Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pioneer 111D - ez ata. Mivel akarsz irni? Nekem spec a NERO jól müxik vele...
Sziasztok.
Nekem van egy Pioneer 111D típusu íróm és az vele a bajom hogy nem tudok vele DVD-t írni. Ált. 30%-nál kidobja hogy "FAILD". Vagy a másik amit kiír hogy "SCSI command aborted". Ellenben a sim uláció tök simán végigment. Mi lehet a probléma?
Jah sima CD-RW -t megírta.
jah néha ugrál, néha meg mindig fullon van...

FrezeR
nekem is ugyanez a bajom csak egy LG iróval. és már többször elõjött sajnos. ám ha másik win alatt irok vele akkor mindig jó minden. igy hát gyanitom egy program vagy valami ilyesmi lehet a hiba okozója. de hogy mi azt nem tudom 😞
neked is ugrál a buffer level össze vissza irásnál?

A Pioneer 110 D nagyon jó író (nekem is olyan van), DE........ Szoftveresen nem fér össze sok programmal, néha csinál érdekes dolgokat. De ha azt vesszük h. 100 lemezbõl mondjuk 2-3 nál van csak ilyen.... attól függ ki mennyire igényes... A NEC egyébként megbízhatóbb ilyen szempontból
énis ott körül kaptam, de semmi baja

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Fúrca ez a 40 perc, nekem is Pio 110D van, írt is elég sok lemezt, még nem volt vele semmi bajom. Szerintem elsõ körben próbáld meg (ha még nem tetted) a firmware frissitést. Megoldhatja a bajt ez is.
Szevasztok!
Decemberben vettem egy Pioneer DVR 110D írót, és egészen eddig semmi probléma nem volt vele, de most újabban 40 perc alatt ír meg egy dvd-t 8x-os sebességgel. A dvd amit ír azzal semmi gond nincs, csak hát elég hosszasan írja... Ha cd-t írok akkor azt gyorsan megírja.
Mitõl lehet ez? Emiatt vajon kicserélik gariba?

Cukros
mert nekem ez van és má "graviroztam"

::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):

DanyyX
Csak annyit tudok róla, hogy CHIP tesztgyõztes, meg sztem elég jó cucc, de még nem használtam...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Cukros
hali nektek mi a véleményetek erröl az irolol nec nd-4551a

::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):

wander01
LG GSA-H20L Lightscribe, ez franya, ha kell hozok neked egyet 😄 amugy én az LG-re esküszök, már a harmadik LG irot vettem, és a régiek mindig kerültek át másik gépbe (muternak, öcsinek) egy se ment még tönkre és irdatlan mennyiséget megirtam velük

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Kicsirics
vagy esetleg LiteOn

DanyyX
Ha van rá pénzed, akkor mindenképp plextor.

BENQ

Most készülök DVD írót venni, de mégis milyet? A lényeg hogy megbízható legyen több fajta médiát is gond nélkül, kezeljen. Ezeket néztem: NEC ND-4551A, 4570, 4571 ; Pio 111, 111D ; Benq DW-1640A, 1655 ; Plextor PX-740A, 750A de mégis melyik legyen az ? Legtöbbet DVD filmírásra használom. Médiák: TDK, Verbatim, Philips, Ridisk.

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

mukika
ez már tökéletes. <#wink>

und gut?

mukika
<#puszis>

sikerrel jártam, szó nélkül egybõl kicserélték. igaz, a fél világot megjártam, de ez van.

<#hehe>

semmi melegség 😛
sok sikert<#eljen>és puszi az útra<#puszi>

mukika
lassan elindulok. remélem egybõl cserélnek, mert nem szívesen utazom még egyszer majd 2-3 órát egy rohadt DVD íróért.

mukika
tök jó. Budaörsre kell kivinnem a fõszervizbe(voltam egy szervizben ami a Népstadionnál van, onnan elküldtek… kiderült, hogy csak Budaörsön foglalkoznak vele).... annyira boldog vagyok. persze Pest másik végében élek(illetve már Pest megyében) szal utazhatok egy fél évet mire kiérek. beszarok. asszem többet nem rendelek az eBoltól. pedig eddig megbízhatóak voltak, akárhányszor rendeltem. :_(

mukika
nekem akkorát kattan, hogy a másik szobában is hallani. néha egyet, néha kettõt, de, hogy ez nem normális az biztos.

