3392
  • kirol
    Hát én nem találom.
  • Inquisitor
    Elvileg Labelflash-hez és/vagy Lightscibe-hoz le kell szedni egy-egy dll filet és bemásolni valahová a Nero egyik könyvtárába. Én úgy tudtam ez nem legális, de valaki azt mondta a Nero oldalán is fentvannak a fenti fileok. Persze ha íróhoz kapsz Nerot, és az író tud ilyet, akkor alapból is benne van.

P.S. Lehet csak a Smart-ban jelenik meg ikonja?
  • Met
    olyan Nero ami elvileg tudja a LF-t?
  • kirol
    Nero -ban hol va na LabelFlash opció?
    Mert olyan ikon, amit a súgó mutat, még véletlenül sincs.
  • kirol
    Igen, megcsináltam újrarakás nélkül.

Az a legkirályabb az egészben, hogy letöröltem a :

- Nero
    - CloneCD
    - CloneDVD
    - Alcohol
    - DaemonTools

-okat, majd újra visszaraktam ugyan azokat.

Beszarás és jó lett.
    Persze 80-as kábellel.
  • kirol
    Lusta vagyok még arra is, hogy 20 percet rászánjak arra, hogy újrarakjam a full rendszert az összes progival (Norton Ghost) mert azér pár új progit is felraktam, aztán keresgetni kellene melyiket, nemhogy winreinstallt csináljak.

Már dolgozok az ügyön, másik kábelt is próbáltam.
  • Met
    winreinstall

tedd át az IDE kábelt is, hátha az szar
  • kirol
    Na teljesen kész vagyok.
    Leszedtem minden cd/dvd-hez kapcsolódó progit, de semmi.
  • kirol
    Az ASPI drivert hogy lehet törölni?
    Én a Daemonra tippelek, de nem tudom.
  • kirol
    Na másik gépben törli/írja mind a DVD-RW-t, mind a CD-RW -t.
    Most mindjárt szétrobbanok.
    Mind a két gépen ezek vannak, ami ide tartozik:

- CloneCD
    - Clone DVD
    - Alcohol
    - Nero
    - Daemon
    - Nem 80 eres, hanem a kevesebb, új kábellel is próbáltam, de semmi.

Na melyik szoftver csinál ilyen hibát?
  • Inquisitor
    Na igen, az szép darab 18x-os író, 12x-es DVD-Ram támogatással. :)
  • hazsoo
    hali
    én vettem 1 ilyet(Optiarc DVD RW AD-7173A)eddig semmi probléma amúgy meg a sony és a nec fejlesztése tízezerrel kezd másolni és húszezer a vége körülbelül írni is ír azt majd meglátjuk 1-2 hónap múlva.
  • kirol
    Hát nem tartom magam hülyének számtek téren. Csak be bírok rakni egy írót , úgy gondolom.
    De még küzdök vele egy kicsit. :)

Lehet az is, hogy a globális felmelegedés miatt nem jó, nem?

• Inquisitor
    Elnézve a konfigodat, lehet akár a húzott FSB-től is.
  • Inquisitor
    Példa: Egy csomóan állítják, hogy ez vagy az nem megy Radeon kártyával. Ezek szerint a többség, akinek megy, az spéci kártyát kapott, vagy az előző csoport fut bele valamibe?
    (Általános hibák egyike, feltesznek egymásra több drivert, aztán fut a driver a memórában vagy 3 példányban, és nem értik mitől lassú, vagy mitől villan vagy 6-ot képernyőmód váltásnál. Lol.)
  • Inquisitor
    Most erre mit mondjak? Számtech boltban dolgozom, ha nekem annyi ezresem lenne, ahányszor valami "nem volt jó" csak mert nem értettek hozzá ...
    Most NEC-nél sok mindent el lehet szúrni, meg bármelyik írónál. Rossz kábelre teszed (80 eres például), ráraksz a Windowsra sok íróprogramot vagy hazavágod virtuális meghajtókkal, elszúrja valami az ASPI drivert , stb.
    Az összes Pioneer-al is volt szívás 108-tól fölfelé első pár hónapban, aztán kijött normális firmware és nem volt semmi gáz velük. De aki nem értett hozzájuk és első sorozatból vásárolt, vagy azt se tudja mi az a firmware, az még most is szidja őket ...
  • kirol
    Pont most linkeltem, be, hogy másnak is rosszul működik!
  • Inquisitor
    Nézd, másoknak működik jól. De ha mondjuk kifogtál egy gyári selejtet (ami ugye minden márkából előfordul, még Plextorból is!), akkor ki kell cseréltetni. Mondjuk az elvileg max. 15 munkanap lehet, tehát nem egy leányálom ...
    Viszont ha szoftveres akadás, Aspi driver hiba, rosz helyre van bekötve vagy rossz kábelen, elállítódott a DMA mód, stb, akkor azt meg lehet oldani.

