Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez(ek) sztetek jó?
Plextor Px- 712a 12k ért
vagy SAMSUNG TS- E552 (külsõ) 15k?

__|__ ________(*)________

PPeter
Ezt igen sok helyen kiveséztük már, fõleg CMC lemezekkel csinálja/csinálta még az elején, firmware frissítés és más írási sebesség segít.

BURN.HU / CDGRAB.HU

nekem is olyan van nekem 😊

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Cukros
ja és nekem pioneer 110d van nekem

::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):

Cukros
nem hinném van egy két lemez hogy el se kezdi irni de már el rontja a lemezt a pioneer

::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):

R.E.S.P.E.C.T. PPéter 😄

PPeter
A Toshiba SD-R5002 az egyik legjobban terhelhetõ, megbízható 2x-es DVD-író volt, az elsõ megfizethetõ otthoni DVD-R meghajtóként. Még teljesen Toshiba design, tervezés és gyártás. Akkortájt egy Toshiba 5002-es író egy 1612-es, vagy 1712-es DVD-ROM olvasó együtt olcsóbb volt mint a Pioneer DVR-103 magában, és nagyon ütõs kombinációt alkottak. A gondok akkor kezdõdtek, amikor a Samsung és a Toshiba összeállt, és sikerült csak a rosszat megtartani mind a két cég részérõl. Pedig lehet ezt jól is csinálni, lásd a Philips/BenQ házasságot, ami viszont ragyogóan sikerült.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Én mint eladó senkinek sem ajánlom a Samsung írókat, amiket ugye a Toshiba-Samsung gyárt (egyáltalán létezett valaha használható Toshiba DVD író?), de sajnos testvéremék vettek egyett pár hete. Olvasásra nem is használták, és ennek ellenére már nem olvas CD-t ...

PPeter
Egyébként ha megnézed, az Asus (Pioneer) ír gyorsabban adott írási sebességen, ugyanis a NEC több lépcsõs Z-CLV módban ír, tehát a Pioneer gyorsabban végez - persze ez tökmindegy, ugyanis ha nem két teljesen egyforma írót használsz párhuzamos írásra, akkor mindig más lesz az ütemezés, valamint ilyen célra kimondottan olyan írót kell venni, ami biztosan tud szépen együtt dolgozni szimultán módban - egyik íród sem ilyen, a Pioneerból utoljára a Pioneer DVR-108-as volt az, ami ténylegesen jó volt ilyen célra. Ugyanis az írás ma már nem olyan egyszerû, mint mondjuk 8 éve a CD-R írása volt, az írók menet közben rengeteget kommunikálnak viszafelé is írás közben, ezért ha nem optimalizált szoftvert és eszközöket használsz ilyen célra, akkor az egyidejûleg több meghajtóval történõ írás mindig ilyen kínlódás lesz.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Egyrészt, igazad van, paraszt vótam, nem köszöntem meg a segítséget. Hát akkor ezúton köszönném meg mindenkinek amit értem tett, de legfõképpen PPéternek!😄

Másrészrõl pedig, számomra legalábbis, nem mindegy, hogy egy lemezt mennyi idõ alatt másol le az író! A NEC legalábbis mindig törekedik a lehetõ legnagyobb sebességgel olvasni, és az igaz, hogy néha be-be lassul az olvasás, ritkán meg egyáltalán nem olvassa le a lemezt. De még így is gyorsabb, mint az ASUS, ami, bár lehet, hogy egyenletesebben olvassa a lemezt, de kétségtelenül lassabban, mint a NEC.

Az lehetséges, hogy a 16x-os végsebesség legtöbb meghatjó esetén csak bizonyos lemeztípusokra érvényes, de eddig amit a NEC-be tettem mindet maximális sebességen próbálta beolvasni, habár legtöbbnél le kellett, hogy lassítson. Ez persze nem az õ hibája, hiszen legtöbbjük nem volt sem márkás, sem épp makulátlan és karcolásmentes. Ezzel szemben, az ASUS meg sem próbálja gyorsabban olvasni, habár ott a bizonyíték, hogy lehetséges.

Amúgy másik dolog, ami szintén az ASUS rovására írható, az az, hogy lassabban írja meg ugyanazt az anyagot ugyanolyan lemezre ugyanolyan sebbességgel, mint a NEC! Neroval, Multiple Recorders opciót használva a NEC folyton kicsúszik a bufferbõl, hiszen a két író ugyanazt a buffert használja, és a NEC mindig be kell várja az ASUSt! <#fejvakaras>

In the beginning, the Earth was without form, and void...

