Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
színes patront tettél az íróba?annélkül nem megy<#wilting>
most komolyan, ez nem nyomtató

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ok megvan nero cover designer a megoldás már csak a színt kéne vhogy fellõni rá ne ilyen szürkében írja ki!!

vagy csak firmwarefrissités után van rá mód
?

hell most vettem 1 samsung sh-s182m /lightscribe,duallayer/típusú dvdromot,és a lightscribe technikát még nem nagyon tudom alkalmazni,nincs vmi oldal ami részletesen leírja a gravírozás menetét?
van hozzá megfelelõ lemez,próbálgtom is csak a lemez 1 bizonyos sávjába ír,ezt a paramétert nem tudom állítani hol kéne?

úgy néz ki hogy a lemez közepén 1 félcmes csíkba rakott vmi foltot!!

tudtok segíteni?

Sanyix
Hát az xp eléggé el tud szórakozni a pio és dma mód állítgatásával. Nekem régebben a dvdromomat állítgatta folyton pio módra udma33-ról.
Ilyenkor ugye a szokásos "ha lehetséges, akkor dma mód használata" volt (persze alatta írta hogy most pio módon van) ezt átállítottam pio-ra, restart, aztán újra dma-ra, restart és dma-n volt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Egyik rokonomnak van egy õsrégi gépe (ECS valami KT333 chipsettel, XP 1700+ proci, 512M😎 és se alapból, se a Hyperion driverben (legfrisebb) nem tudom se az írót, se a HDD-t (utóbbi kissé idegesítõbb) beállítani, hogy UDMA módban menjen. És hát mit mondjak eszméletlenül lassú így a gép ... Mit szúrhattunk el a rendszerben? Nem volt szénnételepítve író programokkal, sima XP SP2 ...

PPeter
Az Eszközkezelõben távolítsd el azt az ATA/IDE csatornát és/vagy vezérlõt, amin a meghajtó lóg, újraindítás után újra megtalálja majd a rendszer a meghajtót és elvileg vsiszakapcsolja a DMA módot (most valamiért PIO módban mehet).

BURN.HU / CDGRAB.HU

Basszus! Igazad van! Valamit nagyon elnéztem!
PPeter
A PX-116A egy DVD-ROM olvasó.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Sziasztok!

Van valakinek Plextor PX-116A típusú írója? Milyen ez az író?
Ps2-re szeretnék kiírni játékokat! Ha valaki erre a célra tudna ajánlani valami jó írót, azt megköszönném!!!

Üdv.
Hali! Van egy problémám, remélem tud segíteni vki.

Van egy Samsung SH-S183A/BEBN fekete OEM SATA típusú DVD íróm, tegnap még rendesen pörkölt, de ma csak iszonyat lassan, 1x-esen ír, akármilyen sebességre is állítom.
Na meglett a kicsike! Bár írtátok hogy ne legyen SATA-s itt elfogadható áron csak az volt (nem budapesti vagyok).
A választott: NEC/Optiarc AD-7170S
Vélemények?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Csak akkor, ha érdemben használható IDE nincs a gépedben (pl. jmikron vagy olyan Raid ami nem kezel optikai meghajtót) és/vagy több IDE HDD eszköszt akarsz használni, és fogná elölük a helyet.

Sanyix
Nem. Minek?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Most már fel sem pörgeti a lemezt!
R.I.P Pioneer DVR-110D

Szerintetek érdemes SATA-s dvd írót venni?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Ugy tûnik jobb létre szenderült az én szeretett Pioneer DVR-110D íróm. Írás közben olyat produkált mintha készen lenne a lemez, kiadni nem volt hajlandó, sõt inkább lefagyott az XP. Kis pöcökkel kinyitottam a tálcát, és a lemez ezerrel forgott benne. Újraindításnál nem imerte fel a bios sem, csak a következõ újraindításkor. Azóta semmilyen lemezt (CD, DVD) még csak beolvasni sem hajlandó. Tényleg vége? Mit tegyek, nem szeretnék új írót venni (anyagiak hiányában).

Sanyix
Óriási külömbségek vannak az irók között ma is, max árban nem annyira.
Pioneer, Nec, Plextor, ennyi. Bár azt hallottam a legújabb nec-ek már gyengébbek köszönhetõen a sonyval való együttmûködésnek.

