3392
  • akyyy
    Nah sikerült megcsinálnom, vmi filmwaret kellet rátenni, plusz rátettem a legujabb alcoholt, két ujraindulás, és most szépen írja kifele:)

az más kérdés hogy jól írja e ki...:D de bízok benne még.
  • akyyy
    hELP. Van ugye jó kis dvd íróm (Lg (GSA-4163B) , tud dl-es dvd-ket is írni, elméletileg, most vettem ilyen dvd-t, verbatimosat, de nem akarja írni vmiért... villog a lámpa, majd kis időre lefagy agép, majd mire feleszmél, hibákat ír ki, oszt cső...ráadásul utánna nem is olvas be semmit, amíg ujra nem indítom a gépet...... miért?:(

(nero és alcoholla próbálkoztam:( )
  • Met
    Ha megfelelő lemezt veszel hozzájuk akkor a nem írható felükre lehet valami grafikát vagy szöveget "írni" az íróval.
    A LS és LF lényegében ugyan az, a PH-n olvashatsz erről (is)
  • BlahBleh
    Sziasztok

DVD írót szeretnék venni s ebben kérném a segítségeteket :).
    Szal kinéztem egy Pioneer DVR-111D OEM +R/+RW/DL 16x/8x/8x, -R/-RW/DL 16x/6x/8x -t.
    De ahogy olvastam a NEC-ek is jók, csak ott van olyan hogy Labelflash + LightScribe, csak nemtum hogy ezek mit jelölnek :S, szal ebben kérném a segítségeket.
    Előre is köszönöm
    Üdv
  • A tumi
    Plextor a legjobb....
  • ati2002
    Az tök ugyanaz, csak az tud a lemezre képet gravírozni. (nekem erre nincs szükségem, mert az ilyen lemezek horroráron vannak.)
  • Mardel
    NEC 7173A ez a legújabb (nekem is iylen van).
  • ati2002
    Mindenkinek ajánlani tudom ezt a Sony-NEC (Optiarc 7170) írót. Nagyon gyors (18x-os dvd, 12x ram-ot tud) de a sima 8x-os írás is mintha előbb elkészülne vele. És minőségi írást csinál, havernak írtam jópár xbox játékot, és simán viszi a gépe az általam 8x-osan megírt lemezeket (eddíg csak a 4x-esen megírt cuccokat volt hajlandó lejátszani).

Teszt.
  • sorrow
    Ha nem olvas dvd lemezt (egyet sem) akkor próbáld meg újra rakni a windowst hátha az ASPI ment tönkre. Máskülönben a lézer meggyengült és már csak a sima cd-t képes olvasni....

• Netmacs
    Sziasztok!
    Nekem is gondom van az LG GSA-4164B dvd írómmal, nem ír és nem olvas dvd-lemezt, csak cd-t, de azt hibátlanul, tud valaki erre valami jó megoldást?
    1.01-es firmware van rajta.

Előre is köszi.
  • ati2002
    Az utóbbi időben nagyon gyakran előfordult ez velem is a 4163-al, ezért lecseréltem a francba egy NEC 7170A-ra, egyszerüen csodálatos az LG-hez képest. Szívből megutáltam az LG-t.
  • sorrow

Az LG 4163B dvd íróm képtelen lezárni a Philips DVD+ 16X-os lemezeket, sajnos utólag se tudom lezárni őket csak olvassa a végtelenségig őket.

Gondolom A firmware(A102-es) még nincs felkészítve ezekre a lemezekre.
    Melyik verzió firmware-t ajánlátok biztosan?

