Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Külsõ USBs LG. Tipusszám most nem jut eszembe de bárhol találhatsz.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Namost ez igy azért nem egészen igaz. A NEC régebbi gépei nagyon jók voltak mióta a sonyval közösködnek (Optiarc) azóta nem vagyok tõle hasraesve. Pioneer 112 hozza a kötelezõt azzal nem lehet melléfogni, Plextor eléggé felejtõs lett csak a tesztjei miatt érdemes használni irásra sokkal jobb írók is vannak. Az újabb LG írók (fõleg a Panasonicosok) nagyon korrekten irnak és nagyon sokmindent tudnak, ráadásként nagyon jól olvasnak is, szal azért most az LG-t éppen nem húznám le. A Samsung ir-ir de még mindig szerintem átlag alatti a minõsége és továbbra is nagyon sok döglik meg belõle. A LiteOn-nak vannak még nagyon jó írói, ezek beszerzésén is érdemes elgondolkodni!

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

atee20
milyen külsõ dvd írót tudnátok ajánlani...vagy esteleg tablet pcbe - hp nc 4000 be valamilyet

A pio pl. mindig is jobb volt, a pio 212-es és a plextor 810 meg ugyanazt a chipet kapta mint a nec 7173, szal...

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

MaSzKa
"Sziasztok. Az normális dolog, ha kinyitom a dvd író tálcáját, és belül halványan világít a lézer? Hogy becsúkva világít-e, azt nem tudom, de szerintem nem szabadna neki. Samsung SH-S182M-röl lenne szó. Egyik nap vettem észre, de ettöl függetlenül jól müködik. Köszönöm a választ elõreis."

Samsungnál teljesen normális, mert ha nincs beszerelve a tetején ahol az információs matria van ott van 1 kis ablak és akkor világít ha a fej aktív (azt tanácsolom ne nagyon nézegesd mert lehet nem tesz jó a szemnek)
azért jó ez mert szétszedés nékül tudják megállapítani hogy beszart -e a fej vagy nem

mikor én is elõszõr láttam én is meglepõdtem

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
NEC se rossz de többi az nem igazán jó csak átlagos az lg meg egyensen szar

narumon
Hát azért maradjunk annyiban ha jó írót akarsz venni akkor nem samsungot ajánlunk...

MaSzKa
hát te nem sokat értesz hozzá az az 1 az biztos
de itt 1 link olvasni tudsz - okosodj<#fejvakaras>
Samsung 182D Test

narumon
Bár közvetlen nem olvastam a teszteket de 3 féle progival szokták nézni. Kprobe, Plextools és Nero Cdspeed. Sokkal fontosabb azonban hogy milyen driveal tesztelsz, mert egyrészt nem mindegyik tudja és ami tudja azok közül is van ami baromságokat irkál.

3 elõlapért már megéri... ^^ A samu írók nem épp az élvonalba tartoznak.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa
A dobozos verzió nagy elõnye, hogy picivel több pénzért nem csak egy színes kartont kapunk, hanem további két elõlapot is. Olyat már többször is láttunk, hogy a szokásos, számítógépes bézs mellé odacsomagolják a fekete frontot, de az ezüstszürke még ritkaságszámba megy, annak ellenére, hogy egyre több ilyen színû ház jelenik meg a piacon. Persze, ahány ház, annyi szürke, szóval a Samsung nem fog minden termékkel tökéletesen harmonizálni

MaSzKa
ajándék 3 elõlappal - tök jó

MaSzKa
vettél volna samsungot az halk

egyébként a samsung új 20x iroja csak közepesre sikerült
Hússzoros Samsung DVD-író

Szerintem néz körül a HWSW és a PH optikai maghajtós részlegében, általában ilyen programokról van sok screenshot mind a meghajtokról, mind a lemezek minõségét taglaló topikokban. Én se emlékszem a nevére ...

grebber
Lenne egy kérdésem.
A prohardveren amik szoktak lenni dvd iró tesztek ott milyen programmal nézik hogy milyen hibák vannak a lemezen? Mi a program neve tudja valaki?

Next PC upgrade: 2022

narumon
"Hallottatok már az LG GSA-H55L nevû íróról? Mi a véleményetek róla?"

Azt mesélik róla elég korrekt iró a jó lemezeket nagyon jó minõségben irja. Egyébként ha tudsz angolul akkor azt hiszem a Cdfreaks.com on láttam ról egy reviewt.

grebber
Elégedett vagyok vele persze. És nagy meglepetés számomra hogyha jól márnek az érzékelõl hogy egy ilyen kvalitású procik ilyen hüvös csak.
Engem már az is ámulatba ejtett amikor elöször beléptem biosba és ott már ott felismerte az usb-s vinyót akár arról is bootolhatnék ez nagy királyság! Most végre felhötlenül tudok game-elni azokkal a játékokkal amik eddig akadtak és csak kisebb felbontásba mentek.

pl cod 2 rébbi gépemen dx9 modba játszhatatlan volt mostmeg megse kottyan neki.

Mondjuk lehet éppen pont attól hangos. Csak elég drága a meghajtókhoz való szilikon rezgéscsillapító.
(Bár egyszer egy kedves ember elmondta, hogy õ erre a célra méretre vágott traktorgumi belsõt rendszeresített. 😄 )

Met
meg vannak húzva a csavarok rendesen?<#hehe>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Jó kérdés, nekem amíg megy a 3500 addig nem cserélek, és az nem volt hangos, meg mástól se halottam.
Viszont látom összeállt az új gép. Ezt leszámítva elégedett vagy vele?

