3392
-
#2392 Tök, jó. Ez se bírja letörölni az újraírható lemezemet.
Ha meg ez is hibásan fog még ráadásul írni, és kiderül, hogy nem is a régi írómmal volt a gond, az nagyon frankó lesz.
Daemond hiába kapcsolom, ki úgy sem törli. -
#2391 Na megvettem az írót. De miért így írja ki: _NEC DVD_RW ND-4571A
Minek van ott ez a vonal: _ ? -
#2390 Hmm én másfél éve a PX-716A-mat 32 rugóért vettem a gépboltba.. nyáh.. ahhoz képest most miket csinál ugye leírtam a #2381-esben... Na mind1 ha egyszer új DVDíró vásárlásra adom a fejem mit érdemes venni? sok lemezt kezeljen, nem kell nyomtatás meg ilyesmi mert nem használom... Csak gyorsan megbízhatóan írjon bármilyen lemezt, Plextor PX-760A-hoz mit szóltok egyébként? mik a tapasztalatok vele? -
norbisz #2389 Hali!
Tudna nekem valaki segíteni olyanban, hogy nemrég vettem egy NEC ND4571-A-t, és amikor törölni akarom az újraírható lemezt (CD, DVD), akkor azt írja ki, hogy a lemez csak egyszer írható... Találkozott már valaki ilyennel? Ja, a lemezek előtte Pioneer DVR-109-es íróval voltak használva. Gondolom ez lehet a gond, mert olyannal már találkoztam, hogy ami LG-vel volt írva, utána azt a Pio nem akarta felismerni... -
#2388 Van valakinek Samsung 182d-je? -
#2387 köszi -
Inquisitor #2386 Mármint asztali fotónyomtatókra gondoltam (Canon iP 3xxx, 4xxx, 5xxx, 6xxx, Epson RSX sorozat, HP Photosmart, amelyikhez adnak CD/DVD tálcát ...) -
Inquisitor #2385 A legtöbb DVD író OEM változata 8.000-9.500FT között van, a dobozosok meg olyan 9.500-11.000 között. A legdrágább Plextor írók vannak 20.000 körül és felett.
Olyan DVD író, ami nyomtat nincsen. Régebben gyártottak olyan nyomtatót, ami CD/DVD lemezre tudott dolgozni, de most már jellemzően a sima asztali nyomtatók tudják ugyan ezt.
Szerintem te a Labelflash (NEC/Pioneer) és a Lightcribe (HP/LG/Benq) lézergravírózásra gondolsz, ezekhez a megfelelő spéci és drága lemez kell.
Én vagy NEC ND-4571 meghajtót, vagy Pioneer DVR-111L meghajtót javaslok Labelflash lemezekhez (esetleg Optiarc/NEC-Sony ND 7173-at), míg Lightscribe lemezhez LG GSA-H20L-t, jobb esetben valami Benq írót ... -
#2384 Sziasztok!
Szeretném, ha segítenétek nekem. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen típusú DVD-írót érdemes venni 20.000Ft környékén. (olyan írót ami szitázatlan lemez oldalát is megírja az kb mennyibe kerülhet és milyen márka).
Köszi a segítséget
-
#2383 Csak mert ilyet is láttam: ND-4571A -
#2382 Na pont nem volt a boltban NEC ND-4571 így csak csütörtökre lesz meg.
Ebből ugye nincs ND-4571YX, csak sima 4571, nehogy már mást hozzon nekem, és megint várjak. -
#2381 Segíteni kéne!
A PX-716A-s DVD íróm eddig is produkált furcsaságokat de csak most jöttem rá még további furcsaságokra. A kis drága egyszerűen DL lemezt ha belerakok naracssárgán villog a lámpa rajta és nem ismer fel semmit. így van ez a DVD+RW lemezzel is. Pedig elvileg mindet írnia kéne, akkor miért nem olvassa? A DL lemez amit beleraktam nem üres lemez volt, egy magazinhoz kapott DVD. Illetve írni szerettem volna egy Verbatim DVD+RW lemezt, berakom ugyanúgy villog a narancs led, meghajtóban nem érzékeli a lemezt. Megnézegettem a Plextor honlapját és ott van olyan hogy Támogatott Média típusok írásra, és ot DVD+RW között tény hogy nem szerepel a Verbatim... De kérem nem is olvassa, ha mondjuk vki kiírt rá nekem vmit akkor én csak márkás DVD+RW-t olvashatok vele? Illetve a magazin DL DVDjét miért kell az ötszáz forintos LG DVD olvasóval beolvasnom? Ez most akkor hiba, vagy csak az író béna és ígyjártam? Ergo ilyen hibával mehetnék-e garanciára? -
#2380 Vagy pioneer. -
izb #2379 benq,nec,plextor
dupla van de drága. -
steweee #2378 dual layerest akarok venni. ki mit javasolna? illetve mivel nagyon nem vagyok benne otthon. duplarétegűt vagy kétoldalasan írhatót érdemes venni, melyik terjedt el itthon, és melyikhez olcsóbb a lemez? -
#2377 Hát ezt nem hiszem el. A gépemben eddig rendesen ment a LG íróm, de mint írtam, a legutóbbit hibásan írta meg, pedig a nero sikeres írásnak írta, de már visszaolvasni nem tudta, hibákat írt, és a DVD-RW -met sem hajlandó már írni, szerinte nem újraírható, meg a sima DVD -ket sem írja meg mindig, mert 4,7- en nem fér el neki 3 GB.
Felraktam egy újabb nerót, de ugyan az. Az alcohol is azt írja, hogy nem újraírható.
A másik gépben meg rendesen törli és írja az újraírható lemezt.