Tényleg nem tudja senki, hogy a 1612 és 1814-es Asus meghajtók LG vagy Lite-On gyártmányúak? Mert az tuti nem Pioneer mint eddig ... mert õk csak Labelflasht támogatnak.

az átalakítót meg gratis-ba adták mer ismernek 😄DDD

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

köszi aválaszokat! ma elmentem és nemvolt az a samu dvd író szal ezt DVD±RW ASUS DRW-1814BLT (fekete) SATA BOX +R/+RW/DL 18x/8x/8x, -R/-RW/DL 18x/6x/8x, -RAM 14x, LightScribe /2 év garancia/ vettem helyette

10 080 pénz volt de énis jobban örülök h asus lett végülis + kaptam 2 LightScribe dvd-t szal leis fogom tesztelni milyen is az 😄

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

[Jakuza]
Manapsag szinte lenyegtelen mit vesz az ember.
Alig vannak minimalis elteresek az irok kozott.
Raadasul pinka penz mar egy DVD iro.
Kulonben a NEC-kel sincs semmi problema.Regebben nehezen olvastak az irt lemezeket, adathordozotol fuggoen, de ez is mara a multe.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Akkor átfogalmazom, bármit elöbb vennék, beleértve az LG-t, mint Samsungot 😄

czky
Énis Samu ellenes voltam régebben, de eddig nem bántam meg a vételt. Nec-ben sajnos már 2x csalódtam...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Hát én inkább vennék NEC-et mint Samsungot, de ez az én elmebajom.

"eléggé kiforrottak már ezek a stás optikaik ?"
Nem, de arra jók így is, amire átlagfelhaználónak kellenek.

"miaza dvd ram ?"
100.000x újraírható lemezformátum, ha nem sz*r a minõsége, akkor SOKKAL biztonságosabb, mint egy DVD+/-R vagy RW lemez. Panasonic szabványa alias Matshusita ... Asztali felvevõkbe a leghasználhatóbb lemez.

czky
Hogyne létezne. Bármelyik számtek bótba kapsz.
DVD-RAM fejbõl passz. Sose használtam.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

thanx
nemis létézik ilyen átalakító ?
miaza dvd ram ?

czky
Nekem ilyenem van. Jó kis cucc.
Igen kell hozzá sata táp, és sajna nem adnak hozzá átalakítót.
DVD-RAM-ot is tud írni...

sziasztok DVD írót (feketét) szeretnék venni 10 000 van rá de nemtom melyiket
kinéztem pl egy ilyet de ez satás
DVD±RW Samsung SH-S183 (fekete) SATA OEM +R/+RW/DL 18x/8x/8x, -R/-RW/DL 18x/6x/8x, -RAM 12x /2 év garancia/
ehhez satás tápkebel is kell ? (mer nembztos h elér a winyótól)
eléggé kiforrottak már ezek a stás optikaik ?
ja és miaza -RAM 12x a végén ?

elõre is köszi a válaszokat

[Jakuza]
Lesz az majd 500$ folott. 😊

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Pioneer's first Blu-ray drive featured full read and write capability for Blu-ray and DVD formats but did not have CD read or write capability. The drive was mainly designed for industrial use in creating or playing back Blu-ray discs. Pioneer will be introducing the new BDC-202 drive that offers full DVD/CD read and write features with Blu-ray BD-ROM, BD-R, and BD-RE playback capability. The drive should be available around the beginning of Q2 with an estimated street price below $399 and features a true SATA interface.

Lehet én vagyok telhetetlen, de ez lehetne vagy 100USD-vel kevesebb, nem de?

PPeter
Ha másképp nevezel egy amúgy sokféleképpen hívott, de valójában a felhasználás szempontjából teljesen egyformának minõsíthetõ bufferkiürülési védelmet, az kicsit más dolog, mint a TELJESEN eltérõ képességek keverése. Attól még hogy téged nem érdekel, lehet hogy pont a Te válaszodat olvasván megy majd el a jóember és vásárol be írót/lemezt - szóval ha szerinted valami hülyeség és nem érdekel, az nem jogosít fel arra, hogy félrevezess másokat. <#ejnye1>

BURN.HU / CDGRAB.HU

Kapásból más lemez való hozzájuk, és ha nem sok minden változott a Labelflash lemezek drágábbak.

