3392
  • MaSzKa
    Samsung 18x Sata Lightscribe
  • MaSzKa
    Jah és a Samsung 1.-ként jelentette be a 20x-os iróját
    meg Blu-Ray és HDDVD asztali készülékét
    Mp3 lejátszókba Monitorokba és a félvezetQ gyártásba is világelsQ!!!
  • MaSzKa
    Jah és TDK-lemezekre szeretek irni
    csak kár hogy már nincs japán változat
    addig is marad a TTH02 vagy CMC magnetic
    de nem az olcsófajtából
  • MaSzKa
    és eddig a Sony cuccokal csak negativ tapasztalataim voltam kivéve a SonyPSP-t :-)

például Sony 48x iró-t 1hónap alatt megdöglött több darab is (tipushiba)
    LG 16x-os irok nagy része is ilyen
  • MaSzKa
    most vettem új samsung SH-183A irót 2év garaal 8500Ft-ért
    sokan írták itt régebben hogy szerintük szarok a samsung irók pedig sohasem volt
    nekem ez a második az els w162c-volt 1,5-ig használtam 90%-ba megvoltam vele elégedve(1200dvd-írt), elötte volt pár LG-m 4081b az sem volt rossz akkoriban
    a mostani-val is csak az olvasásnál van olyan hogy belassul 70%-nál 1 kicsit 3mp-re és csak 12x-es a másolt lemez olvasása de én ráérek
    volt mostanába LG H12L-em ennek az irónak 1 pozitívuma volt a gyors olvasás minden másba szar volt rontotta a lemezeket sorjába TDK DVD RW-t néha nem volthajlando beolvasni
    Pioneer 1xx-as széria egyiket sem olvasssa, irja meg ezt a lemezt
    egyébként chippes(myht, h2o) ps2-re sem ajánlatos evvel írni mert néha nem olvassa a lemezeket a ps2 akérmire irhatod akkor se
    firmware frissitésbQl én mindig a legújjabat teszem fel
    jó tapasztalatom még Nec irókkat van

de a samsung világelsQ elégsok mindenben Toshiba meg japán márka
    eddig ez az az iró ami a legtöbb lemezt beolvassa olyan mint régen az
    LGk voltak

sok forumot olvastam végig dvd iró tapasztalatokról fQleg a satásokról
    és samsunggal voltal a legjobban megelégedve és azzal volt a legkevesebb baj is
    prohardver.hu Samsung 18x irók leirását nézegessétek
  • PPeter
    NEC/Optiarc bélése van, a 7170A modellel egyezik meg. A 712/716/755/760 sorozatú (Sanyo chipes, Plextor tervezésű) írókkal ellentétben nem használható ki vele a PlexTools program egyik fontosabb szolgáltatása (CD/DVD-minőségi ellenőrzés stb.) sem.
  • Kiru
    Tudtok valamit a Plextor 800A/T3-as DVD íróról?. Nem a műszaki adataira vagyok kiványcsi, azokat megtaláltam, inkább arra miben más mint a 755/760-as írók illetve milyen minőséget produkál. Úgy láttam olcsóbb a pl. a 755-nél. Ez miért lehet?
  • Inquisitor
    Igazából sok szín van, égszinkéktől a hupililáig, de mindegyik ilyen monochromatikus.
    És mint írtam, volt róla szó, hogy lesz szines Lightscribe, de vagy felhagytak vele vagy csak nagyon drága lenne még.
  • bcrics
    akkor alapból csak ilyen szürke felületű lemezeket tudok írni,ok.
    verbatim lemezeket használok

el voltam tévedve,úgygondoltam lemezbe kiválaszt az image és majd az íro 32bitbe rányomja a képeket,
    ehelyett kaptam 1 1színű kontúrfelületet aszt hello,

namind1
    kösz
  • Inquisitor
    Jelenleg se a Labelflash, se a Lightscribe nem tud több szint, ígértek ilyen technológiát, de ahhoz tuti driveot kell cserélni, és olcsó se lesz.
    Legjobb megoldás valami költséghatékony photonyomtató és hozzá CD/DVD tálca, meg nyomtatható lemez ... (Epson RX széria, Canon Ip3xxx, 4xxx, 5xxx, stb.)
  • Met
    színes patront tettél az íróba?annélkül nem megy
    most komolyan, ez nem nyomtató
  • bcrics
    ok megvan nero cover designer a megoldás már csak a színt kéne vhogy fellőni rá ne ilyen szürkében írja ki!!

