Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Sziasztok! Pioneer 109 DVD íróm van, talán egy ''általánosnak'' mondható problemrõl van szó, ami akármelyikkel elõfordulhat. Szóval a gond az, hogy egy ideje elõször minden CD, DVD, amit beteszek elkezd benne nyikorogni, csikorogni, nagyon hangos és csúnya hangokat hallat. Pedig 2 héttel ezelõttig semmi baja nem volt, már vagy 2-3 éves. Írható lemezekrõl beszélek egyébként. Szóval amikor kiadom neki hogy írjon akkor egy ideig csikorgatja-nyikorgatja a lemezt, majd a legtöbb CD-t megírja, de egy csomót visszadob, hogy Write Error - Write Lead In area ERROR. DVD-nél dettó ugyanez van, csaképpen kb minden második DVD-t elrontja. Ha valamelyiket netán sikerül megírni, akkor az írás végén ismét csikorog-nyikorog és fúrcsa zajokat hallat, mintha csúsztatná meg kaparná a lemezt, majd kiadja. A lemez ekkor (ha eljut idáig) tökéletesen mûködik. Írás vagy olvasás közben ha egyszer már sikerül neki elkezdeni, akkor semmi nyikorgás nincs csak a végén, amikor lelassítja a lemezt. Néha azt a hibaüzit is adja, hogy Invalid address for write. Mi a franctól van ez? Elõre is köszi!

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Én NEC párti vagyok, de ha nem kell DVD-Ram támogatás, akkor Pioneer 111D. Sima 111 szerintem nem kapható, más a 110-esbõl se volt itthon ...

Melyik Dvd irót?Pio111 vagy Nec4570?

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Azért Plextor árak is érdekesek, mert egyidõben lehetett kapni a 716-ost 13.500 és 25.000-es ár között, dobozosat meg mégtöbbért, ami elég érdekes. A slot-ines 716 meg 1,5x annyi, mint a sima. Az új 755-760-as meg sokkal drágább, vagy megint csak drága helyen néztem.

Metwork
Van nálam egy MSI DVDRW, olvasási hibákat vét, (saját irómányán is).
Szétszedtem, kitakarítottam, mehanikát megzsíroztam, másik gépben kipróbáltam de hibázik ott is.
Kuka?

I will use google before asking stupid questions.

[Jakuza]
Annyit nem er meg a Plextor, amennyivel dragabb a tobbi ironal.
Raadasul annyival nem is jobb.
Ugyanolyan nyugok vannak a Plextornal is rossz alapanyagnal, mint az osszes tobbi ironal.
Ezert kell megvalogatni milyen nyersanyagra ir az ember, es akkor eleg egy Pio is.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Attól függ melyik Plextor, mert halál nem egy minõsége a saját fejlesztésû vagy az "egyébb" verzióknak. Amúgy Pioneer-al csak akkor van szívás, ha valaki zsír új modellt vesz és késöbb se frissít firmware-t. Jellemzõen friss elsõ firmware-el elég sok fajta lemezt nem komál. Más tészta, hogy ez majdnem az összes íróra igaz ...

Köszi
Például a Nero-ban Crtl+R billentyûkombinációra kiírja!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Hogy lehet megnézni hogy hányas firmware van az írón?
Szaszura
Nekem meg 108-asom van le a kalappal hibátlan minden tekintetben,pedig már megvan 2 éve!!!!

Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)

Sanyix
Hát nekem meg semmi bajom nincs a pioval, frankón mûxik. Bár nekem 111D-van.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

DanyyX
A lényeg az, hogy ha nem akarsz kompromisszumokat, akkor Plextor.
Annyit szoptam már a Pioval, hogy senkinek nem tudom javasolni. Tudom, hogy minden vannak kisebb-nagyobb problémák, de nekem a Pioval folyamatosan csak gondok vannak. Ennyi elég volt ahhoz, hogy teljes mértékben megutáljam, és inkább kiadjak 2x annyit egy Plextorra mert bízom benne, hogy azzal ezek a problémák nagy valószínûséggel megszûnnek.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Bocy
de azért az is vicces hogy mindenki elõször más hibáját találja meg, és elõször a hidát veszik figyelembe és mindenbe bele kötnek!

