Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Albacomp laptopom van. Az írója hibásan írta meg a dvd-ket, és kb egy óráig írt. De csak a dvd-ket. Garanciális volt, és kicseréltettem az írót. Eltelt pár hónap, és kiderült hogy az új író sem tökéletes. Az író egy "TSSTcorp CD/DVDW SN-S082D". Most az a gond, hogy ha dvd filmet írok ki, akkor akadozik a lejátszás asztali lejátszón. De ha egy újraírható dvd-re írom ki ugyanezt, akkor semmi gond. Elõre is köszönöm a tippeket!
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Nem hiba...Sokmindentõl függ az írási sebesség. Puffertelítettség, adatsebesség stb...Dolgozik a BURN-Proof védelem. A 110-es óta azon is fejlesztettek. A BURN-Proof technológia segítségével elkerülhetõ a korábban sok kellemetlenséget okozó puffer kiürülés jelenség, vagyis amikor az adatfolyam megszakadása miatt a DVD írás folyamata megáll, és így az adott lemez tönkremegy. Amikor kiürül az adatpuffer, a lézer kikapcsol, és amikor újra stabil az adatfolyam, valamint a puffer is megfelelõ adatmennyiséget tárol akkor az írás pontosan az adott kikapcsolási pozíciótól folytatódik.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
mindeggyik kifogástalan volt szinte
ha jól tudom ez az iro még xbox160flash-re is jo samsung w162c
samsung 2év garancia sem utolsó
az új lg +szarok
ha megirod 4x esen és Nero CD-DVD Speed ezzel leeelõrõzd akkor tuti jo lesz 2évig
én szinte csak tdk-ra irok tth02 közepes minõségû és tökéletes lesz
elööte nem veszem ki a tokbol csak akkor mielött irni kezdek mert sokan megtapogatják és nem tudják miért szar a lemez
azt hiszik birniuk kell pedig a dvd ugyan akkora helyen 10x annyi adatot tárol ezért 1 porszem is káros
a windows logonál lefagy a gépba fsp táp van:-)
Elõre is köszönöm a válaszotok.
www.smart-bus.hu
Én most vettem a régi Asus-om helyett Inquisitor ajánlására egy (SATA-s) NEC ND-7173-at és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. <#eljen>#eljen> Talán csak annyi zavart hogy nem találtam belõle dobozos verziót de ez legyen a legkevesebb. Remélem késõbb is csak + tudok beszámolni róla.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Kíváncsi vagyok, hogy mostanában digitalizálnak mindent. Azokat min tárolják? Mert, ha ott is hasonló a technika 5 év múlva szar se lesz meg belõle.
Egy kis off ennek kapcsán.
A winyók is a vicckategórába esnek. 3,5 év alatt 2 vinyóm elszállt, ma meg egyszerûen szõrán-szálán eltûnt a 3-dikról MINDEN adat és semmivel sem lehetett visszavarázsolni. CSAK formatálni tudtam a vinyót, semmi mást nem tudtam csinálni, de még nem próbáltam ki, hogy egyáltalán mûködik -e. VICCKATEGÓRIA a mai adattárolás színvonala. A 10 ÉVES 10 gigás vinyóm gond nélkül megy, de van még 1992(!)-es mûködõ 220MB-os vinyóm is. Miért nem árulnak ma 5400 rpm-es vinyót? Kell a fasznak a 7200 azt essen szét a drága...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azt már csak a hírhedt fehér Princo lemez tudta alulmúlni ...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ja és TDK és Sony lemezekre írok/íram.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A 1.5 évente új író vételt nem értem, nekem van egy 3 éves LG és 2 éves NEC és semmi bajuk.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Azokbó a DVD-kbõl amik megvannak és alig voltak használva kb. a 10%-uk már 1,5 év után nem olvasható vissza. VÉGIG tokban vannak, fénytõl és hõtõl védett helyen. Lassan már ott tartok, hogy semmi fontosan nem merek DVD-re kiírni, mert minek. A régi 10 GB-os vinyóm 9 éves és SEMMI baja sincs. Sajna az új vinyók is trágyák, de akkor meg mi a túrón tároljak adatot. Úgyis mindenrõl elveszik...
Használtam én már LG-t, Pioneer-t, de egyik sem bírta 1,5 évnél tovább, kiéve a legrégebbi CD olvasómat, az 3,5 évig jó volt.