érdekes módon a bios is felismeri azóta, rendesen, de semmit nem olvas be. egyszerûen nem pörgeti a lemezeket. holnap vissza viszem, remélem akkor tényleg egybõl cserélnek. szervizbe, vagy boltba vigyem szerintetek(garanciális ügyekkel csak a szervizekben foglalkoznak elvileg)?

nékem is hasonlóan

DanyyX
Indításkor nekem is kattanik egy kicsit, de a kattanás mértéke a normális keretek között van...

3 napon belül rögtön cserélniük kell,ha nincs fizikai sérülés rajta.

mukika
remélem egybõl kicserélik, mert különben.... ;(

valakinek volt valaha efféle problémája?

mukika
ááááááááááá múlt héten csütörtökön megrendeltem, egy pio 110D-et az eBolt-ból. futárral hozattam ki, mivel tudtam, hogy pénteken nem hozzák, én meg utaztam el hosszú hétvégére, szóval az elsõ munkanapon azaz ma hozták meg(nem volt kedvem csütörtökön fél pestet bejárni). beteszem, kábeleket bedug, minden fain, gép elindít: 2 szép kis zúgásos kattanásos érdekes hangot ad az író. mondom ez nem oké.... mûvelet újra elvégez, megint kattanás. belépek a BIOS-ba megnéz, pio név helyett krikszkrakszok. ehhh...

gép elindít windows felismeri rendesen, de viszont semmit nem olvas.... kattogni ugyanúgy minden indításnál kattog, hol egyet, hol kettõt. pont ezt akartam elkerülni, hogy Pesten kelljen mászkálnom, de most szvsz járkálhatok a szervizekbe... eszem faszom megáll, hogy nekem semmi nem megy könnyen. ;(

reménytelen
Van egy LG márkájú 4082b típusú DVD íróm. A208-as driver (vagy nem tudom, hogy hívják, ezt is szeretném megtudni) van rajta. Vannak olyan DVD-k, amiket nem hajlandó írni. (Pl.: Fuji DVD-R 4×) Egyszerûen rögtön az írás elején hibát ír ki, a Windowsban meg ha megnézem, kiírja a FRISSEN FELBONTOTT DVD-re, hogy a szabad terület 0 bájt.
Mi a baj? Lehet, hogy drivert (vagy ahogy hívják) kéne frissítenem? Van õjabb verzió? Nincs valami ilyen holnap, ahonnan ilyeneket le lehetne tölteni?
Az lehet, de gyakorlatilag a Pioneer (aka Asus aka GigaByte) az eygetlen ami ATA66-ot támogat, összes többi ATA33-at (vagy USMA, keverm már szezont a fazonnal), na azoknál elég jókat lehet szívni a 80 eres kábelekkel.

Köszi az infókat!

Tegnap végül elhoztam az LG-t. Meglátjuk.
Legalább nekem is nagyobb tapasztalatom lesz, és nem csak a Pio-t fogom ismerni.

Egyébként mindegyik kínai szutyok, és egyre olcsóbbak, lehet hogy kár is foglalkozni vele. 1 év alatt megpróbálom kihajtani a belét. Ha beszarik, akkor gariba csere. Ha nem, akkor kiszolgált. Ennyi...

Köszi még1X!
Sony-t nem szabad! <#ejnye1>

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.

Ez mit jelent? Miért allergiásak? nekem is 80 eres kábelen van a pio és nincs vele semmi gond. (vagy félreértelmeztem amit írtál?)

