Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem van egy Pioneer 111D típusu íróm és az vele a bajom hogy nem tudok vele DVD-t írni. Ált. 30%-nál kidobja hogy "FAILD". Vagy a másik amit kiír hogy "SCSI command aborted". Ellenben a sim uláció tök simán végigment. Mi lehet a probléma?
Jah sima CD-RW -t megírta.
neked is ugrál a buffer level össze vissza irásnál?
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Decemberben vettem egy Pioneer DVR 110D írót, és egészen eddig semmi probléma nem volt vele, de most újabban 40 perc alatt ír meg egy dvd-t 8x-os sebességgel. A dvd amit ír azzal semmi gond nincs, csak hát elég hosszasan írja... Ha cd-t írok akkor azt gyorsan megírja.
Mitõl lehet ez? Emiatt vajon kicserélik gariba?
::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D
sikerrel jártam, szó nélkül egybõl kicserélték. igaz, a fél világot megjártam, de ez van.
<#hehe>#hehe>
érdekes módon a bios is felismeri azóta, rendesen, de semmit nem olvas be. egyszerûen nem pörgeti a lemezeket. holnap vissza viszem, remélem akkor tényleg egybõl cserélnek. szervizbe, vagy boltba vigyem szerintetek(garanciális ügyekkel csak a szervizekben foglalkoznak elvileg)?
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
gép elindít windows felismeri rendesen, de viszont semmit nem olvas.... kattogni ugyanúgy minden indításnál kattog, hol egyet, hol kettõt. pont ezt akartam elkerülni, hogy Pesten kelljen mászkálnom, de most szvsz járkálhatok a szervizekbe... eszem faszom megáll, hogy nekem semmi nem megy könnyen. ;(
Mi a baj? Lehet, hogy drivert (vagy ahogy hívják) kéne frissítenem? Van õjabb verzió? Nincs valami ilyen holnap, ahonnan ilyeneket le lehetne tölteni?
Tegnap végül elhoztam az LG-t. Meglátjuk.
Legalább nekem is nagyobb tapasztalatom lesz, és nem csak a Pio-t fogom ismerni.
Egyébként mindegyik kínai szutyok, és egyre olcsóbbak, lehet hogy kár is foglalkozni vele. 1 év alatt megpróbálom kihajtani a belét. Ha beszarik, akkor gariba csere. Ha nem, akkor kiszolgált. Ennyi...
Köszi még1X!
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
ebbõl már a 2. darab Euronicsbe lett véve az elsõ db az eredeti dvd-n kívûl semmit se olvasott pedig duplarétegû író<#mf3>#mf3>
asszem a típus valami dvu33-as volt
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
samsung/hitachi-m van (elviselhetõ)sh-w162c
7000kb/s-el kezdi olvasni a dvd-r-t 16000-al fejezi be
audioval nincs gond
TDK dvd+-r 16x-ost 12xszeresen írtam meg a ps2 slim és a gyagyi divx lejátszó jobban olvassa mint bármit
lg/hitachi-m volt+hawernak is ez van 4081b(jó) 4082b(fasza) 4167b(útobbi 1 nagy szar volt)
sony/liteon DL van ismerõsõmnek egyáltalán nem olvas TDK DVD-+RW-t
pionner 110d (nem rossz)van hawernak
azt mondják a nec és a pioneer tulajuk hogy a saját írójuk a legjobb ezért a 2 tábor gyakran vitatkoznak egymással
pioneer
nec
plextor
benq
asus
pioneer - legnépszerûbb cucc jó minõségû írás
samsung/toshiba - gyorsan olvas szinte mindent megír
lg/hitachi - ezzel még a bakelitot is meglehet írni:-)
nec - jó minõségû írás
plextor - jó minõségû írás + szolgáltatások
benq - jó minõségû írás
asus - asus alaplaphoz ez illik:-)
phillips - jól nézki
sony - errõl nem tudok jót
pioneer - lassan olvas karcos dvd-t nem szereti nem olvas be mindent
samsung/toshiba - dvdramot nem kezel support szar
lg/hitachi - sok a selejt
nec - sok idõ elött tönkrement
plextor - drága
benq - nem egy nagy név régen nagyon szar cuccokat gyártott
asus - ua pioneer régen sok optikai meghajtó tönkrenmet
phillips - nem mindent olvas be
sony - ilyet ne vegyen senki ezek a legszarabbak
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Mondani tudok tudok..pl NEC vagy BENQ 😊)
Silent: esetleg tudsz olyat mondani példának ami jó, és olyat ami nem?
Amúgy valszeg nem fogom tudni eldönteni. Talán kár is ezen ennyit filózni.
Bár annyit már több helyrõl megtudtam, hogy az LG-k eleinte hibátlanok, aztán vannak gondok vele. De ez persze nem biztos, hogy az újabbakra is igaz.
Meg aztán lehet peches az ember. 😊
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Szeretnék egy kis segítséget kérni, ill. tapasztalatot cserélni DVD írókkal kapcsolatban.
Volt nekem egy Pio 109-esem. 1 éve van meg. Cirka 60 lemezt írtam vele. Az nagyjából semmi.
Most elkezdte a CD-ket elrontani. 10-bõl 7 kuka. Csak a CD-ék, abból is inkább az audio. A DVD írás hibátlan. Gyorsan visszavittem. Gariba hoztak helyette egy új LG-t. Azokról viszont azt olvastam valahol, lehet hogy pont itt, hogy LG-vel írt DVD-ket sok asztali nem tudja lejátszani.
Segítsetek légyszi a döntésben! Ja és ne ajánljatok NEC-t légyszi, mert ezek közül kell választanom, mivel megtehetem, hogy az LG-t visszaküldöm, igaz akkor csak jövõ hétre lesz meg az áru. Nem mellesleg 3 hete vittem vissza a Pio-t. Ez sem tudom, hogy milyen rendszer. Nem valami vevõcentrikus. Na mind1. 😊
Köszönöm elõre is!
Letudja valaki nekem írni hogyan kell pontosan ezt a fejkalibrálást csinálni!
Nekem egy LG4081B íróm van és nem garis!
Megpróbálnám ezt a mûveletet hátha sikerül!
Segítsen már valaki!
Elõre is köszike!