3392
  • MaSzKa
    és a Pio-t nem javasolnám sok a baj mostanság vele.
    Prohardver.hu-n olvasgassatok főleg az új tesztekbe
  • Met
    NEC, Pio, Asus
  • MaSzKa
    Samsung
  • Mardel
    NEC, vagy Pio.
  • sas13
    szerintetek milyen márkát éri meg megvenni?
    én 1 asusaba gondolkodok
  • szucsy89
    jól néz ki
  • MaSzKa
    Most kaptam TDK DVD-R 16x kék CMC MAG. AM3 típusú lemezeket
    úgy tudom nem a legjobbak
    ti mit tudtok róla

a TTH02 azzal meg voltam elégedve
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    [/IMG]USB-s DVD írók: ha már szűkös odabent

[IMG]http://ipon.hu/_userfiles/Image/Svindler/USB_writer/Samo_front.jpg
  • MaSzKa
    ezt olvasgasd talán meggyőz! DVD-írás: lassan járj, tovább érsz?

"Mai három DVD-írónkról is kiderült egy s más. A Samsung SH-S203B a nyári kánikulában és egy régebbi firmware-rel sokkal gyengébben teljesített, mint most, a hűs őszben kicsit továbbcsiszolt vezérlőszoftverrel. Igaz, hogy a 20-szorosan írt Verbatim DVD+R-rel gondjai voltak, de a másik három Verbatim korongot sokkal jobban írta meg, mint korábban. A mínuszosakon mutatott káprázatos minőség miatt most különösen ajánlott címkével díjazzuk. Bár nem volt annyira szuper, mint a Samsung, az Optiarc AD-7170A is jól dolgozott, hozta azt a szintet, amit korábbi tesztünkben SATA-s testvérmodellje, az AD-7170S, így ajánlott minősítést érdemel. Kár, hogy nem tudtuk rá feltenni a legújabb firmware-t. Nyári, kánikulás eredményéhez képest javított az LG GSA-H55N is, különösen a nagy sebességű írásnál. Többnyire tartotta a lépést az Optiarckal, így szintén ajánlott címet kap. Összességében a modern DVD-írókról elmondható, hogy nemcsak gyorsak, de nagyon jó minőséggel írnak. Ha tehetjük, ne nagy forróságban fogjunk neki fontos adataink archiválásának!"

Verbatim DVD-R 16x
    Samsung SH-S203B
  • MaSzKa
    a legjobb Firmware oldal itt minden van
  • Mardel
    Neked olyan íród van mint nekem.

Ajánlom ezt az oldalt. Nekem ez a firmware van Dee's AD-7173A 1.M1 modified firmware. Azthiszem az rpc1, d emár régen frissítettem.

Lényeg, hogy ne legyen CD/DVD a meghajtóba mikor flasheled. Flashelés után restart, ha nem érted a bitsetting beállításokat, akkor hagyd alapon, ha zavar, hogyx alapon van, akkor olvass utána és állítsd be ahogy te jónaklátod.
  • szucsy89
    thx a választ de:

1. "és ?eres a kábel" - ez mi?

2. "frissitst firmware" - azt hogy kell mi a lényege (sry de dvd író ügybe nem vok vmi pro:P)

3. vettem már vagy 10et nem az a baj
  • iguanodon
    Köszönöm.
  • MaSzKa
    nézd meg jó e a kábel
    masteren van e
    és ?eres a kábel

frissitst firmware

vegyél másik lemezt
  • szucsy89
    Hi all!

Köv. lenne a problémám: vettem egy Optiarc AD-7173A típusú írót, de ha beteszek egy üres dvd-t akkor azt írja ki hogy incorrect function (a cdket és azokat a dvdket amelyiken van adat simán olvassa...)mi lehet a baj?HELP!!
  • MaSzKa
    ezekkel az új írókkal nem lehet 4x-nél lassaban irni, ha jól tudom
  • MaSzKa
    egyik ismerősőmnek javasoltam akinek eddig nec 2510 és pioneer 112d volt csak ata-ba, most vettem velem samsung 183L sata-s és eddig meg van elégedve vele:-)

javaslom ha 1x lesz rá lehetőséged hasonlítsd össze a konkurenciával is
    nekem volt Lg 8x 16x 18x és lightscribe verzió is egyedűl a régi 8x-esel voltam megelégedve

volt nálan nec és pioneer is de mikor megvettem a samsung sh-w162c-t azóta csak samsungot veszek most 182A-van és én is 183L-re akarom kicserélni,m ert mikor még vettem nem tudott lightscribe-t

az új 20x-osok se rosszak ha azt vesszünk 6500ft brutto az áruk és 2év garancia jár hozzá
  • IRON STORM
    Az adott lemezhez nincs 2x-es írási stratégia a firmware-ben.
  • iguanodon
    Szevasztok.
    Vettem egy Pioneer 212D írót.
    Miért nem engedi sem az Alcohol sem a Nero 2x-esen megírni azokat a lemezeket amit a régi Nec-el meg engedett?
    Ugyanarra a Verbatím fajtára akartam írni.
  • iguanodon
    Köszönöm a segítséget.
  • Met
    ezt úgy hívják, hogy elfogultság :)
  • Inquisitor
    Elolvastam eddigi összes véleményed a Samsungról, de még most se vennék, ha fegyverrel fenyegetnének se. :)
  • Sanyix
    semmi
  • MaSzKa
    persze a sata-ssal mennek a starforce 3.6-ig tuttira a játékok lehúzogás nélkül ez tapasztalap