Most éppe nteleírom a DVD-RW -t és vissszaellenőriztetem a Neróval.
Kíváncsi vagyok, mi lesz.
Mi lehet a baj az én gépemnél? Mert már nagyon idegesít, és fogalmam sincs miért volt eddig jó, most meg nem. -
Zséé #2376 Itt nézelődj -
#2375 Na jó, megveszem a NEC ND-4571 DVD+/-RW 16x Double Layer -t.
Csak olvastam, hogy nem ír valamiket rendesen. Kár, hogy nincs itt senkinek ilyen, mert érdekelt volna a véleménye.
Ehhez honnan lehet firm -et letölteni?
Mert itt elég érdekesek vannak: http://liggydee.cdfreaks.com/page/4570/
Az LG-mhez rendesen ott volt, hogy A106 és kész, itt meg egyesek által buherált firmek is vannak. Azokat felmeri rakni valaki? -
#2374 Szétszedtem az LG-met, örültem hogy jó, mert egy mási kgépbe szereltem vissza, ott letörölte a DVD-RW -t.
Visszaraktam az enyémbe erre megint nem rw szerinte, hanem sima DVD. :(
Ráadásul a szétszedés előtt megírta a dvd -t nero szerint hibátlanul, de visszaolvasva már 1% után a lemez olvashatatlan.
-
#2373 Hát ilyenkor az íróprogram a hülye. -
#2372 mind 2 jó -
#2371 Esetleg ez: DVD+/-RW Pioneer 111 OEM 8 025 9 630 HUF milyen?
Valaki azt mondta, ne mleeht ilyet kapni, az árlistán meg rajta van ennél a boltnál. -
#2370 Valaki mondhatna valamit, mert a mostani írom , már nem hajlandó írni. :(
A 4,7 -es lemezre nem hagy felírni 3 GB-ot, mert szerinte nem fér el rajta. -
#2369 Pio-111D nekem ilyen van, mindent ír ahogy kell, sokkal jobb minőségben mint az lg-k (mer ezekkel tudom összehasonlítani), dvd-ram ot nem ír, de gondolom ez a legtöbb embernek nem jelent gondot, mert nemnagyon használják. -
zserrbo #2368 Ja bocsi, tényleg.
A #2365 kérdésemre tudja valaki a választ fontos lenne.
Tud valaki mondani nemrég kijött és jó DVD/CD író/olvasót NEC, Pioneer és Samsung márkából. Melyik márkát érdemes venni? Tudom, hogy nagy különbség nincs kötzök, de, ha valakinek van jó érve, akkor kíváncsi lennék rá. -
#2367 Van valakinek DVDRW NEC ND-4571 DVD+/-RW 16x Double Layer -e?
Vagy tudna valaki egy oldalt mondani, ahol van róla teszt?
Mert ha jó, akkor megvenném, mert már nagyon unom a régi szarakodását. -
#2366 110D jelű NEC soha nem is volt mert az a Pio/Asus jelzése -
zserrbo #2365 ÉS mi a különbség a LabelFlash és a LightScribe technológiával felvértezzett dvd író között? -
zserrbo #2364 A mostani árlistákban már nem is látok pl 110D jelzésű NEC DVD/CD író/olvasót.
Csak ilyeneket:NEC ND-4570, NEC ND-4571
Valaki elmagyarázná ezt? -
PeeVee #2363 A DVD-RAM az mi?:P Pioneer DVR-110 ez jó cucc nem?:P -
#2362 Ahogy látom, a plextortól csak a PX 750-A ír RAM-ot.
Ez jó író?
Hupsz, ez 20.000 HUF? Mi a francért ilyen drága?
A LG DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe IDE OEM -em amúgy mi a baj?
-
#2361 Szerintem nem, nem tudom, árlistáról néztem, kép nem volt.
Mi az a 7x71?
Jó amúgy ez a típus (DVDRW NEC ND-4571 DVD+/-RW 16x Double Layer)?
Esetleg Plextor -ban van ilyen tudású, hasonló árban? -
obe #2360 kimásoltam a filmeket vinyóra, igy most végig tudom nézni a filmeket..tehát valszeg az író a hibás..ki tudom én is tisztítani a fejet? dvd irót még nem szedtem szét soha.. -
izb #2359 lehet koszos a fej.ez egy tipp,nem biztos hogy ez a megoldás,de próba cseresznye. -
obe #2358 srácok...van egy két éves NEC 3500AG tipusu dvd iróm..két éves, gondom nem volt vele mostanság..de kb egy hete akármilyen filmet rakok be, feléig (kb) lejátsza aztán szépen megáll, kifagy...találkozott vki ilyesmivel?.. -
#2357 Viszont 111D-re lehet 111-es firmware-t hakkolni, és akkor az is írja. -
#2356 tudom, hogy régóta nem az Lg kiváltsága a ram írás, de hagy ne írjak már pontos dátumot
az meg, hogy melyik típus írja vagy nem mindegy mert az árlsitában úgy is fel van tüntetve -
Inquisitor #2355 "mostmár a Pio és a NEC is tud ramot írni"
A Pioneer már 110-es óta tud, csak éppen 110 vagy 111-es verziót itthon NEM lehet kapni, csak 110D és 111D verziókat, ami nem tudja. NEC ND-4xxx meg elég régen tudja. -
Inquisitor #2354 Ez dobozos, hogy ilyen drága? Amúgy kilenzezer-párszáz forint OEM-ben szerintem, de talán már kapni annyiért 7x71-et is kapni. -
#2353 Egy ilyen: DVDRW NEC ND-4571 DVD+/-RW 16x Double Layer 10800 HUF?