Kösz.
  • Inquisitor
    Régi már a cucc, optikai meghajtók jó esetben 2-2,5 évet bírnak, mármint az olvasó fej. Próbálj egy fejtisztítást vele hátha, vagy ha van hozzáértő ismerős, meg kéne nézni a fejállító résznél nincs e valami gebasz.
  • Inquisitor
    Nem igaz, a Toshiba-Samsung szerintem sokkal rosszabb :D
  • alert
    Semmit. Ennek valószínűleg annyi. Sajnos az LG az egyik leggyérebb márka optikai meghajtók szempontjából :(
  • kirol
    Szerintem azt kellene kipróbálni, hogy tudsz e venni újat.
    És is nemrég jártam hasonló módon. Nekem ez a dolog, megoldotta a problémát.
  • ntchrist
    Hi!

LG GSA-4082B dvd íróm van.Pár hete nem olvas be se cd-t, se dvd-t.Írni sem tudok vele. Már frissítettem a legújabb firmwarrel (A209) , de semmi.
    Van ötlete valakinek, hogy mit lehetne még megpróbálni?
  • alert
    Sziasztok. Van egy NEC 4570A típusú DVD íróm OEM kiszerelésben 1.0 firmware-el. Letöltöttem a hivatalos oldalról hozzá az augusztusi 1.3-ast de a readme azt mondja hogy OEM-hez nem való csak retail-hoz. OEM verzió külön nincs. Hogy is van ez? Az a lényeg hogy végülis jó az OEM-hez is csak azért írják oda mert nem vállal érte garanciát senki hogy működni fog Vagy tényleg nem jó hozzá?
  • Mardel
    hwt tesztjét dvd íróknál nemszeretem, inkább PH!. Ott megnézik, hogy az író milyen minőségben írt a legnébszerűbb DVDkre (Persze mindenhol kiemelik, hogy a leggyakrabban használt Ritek G05-ös DVDkre minden író rossz minőségben tud írni).

Minőségteszthez meg érdemes a legújabb Nero CD-DVD Speedet használni.
  • hosszupuska
    ha megvettem a pio 111D-t most irom vele az első adat lemezt, buffer valamiért le-fel ugrál, amúgy semmi gáz nincs vele, procit nekem se eszi, nemtom hwt milyen tesztpéldányt kapott, de elég rosszul jön ki ha csak ott volt magas procihasználat, másnál meg nem :)

• Sanyix
    Persze hogy kell driver. De gondolom az ilyen vistával már azse fog kelleni.
  • izb
    itt írjuk hogy felejtős.
    ne erőltesd nincs értelme.
  • repvez
    kifejtenéd bövebben ezeket a hibajelenségeket és hogy ezekhez is kell floppy a driver feltelepitéséhez mint a winyoknál?Mert azt már nem akarok a gépbe rakni.Esetleg milyen tipusu iro lenne 10K árkategoriában SATA-bol?
  • Met
    viszont nemkizárt, hogy idáig nem tapasztalt hibajelenségekkel fog találkozni sata esetén :)
  • izb
    gyakorlatilag semmivel nem tud többet.max a házban lesz nagyobb rend és egy kábel minusz..
  • repvez
    Nekem még csak most tünt fel hogy vannak már SATA DVD irok.Mivel gépcserét tervezek és nem tudom hogy mennyire lenne jo választás egy ilyen iro vagy maradjak az IDE csatisnál?Egyébként mivel tudna többet vagy miben jobb az elödeiknél?Egy pio 111D-t terveztem venni de ha jobb az SATA akkor már nem akarok az IDE kábelekkel veszödni.
  • perempe
    Az még lemaradt, hogy lejátszója válogatja: pl. az én LG DVX9700-am tökéletesen viszi az írott, menüs, mínuszos DVD-ket, de a plusszosakkal meggyűlik a baja (menüseket alig/egyáltalán nem viszi).
  • hosszupuska
    lehet valami gyári hibás cuccal teszteltek :)
  • Sanyix
    Hát én most betettem egy dvd-t a 111D-mbe, és elkezdtem másolni róla. 9 mbyte/sec olvasási sebességnél volt 16%-os terhelésen a procim (XP 2500+), úgy hogy utorrent tölttött, egy opera futott, egy foobar2000-ment, stereo to 5.1 DSP-vel, és equalizerrel, + pár apróság. Így saccra 5-6%-ot terhelt +-ban a procira, ráadásul ilyen sebességű olvasásra általában csak akkor van szükség amikor a proci nemnagyon van leterhelve (telepítés, másolás). Filmnézésnél, zenehallgatásnál, elég kis olvasási sebesség is elég, hd-nél is.
  • hosszupuska
    a pioneer a hwt teszt szerint eszi a procit, szóval kétségek vannak felé, pedig kedvenc márkám :)
    teszt itt
    beleolvasva a nec meg hangos :) igaz sokat ugyse írok szal addig hadd zörögjön :)
  • Desert
    szerintem a NEC 45 ös szériái már jók :) nekem pl 4550A van ami ír
    DVD-RAM igaz sok hasznát nem veszem mert a RAM lemez baromi drága :D szal én ezt ajánlom neked kb most 9900Ft körül mozog az ára de van olcsóbb is mint pl Pionner 111-es írója az kb 7000+ áfa szerintem azok is jók :) LG szar, Asus lassú tapasztalat :) havernak két LG je pukkant meg