Bocy
az egészbõl a lényeg hogy Pioneer DVD Combot kell venni
legallábisz sztem az a legjobb

Bocy
na most már érthetõen irok csak angol Windowsom volt😄
aztám minden szar betü máshol volt😞

DanyyX
Én sem tartom valami jónak, de 'ez vót' jóez gondolja az ember.

DanyyX
AudioCD írás 4x-esen a lemez fél éve a piacon van kb. a fw dátuma meg 2006/05. Ha DVD lemezzel lenne baja akkor még valahogy meg is érteném, de ez igy elbaszott egy dolog.

Sanyix
Hát a philips, meg nem egy jó márka cd-ben, sõt inkább gagyi (tapasztaltam).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Kár hogy idõ kell hogy egy firmware-be beleírják a dolgokat... Nem azt figyeli a gyártó, hogy csak te a többszász vagy többezer márkából melyik lemezt veszed meg. Nekem is volt írható lemezem ami elõbb megvolt mint maga az író, és 16x-osan írtható volt, mégis csak 12x-esen akarta írni, és csak 2 firmware-el késõbb csinálták meg hogy 16x-osan is lehessen írni azt a lemezt.

DanyyX
Mivel sürgõsen kellett és nem számított a pénz ezért a M*troban. Ilyen 10-esével csomagolt slimtokos artisjus matricás szarok. Jah, azt mondjuk elfelejtettem írni, hogy CD lemezrõl van szó...
Érdekes módon a Verbatimot szó nélkül írja.

honnét vetted a philips lemezeket? milyen mid?

DanyyX
Én meg nem viccbõl irok ide. Ennyire amatõr nem vagyok, kár hogy a legújabb fw van fönn...

mi a véleményetek a pioneer 109dvr-rõl?

Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810

Sanyix
Nemcsak a pioneernél van így a többinél is. Nem viccbõl csinálnak új firmwareket...

Met
fw frissítés

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

DanyyX
Minõséginek inkább a Plextort mondanám, mert megint itt szopok a Pioneeral, hogy nem irja meg a zsir uj Philips lemezeimet, amibõl most vettem 100db-ot, de mind1... Egyre jobban kezdem utálni a Pioneert.

Ott nem csak a z és y van felcserélve. Olvasd csak el az elsõ mondatot
Met
nemtudom, hogy állította elõ, az xp-s topicban szenved

na azt meg hogy?
felment?az anyja

Met
Angol SP2-t tett fel a magyar winre. Csak azt nem értem, hogy miért nem veszi a fáradságot, hogy normálisan írjon<#nemtudom><#confused>

Sanyix
Nem tûnt fel ennyi gépelés után hogy az y és a z fel van cserélve? 😊

köszönjük majd értesítjük!!<#nezze><#nezze>

ezt a csákót meg ki akasztotta le???valaki csináljon már valamit please<#fejvakaras>

Grécsy László sokat foglalkozna veled <#nyes><#csodalk>
Met
<#wilting><#confused><#banplz>

Bocy
hu szerintem a DVD irom ,olvaso-kal nagyon elinteyik ay emberek magugat
vesynek pl 1 =Akcioban levo Samsung avagy NoName DvD irot (Combot)
es ha DvD-t olvasnak vele akko neznek 2 honap mulva hopp se penz se DvD iro<#felkialtas>

ennek elkerulese erdekeben vegzunk 1 minosegit ami meg 2x annyiba se kerul
es 4x tovabb tart<#felkialtas>
tesyem ayt Pioneer-t en is igy vagyok vele es mar megvan a DvD irom 2 eve
es semmi baja mert Pioneer<#felkialtas>
szerintem ez igz helyes
remelem ezzel ti is igy vagytok

Olyan mintha bakelit lemezt hallgatnál
Met
Nem kaptál cd-t? Nézz utána itt (vagy a PH-n olvastam?) mert van olyan OEM író amihez KELL adniuk szoftvert.
A Nero oldala szerint a 7.2.3.2b a leg frissebb.
Mi az, hogy pattogós?