PPeter
Ne haragudj, de butaságot beszélsz. Egyrészt a 16x-os sebesség a legtöbb meghajtó esetén csak bizonyos lemeztípusokra és csak optimális esetben érvényes, másrészt ha szerinted ettõl jó (vagy nem jó) egy író, akkor eléggé eltévedtél, de legalábbis a hozzáértésed mindenképpen megkérdõjelezi. A NEC író is csak akkor fog 16x-os végsebességgel olvasni, ha normális lemezt teszel bele, kicsit problémás korong olvasásába úgy beleáll, mint a huzat, hacsak nem lassítod vissza jóval alacsonyabb olvasási sebességre. A Pioneer nem olvas olyan vadul, de sok olyan lemezzel megbírkózik, ami a NEC-nek beteszi az ajtót. Majd ha tapasztalsz, akkor rájössz magadtól is. Nagyon szívesen. 😊

BURN.HU / CDGRAB.HU

Az, hogy Pio a belseje engem nem vigasztal...<#szomoru2> Ez a 12x-es sebesség roppant különös, hiszen a dobozon 16x DVD±R-t ír! Mindegy, az biztos, hogy nem veszek több ASUS dvd írót, de még Pioneert sem...<#szomoru1>

Met
<#hehe>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bigapó
😄DD

The Matrix has you...

PPeter
Attól függ mit szeretnél venni? Mikrohullámú sütõt, TV-t, vagy DVD-írót? Utóbbi esetben eszedbe ne jusson a Samsung. Mikróból viszont tök jót csinálnak.

BURN.HU / CDGRAB.HU

zolo15
egy gyors kérdés
Pioneer vagy Samsung?

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester

PPeter
Látom emelkedik a színvonal <#lookaround>

BURN.HU / CDGRAB.HU

szerintem a PIONEER a nyerõ, ollé<#eljen><#eplus2>

zico87
Szerintem a NEC írók a legjobbak csak kicsit hangosak !!

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Met
nincs gyárilag lelassítva?

PPeter
Az Asus íród valójában egy Pioneer DVR-110D meghajtó, az olvasásnál valószínûleg 12x-es a végesebessége egyes lemezekkel, szemben a NEC 16x-os tempójával - ez persze függhet lemeztõl is, de ettõl még nem szar a meghajtó, különösen akkor, ha hibátlanul és végig beolvassa a lemezeket.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Hello!

Mit tudtok az ASUS DRW-1608P2S dvd íróról? Mert vettem ma eggyet, de nem vagyok megelégedve a sebességével...😞( A NEC íróm mellett elbújhat, de most sajnos csak ilyen volt az üzletben. 7 MB-al kezdi másolni a dvd-t és 15 MB-al fejezi be, szemben a NEC 9 MB-os kezdeti és 20 MB-os végsõ sebességével...

Naszóval az ASUS-ok mind ilyen szarok mint az enyém, vagy csak én trafáltam pont bele a közepébe? Mert mindenhol csak jókat olvasni róla, de a látottak alapján én nem vagyok megelégedve vele... Vagy a NEC lenne kiemelkedõen jó?😄DD Nemtom...

Aha, értem. Köszi a választ.

DanyyX
A Windows digitálisan az IDE sínen keresztül is képes átvinni a hangot...
Ezért az analóg audio kábel feleslegessé válik.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Szerencsére semmi gondom a géppel, pusztán egy kérdésem lenne. Az alaplapom egy ASUS P4C800-E Deluxe. Elsõdleges IDE portra van a winyó és egy LG DVD-író téve. A másodlagos IDE-re egy LG CD-író és egy noname cd-olvasó. Csak a régi noname cd-olvasóm van rákötve a hangkártyára, a másik kettõre csak az IDE kábel és a tápkábel van kötve. Viszont mindhárom optikai egységemnek van hangja, ha beteszek pl. egy audio cd-t, a hangkártyán szól. Ha levettem a noname cd-olvasóról a hangkártyára tett audio-kábelt, akkor az már nem szól, de a másik kettõ igen. A kérdésem az, hogy ezeknek elég, ha simán az IDE-be dugom õket, nem kell külön a hangkártyára is rátenni? Viszont akkor meg a kézikönyv minek említi, hogy össze kell kötni külön a hangkártyával?

RelakSfromhome
Nincs benne semmi magneto rész, csak és kizárólag optika!

Egyébként audio cd-t írtál-e már vele? Ha igen, hogy viselkedik cd-lejátszókban? (tehát nem a számítógépben!)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

PPeter
Kelleni nem kell, csak akkor aztán végképp nem olvasná szinte semmi a DVD+R DL lemezt, ha nem DVD-ROM BookType lene rajta.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Hello Péter, nem is tudtam, hogy ide is jársz fórumra 😊
Köszi az infókat.
Jól tudom, hogy kétrétegû lemeznél is alapból kell booktype-ot is állítani?
Abból gondolom, hogy valamelyik Pioneer leírásában láttam, hogy NEM kezel booktype állítást (kivéve persze nem gyári firmware-el), kivéve kétrétegû lemezeknél.

PPeter
Minden lemezen lehetne BookType-ot állítani (a DVD-R és DVD-RW lemezeken is, de ott az írók úgy írják fel a bevezetõ zóna megfelelõ részét, hogy a lemez gyárilag elõre rögzített BCA zónájából kimásolják az adatokat és azt írják fel változtatás nélkül - így a BookType sem változik), a DVD+R és DVD+RW esetén a BookType állítás nem valami plusz feature, hanem kényszerbõl kell(ett) élni vele, mert a régebbi készülékek nem ismerték fel az újabb +R formátum BookType azonosítóit.

