nekem a Pioval folyamatosan csak gondok vannak. Ennyi elég volt ahhoz, hogy teljes mértékben megutáljam, és inkább kiadjak 2x annyit egy Plextorra mert bízom benne, hogy azzal ezek a problémák nagy valószínűséggel megszűnnek.
  • Bocy
    de azért az is vicces hogy mindenki először más hibáját találja meg, és először a hidát veszik figyelembe és mindenbe bele kötnek!
  • Bocy
    az egészből a lényeg hogy Pioneer DVD Combot kell venni
    legallábisz sztem az a legjobb
  • Bocy
    na most már érthetően irok csak angol Windowsom volt:D
    aztám minden szar betü máshol volt:(
  • DanyyX
    Én sem tartom valami jónak, de 'ez vót' jóez gondolja az ember.
  • DanyyX
    AudioCD írás 4x-esen a lemez fél éve a piacon van kb. a fw dátuma meg 2006/05. Ha DVD lemezzel lenne baja akkor még valahogy meg is érteném, de ez igy elbaszott egy dolog.
  • Sanyix
    Hát a philips, meg nem egy jó márka cd-ben, sőt inkább gagyi (tapasztaltam).
  • Sanyix
    Kár hogy idő kell hogy egy firmware-be beleírják a dolgokat... Nem azt figyeli a gyártó, hogy csak te a többszász vagy többezer márkából melyik lemezt veszed meg. Nekem is volt írható lemezem ami előbb megvolt mint maga az író, és 16x-osan írtható volt, mégis csak 12x-esen akarta írni, és csak 2 firmware-el később csinálták meg hogy 16x-osan is lehessen írni azt a lemezt.
  • DanyyX
    Mivel sürgősen kellett és nem számított a pénz ezért a M*troban. Ilyen 10-esével csomagolt slimtokos artisjus matricás szarok. Jah, azt mondjuk elfelejtettem írni, hogy CD lemezről van szó...
    Érdekes módon a Verbatimot szó nélkül írja.
  • izb
    honnét vetted a philips lemezeket? milyen mid?
  • DanyyX
    Én meg nem viccből irok ide. Ennyire amatőr nem vagyok, kár hogy a legújabb fw van fönn...
  • janika15
    mi a véleményetek a pioneer 109dvr-ről?
  • Sanyix
    Nemcsak a pioneernél van így a többinél is. Nem viccből csinálnak új firmwareket...
  • Met
    fw frissítés
  • DanyyX
    Minőséginek inkább a Plextort mondanám, mert megint itt szopok a Pioneeral, hogy nem irja meg a zsir uj Philips lemezeimet, amiből most vettem 100db-ot, de mind1... Egyre jobban kezdem utálni a Pioneert.
  • Piko888
    Ott nem csak a z és y van felcserélve. Olvasd csak el az első mondatot
  • Met
    nemtudom, hogy állította elő, az xp-s topicban szenved
  • izb
    na azt meg hogy?
    felment?az anyja