Nem kaptam hozzá cd-t. A 7-es Nero a legújabb? Nálatok nem pattogosan írja a cd-ket?
Met
az íróhoz adott speckó progival (vagy talán az újjabb neró is tudja?) és lightscribe-os lemez kell hozzá

Hi all!
Vettem egy LG H20L -es lightschriebe dvd írót. Hogy lehet vele a lemez felületére égetni feliratokat? Milyen progi kell hozzá? Sima lemezre is éget vagy csak specko lemezekre? Elöre is köszi.
A "jó minõség" bosszúja. Haverom által leírt Arita lemezeket fél év múlva már alig ette meg a saját írója, az enyém meg be se olvasta.

davidka003
Nekem Pioneer DVR110-es íróm van. Tök jó minden, csak az a baj, hogy néhány ARITA DVD-t nem akar beolvasni amit eddig beolvasott.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

bowden
Elég fura gondom van.Tegnap még minden gond nélkül írkálom a dvdket, nézem a filmeket, ma pedig a nero azt írja h tegyen be egy üres lemezt pedig benn van amikor írni akarok dvd-t, +nem olvas be semmit villan párat a led aztán "helyezzen be egy lemezt a meghajtóba" pedig benne van és van is rajta adat.
mi okozhat ilyen gondot?van megoldása valakinek?, egyenlõre wint nem akarom újrarakni más ötletem azonban nincs...
több dvd-t kipróbáltam sem TC,sem az intézõ nem olvas be semmit sem😞

bowden
Elég fura gondom van.Tegnap még minden gond nélkül írkálom a dvdket, nézem a filmeket, ma pedig a nero azt írja h tegyen be egy üres lemezt pedig benn van amikor írni akarok dvd-t, +nem olvas be semmit villan párat a led aztán "helyezzen be egy lemezt a meghajtóba" pedig benne van és van is rajta adat.
mi okozhat ilyen gondot?van megoldása valakinek?, egyenlõre wint nem akarom újrarakni más ötletem azonban nincs...
több dvd-t kipróbáltam sem TC,sem az intézõ nem olvas be semmit sem😞

PPeter
Tegyél fel egy frissebb Nerot, a 6.6.1.4 elég régi már.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Nekem a régi ASUS írómnál volt ilyen gond. Nem tudtam rájönni mi a baja. Azóta egy másik gépben tökéletesen megy.

nah meg van
a hiba üzenet
POWER CALIBRATION ERROR
Sziasztok! Vettem egy Plextor PX 750A típusú DVD írót és a Nero 6.6.1.4 azt írja ki ír valami hiba üzenetet/power configuration error/ és az írást/törlést nem csinálja meg 😞 letöröltem a pitsába felraktam a CD Burner Xp Pro 1.3-t és az szó nélkül megírta a dvd-ket és jók lettek mi lehet a neronál a gond? Elõre is köszi a válaszokat!!!!
PPeter
Ha telepítettél mindenféle egymásnak (és a rendszernek) bekavaró programot, mint amilyen az Alcohol, CloneCD/DVD, BlindWrite stb., akkor ezeket mind uninstall, tedd fel a legújabb hivatalosan letölthetõ Nerot és próbáld úgy. Ha Intel chipkészletes géped van és véletlenül telepítetted az Intel Application Acceleratort vagy a külön Intel Ultra ATA Storage Drivert, akkor ezeket is uninstall. Ha SiS vagy VIA chipkészleted van, akkor a legújab letölthetõ alaplapi/IDE vezérlõ driverre szükség lehet. Ha Nforce chipkészleted van, elõfordulhat hogy uninstallálnod kell a külön telepített Nvidia féle ATA/IDE drivert és azzal kell hagynod menni a rendszert, amit az XP magától tenne fel. A tesztelés idejére tedd az írót egy 80 vagy 40 eres (nem hengerelt) szalakábel végére, egyedül, master állásban.

BURN.HU / CDGRAB.HU