BURN.HU / CDGRAB.HU

bigapó
én nem vagyok annyira otthon a témában. annyit tudok, hogy nekem plusszos és mínuszos (kötõjeles😛) lemezt is tud írni a Pio-m, viszont Ram-ot nem (109-es). több nem is érdekel😊)

The Matrix has you...

"Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, ..."
Ez jó kérdés, de ha jól tudom a legtöbb DVD-R/RW lemezen NEM lehet booktype-ot állítani. Ellenben a DVD+R/RW lemezeken meg igen, és ugye akkor megeszi bármi, az is ami "nem támogatja" 😊

"A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum."
Nem értek egyett. Amikor a Panasonic kidolgozta a DVD-Ramot, akkor alapból a VHS felvevõk kiváltására koncentrált, és sok szempontból jobb is mûsorfelvételre, mint a DVD-/+R/RW, hosszabb élettartama, könnyebb szerkeszthetõség, nagyobb adatbiztonság, meg állítólag tud az asztali ketyeréjük egyszerer felvenni és lejátszani is.

bigapó
A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum. Ennek ellenére egyre több DVD képfelvevõben használják, mert nagyon rugalmas a szerkesztés és a felvétel terén. A másik két írható formátumcsalád (DVD-R/RW és a DVD+R/RW) lényegében versenyhelyzetben van. A piac fogja eldönteni melyik lesz sikeres, vagy esetleg mindkettõ megmarad, illetve összeolvad. Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, de igazából nagyon hasonlóak. 2003-ban jó néhány cég olyan meghajtókat kezdett készíteni, melyek mind a "kötõjeles" mind a "pluszos" formátum szerint képesek írni.
Forrás: DVDCenter

The Matrix has you...

aztat megkérdezhetem h mi jelentõsége van a DVD-RAM lemezeknek?
sima DVD-R nem olyan jó?-mert nékem Pioneer 110D-m van

Igen, meg "mellékesen" nem 1000x, hanem 100.000x lehet újraírni, ellentétben a DVD+/-RW lemezekkel, és megint csak "mellékesen" sokkal biztonságosabb adattároló mint az írható DVD. Persze drágább is sokkal ...

Nem gáz. Egyrészt például az ATA33 képességeit SE használja ki a 16x-os DVD vagy 52x-es CD írás (ezért például a NEC írók csak ATA33-at támogattak, legalább is a 25xx, 35xx széria), másrészt meg ami nem csak ATA33-at támogat az is max. ATA66-ot bír. Nem mellékesen meg 40 vagy 80 eres kábelen van?

bigapó
utánnaolvastál a DVD-íróknak mielõtt megvetted? úgy látszik nem. eddig elég sok panasz érkezett felõle, szóval csak imádkozni tudsz, hogy nálad minden rendben legyen fél-egy év múlva is...

The Matrix has you...

.Bekötöttem ..kipróbáltam...mûködik...csak UDMA2-õt használ!!? Nem UDMA4-et kéne? Filmware-t frissítettem ,Az IDE kábelen a Secondary Masteren csücsül!DE,végül is mûködik... !!!??
Köszönöm

Nna ..megvettem LG4167B OEM /fehér--- remélem jól választottam
Zséé! a DVD-RAM egy magneto optikai eljárással rögzített adatforma,míg a többi DVD formátum csak Optikai.Ha nem írja hát .....ez az oka
a megfelelõ lemezre tudsz feliratot,és képeket varázsolni vele.

Met

Sziasztok
DVD író vásárlás elõtt állok!! most megyek... már a cípõmet húzom,
de egyszerût kérdezek: Mi az értelme a DVD irók "ligtscrib" funkciójának?
Ha lehet gyors választ kérek :-)
gyakorlatilag semmi.

evid
Ha látod az írót, akkor vissza lehet rakni a fw-t, ha nem látod, akkor meg a szerviz sem tudja, hogy melyik van rajta.

Met
FW-t kell benne cserélni, valszeg észreveszik, hogy nem azt írja a win aminek lennie kellene
talán lehet visszarakni bele régebbi, tehát az eredeti FW-t

Nah nézegettem hogy 110D-bõl lehet 110-est csinálni ami tud DVD RAM-ot írni. De ebben mennyi rizikó van? Garanciát elveszti ezzel?

Köszi ez kimerítõ válasz volt. 😊) Bár igaz hülyén tettem fel a kérdést...

Met
azt, hogy nem tudja írni 😊

Lehet hogy <#lama>kérdés de az mit takar, hogy nem tud a pioneer DVD RAM-ot írni?

Met
NEC vagy Pio még mindíg a jó választas ezek közül

pio 110D vagy NEC (szerintem, de engem itt már utálnak) <#hehe>

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.