Nekem nem tûnt fel hogy ennyire hangos lenne. Bár az igaz hogy nem halk, fõleg a lemez felpörgetésekor.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

grebber
Na megvettem a Nec 7170S-et. Szomorú vagyok mert olyan hangos hogy az már szinte szánalmas 😞 Régebbi kb 2-2,5 éves vagytöbb pio 106-om sokkal csendesebb volt.

Necel valami cd vagy dvd rõl filmet akar nézni az ember akkor elõte burkolja le az egész gépét igen komoly hangszigetelõvel mert akkor a film is hallható lesz 😞

Met
mivel többet használod többet is "kopik"
de most ezért nem fog fél év alatt tönkremenni mert egy olvasó munkáját is õ végzi, használatra van kitalálva, használd 😊

grebber
Egy meghajtónak "kophat" az olvasó feje? Mármint ha pl nekem csak 1 irom van ugye akkor azzal irok és olvastatok be mindent ez nem okozhat gondot?

Nekem is 7170-es van és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Jó kérdés, én úgy tudtam a kettõ közötti difi, hogy a 7173 tud csal labelflash-t, de most már nem is tudom. Mindkettõ 18x-os író, mindkettõ 8/6 sebességgel írja a kétrétegû +/- lemezeket, mindkettõ 8x-osan írja az újraírhatót, és ha jól tudom 12x-esen kezeli a DVD-Ramot (bár néhol 5x-öst írnak valamiért) ...

grebber
És a 7173 az mivel jobb mint a 7170S??
Akkor felesleges az a labelflash mert nemtetszenek a vele készült lemezek.Nemhogy megcsinálnák úgy ezeket hogy rendesen nyomtasson rá mint a DVD nyomtató 😄

Nincs vele baj, nem rossz író. De van a 7173-ból is SATA verzió.
A Labelflash egy lézer gravirozós móka spéci és drága lemezekre. Filces firkánál jobb, de nyomtatható lemez olcsóbb és szebb.
Samut én se ajánlgatnám senkinek ...

grebber
Most szeretnék satás dvd irót venni kérném hogy ajáljatok valamit szerintetek melyik a jó márka?

Amit kinéztem az a NEC AD-7170S!

Micsoda az a LabelFlash?

Samsung irókat minden boltos lehuzta azt sehol nem ajálják.

MaSzKa
nero burning rom 7.10 német

Blekk Síp
Köszönöm!

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Met
mindegy mivel írod, feltéve ha a szoftver támogatja a DL-es lemezt
DL-es DVD kiírása javalott ImgBurn-el, a rétegváltási pont miatt

Blekk Síp
Nevezetesen sorozatot akarok rá írni, és mivel angol és magyar hang is van egy-egy .avi-n, így csak 2 rétegûre fér rá.
Ezért kérdeztem.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Nem sok értelme van a kérdésednek. Ha sima fileokról van szó, akkor bármivel, csak véletlenül se legyen nagyobb a file 2GB-nál, ha pedig nem számítógépen akarod lejátszani, akkor 1GB-nál. De kétrétegûre már az ára miatt is inkább DVD filmet szokás írni ....

Blekk Síp
Hali!
Milyen progival tudok 2 rétegû dvd-re írni .avi fájlokat?

MaSzKa
ird be google-ba és nézd meg az infot

MaSzKa
trafó hiba is lehet
kontakt hiba stb. meg kell vizsgálni

REALista
Szasztok!
A Pioneer DVD-RW DVR-108 -as tud duplarétegû dvd-t írni?Nagyon fontos lenne.Thx

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

remetetetem
Visszaviszem most már mindenképpen. Az nem lehet hogy magával a géppel van valami gond? Mert már ez a 2. író benne, és ez sem jó. Bár valamivel jobb mint az elsõ. Az elsõ 45-50 percig írt meg egy dvd-t. Valszeg ott kell hagyjam a gépet pár hétre. Visszaküldik stb. Ez van. Megírom majd a fejleményeket. Háta más is járt így.

MaSzKa
gariba vidd vissza
vagy probáld ki másik gépbe
1 jo samsung ilyet nem csinál énnekem a 2. iróm már és a 3. is samsung lesz az biztos tökéletes ps2 pc dvd audiocd. stb
mindent ír és mindent olvas

remetetetem
Próbaképpen kiírtam egy dvd-t menüvel. A filmet folyamatosan lejátszotta, de a menüvel küzdött 10-15 másodpercet. Hát nemt tudom... Lehet máshol van a gond. Talán érdemes lenne egy teljesen új, márkásabb írót vennem. Nincs tippem...
Elnézést ha csetként használnám a fórumot, de ha lenne szerkesztés funkció, akkor igénybe venném.😊

remetetetem
Végül sikerült, csak explorer-el kellett megnyitnom. A verziószám most is "SS03". Majd kiderül ért e valamit a dolog.😊

remetetetem
Eddig jutottam a frissítéssel.
firmware
Létezik az hogy nincs újabb firmware? Mert a lemez ikonra kattintva nem történik semmi. Köszi elõre is a segítséget!

remetetetem
Köszi a tippet!😉
Mibõl gondolod hogy a frissítés megoldja a problémám? Csak kíváncsiságból kérdem.:] Még sosem frissítettem meghajtó firmware-t, de ha ez megoldás, akkor legyen. TDK lemezzel próbáltam az írást. Amire írtam az egy 10 db-os 16 szorosan írható fajta, kék színû.

Sziasztok
Hallottatok már az LG GSA-H55L nevû íróról? Mi a véleményetek róla?
Met
ne használd chat-nek a fórumot !!!

MaSzKa
és vegyél tdk-lemezt de a jobbik fajtából

MaSzKa
samsungodd.com firmware frissités kell