vagy csak firmwarefrissités után van rá mód
    ?
  • bcrics
    hell most vettem 1 samsung sh-s182m /lightscribe,duallayer/típusú dvdromot,és a lightscribe technikát még nem nagyon tudom alkalmazni,nincs vmi oldal ami részletesen leírja a gravírozás menetét?
    van hozzá megfelelő lemez,próbálgtom is csak a lemez 1 bizonyos sávjába ír,ezt a paramétert nem tudom állítani hol kéne?

úgy néz ki hogy a lemez közepén 1 félcmes csíkba rakott vmi foltot!!

tudtok segíteni?
  • Sanyix
    Hát az xp eléggé el tud szórakozni a pio és dma mód állítgatásával. Nekem régebben a dvdromomat állítgatta folyton pio módra udma33-ról.
    Ilyenkor ugye a szokásos "ha lehetséges, akkor dma mód használata" volt (persze alatta írta hogy most pio módon van) ezt átállítottam pio-ra, restart, aztán újra dma-ra, restart és dma-n volt.
  • Inquisitor
    Egyik rokonomnak van egy ősrégi gépe (ECS valami KT333 chipsettel, XP 1700+ proci, 512MB) és se alapból, se a Hyperion driverben (legfrisebb) nem tudom se az írót, se a HDD-t (utóbbi kissé idegesítőbb) beállítani, hogy UDMA módban menjen. És hát mit mondjak eszméletlenül lassú így a gép ... Mit szúrhattunk el a rendszerben? Nem volt szénnételepítve író programokkal, sima XP SP2 ...
  • PPeter
    Az Eszközkezelőben távolítsd el azt az ATA/IDE csatornát és/vagy vezérlőt, amin a meghajtó lóg, újraindítás után újra megtalálja majd a rendszer a meghajtót és elvileg vsiszakapcsolja a DMA módot (most valamiért PIO módban mehet).
  • zsalesz
    Basszus! Igazad van! Valamit nagyon elnéztem!
  • PPeter
    A PX-116A egy DVD-ROM olvasó.
  • zsalesz
    Sziasztok!

Van valakinek Plextor PX-116A típusú írója? Milyen ez az író?
    Ps2-re szeretnék kiírni játékokat! Ha valaki erre a célra tudna ajánlani valami jó írót, azt megköszönném!!!

Üdv.
  • Fodi1982
    Hali! Van egy problémám, remélem tud segíteni vki.

Van egy Samsung SH-S183A/BEBN fekete OEM SATA típusú DVD íróm, tegnap még rendesen pörkölt, de ma csak iszonyat lassan, 1x-esen ír, akármilyen sebességre is állítom.
  • TomBond
    Na meglett a kicsike! Bár írtátok hogy ne legyen SATA-s itt elfogadható áron csak az volt (nem budapesti vagyok).
    A választott: NEC/Optiarc AD-7170S
    Vélemények?
  • Inquisitor
    Csak akkor, ha érdemben használható IDE nincs a gépedben (pl. jmikron vagy olyan Raid ami nem kezel optikai meghajtót) és/vagy több IDE HDD eszköszt akarsz használni, és fogná elölük a helyet.
  • Sanyix
    Nem. Minek?
  • TomBond
    Most már fel sem pörgeti a lemezt!
    R.I.P Pioneer DVR-110D