[Jakuza]
Pedig nem ugyanaz. Pl Labelflasht csak DVDn lehet alkalmazni.
http://www.hwt.hu/cikkek.php?id=247

Sanyix
Hát nekem tök ugyanannak tûnt eddig, ugyanúgy mint a sokféleképpen elnevezett pufferkiürülési védelmek, amúgy nem néztem utána nekem nincs igényem ilyen hülyeségekre 😊

Milyen Plextor kell? Gondolom sejted milyen árban vannak, azért nincs sok boltban, max. megrendelésre, mert a magas ára miatt sokat bukhatnak rajta. 😊
Retail PX-760A-t láttam valahol ...

PPeter
BenQ-et már nem kapsz sehol, talán csak beragadt készletbõl, új BenQ cuccok meg már nem jönnek.

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
Hülyeséget ne írjunk már, ne keverjük a LightScribe-ot a LabelFlash-sel, mert baromira nem ugyanaz és csúnya dolog másokat - akaratlanul is - félrevezetni.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Shield
Pioneer-111D is számításba vettem

Sanyix
Pioneer-111D nekem bevált, és elvileg lighscibes firmware-t is lehet rá hakkolni. Valami régebbi tesztrõl származó emlékeim szerint ez írja legjobban a lemezeket a plextorok után 😊

BenQ régebben is ritka volt, mostanság meg ...

Shield
Nagyon egyoldaluak a kereskedõk.

hát ja..most nézem hogy ahol én vettem anno ott sincs már<#wow1><#wow1><#wilting>

Shield
Nem is olyan könnyü beszerezni, pedig nem kisvárosban lakok. Benq, Plextor nincs a listákon.

Benq 1655 /halk,gyors,és megbízható/

Shield
Leakarom cserélni a NEC2510A-s írómat, mindig is sz@rul olvasott. Kellett raknom rá firmware-t a 16x-os lemez miatt. Most csak egy sebességgel ír.
Több új típús jelent meg, nem tudom melyik lenne a jó választás.

Én vettem egy 1670-es benq írót. Olyan lassan olvas, hogy hihetetlen. Régebben azt mondták, hogy ez lesz az utolsó közös benq - philips gyártásban készülõ író, aztán kiderült, hogy az elsö, ami nem (benq DQ60 se de ezt hagyjuk) Írás szempontjából erõs középkategóriánok tûnik szerintem, de a lassú olvasás miatt nem ajánlom. Én hulye továbbadtam a benq 1640-emet (plextor PX-740A) a 1670-es érkezése miatt 😞 A Benq fõ oldalán ujabb írók is megjelentek pl.:1800 (18x-os írás), 1810 (u.e.+lightscribe), 2000 (20X-os írás), 2010 (u.e.+lightscribe). Jó lenne ezekrõl is tudni valami bõvebbet, addig is mig ide nem érnek (legalább egy év sajnos, ha egyáltalán ideér). Az mindenesetre pozitiv, hogy támogatja a solidburn-t ugyanis a 1670 még ezt se...
Vettem egy Optiarc (nec) 7173-ast is, ez olvas mint a disznó, ez jó, viszont olyan iszonyatos hangokat képes magából kiadni, amikor kinyilik a tálca hogy megáll bennem az ütõ ! Nem hiszem, hogy sokáig fogja bírni a huzamosabb igénybevételt, de majd meglátjuk. Olyan künnyû mindkét író, hogy azt hittem semmi sincs benne... Vétel szempontjából úgy látszik marad a plextor 760 két év garanciával, annyi idõ alatt, ha szerencsém van megfekszik, és a körforgás megy tovább... Lövésem sincs mi lehetne a legjobb vétel. Benq 1640 BÉKE PORAIRA 😞
PPeter
Írtam, hogy még nem tudom, de majd szétszedek egyet.

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
LS-t (LightScribe) nem, csak LabelFlasht.

BURN.HU / CDGRAB.HU

PíszLávJuniti
111D re egy firmware frissítés és tud ls -t ??

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Thanx, tényleg kimaradtam ezekbõl 😊

Az új 1612-es Lightcribe-os Asus-t nem tudod ki gyártja? Donták a Pioneert vagy csak "áthidaló" megoldás?