szal NEC vagy Pionner
  • hosszupuska
    visszaolvasgattam és látom megy a szidás pár író miatt, most akkor azt már kb látom mivel lehetnek problémák, de milyen írót érdemes venni azt nem (vagycsak keevset olvastam vissza :) ) aki sűrün olvassa ezt a topicot, legyenszíves irja le melyek most a favoritok (persze 20ezer nél ha lehet sokkal több ne legyen :) )

kösz előreis
  • Mardel
    Na szép! Kipróbáltam itthon egy teljesen új újraírható lemezt a NEC ND-4571A-s írómban. Megírtam, minden ok. LG olvassa, asztali olvassa, ok. Próba, hogy miért nem törölte azt, ami már volt használva Pio íróval... Hoppá, amit csak a NEC-el írtam elsőként, azt sem tudja törölni. Azt nyomja mindig, hogy csak egyszer írható lemez, tegyen be másikat (Verbatim DVD-RW 6X).

Hiba oka lehet még starforce védelmet "törő" programok használata. Olvastam a cdfreaks fórumán, hogy az sf nightmare tönkre is teheti a cd/dvd meghajtókat.

Tehát, ha a dvd író vásárlása után használtál ilyesmi programot, akkor nagy az esély rá, hogy az okozta a gondot.
    Pl nekem a 2 éves LG dvd íróm (tudott újraírni cdt,dvdt), és a kb 2 hetes NEC íróm semtudja törölni az újraírható CDt (persze a NECnél még dvd-rw-vel nem próbáltam).
  • perempe
    IT Media

Nekem a 8x-os BenQ DVD-R jól szolgál. 25+1-es (a +1 egy ajándék DVD-RW) kiszerelésben árulják. 70-80Ft darabja.
  • Dns5000
    Milyen irhato/ujrairhato lemezt javasoltok ami nem draga de azert nem is megy toknre gyorsan? linket is adjatok hat tudtok
  • berczy #2437
    Helló!

Lenne egy olyan gondom, hogy állítgattam a DVD-m régiókódját. Moist egyesen van és még van egy lehetőség az állításra. Vissza akarom rakni 2-re, de nem engedi, mert asszondja, hogy nem én vagyok jogosult a felügyeletre. Rendszergazda userrel. HOgyan tudom kiütni a meghajtó régiókódját, hogy lehessen ismét változtatni?
  • kirol
    Hát az oldal szerint a CoverDesigner -ber van, de a francnak se látom, pedig letöltöttem a LF-es kieket is.
  • Met
    jaaa :)
    a file menüben kellene lennie
  • kirol
    Mondjuk én a neró -ban kerestem az ikont, nem itt.
    De köszi. Megnézem.
  • Met
    én meg igen