(Amúgy LG-nél legsűrűbben előforduló hiba, hogy fél év után elkezdik nem olvasni a gyári, majd késöbb az írott DVD-t sem. Másrészt nem túl jó az íráskép minősége sem. Viszont úgy tudom jobban bírja a DVD-Ramot, mint egy Pio vagy NEC.)
  • kirol
    Már érdeklődtem itt: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=234388
    de még nem válaszolt senki, de másnak is ilyen baja van vele sajnos.
    Úgyhogy legalább az válaszolhatna.

Átviszem az írómat a másik gépbe, kíváncsi vagyok, mit alakít majd abban.

A garipapíromon ez van: Garancia: 2 év, Cseregarancia: NEM.

Ez meg mit akar jelenteni?
  • Inquisitor
    Ha nagyon nem tudod megoldani, mielött kidobnád az íródat és elátkoznád a NEC-et, menj át a PH vagy HWSW fórumba és ott NEC-es topikban kérdezősködj, ha mázlid van hamar válaszolnak, ha mégnagyobb mázlid van, akkor PPéter mester ad pár jótanácsot és meg lesz oldva.
  • Inquisitor
    "Na letöröltem Daemont, meg minden ..."
    Ha kinyírta az ASPI drivert, akkor kenheted a hajadra, mert minimum egy full Winreinstal kéne ...
  • Inquisitor
    Van egy mondás arra, amikor egyvalakinek nem egy valakinek, másoknak meg igen, csak nem akarlak vele megsérteni :)
    Amúgy tetszik vagy sem a tapasztalatok szerint az LG írók elég gázosak, bár a Samsung/Toshibát nem tudják alulmúlni.
    Biztos minden teszter hülye és csak te vagy helikopter, de a tesztoldalak alapján a NEC fasza írókat csinál.

PS: Véletlenül nem 80 eres kábelen van?
  • zserrbo
    Én mellesleg az LG cd-RW-mel szítam nagyot. Szóval egyik cég sem gyárt örökéletűt és minden írójuk tökéletes. Vannak kivételek, de az egyes gyártóknál több.
  • kirol
    Ajj, a f@sznak hallgattam itt másokra, hogy ne LG-t vegyek.
    Ez a trágya NEC a cd-rw -se tud se írni, se olvasni.
    Azom is ki van vele.
  • kirol
    Aha.

Biztos egyszerű, de gőzöm nincs hogy kell ez alapján.
    Az LG frissítés egyszerű volt, ott legalább csak azért kellett szorítani, hogy ne legyen áramszünet.

Valami magyar leírás nincs?
  • kirol
    Na letöröltem Daemont, meg minden, de b@szik ez törölni/írni az újraírható lemezt.

Pegid mindig erre szoktam kiírni, amit az asztalin akarok megnézni.

Valakinek van valami ötlete?
  • Sanyix
    "Nem szeretnék olyan írót venni, amivel olyan problémák lesznek (vannak) ami esetleg nem kezel le olyan lemezt, amit a régi írom lekezelt." Ilyen író nincs, mindegyikkel előfordulhatnak nem akar olvasni/írni bizonyos lemezt problémák.
    Én egy megbízható precíz írót szeretnék venni, ami nem csak 1 évre égeti a lemezbe a jeleket.(tudom ez lemezfüggő is). LG-n kívül ez csak lemez függő.