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

MaSzKa
sony/liteon DL van ismerõsõmnek egyáltalán nem olvas TDK DVD-+RW-t

ebbõl már a 2. darab Euronicsbe lett véve az elsõ db az eredeti dvd-n kívûl semmit se olvasott pedig duplarétegû író<#mf3>
asszem a típus valami dvu33-as volt

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
ezek tapasztalatok:
samsung/hitachi-m van (elviselhetõ)sh-w162c
7000kb/s-el kezdi olvasni a dvd-r-t 16000-al fejezi be
audioval nincs gond
TDK dvd+-r 16x-ost 12xszeresen írtam meg a ps2 slim és a gyagyi divx lejátszó jobban olvassa mint bármit

lg/hitachi-m volt+hawernak is ez van 4081b(jó) 4082b(fasza) 4167b(útobbi 1 nagy szar volt)
sony/liteon DL van ismerõsõmnek egyáltalán nem olvas TDK DVD-+RW-t
pionner 110d (nem rossz)van hawernak

Met
jó érvek csak nagyrészük nem igaz

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

MaSzKa
ezeket forumokba olvastam több helyrõl összeszedet információ

azt mondják a nec és a pioneer tulajuk hogy a saját írójuk a legjobb ezért a 2 tábor gyakran vitatkoznak egymással

MaSzKa
ezek allergiásak a 80-eres kábelre bitonyos konfigokban:
pioneer
nec
plextor
benq
asus

MaSzKa
érvek:
pioneer - legnépszerûbb cucc jó minõségû írás
samsung/toshiba - gyorsan olvas szinte mindent megír
lg/hitachi - ezzel még a bakelitot is meglehet írni:-)
nec - jó minõségû írás
plextor - jó minõségû írás + szolgáltatások
benq - jó minõségû írás
asus - asus alaplaphoz ez illik:-)
phillips - jól nézki
sony - errõl nem tudok jót

MaSzKa
hibák:
pioneer - lassan olvas karcos dvd-t nem szereti nem olvas be mindent
samsung/toshiba - dvdramot nem kezel support szar
lg/hitachi - sok a selejt
nec - sok idõ elött tönkrement
plextor - drága
benq - nem egy nagy név régen nagyon szar cuccokat gyártott
asus - ua pioneer régen sok optikai meghajtó tönkrenmet
phillips - nem mindent olvas be
sony - ilyet ne vegyen senki ezek a legszarabbak

Plextor

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Pio 110(D)

Nem írod,hogy az LG kívül mit lehet még választani...
Mondani tudok tudok..pl NEC vagy BENQ 😊)

Sajnos nemtom, hogy melyik típus. El is felejtettem megkérdezni, bár amúgy sem mondott volna sokat. Annyit tudok, h új típus. Tehát újabb mint a Pio 109. Gondolom ami most van a piacon ebben a kategóriában.
Silent: esetleg tudsz olyat mondani példának ami jó, és olyat ami nem?

Amúgy valszeg nem fogom tudni eldönteni. Talán kár is ezen ennyit filózni.
Bár annyit már több helyrõl megtudtam, hogy az LG-k eleinte hibátlanok, aztán vannak gondok vele. De ez persze nem biztos, hogy az újabbakra is igaz.
Meg aztán lehet peches az ember. 😊
Szerintem az LG-t hanyagold! Bár ez saját vélemény.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Milyen LG?

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, ill. tapasztalatot cserélni DVD írókkal kapcsolatban.
Volt nekem egy Pio 109-esem. 1 éve van meg. Cirka 60 lemezt írtam vele. Az nagyjából semmi.
Most elkezdte a CD-ket elrontani. 10-bõl 7 kuka. Csak a CD-ék, abból is inkább az audio. A DVD írás hibátlan. Gyorsan visszavittem. Gariba hoztak helyette egy új LG-t. Azokról viszont azt olvastam valahol, lehet hogy pont itt, hogy LG-vel írt DVD-ket sok asztali nem tudja lejátszani.

Segítsetek légyszi a döntésben! Ja és ne ajánljatok NEC-t légyszi, mert ezek közül kell választanom, mivel megtehetem, hogy az LG-t visszaküldöm, igaz akkor csak jövõ hétre lesz meg az áru. Nem mellesleg 3 hete vittem vissza a Pio-t. Ez sem tudom, hogy milyen rendszer. Nem valami vevõcentrikus. Na mind1. 😊

Köszönöm elõre is!
hali!
Letudja valaki nekem írni hogyan kell pontosan ezt a fejkalibrálást csinálni!
Nekem egy LG4081B íróm van és nem garis!
Megpróbálnám ezt a mûveletet hátha sikerül!
Segítsen már valaki!
Elõre is köszike!