meg a sata kábel vékonyabb így több helymarad a levegőnek az áramlására
  • MaSzKa
    ki mondta hogy vedd meg ezt a szart, nekem is ilyen volt leírtam ide milyen rossz

esetleg firmwarefrissités segít annyit hogy 1-2 lemezt megtudsz vele irni nekem a tdk-t azt megírta de az újraírhatót nem

vegyél samsung 18x-os-t azok közül az összes bagyonjó esetleg 20x-os de azok már nem annyira jók de olcsóbbak

ezek mindenféle lemezt írnak és olvasnak is és 2év gari van rá
  • iguanodon
    Van különbség a SATA-s és a nem satas között?
  • Inquisitor
    Kérdés kell e neked SATA író, mert akkor Pioneer 212-est ajánlom (amúgy van NEC 7173S-es SATA is), azt meg végképpen nem értem mitől lenne szarabb a NEC az egyesüléstől?
  • Inquisitor
    Említett NEC író ezermillió éves, és még az is lehet FirmWare frissítéssel vitte volna a lemezt. A TDK meg elég gagyi minőségileg. Annak idején az LG-k vitték a hírhedten szar Princo lemezeket, és akkor mi van? Semmi más nem olvasta be, aztán 5-6 hónapos korában ugyan úgy elhalálozott a lemez, mint más íróval megírva. Sz'al nekem jobban fekszik olyan drive, ami minőségi lemezre jól ír, mint olyan ami "mindenevő" ... ;)
  • dark antirex
    Nemrég vettünk egy HL-DT-ST DVDRAM GSA H10N (dvd meghajtó) -t. Olvasni tud, de írni nem. 16389-es hibakód. Illesztőprogi rendben.
    Légyszi akinek volt ilyen "hibája", vagy tudja, hogy javítható ki, írjon

Kösz, antirex.
  • MaSzKa
    NEC ND-2500A nekem ez az író nem írta meg a TDK DVD-RW 4x-et

Samsung-ra lehet mondani mindenevő - eddig mindent belvasott nekem persze a flexkorongot azt nem
  • iguanodon
    Szevasztok.
    A segítségeteket szeretném kérni. Ezekközúl az írók közűl szeretnék vásárolni de nem tudom melyik a legjobb.
    NEC AD-7170A
    NEC AD-7173A
    Pioneer DVR-112D
    Pioneer DVR-212D
    Most egy NEC ND-2500A íróm van 3 éve a mai napig hibátlan mindenevő mindeníró, ehez hasonlót vagy akár jobbat szeretnék, a szívem inkább a NEC felé húz, de úgy hallottam miután egyesült a SONY val gyengébbek lettek az írók, ki tudja mi az igazság. Aki tud segítsen.
    Ssajnos teszteket nemnagyon találtam.
    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • MaSzKa
    Samsung mindörökké :-) én mindig azt mondom
  • Inquisitor
    Nézd meg az rpc1.org oldalán, hogy van e régiófüggetlenített firmware a meghajtóhoz, amivel le akarjátok játszani. Remélem nem asztali lejátszó, mert ott "kissé" nehezebb ügy.
  • Gladiator
    elképzelésem sincs, hogy melyik topikba kéne ezt kérdeznem, így itt teszem fel.

a lényeg az, hogy rendeltem amazonon asszonypajtásnak egy dvd-t, amit nem tud lejátszani, mert más a régiókód. gondolom usa és kanada kód van rajta, ami nem túl szerencsés így európában. meg lehet ezt valahogy kerülni, vagy mehet a kukába a dvd?
  • Inquisitor
    Jónak néz ki, na nem az alapján amit a linkelt oldalon írnak. Vajon aki beírta azt a sok "német tesztoldalak" adatokat az tisztában van vele, hogy németeknél az 1 a legjobb az 5 a legrosszabb? :D
    Tehát vagy kamu eredményeket írt (remélem) vagy übersz*r a driver, azt meg kétlem, ezért kamura tippelek.(3.3 meg 4/5? Lol)
    Ha felébe kerülne én is ilyet vennék, BD lejátszónál viszont tényleg sokkal olcsóbb, és ugye DVD/CDt is tud írni. Már csak arra kell vigyázni, hogy ha gyári BD lemezt le akarsz játszani, hogy a VGA és a megjelenítőd HDCP-s legyen.
  • sb1
    A jó öreg LG DVD meghajtóm kezdi megadni magát, ezért gondoltam ideje lecserélnem. Egy ilyen készülék megvásárlását fontolgatom, csak szeretném kikérni a véleményeket, hogy ez mennyire jó...Van a gépben még1 LG dvd-író, az mellé lenne ez. Azért gondoltam őrá, mert lejátsza a Blu-Ray lemezeket is, és jóval olcsobban kijövök így, mintha egy ilyen asztali lejátszót vásárolnék.
    Nem kis befektetés, ezért akinek van ilyen, kérem írja le a tapasztalatait...
  • narumon
    A pio jobban ir. Viszont tényleg kell a labelflash? Szerintem elég használhatatlan technológia.
  • MaSzKa
    jó lesz
    de vegyél inkább SH-183L
    az tud Libescribe-t és csak 300ft-al drágább
    2év garival vedd
  • Inquisitor
    Szerintem Pio. A Labelflashről meg (bár én egyik "gravirozós" megoldást se tratom életképesnek) annyit, hogy ha esetleg lehetne nálunk kapni 111L 112L vagy 212L meghajtót, akkor még ez se lenne kérdéses.