Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Mondjuk az tetszik benne,hogy amit olvas azt 14-15MB/s-el, vagy mindegyik új író ilyen sebességgel nyomja? dvd-írókban nem nagyon vagyok otthon:)
Ezért veszek egy NEC-et vagy egy BenQ-t majd.
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
Ez a pioneer gyárilag ilyen, vagy vmi gáz lehet vele?
Esetleg firmware frissíés segíthet, vagy az inkább csak az írásnál lényeges?
(Az más kérdés, hogy törvény szerint mit lehetne, meg nem lehetne.)
Mivel az alapanyag sok esetben azonos, ezért más lemezekbõl is lehetnek gyenge minõségûek a piacon és hozhatják ezt a track-követõs hibát.
A lencsét tisztítani bátor dolog, különben mi történt? egy légy rápiszkított?
Az LG fejkalibrálása otthon is megoldható (a hátlap levételével és a bekötött nyáklap kb. 1cm-es elmozdításával a trimmer potik elérhetõek), de ha nincs tapasztalatod, akkor ne idegeld magad vele.
Jó anyagnál (pld. RITEK G05-ös TDK) az A101 és az A104 között semmi külömbség nem tapasztalható. Különben is hol van az tételesen leírva, hogy melyik fw-ben mit módosítottak?
Sokáig az A104-est használtam, aztán rátaláltam a Dangerous Brothers által "patch"-elt RPC1-es A106-os fw-re, azzal egy ideig ment, majd sorra szarta el a lemezeket. Visszaraktam az A104-est, azzal megint jó darabig jól ment.
Lehet, h tényleg a fejét kéne kalibrálni. Cukros, te milyen fw-vel hajtod?
::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
Nekem is egy GSA-4081B van és sajnos újabban sávkövetési/fókuszálási hibával teszi tönkre a lemezeimet :(
Áprilisban lesz 2 éve, hogy vettem, én talán 400 dvd-t írhattam vele. Korábban ha megtisztítottam a lencséjét, akkor egy darabig írt, de most már az sem segít. Szerintetek lehet vele kezdeni vmit házilag? SEX keretében vettem, 2 év garit kaptam rá, azaz még elvileg visszavihetem. (tényleg, a számtech.bolt köteles visszavenni, vagy egyenest szervizbe kell vinnem?)
Az LG is katasztrofa? Nekem egy GSA-4081B van (egy rétegû 4x-es), 2 év alatt több mint ezer DVD-t írtam vele és ma is ezt használom, mert nem veszek észre minõségromlást. Gyönyörûen ír és olvas.
Volt egy GSA-4163B-m: gyenge olvasás, bizonytalan írás --> eladva.
Két észrevétel: 1. ki kell fogni a jó írót, 2. külsõ (usb-csatis) házban ~folyamatos írás esetén sem melegszik úgy, mint némely PC-ben alapból.
http://static.slysoft.com/SetupAnyDVD.exe
http://static.slysoft.com/SetupCloneDVD.exe
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Ezeket késöbbiekben eladták ismét.Az esetek nagy többségében az átlag észre sem veszi,hogy szar amit vett,mert el sem jut odáig hogy a hiba elõjöjjön.
BURN.HU / CDGRAB.HU
Ha figyelmesen elolvastad volna,hogy hogyan és miként írtam,akkor az nem kérdés volt,hanem egy állítás.
Egyébként volt olyan eset egy bizonyos cég történetében,hogy olyan termékeket is belekavart az árukészletébe amelyek nem feleltek meg bizonyos feltételeknek.
Nyugodtan megtehette,ugyanis a garanciális feltételei érdekesen mûködtek,mûködnek.
Egyébként igazából az érdekelt volna,hogy mely cégek ezek.
Nem maga az író.
BURN.HU / CDGRAB.HU
És ha nem haragszol,akkor melyik 4 bolt az?
Nem reklám miatt,csak a Mistral és társai szokása,hogy ellenörizhetetlen helyekrõl szerzik be a hozzávalókat,és igy nem is csoda hogy sok a selejt..
E.D.S. -> Electrical Devices Service New games,movies.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Minden optikai meghajtóm ASUS, tehát az újat is az ASUS-éknál néztem ki.
Típusa: DRW-1608P2S Ahogy olvasom ez már minden léttezõ lemezt megír és a Pioneer 110 (nem D) klónja.
Megvehetem nyugodtan, vagy inkább mást válasszak? 1 boltban láttam csak ott 12000-pénz az ára.
Lényegében csak jókat olvastam róla(kivéve kicsit lejjebb az oldalon).
BURN.HU / CDGRAB.HU
windows xp-m van... es nero 7 est hasznalok.
16 szoros verbatim dvd-r (printable)
divx filmeket irok csak es DVD ISOba nyomom tobb menet nelkul...
BURN.HU / CDGRAB.HU
A Plextor jó, de ...
... régen sokkal jobb cuccokat csinált. Bár most a 755x és a 760 állítólag megint über alles, csak még drágák és nem kapni õket.
... az áráért kapsz 1,5 vagy 2 megbízható egyébb írót, ami akár többet is tudhat
... vagy veszel helyette Benq-t, ami mostanában aranyárban van, de nagyon sokan hype-olják, tehát valamit csak tudhat.
Pioneer (alias Asus vagy GigaByte) írók elég jók, csak ha új modelt használsz, ne egy ezer éves firmware legyen benne (bár ez igaz a többire is!), sokaknak bevállt az NEC is, MSI, Benq, stb.
__|__ ________(*)________
BURN.HU / CDGRAB.HU