1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
Némi segítségre lenne szükségem. A 2 éves ASUS DRW-0402 DVD iróm kezdi megadni magát. Fura hangokat ad irás közben és már a RW-ket sem törli le. Bár ez lehet hogy más probléma mert a TEAC CD-irómba rakott lemezeket sem törli. Lehet hogy rossz Nero-t használok? A mostani ami fentvan a 7.5.9.0-es. Már próbáltam más progival is (Alcohol) de azzal sem tudtam törölni még a vadi új egyszer irt lemezeket sem.
A kérdésem az lenne ha vennék új DVD irót milyet vegyek?
Márka és tipusszámot is irjatok légyszi mert nem értek hozzá. Sima házi alkalmazásra kell nem nagyiparra. Elõre is köszönöm szépen a segítséget.
Pontosan mikor, mivel elég régen lehet kapni LiteON és NEC írót is ázsiai régióban.
Tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Szépen olvas, szépen ír és a Lightscribe is tökéletesen megy rajta.
Én mielõtt veszek valamit, utánanézek rendesen, így a LightScribe -nak is utánanéztem, így tisztában voltam vele, hogy nem tud (egyenlõre) színes képeket csinálni, de nekem nem is ez volt a célom vele.
Az üzlet, ahol vettem a meghajtót elsõ körben véletlenül rossz meghajtót adott, ami sima DVD-RW volt, visszavittem, azonnal kicserélték és a kellemetlenségek miatt ajándékba adtak 2db TKD DVD-t, ami LightScribe -os, így ki is tudtam próbálni.
Sajnos elõbb próbáltam ki és csak utána olvastam a Lightscribe magyar oldalán, hogy tanácsos a képeket képszerkesztõvel átszerkeszteni FF-re, hogy élesebb kép legyen a lemezen.
Nekem azért lett halvány kicsit a nyomtatás, mert nem fekete, hanem világosabb színekbõl állt a kép.
De szerintem nem lett így se rossz.
Az elsõ alkotásom:

Optikai Meghajtók Firmware-ja
meg Blu-Ray és HDDVD asztali készülékét
Mp3 lejátszókba Monitorokba és a félvezetQ gyártásba is világelsQ!!!
csak kár hogy már nincs japán változat
addig is marad a TTH02 vagy CMC magnetic
de nem az olcsófajtából
például Sony 48x iró-t 1hónap alatt megdöglött több darab is (tipushiba)
LG 16x-os irok nagy része is ilyen
sokan írták itt régebben hogy szerintük szarok a samsung irók pedig sohasem volt
nekem ez a második az els w162c-volt 1,5-ig használtam 90%-ba megvoltam vele elégedve(1200dvd-írt), elötte volt pár LG-m 4081b az sem volt rossz akkoriban
a mostani-val is csak az olvasásnál van olyan hogy belassul 70%-nál 1 kicsit 3mp-re és csak 12x-es a másolt lemez olvasása de én ráérek
volt mostanába LG H12L-em ennek az irónak 1 pozitívuma volt a gyors olvasás minden másba szar volt rontotta a lemezeket sorjába TDK DVD RW-t néha nem volthajlando beolvasni
Pioneer 1xx-as széria egyiket sem olvasssa, irja meg ezt a lemezt
egyébként chippes(myht, h2o) ps2-re sem ajánlatos evvel írni mert néha nem olvassa a lemezeket a ps2 akérmire irhatod akkor se
firmware frissitésbQl én mindig a legújjabat teszem fel
jó tapasztalatom még Nec irókkat van
de a samsung világelsQ elégsok mindenben Toshiba meg japán márka
eddig ez az az iró ami a legtöbb lemezt beolvassa olyan mint régen az
LGk voltak
sok forumot olvastam végig dvd iró tapasztalatokról fQleg a satásokról
és samsunggal voltal a legjobban megelégedve és azzal volt a legkevesebb baj is
prohardver.hu Samsung 18x irók leirását nézegessétek
BURN.HU / CDGRAB.HU
És mint írtam, volt róla szó, hogy lesz szines Lightscribe, de vagy felhagytak vele vagy csak nagyon drága lenne még.
verbatim lemezeket használok
el voltam tévedve,úgygondoltam lemezbe kiválaszt az image és majd az íro 32bitbe rányomja a képeket,
ehelyett kaptam 1 1színû kontúrfelületet aszt hello,
namind1
kösz
Legjobb megoldás valami költséghatékony photonyomtató és hozzá CD/DVD tálca, meg nyomtatható lemez ... (Epson RX széria, Canon Ip3xxx, 4xxx, 5xxx, stb.)