és végül nagy ár != minőség...
  • Inquisitor
    http://binflash.cdfreaks.com/
  • Inquisitor
    Itt az összes egyben ami kellhet ...
  • kirol
    Én is találtam elvileg hivatalos NEC 1.02-őt.
    Fel merjem rakni?

Hogy kell, ez egy *.dat.

Az LG-nél egy -.exe volt, kis progival, és normálisan átlátható volt.
    Itt a *.dat -ot nem nagyon lehet futtatni.
    Valahogy ki kell írni, és beolvastatni vele, mint az asztali dvd lejátszóknál?
  • Inquisitor
    RPC1.org alapján 1.02 az utolsó, viszont találtam 1.Z1 és 1.21 verziókat is, amiket hol NEC, hol IOdata névvel illettek (utóbbi néven árulják Japánban a NEC írókat) ...
  • kirol
    Ezek a vonalak normálisak?

Nekem 1.01 -et ír firmnrk, van ennél újabb?
  • Inquisitor
    "Egyáltalán érdemes ilyen drága írót venni?"
    Ha üzemi méretekben írsz lemezeket és pénztkeresel vele, különben nem :)

"Én egy megbízható precíz írót szeretnék venni, ami nem csak 1 évre égeti a lemezbe a jeleket.(tudom ez lemezfüggő is)."
    Ez lemez függő :)

Mondjuk nem tudom drágább e, de valami olcsó forrásból a 760-as nem jobb vétel?
  • cicai
    Sziasztok!
    Van valakinek véleménye tapasztalata a Plextor 755A/T3 Íróhoz. Az ára 20000FT. Nem szeretnék olyan írót venni, amivel olyan problémák lesznek (vannak) ami esetleg nem kezel le olyan lemezt, amit a régi írom lekezelt. Vagy hasonló problémák lenének vele, mert az ára azért elég húzós. Nem? Egyáltalán érdemes ilyen drága írót venni?
    Én egy megbízható precíz írót szeretnék venni, ami nem csak 1 évre égeti a lemezbe a jeleket.(tudom ez lemezfüggő is). Persze a lemez olvasása is frankó legyen. Van valakinek a fent említett írón kívül más javaslata? Szívesen venném.
    Köszönöm a segítséget
  • kirol
    Hát az LG-m eddig törölte írta, de utólag már az sem törölte.
    Se Nero, se Alcohol.

Más DVD-RW-m meg nincs.

• norbisz
    Firmware-t frissítettem, és ez amúgy is egy elég új meghajtó. Eredeti firmaware is 2006. júliusi volt rajta... Ez nem lehet a baj. De már visszavittem az üzletbe, holnapra megnézik.
  • Inquisitor
    Első nekifutásra egy firmaware frissítés segíthet. Úgy látszik nincs még benne minden 4x-esnél gyorsabb lemez ... Meg esetleg az íróprogram frissítése sem árt.
  • norbisz
    Na szép! Kipróbáltam itthon egy teljesen új újraírható lemezt a NEC ND-4571A-s írómban. Megírtam, minden ok. LG olvassa, asztali olvassa, ok. Próba, hogy miért nem törölte azt, ami már volt használva Pio íróval... Hoppá, amit csak a NEC-el írtam elsőként, azt sem tudja törölni. Azt nyomja mindig, hogy csak egyszer írható lemez, tegyen be másikat (Verbatim DVD-RW 6X).
  • norbisz
    Olyan lemezzel próbáltad már a törlést, amit ebben az íróban használsz először? Természetesen újraírhatóval :) Most melóban vagyok, de ha hazaérek, kipróbálom egy teljesen új újraírható lemezzel, hogy írok rá, aztán azt törli-e...
  • kirol
    Hát az elsőt megírta sikeresen. Egész gyorsan, és a visszaellenőrzés is hibátlan volt, ráadásul nem 2x-esen olvasta, mint az LG-m, hanem néha 12x-en is, ami meglepően gyors volt az LG-hez képest. Ekkor sose értettem, miért tart neki tovább olvasni, mint megírni egy lemezt.