Szerintetek érdemes SATA-s dvd írót venni?
  • TomBond
    Ugy tűnik jobb létre szenderült az én szeretett Pioneer DVR-110D íróm. Írás közben olyat produkált mintha készen lenne a lemez, kiadni nem volt hajlandó, sőt inkább lefagyott az XP. Kis pöcökkel kinyitottam a tálcát, és a lemez ezerrel forgott benne. Újraindításnál nem imerte fel a bios sem, csak a következő újraindításkor. Azóta semmilyen lemezt (CD, DVD) még csak beolvasni sem hajlandó. Tényleg vége? Mit tegyek, nem szeretnék új írót venni (anyagiak hiányában).
  • Sanyix
    Óriási külömbségek vannak az irók között ma is, max árban nem annyira.
    Pioneer, Nec, Plextor, ennyi. Bár azt hallottam a legújabb nec-ek már gyengébbek köszönhetően a sonyval való együttműködésnek.
  • Inquisitor
    Tényleg nem tudja senki, hogy a 1612 és 1814-es Asus meghajtók LG vagy Lite-On gyártmányúak? Mert az tuti nem Pioneer mint eddig ... mert ők csak Labelflasht támogatnak.
  • GaBrutal
    az átalakítót meg gratis-ba adták mer ismernek :DDDD
  • GaBrutal
    köszi aválaszokat! ma elmentem és nemvolt az a samu dvd író szal ezt DVD±RW ASUS DRW-1814BLT (fekete) SATA BOX +R/+RW/DL 18x/8x/8x, -R/-RW/DL 18x/6x/8x, -RAM 14x, LightScribe /2 év garancia/ vettem helyette

10 080 pénz volt de énis jobban örülök h asus lett végülis + kaptam 2 LightScribe dvd-t szal leis fogom tesztelni milyen is az :D
  • [Jakuza]
    Manapsag szinte lenyegtelen mit vesz az ember.
    Alig vannak minimalis elteresek az irok kozott.
    Raadasul pinka penz mar egy DVD iro.
    Kulonben a NEC-kel sincs semmi problema.Regebben nehezen olvastak az irt lemezeket, adathordozotol fuggoen, de ez is mara a multe.
  • Inquisitor
    Akkor átfogalmazom, bármit elöbb vennék, beleértve az LG-t, mint Samsungot :D
  • czky
    Énis Samu ellenes voltam régebben, de eddig nem bántam meg a vételt. Nec-ben sajnos már 2x csalódtam...
  • Inquisitor
    Hát én inkább vennék NEC-et mint Samsungot, de ez az én elmebajom.

"eléggé kiforrottak már ezek a stás optikaik ?"
    Nem, de arra jók így is, amire átlagfelhaználónak kellenek.
  • Inquisitor
    "miaza dvd ram ?"
    100.000x újraírható lemezformátum, ha nem sz*r a minősége, akkor SOKKAL biztonságosabb, mint egy DVD+/-R vagy RW lemez. Panasonic szabványa alias Matshusita ... Asztali felvevőkbe a leghasználhatóbb lemez.
  • czky
    Hogyne létezne. Bármelyik számtek bótba kapsz.
    DVD-RAM fejből passz. Sose használtam.
  • GaBrutal
    thanx
    nemis létézik ilyen átalakító ?
    miaza dvd ram ?
  • czky
    Nekem ilyenem van. Jó kis cucc.
    Igen kell hozzá sata táp, és sajna nem adnak hozzá átalakítót.
    DVD-RAM-ot is tud írni...
  • GaBrutal
    sziasztok DVD írót (feketét) szeretnék venni 10 000 van rá de nemtom melyiket
    kinéztem pl egy ilyet de ez satás
    DVD±RW Samsung SH-S183 (fekete) SATA OEM +R/+RW/DL 18x/8x/8x, -R/-RW/DL 18x/6x/8x, -RAM 12x /2 év garancia/
    ehhez satás tápkebel is kell ? (mer nembztos h elér a winyótól)
    eléggé kiforrottak már ezek a stás optikaik ?
    ja és miaza -RAM 12x a végén ?

előre is köszi a válaszokat
  • [Jakuza]
    Lesz az majd 500$ folott. :)
  • Inquisitor
    Pioneer's first Blu-ray drive featured full read and write capability for Blu-ray and DVD formats but did not have CD read or write capability. The drive was mainly designed for industrial use in creating or playing back Blu-ray discs. Pioneer will be introducing the new BDC-202 drive that offers full DVD/CD read and write features with Blu-ray BD-ROM, BD-R, and BD-RE playback capability. The drive should be available around the beginning of Q2 with an estimated street price below $399 and features a true SATA interface.

Lehet én vagyok telhetetlen, de ez lehetne vagy 100USD-vel kevesebb, nem de?